Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Pokec nejen o seriálových technologiích Technologie SG-APC

SG-APC

Detailní rozbory nejrůznějších technologií s jakými jsme se kdy setkali.

Příspěvek 12.7.2009 21:04:30
LakyStar Airman
Airman

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

[img][./images/thumbs/SGAPC_1247421768.jpg]http://www.laky.vyrobce.cz/SG/SGAPC.jpg[/img]

SG-APC

Popis
Nová technológia, ktorá sa v budúcnosti má používať SG jednotkami na preskúmavanie planét. Je to kombinácia viacerých technológií, ale najmä antickej a pozemskej. Tvarom je prispôsobený na prechod bránou. Pôvodne boli APC navrhnuté len na prevážanie špeciálnych jednotiek na bojisko, ale toto sa dá použiť aj k útoku. Zaujímavé na ňom je, že nemá vpredu žiadne okno, len kopu antických senzorov a kamier, ktoré dovnútra prenášajú dokonalý obraz a informácie o teréne, atmosfére a pod.

Technické informácie
Dĺžka: 7,2 m
Šírka: 4,3 m
Výška: 2,6 m

Zdroj energie: 2x naquadahový generátor
Štít: zmenšená verzia Asgardského štítu (je schopný vydržať tucty silných zásahov avšak ak by naňho strieľala loď z obežnej dráhy vydrží maximálne 2-3 rany)
Informácie o trupe: Trup tvorí zliatina titánu a trinia (z rovnakej zliatiny je vyrobená Iris na pozemskej bráne) 20 cm hrubá po celom obvode.
Zbrane: 1 Railgun + 2 okná kde sa dá namontovať guľomet.

Ostatné systémy:
- Asgardské holografické systémy (primárna funkcia je zobrazovať virtuálny monitor s obrazom najčastejšie na prednú časť APC a informácie o okolitých známkach života, atmosferických podmienok a podobne, ale dá sa použiť aj na vytvorenie hologramu v APC alebo v okolí 20m)
- Antické senzory (dosah asi 5000 m v okolí APC)
- DHD prispôsobené Mliečnej dráhe (je nutné byť aspoň 30 m od brány)
- Asgardský subpriestorový komunikátor
- Systémy na podporu života

Dodatkové informácie:
- APC je vzduchotesné pre prípad prechodu cez toxickú oblasť a pod.
- APC má zabudovaný lokátor, takže v prípade potreby ho prenesú do hangáru na lodi
- taktiež má zabudovaný vysielač kódu
- dokáže dosiahnuť rýchlosť 90km/h

Posádka
Minimálna posádka: 2 ľudia (jeden riadi APC a druhý sleduje senzory, ovláda Railgun a poprípade zdáva adresu a odvysiela kód k Iris)
Maximálna posádka: 14 ľudí (v prednej časti 4 a v zadnej 10, priestory sa od seba dajú oddeliť vzduchotesnými dverami, design je podobný jumperu, ale priestor je trocha menší kvôli hrúbke trupu a veľkému množstvu technológií)

Ostatné informácie
- APC môže operovať vo väčšine podmienok. Farba APC je typicky čierna, ale do jednotlivých podmienok desert, woodland alebo winter kamufláž.
- APC majú používať zväčša mariňácke tímy.
- Na ovládanie nieje potrebný antický gén, lebo antické systémy sú už zabudované ovláda ich počítač.
- V prípade, že je APC potrebné a priestor brány nieje vhodný na prepravu (či už malý priestor alebo zátarasy v okolí brány a pod.), tak sa na misií zúčastňuje loď, ktorá APC transportuje na povrch planéty.

//Model nieje môj, ja som len primontoval ten Railgun a trocha ho poupravil.
//Trocha som sa nudil :-) Píšte svoje názory.
Naposledy upravil LakyStar dne 13.7.2009 13:08:03, celkově upraveno 4

Příspěvek 12.7.2009 21:09:23
DAVE! Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

neinspiroval ses trochu Mass Effectem? Trošku mi to připomíná MAKO :smile:

Ale jinak opravdu skvělá práce. A to, že SGC prostor není na přepravu není pravda, pod kontrolní místností by se dala udělat taková díra, že by tama ty APC projeli
Obrázek

Příspěvek 12.7.2009 21:12:22
LakyStar Airman
Airman

Odpovědět s citací

Tým, že priestor nieje vhodný na prepravu som nemyslel SGC a tiež ma napadlo to s tým pod kontrolonou miestnosťou.

Čo sa Mass Effectu týka tak ja o tom nič neviem, možno to čo som použil bolo práve odtiaľ, boh vie :-)

Edit: No našiel som si to z Mass Effectu, trocha sa to podobá, ale je to podobné aj ako iné APCčka.

Příspěvek 12.7.2009 22:01:36
arian Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

APC by se jim opravdu hodilo ale řekl bych e kdyby tam byl tak by neměl štíty ale spíše tu slitinu ze které je jumper
http://sga-project.com/horizon
-Jelikož jako převor nemusím umět nějak valně psát, tak my Ori nedaly schopnost psát pravopině, proto omluvte mé chyby v příspěvcích

Blahoslaveni budiž Ori

Příspěvek 12.7.2009 22:03:27
LakyStar Airman
Airman

Odpovědět s citací

No ono, štíty by neboli vždy zapnuté, zapli by sa keby uvideli nepriateľa, alebo schytali zopár rán. A je jasné, že v seriály by štíty nemali, lebo tam musia mať aj nejaké nevýhody.

