Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Pokec nejen o seriálových technologiích Technologie Zbraň z Dakary do Pegasus.

Zbraň z Dakary do Pegasus.

Detailní rozbory nejrůznějších technologií s jakými jsme se kdy setkali.

Příspěvek 08.2.2008 13:15:29
Spec.Fugaz Uživatelský avatar
Airman
Airman

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Jen tak mě napadlo..........když dokázali antikové vyrobit na da'kaře zbraň která dokáže zničit prakticky vše na co ji naprogramujete, proč si ji nepostavili v Pegasusu a nenastavili ji na eratuskýho brouka(doufam že tak se to říká).

Možná ji postavili až se dostali na zem mě napadlo :)
O'Neill:Tak co si myslíš o Ashrakovi Teal'cu?
Teal'c :Myslím že nám něco tají.
O'Neill:A co?
Teal'c :To nevím vždyť to tají.

Příspěvek 08.2.2008 13:58:35
Merlin Miridyn Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

určitě v pegasu něco podobného bude, a ptáte se proč? jak jinak by mohli spustit evoluci lidí, vždyť v mléčné dráze to taky k tomu použili! :wink:
G.Hank Landry:Vy znáte toho muže???
Vala Mal Doran:Ano, je to můj otec!!!

Příspěvek 08.2.2008 14:28:39
Tik Airman
Airman

Odpovědět s citací

proc teda tim nezabili vsechny wraithy?

Příspěvek 08.2.2008 14:31:17
Sgt. Hoot Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Protože by asi zabili všechny lidi v Pegasově galaxii, ne? :wink: Za to, aby vše zničili jim ta válka asi nestála...
[img][images/thumbs/Sgt.%20Hoot_manchester_united_4.gif]http://www.football-wallpapers.com/userbars/manchester_united_4.gif[/img]
[img][images/thumbs/Sgt.%20Hoot_21475.png]http://www.userbars.be/userbars/11/21475.png[/img]

Chceš-li se mít jako prase v žitě - chovej se jako svině.

Příspěvek 08.2.2008 15:18:33
Tik Airman
Airman

Odpovědět s citací

1. to mohli nastavit na wraithskou DNA (a urcite to musi jit, kdyz s tim muzou vytvaret ruzne zivocisne druhy, muzou taky ruzne druhy zabijet)
2. bud znici vsechny v galaxii a nezbude tam nikdo a nebo nechaji wratihy udelat to same s tim rozdilem ze galaxie zustane plna zaporaku

tak jako tak, podelali to:D

Příspěvek 08.2.2008 15:24:44
henzis Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

ad1 není v wraithské DNA část stejná jako lidská?
ad2 Koukni se na AoT tam to bylo řečeno proč je nezničit.
Naposledy upravil henzis dne 08.2.2008 15:29:33, celkově upraveno 1

Příspěvek 08.2.2008 15:28:13
Tik Airman
Airman

Odpovědět s citací

tak DNA eratuskeho brouka
AoT jsem videl, ale duvod proc nezabit vsechny v galaxii a zacit nanovo jsem nepostrehl nebo uz zapomnel:D proc teda?

Příspěvek 08.2.2008 15:32:40
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Bylo to hned na začátku proč vlastně nechtěli zničit ORI.
A mají v sobě část lidské DNA jinak by nebyli podobní lidem a neměli lék nabo jak se to jmenovalo kterým wraitha "předělaly" zpátky na člověka sice jenom dočasně.

Příspěvek 08.2.2008 15:39:09
Spec.Fugaz Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Ale já myslel jako že to naprogramují na Wraithskou DNA ,takže by z nich logicky byly lidi ,ale meli by vzpomínky.V mléčné dráze přeci taky naprogramovly jen na Replikátory. :)
O'Neill:Tak co si myslíš o Ashrakovi Teal'cu?
Teal'c :Myslím že nám něco tají.
O'Neill:A co?
Teal'c :To nevím vždyť to tají.

Příspěvek 08.2.2008 15:44:11
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Jako že by vyslali frekvenci která by dokázala na trvalo změnit DNA. Je to koplikovanější než u replikatorů byli to přece jen stroje.
Jak bys zajistil to že by nebyli postiženi lidé, nemělo to vedlejší účinky na jiné DNA?

