K tomu magbeamu - napad je to vtipnej a promakanej...navic ma svoje vyhody. Ma ale taky svoje nevyhody-uz jen ta, ze k destinaci musi doletet sonda, co tam doveze magbeam krochnu pro zpomalovani modulu s posadkou. Rozptyl mozna castecne resi to, ze by urychlovaci paprsek trval jen nekolik hodin(pro cesty v nasi soustave), jenze s tim souvisi mnohem vtipnejsi problem-cim soustredenejsi ten paprsek bude, tim vetsi budou naroky na presnost zamereni na modul(takze tim imho vypadava moznost, ze by ta pocatecni 'kopacka' byla kdekoliv na orbite cehokoliv)-i odchylky jednotek uhlovych vterin jsou bez poradne korekce ve vesmiru fatalni.
Jinak se mi libi, ze se tu zurive diskutuje o budoucich pohonech...a pri hlasce neco jako portovane castice si neuchovaji informaci jsem se hodne dobre zasmal...
No a jsme zasu u zakřivení časoprostoru což je podle mě dost nepraktické a osobně si neumím představit jak by to fungovalo. Je to jako u toho FTL , prostě by ta loď musela nést sebou normálně hustý materiál a pak ho přeměnit na suprahustý. Když si představíš černou díru , která zakřivuje časoprostor, tak má hmotnost obří hvězdy jen v malém podání a tak je suprahustá. Mno to by loď musela sebou táhnout buď celou hvězdu a nechat ji shroutit to černé díry, nebo vyvinou enormní množství energie což ale podle rovnice E=mc2 by znamenalo táhnout sebou taky hodně hmoty. Tak i tak hraje roli obří množství hmoty.
Však jsem psal, že je to čirá teorie, nemusíš na mě hned koulet očima
Ostatně jako zatim každej nadsvětelnej pohon (ne že bych věděl o jinym) a pokud dobře vidim, tak tohle je topic právě o nadsvětelnejch motorech - nemůžeš čekat, že tady najdeš něco praktickýho
no to koulení nebylo na tebe ani jsem tak nad tím nepřemýšlel prostě jen nad tou situací koulím očima no oni ty všechny tři teorie mají stejně základ v zakřivení časoprostoru jen u HP se vytvoří díra do jiné dimenze. Jakože logicky odvozuji to že materiál který zakřivení vytvoří musí být dál od lodi a až tam nabrat vlastnosti pro zakřivení protože si myslím že kdyby byl materiál rovnou na lodi tak si neumím představit co by to udělalo s lodí a vůbec i vletění do díry bybylo dost o hubu
Prý, že vědci ještě nedokáží uvést částice atd. nad rychlost světla... jen těsně pod ni... jestli je to pravda, tak si ještě počkáme než vůbec dosáhnou té rychlosti světla
Hyperpohon podle současné fyziky neexistuje, takže idealistické názory, že to bude on jsou... idealistické. Stejně tak pravděpodobný jako kouzelný hyperpohon je nepravděpodobnostní pohon. Je tohle slovní hříčka? Asi ne.
Naproti tomu warp je prý fyzikálně možný, červí díra ala BSG FTL nebo brána by byla nejreálnější. Samozřejmě to bude ještě nějaký čas trvat, i když teoreticky víme, co je k ní více méně potřeba. Nakonec největším problémem může být zdroj energie, opravdu nebude stačit tří dieselových motorů.
červí díra je snad nejméně pravděpodobná věc. k její vytvoření je zapotřebí hmota o hustotě neutronové hvězdy(jen pro představu šálek čaje její hmoty by vážil víc než empire state building) potom by se z ní musely vykvořit 2 kruhy s poloměrem zrhruba stejně velkým jako je poloměr ODZ(oběžné dráhy země okolo slunce) roztočit rchlostí blízkou LS a nabít neuvěřitelně silným EP. a potom by se měla vytvořit WH ale kdo by to zkoušel když se při nejmenší výpočtové chybě mohly vytvořit dvě černé díry.
u warpu alespoň existuje potvrzený casimirův efekt
The Ancients and their technology have been reduced to a complete joke in this show, and they were supposed to be the most advanced and powerful race ever, even above the Asgard.
This show is such a mess. We came to Atlantis to find technologies to aid ourselves and to find out more about the ancients. What have we found? Glorified apartments and space guns from SG-1.