Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Pokec nejen o seriálových technologiích Technologie výkvěty a omyly civilizací

výkvěty a omyly civilizací

Detailní rozbory nejrůznějších technologií s jakými jsme se kdy setkali.

Příspěvek 03.1.2008 16:34:20
Fire Uživatelský avatar
Airman
Airman

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Zdravím.Proč jsem založil toto téma?Rád bych prodiskutoval,co si myslíte se že byl průlom technologií ve Stargate a co naopak naprosta zbytečnost či dokonce blbost.Takže začnu já:

Goa´uldi:Nejlepší je podle mě Kull Warrior a blbost je podle mě to silové pole narazující pozemskou iris.

Asgardi:Nejlepší je podle mě transportní paprsek a blbost je podle mě Bitevní loď O'Neill ,prtože se dá zničit stejně jednoduše jak normální mateřská loď,ne-li lépe.

Tok´rové:Nejelpší jsou podle mě jejich krystaly,ale blbost je jejich měřič síly.

Antikové:Nejlepší od nich je podle mě křeslo na ovládání dronů a jako blbost se mi zdá hrací místnost(viz. The Game).

Wraithové:Nejleší technologie kterou mají je podle mě jejich stíhačka,a nejhorší stunner(jen kopie Zat'nik'atelu).

Lidé:Podle mě jejich nejlepší technologií jen BC-304 a nejhoří MARK 8(skoro vůbec neúčinkuje).

Ori:Nejlepší technologie Ori ship,nejhorší omračovací pistole(zase jen kopie Zat'nik'atelu).

Jaffové:Nejlepší technologie je sodanské maskovací zařízení,nejhorší mi není známo :D.

Takýže bych rád věděl váš názor na toto téma. :wink:

Příspěvek 03.1.2008 16:42:58
Geser Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Proč považuješ stunner a ,,omračovací pistoli" za blbosti,a kopie zakníkalů?Každá rasa měla svůj směr vývoje,vždyť i my máme zbraňě,které člověka omráčí.Je to kvůli tomu blbost?Například Wraiti mají stunnery z jednoho prostého důvodu:Z rozstříleného člověka se nenajíš :D Z jejich strany to blbost rozhodně neni.
The year is 2258, the name of the place is Babylon 5.
Obrázek

I love it when a plan comes together!

Příspěvek 03.1.2008 16:45:37
Many Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

K tomu nemám co dodat.Téma je to dobré a vcelku souhlasim i s výběrem.
Akorát mi tam chbějí Noxové.

Noxové:nej:neviditelnost a obřad na vzkříšení,nejhorší neni
Zelenka: What did you touch?
Scientist: Nothing.
Zelenka: Ježiši, já s těma hercema nemůžu dělat.

Příspěvek 03.1.2008 16:56:00
Fire Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Geser píše:
Proč považuješ stunner a ,,omračovací pistoli" za blbosti,a kopie zakníkalů?Každá rasa měla svůj směr vývoje,vždyť i my máme zbraňě,které člověka omráčí.Je to kvůli tomu blbost?Například Wraiti mají stunnery z jednoho prostého důvodu:Z rozstříleného člověka se nenajíš :D Z jejich strany to blbost rozhodně neni.

Myslíš že by každá rasa měla zbarně na úplně stejném principu?Wraity sice omlouvá,že sou v úplně jiné galaxii,ale ori a jejich omračovací pistole jsou předělané ze stejných zbraní jako Zat'nik'ateli,protože tyto technologie vymysleli povznesení(když ovšem ještě povznesení nebyli),a zbraně mají stejný princip(omráčení,smrt,třetí rána už u ori nebyla vidět).

Příspěvek 03.1.2008 17:04:55
Geser Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

A proč si myslíš,že jsou předělané?Každá technologicky vyspělá rasa si udělá zbraň na omračování.To že to považuješ za ubohou kopii kníkalů to je tvoje věc

A například nevim,že by u Tok'rů byl měřič síly omyl civilizace.Ani blbost.
Obrázek

Příspěvek 03.1.2008 17:12:14
Fire Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Geser píše:
........A například nevim,že by u Tok'rů byl měřič síly omyl civilizace.Ani blbost.

Tak mi ukaž na co je dobrý,snad jen na to,aby se Tok´ra vytahoval před tokŕyní jakou ma sílu :twisted:

Dragon Uživatelský avatar
Administrátor
Administrátor

Pohlaví: Muž

Odpovědět s citací

Je to dobré téma, ale příklady jsou … (nedomyšlené)
Fire píše:
...Lidé:Podle mě jejich nejlepší technologií jen BC-304 a nejhoří MARK 8(skoro vůbec neúčinkuje).
...
Skoro neúčinkuje :lol: tak to jsi sebral kde??