Příspěvek 08.2.2008 15:48:30
Pako Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Jak poškození lidé?To je jako nechali antici trpět pod nadvládou Wraithů,místo toho aby galaxii zbavili všeho života a opět ji oseli normálním typem člověka? :roll:
The Ancients and their technology have been reduced to a complete joke in this show, and they were supposed to be the most advanced and powerful race ever, even above the Asgard.

This show is such a mess. We came to Atlantis to find technologies to aid ourselves and to find out more about the ancients. What have we found? Glorified apartments and space guns from SG-1.

Příspěvek 08.2.2008 16:07:28
Dark Angel Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Nevim, ale myslim, že se tu opomíjí jeden základní fakt - a to je morální stránka. Morálka byla u Antiků velmi silná, už proto aby ascendovali ...
Můžeme o tom vést spory, můžeme s tím nesouhlasit, ale to je tak všechno, co se proti tomu dá dělat.

Mé Povídky ZDE

Příspěvek 08.2.2008 16:09:02
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Dark Angel: díky aspon jednoho to napadlo. Tomu se už říká pak genocida. Zabijet jen aby jiní mohli žít.

Příspěvek 08.2.2008 16:54:07
Tod Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

já bych řekl že ten stroj nešel až takhle podrobně nastavit, navíc mi přišlo že ta vlna energie procházela skrz štíty takže by to zasáhlo i antická města.

Příspěvek 08.2.2008 17:12:57
Vlad Dracul Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

V Delenda Est, co pisu, tak tam presne Disruptor v Pegasu je :wink: :arrow:
[img][./images/thumbs/300px-imperial_eagle_1267550493.jpg]http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/b/bd/Imperial_eagle.jpg/300px-Imperial_eagle.jpg[/img]

Invaze - 41. část

Domov – Kapitola 6. – Ale pro milost boží

Příspěvek 10.2.2008 16:22:24
Tik Airman
Airman

Odpovědět s citací

Tod píše:
já bych řekl že ten stroj nešel až takhle podrobně nastavit, navíc mi přišlo že ta vlna energie procházela skrz štíty takže by to zasáhlo i antická města.

a co by jim to udelalo? nic:) a ja bych rekl, ze kdyz ten stroj vyrobili, tak ho urcite umeli aj predelat tak, aby s tim sly delat ruzne pekla, napr vyhubit vsechny komary v okoli mesta atp:D a k te moralni strance.. to mas jako s eutanazii - bud nechas galaxii pomalu postupne trpet a vymirat a divat se na to a nebo to proste ukoncis rychle a bezbolestne + narozdil od eutanazie zalozis novy zivot. Zabijet jen abych mohl zit, imho zakon dzungle, takhle tomu je odpradavna. (porad za predpokladu, ze antici byli tak hloupi, ze nedokazali ten svuj mega pristroj (mimochodem postaveny z kamene:D:D ) nastavit tak, aby zabil jen wraithy.. tzn nastavit to na wraithskou DNA, nic s lidskou to nema spolecneho, proste by otevreli vsechny brany naraz a rozeslali by po galaxii vlnu, ktera by zabila vsechny eratuske brouky + wraithy + pripadne nake jine formy zmutovanych eratuskych brouku)

Příspěvek 10.2.2008 16:27:38
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Říkaš že DNA Wraitha nema nic společného s DNA člověka.
Tak mi prosímtě řekni jak Wraithi vznikly?

Zákon džungle v moderní společnosti neexistuje, nebo my chceš říct že všichni tělesně, duševně postižení a staří lidé by měli být zabyti jen proto aby se mladým lépe dařilo??

