Ten Jumper se strojem času co našla SG-1, tam podle mě antikové nenechali když opuštěli MW a odletěli do Pegasu. Spíš bych řekl že, to bylo pokračování toho, co dělal ten antik (myslím že se menoval Janus???) na Atlantis(ten díl z 1. série, jak najdou starou Weirovou ve stázi). Pokud vim, tak když se ta 1. expedice vrátila v čase(přežila jen Weirová), tak antická rada Janusovi ten výzkum zatrhla, ale Janus odešel zpět na Zem a bůhvíkam, takže moch pokračovat. Navíc kdyby tam ten Jumper byl cca 5-10 milionů let, určitě byl nebyl pokrytej slabou vrtsvou větviček, ale spíš by bud shnil jak škodovka

, nebo by byl pod nánosema hlíny atd...
Jinak si myslim že antici něco ve smyslu stíhačky neměli...Na co taky? PJ si to v nouzi s dobrym pilotem podle mě v pohodě dokáže rozdat s Dartem, a když ten pilot má i dobrou mysl, tak si myslim že dokáže vystřelit tak 4 drony najednou a je po 4 Dartech... má maskování.... . Navíc antikové, pokud se nepletu vlastně s nikym, kromě Wraithů neválčili... death glider bude podle mě goauldskej výrobek, akorát si myslim že udělali chybu když vyřadili needle threader(ten kluzák co prošel bránou), nvm jak na to byl s letovejma vlastnostma, ale to že prošel bráno je podle mě dost velká výhoda....akorát to na ten manévr asi chtělo trochu víc tréninku