SG-APC
Popis
Nová technológia, ktorá sa v budúcnosti má používať SG jednotkami na preskúmavanie planét. Je to kombinácia viacerých technológií, ale najmä antickej a pozemskej. Tvarom je prispôsobený na prechod bránou. Pôvodne boli APC navrhnuté len na prevážanie špeciálnych jednotiek na bojisko, ale toto sa dá použiť aj k útoku. Zaujímavé na ňom je, že nemá vpredu žiadne okno, len kopu antických senzorov a kamier, ktoré dovnútra prenášajú dokonalý obraz a informácie o teréne, atmosfére a pod.
Technické informácie
Dĺžka: 7,2 m
Šírka: 4,3 m
Výška: 2,6 m
Zdroj energie: 2x naquadahový generátor
Štít: zmenšená verzia Asgardského štítu (je schopný vydržať tucty silných zásahov avšak ak by naňho strieľala loď z obežnej dráhy vydrží maximálne 2-3 rany)
Informácie o trupe: Trup tvorí zliatina titánu a trinia (z rovnakej zliatiny je vyrobená Iris na pozemskej bráne) 20 cm hrubá po celom obvode.
Zbrane: 1 Railgun + 2 okná kde sa dá namontovať guľomet.
Ostatné systémy:
- Asgardské holografické systémy (primárna funkcia je zobrazovať virtuálny monitor s obrazom najčastejšie na prednú časť APC a informácie o okolitých známkach života, atmosferických podmienok a podobne, ale dá sa použiť aj na vytvorenie hologramu v APC alebo v okolí 20m)
- Antické senzory (dosah asi 5000 m v okolí APC)
- DHD prispôsobené Mliečnej dráhe (je nutné byť aspoň 30 m od brány)
- Asgardský subpriestorový komunikátor
- Systémy na podporu života
Dodatkové informácie:
- APC je vzduchotesné pre prípad prechodu cez toxickú oblasť a pod.
- APC má zabudovaný lokátor, takže v prípade potreby ho prenesú do hangáru na lodi
- taktiež má zabudovaný vysielač kódu
- dokáže dosiahnuť rýchlosť 90km/h
Posádka
Minimálna posádka: 2 ľudia (jeden riadi APC a druhý sleduje senzory, ovláda Railgun a poprípade zdáva adresu a odvysiela kód k Iris)
Maximálna posádka: 14 ľudí (v prednej časti 4 a v zadnej 10, priestory sa od seba dajú oddeliť vzduchotesnými dverami, design je podobný jumperu, ale priestor je trocha menší kvôli hrúbke trupu a veľkému množstvu technológií)
Ostatné informácie
- APC môže operovať vo väčšine podmienok. Farba APC je typicky čierna, ale do jednotlivých podmienok desert, woodland alebo winter kamufláž.
- APC majú používať zväčša mariňácke tímy.
- Na ovládanie nieje potrebný antický gén, lebo antické systémy sú už zabudované ovláda ich počítač.
- V prípade, že je APC potrebné a priestor brány nieje vhodný na prepravu (či už malý priestor alebo zátarasy v okolí brány a pod.), tak sa na misií zúčastňuje loď, ktorá APC transportuje na povrch planéty.
//Model nieje môj, ja som len primontoval ten Railgun a trocha ho poupravil.
//Trocha som sa nudil