Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Pokec nejen o seriálových technologiích Technologie Srovnani velikosti lodi z nejznamnejsich filmu/serialu

Srovnani velikosti lodi z nejznamnejsich filmu/serialu

Detailní rozbory nejrůznějších technologií s jakými jsme se kdy setkali.

scissors Uživatelský avatar
Airman
Airman

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Raynore bez urážky ale seš idiot furt se musíš do někoho navážet.Já sem chtěl jen říct že se do toho města vejde dost lidí a ty hned vytáhneš nějaký kraviny.Jen do mě, já už to rozebírat nebudu.

Balial Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

No podle te sg wiki se ma do Atlantidy veji lidi asi 250 000... jako ale souhlasim ze centrum pro takovou civilizaci je to smesny i tak, clovek by si pro Antiky predstavil nejaky worldshipy jako z Dne nezavislosti, nebo Xelnaga ze starcraftu.
"Rozhodl jsem se, že si vypěstuju závislost. To jediný mě může zachránit před tím, abych si ustřelil palici." Kurt Cobain

Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

Atlantida podle mě byla jenom takovou Noemovou archou pro přeživší Antiky z naší galaxie (díky tomu moru jich asi vážně moc nezbylo). Jakmile se ale dostali do Pegasu, začali se rozlézat a narůstal jejich počet. Z Atlantidy se pak stalo jen takové "velitelské středisko". Klidně mohlo být i hlavním městem této galaktické říše, proč by ne? D.C. má taky jen půl milionu obyvatel.

Odpovědět s citací

Nojo, jenže všude je Atlantis uznačovaná za jejich technologickej skvost a největší výtvor, a žádný větší města sme u nich neviděli.
"Rozhodl jsem se, že si vypěstuju závislost. To jediný mě může zachránit před tím, abych si ustřelil palici." Kurt Cobain

Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

To jsem si nikde nevšiml, že by něco takového někdy říkali. :hmmm:
Že jsme (skoro) žádné jiné města neviděli může být zapříčiněno tím, že za těch deset tisíc let mohla galaxie zažít hodně všelijakých pohrom.

BigQ@123 Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací

Balial píše:
No podle te sg wiki se ma do Atlantidy veji lidi asi 250 000... jako ale souhlasim ze centrum pro takovou civilizaci je to smesny i tak, clovek by si pro Antiky predstavil nejaky worldshipy jako z Dne nezavislosti, nebo Xelnaga ze starcraftu.

:shock: :shock: :shock: .Tak to zhruba tak měl 19 km Executor class ze starwars.Navíc ta plošina je hodně zabraná motory,něco zabíraj laboratoře,sklady atd.,takže cca. nějakejch 15-20 tisíc obyvatel.I když i to mi přijde na 4 km v průměru moc

Odpovědět s citací

No rikam, je to SG wiki a informace z ni nemusí být uplně přesný, taky berou materiály u kterých nebylo určeno jestli sou canon.

Jednoduše, prostě na centrum říše a nej město je to zatraceně malý.

Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Možná jsem idiot, ale hej, umím udělat mezeru po ukončení věty. V klidu, nůžkáči, evidentně jsi nepochopil, že 17 000 lidí, ačkoliv bych třeba nechtěl každému z nich dlužil byť jen korunu, to je prostě antiepické číslo nehodící se do megalomanské ideje Atlantis, skvostného létající überměsta legendární überrasy, takže tvoje info, že kupodivu doopravdy existují města o průměru 4 km a v těch městech žije pár tisíc lidí, to je myslím aspirant na nejzbytečnější info tohoto týdne. I kdyby Atlantis měla mít 250K lidí, tak to prostě i takové Brno je větší.

Jinak to, že Atlantis je jen zlomek antické urbanistické technologie a je to Noemova archa, to je zajímavá idea, jenže prostě... za pět řad SGA jsme nic většiho neviděli. Ono vůbec jsou velikosti lodí v SG takové prachmizerné. Jediné Halo by zadupalo celou SG do kytek.
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

BigQ@123 Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací

Raynor píše:
Jinak to, že Atlantis je jen zlomek antické urbanistické technologie a je to Noemova archa, to je zajímavá idea, jenže prostě... za pět řad SGA jsme nic většiho neviděli. Ono vůbec jsou velikosti lodí v SG takové prachmizerné. Jediné Halo by zadupalo celou SG do kytek.

