Jo... příště si to prosím alespoň jednou po sobě přečti... ne, že to přeletíš očima, ale čti to... já to musel číst několikrát, abych vůbec rozpoznal nějaké slova, natož myšlenku...
Když to vezmu kolem a kolem, tak snad na většinu (nechci se kecat, přeci jen se už nějakých pět, šest let o letadla nezajímám a nesleduji to jako dříve a leccos jsem i zapomněl) stíhačů lze v dnešní době připevnit nějakou tu pumu popřípadě snad i torpédo (znalí mě zajisté opraví), čímž získáš tvůj oblíbený stíhací bombardér... a když budu citovat wiki:
wiki píše:
Stíhací bombardéry jsou [b]víceúčelové[b] bojové letouny, které mohou (alespoň teoreticky) plnit jak úkoly vzdušného boje, tak napadat pozemní cíle. Příklady: Chengdu J-10, Hawker Typhoon, Suchoj Su-7, Republic F-105 Thunderchief, F/A-18 Hornet a Panavia Tornado.
Ale stíhací bombardér jako takový ještě není a troufám si říci že ani nikdy nebude.
Joooo staré lodě "takové ty dřevěné" jo tos trefil... jenže ono nelze vzít třeba onu druhou světovou a aplikovat jí na vše a přitom třeba tyhle "Starý dřevěný" ignorovat...
oni měli takovou výzbroj ze zcela logického důvodu... čím více převáželi, tím byli lákavějším cílem pirátů tudíž se museli bránit, že.... ale to co tím chci říci je že to JDE a ne jak ty říkáš že to NEJDE, nebo že je to nesmysl, nemožný či co... když se koukneš do té historie tak zjistíš že to fungovalo ku****ky dobře. A dnes to nenajdeš, protože pirátství tak nějak vymizelo (i když teď se v jisté oblasti opět objevuje, že) a tudíž žádná přepravní loď a ani výletní, ... nemá na palubě žádné zbraně - mimo jiné je to snad i zakázáno (kdyby třeba Francouzká ozbrojená transportní loď vplula do výsostných vod VB, tak by to šlo považovat za akt války - dnešní vztahy jsou ve světě všelijaký)
což mě vrací k původní myšlence...
Dvojí označení je naprostá blbost a holej nesmysl.... ano vymyslet a stvořit označení nové... pro nějakou mutantní loď.