Příspěvek 13.7.2009 00:25:42
Foo Fighter Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Má to okná na guľomet a je to vzduchotesné? No, to by asi šlo, vadilo mi skorej to, že antické senzory majú dosah len 100m2 (t.j. 10 metrov do každej strany).
Celkovo to vyzerá dobre, ale na jumper sa to nechytá, preto mi to pripadá trochu zbytočné.

Příspěvek 13.7.2009 00:41:10
LakyStar Airman
Airman

Odpovědět s citací

- No okolo tých okien je izolant, takže vzduch neprepustí.
-S tými antickými senzormi máš pravdu, dám tam 1000.
-Je to do Mliečnej Dráhy, takže tam nie sú jumpre a neviem či by sa im chcelo prestavovať tie, čo majú DHD z Pegasu. Mne proste jumpre k SGC nesedia, upravená pozemská technika už hej.

Příspěvek 13.7.2009 09:41:23
ardemon Airman
Airman

Odpovědět s citací

- Railgun bych vymenil za nejakou ciste energetickou zbran, aby sebou nemuseli tahat munici a kontrolovat jestli jeste nejakou maji

- Pridal bych predni pruzor, zvenku pancerovany poklop, zevnitr nejaky pruhledny material, aby se zachovala vzduchotesnost. Bych chtel videt jak by s takovouhle bestii ridili po slepu kdyby v bitve prisli o kamery/senzory

- Senzory by meli mit dosah aspon 5km do vsech stran, jinak nema cenu tam ani nejaky davat

- Kdyz uz je to APC vzduchotesny, tak by nejakou minimalni podporu zivota mel mit, nebo alepson zasoby kysliku a filtry CO2

Příspěvek 13.7.2009 09:54:58
LakyStar Airman
Airman

Odpovědět s citací

- To by bolo možno až príliš imba...

- Tak by niekto vystrčil hlavu cez oknienko a navigoval by vodiča :D Model sa mi prerábať už nechce, toto bol len čistý úlet.

- Má to byť multifunkčné, takže senzory by tam mali byť, s tým rozsahom niečo spravím.

- Ok, dopíšem to tam.

Příspěvek 13.7.2009 12:49:44
arakan Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

takze dosah 500m :x to je málo pokud by se to melo pouzivat i na pruzkum tak musi byt vic :wink:

Příspěvek 13.7.2009 12:52:34
Ralen Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

LakyStar píše:
- Má to byť multifunkčné, takže senzory by tam mali byť, s tým rozsahom niečo spravím.

No, moc si tomu teda nepomoh, odmocnina z 5000 je cca 70 a 70 m mi tedy přijde hodně málo. Bejt tebou tam místo m^2 dám jen m. :wink:
Obrázek

Příspěvek 13.7.2009 13:07:15
LakyStar Airman
Airman

Odpovědět s citací

Tiež ma to napadlo.

Příspěvek 13.7.2009 14:24:30
jirka16 Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

mě to přijde jako úplná zbytečnost. s něčím takovým bych neztrácel čas to už bych radši vyrobil jumper
Evil is a word used by the ignorant and the weak. The dark side is about survival. It's about unleashing your inner power. It glorifies the strength of the individual." ―Darth Zannah

Příspěvek 13.7.2009 15:01:21
*Jack* Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Bydliště: Východní Čechy, Orlickoústecko; nápověda: Je tam vedro jako v tanku!

Odpovědět s citací

Nápad i zpracování parádní, :) i když jsem nepochopil tu až přehnanou velikost (ačkoliv když nad tím tak přemýšlím u těhle transportérů nic divného :roll:) a taky holografické technologie, které mě k tomu už neseděly. Podle mě by úplně stačilo přidat tam něco jako hlavně minometů, které by mohli střílet jak obyčejné granáty, tak i světlice, dýmovnice a nebo nádržky s toxickým plynem; to se mi zdá jako levné, jednoduché a hlavně ne tak nadpozemské a složité řešení... :wink:
Jo a taky sem si nikde nevšim vysvětlení té zkratky ACP ??? 8)
Nejnovější tvorba:
    TASK FORCE: 1x04 Hrdinův sen V. (ZDE)
    Obrázek
Můj povídkový seriál:
    STARGATE - 24 hodin: (ZDE)
    Nejlepší námět a zpracování v povídce roku 2008 i 2009!
Další projekty:
    Osudový skok: Společná sci-fi povídka 5-ti autorů (ZDE)

Příspěvek 13.7.2009 15:10:26
ardemon Airman
Airman

Odpovědět s citací

1. APC ne ACP

2. Armoured Personnel Carrier (APC) = Obrněný transportér (OT)

Příspěvek 13.7.2009 16:11:16
*Jack* Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Bydliště: Východní Čechy, Orlickoústecko; nápověda: Je tam vedro jako v tanku!

Odpovědět s citací

Jasně, to mi mohlo dojít, ale já sem si myslel, že to bude něco víc společnýho s SG, ale tohle naprosto sedí... :wink:
Jinak tamto byl překlep 8)
Nejnovější tvorba:
    TASK FORCE: 1x04 Hrdinův sen V. (ZDE)
    Obrázek
Můj povídkový seriál:
    STARGATE - 24 hodin: (ZDE)
    Nejlepší námět a zpracování v povídce roku 2008 i 2009!
Další projekty:
    Osudový skok: Společná sci-fi povídka 5-ti autorů (ZDE)

Zpět na Technologie