Protože celá SG je hodně omezená technickou vyspělostí lidstva,různým utajovánim programu SG,počtem lidí atd....
Kdyby to bylo ve stargate jako ve star wars,kde měli civilizace malé i velké populace,ohromná města i lodě atd.,tak by to trochu vypadalo divně kdyby jeden tým likvidoval celý civilizace.Další důvod proč jsou ty flotily a lodě nepřátelů :jako: tak malý :jako: je ten že Země má hodně omezený prostředky(utajování SG,málo lidí atd.).Proto to scénáristi tak hodně omezujou.Kdyby lidstvo bylo ve stargate vyspělé jako v ST tak by mohli scénáristi ty různé civilizace mnohem víc megalomansky rozvinout(Antici,gou'aldi,asgardi...) a my by jsme měli mnohem větší možnosti kolem stavby lodí.Lidstvo má prostě hodně omezený prostředky v SG a proto je všechno moc omezený(velikosti lodí,civilizací....).

Samozřejmě dobře víme,že lidstvo za takovejch dejme tomu 300 let bude kolonizovat planety,země bude jedno velký město(všechna pevnina) a lodě by pří troše štěstí už mohli začít být velký jako aurora class.A jestli se budem pořád stejně rychle rozvíjet tak to co je ve vesmíru SG bude úplný nic ve srovnání s tímto
A teď když to převedu na Antiky(50 milionů let rozvoje)-řekněme že antikové mají rovnou stovky kolonizovanejch planet,stovky zmapovanejch galaxií(50 mil. let)nespočty bitevních lodí ,stovky letájcích měst.Jejich civilizace by měla bejt mnohem větší,aspoň miliardy antiků.Sice to zní fakt šíleně,ale za těch 50 milionů let se dá podle mě zvládnout hodně,když ty jejich HP překonaj galaxie za dny i hodiny.

PS: :sorry: sry že sem hodně odbočil od topicu,ale nějak sem se rozepsal :sorry:

Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Kdyby to bylo ve stargate jako ve star wars,kde měli civilizace malé i velké populace,ohromná města i lodě atd.,tak by to trochu vypadalo divně kdyby jeden tým likvidoval celý civilizace.

Dyť divně to vypadá i teď...

Kdyby lidstvo bylo ve stargate vyspělé jako v ST tak by mohli scénáristi ty různé civilizace mnohem víc megalomansky rozvinout(Antici,gou'aldi,asgardi...) a my by jsme měli mnohem větší možnosti kolem stavby lodí.Lidstvo má prostě hodně omezený prostředky v SG a proto je všechno moc omezený(velikosti lodí,civilizací....).

Jestli Země není omezená v prostředcích spíše tím, že SG se snaží (oficiálně, leč ne moc úspěšně) vypadat, že je to záznam něčeho, co se doopravdy děje. Viz. narážky ve Wormhole X-Treme. Kdyby Země byla jako Federace, asi těžko by mohli hrát na tu strunu "opravdu se to děje na dnešní Zemi".

Teze sice zajímavá, ale IMO je hlavním důvodem té "malosti" je rozpočet seriálu. Navíc na začátku hráli na to, že cizí planeta = malá starověká vesnička a později to zapomněli s vyprcháním mytologické struny změnit a přejít více ke Star Wars.

S druhou částí textu "Antiků by mělo být víc" plný souhlas ovšem :-)
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

*Jack* Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Bydliště: Východní Čechy, Orlickoústecko; nápověda: Je tam vedro jako v tanku!

Odpovědět s citací

No v tom rozpočtu vysvětlující malou velikost civilizací a lodí souhlasim s Raynorem a podle mě by Atlantis neuškodilo mít tak nějak mezi těmi 10 až 5 kiláky v průměru a pokud vím na tohle žádnej kanon není, tak co... 8)
Stálo to je ale málo, takže bych Atlantis opravdu bral jako jakousi archu a civilizace velmi oslabená tou nákazou se třeba zase rozrostla někde jinde v Pegasu, kde je to buď zničený a nebo jsme to neviděli, protože o tomhle scénáristi moc nepřemejšlej a berou to tak, že Antikové mají ještě něco lepší než televizi a proto jich je tak málo... :wink: :D
Nejnovější tvorba:
    TASK FORCE: 1x04 Hrdinův sen V. (ZDE)
    Obrázek
Můj povídkový seriál:
    STARGATE - 24 hodin: (ZDE)
    Nejlepší námět a zpracování v povídce roku 2008 i 2009!
Další projekty:
    Osudový skok: Společná sci-fi povídka 5-ti autorů (ZDE)