Možná vyzním blbě (a to opravdu nechci, ale) skus si stoupnout před Mark8 a odpálit jí :lol:
Povídky
Vše potřebné naleznete-ZDE
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
„Myšlenka, i když nebyla převedena do podoby obrazu, je sama uměleckým dílem. Myšlenkový proces umělce bývá často zajímavější než výsledná realizace.“
          Sol LeWitt

Příspěvek 03.1.2008 17:16:08
Geser Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Kulička,která ti přesně změří sílu úchopu -nezlob se na mě ale to blbost neni.Si vem kolik blbostí má jenom naše civilizace.A mít možnost zjistit nárůst síly,o to v tom testu s kuličkou šlo...Takže je to NA ZMĚŘENÍ SÍLY.Ne na Tok'erské tok'ání :lol:
Obrázek

Příspěvek 03.1.2008 17:20:49
Mobster-nemo Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Nevím ale třeba Sodanské maskování je od Antiků. :)

Příspěvek 03.1.2008 17:24:22
Fire Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Mobster-nemo píše:
Nevím ale třeba Sodanské maskování je od Antiků. :)

Nebo spíš tak napůl.Základ je od Antiků,ale něco si dodělali i sodani.

Příspěvek 03.1.2008 17:24:26
Geser Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

A etě k těm ,,kopiím" Goa'uldi nevynalezli svýho skoro nic.Nemůžeš kníkaly považovat za předchůdce těch ori omračovačů,když ori existujou dýl jak goa' uldi :wink:

Jo,a pole nahrazujíc Iris je blbost?Viděl jsi stargate Atlantis? :lol:
Obrázek

Příspěvek 03.1.2008 17:27:12
Fire Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Geser píše:
A etě k těm ,,kopiím" Goa'uldi nevynalezli svýho skoro nic.Nemůžeš kníkaly považovat za předchůdce těch ori omračovačů,když ori existujou dýl jak goa' uldi :wink:

No původně byla zbraň antiků.Pak ji Goa´uldi ukradli a udělali jí tenhle novej design,ale ještě před tím to stačili ukrást ori a trochu si to vylepšit.

Příspěvek 03.1.2008 17:31:10
Geser Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Přestaň furt citovat lidi nad sebou-je to v pravidlech.A myslíš že civilizace která byla na výši mezihvězdných letů,atd(Ori a Alterani ve své době) potřebuje krást nějaký koncept omračovací zbraně?
Obrázek

Příspěvek 03.1.2008 17:39:47
Sgt. Hoot Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

no nevím jestli goauldi jenom kradli :roll: jestli jo tak co potom my jako lidé :wink: nemáme nic co bysme sami vynalezli (snad kromě toho Mark 8 )
[img][images/thumbs/Sgt.%20Hoot_manchester_united_4.gif]http://www.football-wallpapers.com/userbars/manchester_united_4.gif[/img]
[img][images/thumbs/Sgt.%20Hoot_21475.png]http://www.userbars.be/userbars/11/21475.png[/img]

Chceš-li se mít jako prase v žitě - chovej se jako svině.

Příspěvek 03.1.2008 17:45:55
Air Force Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Tak u goauldů by s hloupostí našlo víc, mě hlavně fascinoval ten jejich blejskavej maskáč :lol:
Na druhou stranu se mi líbil SG-X výcvikovej tábor s omračovacíma MP-5 (btw podle mě daleko lepší technologie, než zat.

Antikové měli úžasnej tech-level, díky kterýmu by museli wraithskou flotilu porazit během pár hodin i kdyby byla 100× početnější, než ta jejich (z hlediska likvidace flotil na mě dost zapůsobila ta zbraň, co ve vesmíru udělala "kouli z blesků" - byla na tý planetě, jak Shep balil antičku), ale prohráli, z čehož usuzuju, že se místo boje zase zabejvali hloupostma (viz černá mlha ve skleničce na Atlantis, nebo zařízení pro zobrazování housenek z jiný dimenze).
[img][http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg]http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg[/img]

Příspěvek 03.1.2008 17:50:25
kull Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

goualdi skoro vsechno nakradli,my delame vicemene to same.Do takove technologie jak maji antici, asg se nedostanes za par let,treba cas.