Příspěvek 10.2.2008 16:31:43
Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Říká se tomu teorie evoluce, a rozhodně to neznamená, že vyhrává nejsilnější, ale ten, který se nejlépe adaptuje.
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

Příspěvek 10.2.2008 20:32:16
Tik Airman
Airman

Odpovědět s citací

henzis píše:

Zákon džungle v moderní společnosti neexistuje, nebo my chceš říct že všichni tělesně, duševně postižení a staří lidé by měli být zabyti jen proto aby se mladým lépe dařilo??

jo spatne jsem to napsal, melo to byt na DNA eratuskeho brouka:)
v moderni spolecnosti mozna ne, ale v galaxii, kde bojujes (a prohravas btw) valku s jinym agresivnim druhem? kill'em all
proste hloupost, kdyz priletim do prazdne galaxie, ted ji tam osidlim, "osadim" si ji lidma a pak moji vlastni vinou necham vzniknout prvni wraithy a ti mi pak veskere moje dilo nici, abych proti nim nepouzil zbran, kdyz tu moznost mam... to oni radsi se radsi stahli a utekli jinam do bezpeci a nechali celou galaxii plnou lidi na holickach... tohle je moralka? kdyz ten zivot vytvorili, jsou za nej zodpovedni

Příspěvek 10.2.2008 23:31:59
Tod Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

henzis píše:

No mezi sebou ne, ale krávy a kuřata vibíjíme po tisících deně, druhy jako koně si zotročujem jen pro vlastní potřebu nebo potěchu a co nemá dostatek chlupů, aby se to stalo oblíbený(kočky, psi) tak na to kašlem a radši to necháme vichcipat.

aby to nebylo offtopic: ta zbran tak nemohla jit pouzit jinak by to antici udelaly...
tipuju ze wraithi maj proste moc podobnou DNA s clovjekem a antikem, takže by se zabili sami

Příspěvek 10.2.2008 23:59:57
Shibbii Airman
Airman

Odpovědět s citací

Kdyby to nastavili na tu cast DNA kterou ma W z toho brouka tak by to tezko zabilo normalni lidi pac na ne by to nemelo jak pusobit no a z W z tech by se bud bez ty casti DNA stali lidi a nebo by proste bez toho nedokazali zit a chcipli by ... to by byla ale bolestiva rana :D

btw: nepouzili to pac by za prvy nemeli v serialu zadny nepatele (1.serie) a za druhy ze zacatku rikali ze nechtej SG1 a SGA moc spojovat takze ta zbran v tomhle SG jako neexistovala .... i kdyz to nespojovani se jim taky uz od nevim kolikaty serie nepovedlo :)

Příspěvek 11.2.2008 06:26:41
Kalen Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Proč Antikové nezničili Wraithy pomocí distruptoru nebo její technologie? Odpověď je jednoduchá: O čem by potom byl seriál Stargate Atlantis?
[img][http://img227.imageshack.us/img227/8425/writertd1.png]http://img227.imageshack.us/img227/8425/writertd1.pnghttp://[/img]
[img][http://img161.imageshack.us/img161/6084/32268991rd2.jpg]http://img161.imageshack.us/img161/6084/32268991rd2.jpghttp://[/img]

Příspěvek 11.2.2008 09:09:27
MUR Airman
Airman

Odpovědět s citací

Zbraň na Dakaře nejde nastavit jak kdo chce! Prvotně byla sestrojena k ničení nakaženého života v MW - myslím, že všeho života, udělat to tak, aby to ničilo jen určitou DNA podle mého nejde. S replikátory to je samozřejmě jiné, tam šlo o rozrušení bloků na úpně jiné úrovni!

Příspěvek 11.2.2008 16:21:10
Tik Airman
Airman

Odpovědět s citací

ja myslim, ze kdyz byli antici natolik vyspeli, ze pomoci kamenneho stolu dokazali stvorit x tisic ruznych zivocisnych druhu (urcite nevytvorili jen lidi a kralici uz po pegasu davno behali), tak byli i natolik schopni se svym vlastnim pristrojem trochu zachazet, ze by se jim to podarilo.. a odpoved "o cem by pka SGA bylo" je sice pekna ale ma to dva hacky..
1.antikum mohl byt naky serila SGA u prdele:D hledame logiku
2. SGA je uz 2 serie o replikatorech, sheppardovi, mckayovi :roll: bohuzel

Příspěvek 11.2.2008 16:25:45
cvigy Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

henzis píše:
ad1 není v wraithské DNA část stejná jako lidská?
.

presne tak musel by v pegasu zustat jeden kamikadze clovek ktery by zemrel s wraithama a vsema lidma

Další

Zpět na Technologie