TENTHIUS Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

Presne, oni totiz vubec scénáristi obcas mají nejaké úchylky k vidlákum. Expedice má pod nohama nejvetsí objev od nálezu StarGate a oni chodí na planety pomáhat stredovekým vidlákum. Jasne, je to výhodný vzhledem k rozpoctu....reknou "Wraithi zpusobili zaostalost lidí" a vubec se nezatezují temi technologicky vyspelejsími civilizacemi. Za celých 100 dílu bych pocet epizod s vyspelými civilizacemi nebo bádáním nad antickými tajemstvími spocítal na prstech jedné ruky. To je práve ten problém. Tvurci se tvárí, jakoze tam nekde venku jsou antické ruiny a jejich tajemství, ale nás prece zajímá osud vidláku z Vidlákova....já nevím, napadá me tucet zajímavých story-arcu o zkoumání antické civilizace....uz jen ten nápad o "Heraklových sloupech" který tu na fóru nekde zaznel, vypadá tisíckrát zajímaveji nez Teyla a její superdíte. Snad nám SGU rekne o Anticích neco víc a nebude to dalsí promrhaný potenciál.
Obrázek
Obrázek
Take the reins...It´s up to you!
:::::::::::::::::::::::::::STARGATE BATTLE:::::::::::::::::::::::::::::::::
COMING SOON 2009

g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

no já doufám, že se Antiky budou zabejvat jen v pilotu a pak se na ně vykašlou. Navíc se dostanou do galaxií, kde Antikové nikdy nebyli. Takže doufám, že tam potkaj opravdu megalomanský rasy s obrovskejma loděma a tim myslim, opravdu obrovský lodě a v těch desetitisíce členů posádky. Ne jako teď, kde obrovskou loď řídí jeden ufoun a nikde nikdo neni. Jako na Superhive, kde bylo asi deset wraithů. Což působilo opravdu hodně trapně.

Tenthius: ti vidloni tam jsou spíš proto, aby měli naší kladní superhrdinové koho zachraňovat. Musej ukázat naše nepřemožitelný hrdiny, jak pomáhaj nebohejm vesničanům, který tyranizuje nějakej hnusák. Já bych se v SG strašně rád dočkal toho, kdyby někam přišli a místo toho aby někomu pomohli, tak by řekli serem na ně, voberem je o to co jim ještě zbejvá a jdem domu :)
Podpis byl odstraněn z důvodu porušování pravidel.

TENTHIUS Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

To jo, na emzácky vypadající neanglicky mluvící emzáky se tesím...v tomhle ohledu SGU dost verím.
Obrázek
Obrázek
Take the reins...It´s up to you!
:::::::::::::::::::::::::::STARGATE BATTLE:::::::::::::::::::::::::::::::::
COMING SOON 2009

*Jack* Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Bydliště: Východní Čechy, Orlickoústecko; nápověda: Je tam vedro jako v tanku!

Odpovědět s citací

2 TENTHIUS: Skvěle řečeno!!! :yahoo:
Sám bych to nedokázal říct líp, mají Galaxii, kde byli Antikové na technickým vrcholu (beru to tak, že ty šutry nebo 3x1x1 metr velký počítače z Mléčný dráhy moc vyspělý nejsou) a oni se zabívají maximálně tím, že nějaký Athosiané se bojí do ruin antickýho města jít kvůli Wraithům, namísto aby se tam vydali sami a na ně se vyprdli... :roll:
Jinak ohledně těch anglicky mluvících emzáků mám stejnej názor a v SGU čekám něco o anticích jedině vyjímečně nebo přímo na Destiny, ale jinak by to tam mělo bejt snad jiný, ale jestli to dopadne jako v Atlantis, tak mě teda dost zklamou... :scared:

EDIT:
Tak mě napadlo, jaký má vlastně skutečný rozměry takové F-302, protože co sem našel na stargate wiki, tak má prej 26 metrů rozpětí a je dlouhá 16, což me teda dost udivilo, protože takhle sakramentsky velká rozhodně nemůže být, když vedle lidí vypadá tak na těch 10 max... :shock: Co myslíte?
Nejnovější tvorba:
    TASK FORCE: 1x04 Hrdinův sen V. (ZDE)
    Obrázek
Můj povídkový seriál:
    STARGATE - 24 hodin: (ZDE)
    Nejlepší námět a zpracování v povídce roku 2008 i 2009!
Další projekty:
    Osudový skok: Společná sci-fi povídka 5-ti autorů (ZDE)

PředchozíDalší

Zpět na Technologie