to fire:No nevim ci oneill je takovy shit jak popisujes

Příspěvek 03.1.2008 17:50:45
Geser Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Ta zbraň byla ona povznesená antička,která ,,chránila" tu planetu :lol: proto mohla zasáhnout.A v Pegasu musí bejt mnohem víc povznesenejch antiků než v Milky Way.A kdyby si každej povznesenej antik obsadil a chránil svoji planetu,tak tu máme Pegasus-utopia...Pardon trochu sem se OT rozepsal
Obrázek

Příspěvek 03.1.2008 21:52:38
Catano Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Ja mark 8 nepovazujem za najhorsiu ludsku technologiu. Napriklad drziak na toaletny papier s integrovanym dokom na iPod alebo koleso s umelym skreckom do USB sa mi zdaju zbytocnejsie.:D

A najlepsia tech. wraithov je podla mna to svetlo co kradne ludi a vysadza vojakov (nvm jak sa to vola).
[img][images/thumbs/Catano_sigpokerkopie1.png]images/thumbs/Catano_sigpokerkopie1.pnghttp://[/img]

Příspěvek 04.1.2008 06:01:20
Fire Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

To svetlo je právě integrovany ve stíhačce..

Příspěvek 04.1.2008 10:11:46
Ice Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Myslim že tu ještě chybí Toláni. Takže za jejich good věc považuju iontový kanón a i tu bombu co prošla vším a jejich největší blbost byla, že si moc věřili a už nezdokonalovali svou technologii. (např. už nedokázali zničit mateřskou lod goauldů s vylepšenými štíty)

Příspěvek 04.1.2008 11:54:57
Fire Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

No Tollání tu chybí proto,že jsou v podstatě ojedinělá rasa(obejvují se v seriálu 1,max. 2)Kdybych je sem dal,měl bych v podstatě povinnost jsem dát všechny vyvinuté rasy........

Dragon píše:
Je to dobré téma, ale příklady jsou … (nedomyšlené)
Fire píše:
...Lidé:Podle mě jejich nejlepší technologií jen BC-304 a nejhoří MARK 8(skoro vůbec neúčinkuje).
...
Skoro neúčinkuje :lol: tak to jsi sebral kde??

Možná vyzním blbě (a to opravdu nechci, ale) skus si stoupnout před Mark8 a odpálit jí :lol:

No v takovémot případě jasně že bude účinkovat,ale jinak vpodstatě lodě jen škrábne..Například nevím v jaké to bylo epizodě ale prometheus(který měl MARK 8)musel odpálit 4 MARKY a ješte střílel,aby zničil Ha´tak..Dobrá technologie by to byla,kdyby dokázala ha´tak zničit třeba po 3 střele a né po 4 a ještě když do něj praly děla..

//EDIT by KuciX: Nepiš dva (či více) příspěvků pod sebe :!:

Příspěvek 04.1.2008 14:42:38
Air Force Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

No já se hlavně pamatuju, jak exploze Mk8 vyřadila Hive Ship ;)

Likvidace Hahataku jednou ranou podle mě neni k zahození - jakoukoliv jinou SG zbraní (vyjma Ori a Antický technologie) by trvalo dýl.
[img][http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg]http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg[/img]

Příspěvek 04.1.2008 15:48:34
Fire Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

No kdyby použili MARK 9 jak ji chtěli použít v Flesh and Blood,tak by byli podle mě úspěšnejší. :lupa:

Příspěvek 04.1.2008 16:04:18
bob 1 Command Chief Master Sergeant
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

tak když ta střela narazí do něčeho např wraitský darty tak je neůčiná ale když bouchne tak je účinná a to dost a navíc efektní (mohli sme se přesvědčit ve druhém díle 4.té sezony SGA jak tam Apollo střílelo do tý Mechanoidský sry Replikátorský lodě )spíše ě překvapuje neschopnost nepřátelských ras vybudovaat proti těmto raketám účinou obranu (u ORI není třeba :D)ale taková Hiwka nebo wraitský křižník je v podstatě bez dartů který utvořej stěnu bezmocná protože se nedokáže do tý střely trefit a to i Admiral Kuznetsov má Gatlingy proti protilodním střelám (ve vesmíru Mark 8)a když se transportuje na palubu :twisted:
Bobe, dobrá rada a souhlasím že osvěta je důležitá, avšak umístění takové zprávy na fóru, které navštěvují osoby mladší 15 let, je dosti nevhodné, proto byla odstraněna. Jenda.SG-1LoLwut ale já si už nepamatuju co jsem v podpisu měl, škoda.

Příspěvek 04.1.2008 17:47:22
Fire Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Máš v podstatě pravdu,ale jinak je v podstatě nepoužitelná.v téhle době je spíš určena jen pro Atlantis,protože v MD jsou ori a na ty je to v podstatě na nic...

Další

Zpět na Technologie