Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Pokec nejen o seriálových technologiích Technologie Chování brány

Chování brány

Detailní rozbory nejrůznějších technologií s jakými jsme se kdy setkali.

Příspěvek 07.8.2008 17:05:06
Sheppy Airman First Class
Airman First Class

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Ten průchod trvá skoro okamžitě, myslím že 0,3sekundy. Ta animace průchodu takovou to cestou je jen pro oko diváka :lol:

Příspěvek 07.8.2008 17:07:56
RobColonel Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Ale často tam měli záběr na ten sledovací (nebo navigační?) počítač a někdo k tomu řiká:. Objekt bude na místě za 5 sekund (někdy to i odpočítávali)

Příspěvek 07.8.2008 17:09:47
Sheppy Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

že by proto, že ta sonda musela nejdřív dojet po tý rampě k bráně?

Příspěvek 07.8.2008 17:12:59
RobColonel Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

to bylo i O'Neilla (v The Fifth Race) a s UAV, který nepotřebuje 5 sekund než tam doletí :D

Příspěvek 07.8.2008 17:53:16
sgcatlantis Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

To s tim O´nielem v The Fift Race bylo proto že cestoval do jiný vzdálený galaxie (tzv:délka přenosu=délka cesty) a s těmi prvními epizodami a tim UAV si nedělej hlavu. Začátečnický chby (tenkrát totiž moc nepoužívali vědecký a armádní poradce). I teďka maj u Atlantis chby třeba v díle 05x01 střelej Wraithskej křižník do generátoru hyperprostorového okna a on zrychlí dostane zásah a téměř okamžitě zastaví (na vesmírnou setrvačnost si nebrali ohled) ale pakt to napravili v díle The Daedalus variations kde o tom McCay mluvil. Prostě drobný chyby. To se stává i profíkum. :D

Příspěvek 31.8.2008 18:45:24
Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Měl bych dotaz na Dragona, Baliala a takhle. Když mám adresu nějaké brány, získal jsem ji třeba z nějaké kartuše a ne výpočtem, můžu z té adresy získat (aniž bych vytočil tu cizí bránu a poslal skrzu sondu) přesnou pozici té cizí brány? Jako že když mám adresu, můžu z tho zjistit souřadnice, abych se tam mohl dostat lodí?
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

Příspěvek 31.8.2008 18:54:42
*Jack* Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Bydliště: Východní Čechy, Orlickoústecko; nápověda: Je tam vedro jako v tanku!

Odpovědět s citací

Rozhodně, zapátrej v prvních epkách SG-1, tam podle Abydoské kartuše udělali tu mapu mezi Briefingovou místností a Hamondovou kanceláří... Těch šest symbolů je vlastně určení polohy, že jo... :wink:
Nejnovější tvorba:
    TASK FORCE: 1x04 Hrdinův sen V. (ZDE)
    Obrázek
Můj povídkový seriál:
    STARGATE - 24 hodin: (ZDE)
    Nejlepší námět a zpracování v povídce roku 2008 i 2009!
Další projekty:
    Osudový skok: Společná sci-fi povídka 5-ti autorů (ZDE)

Příspěvek 31.8.2008 18:56:24
Camel Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Dle tohohle, to možné je

[img][./images/thumbs/howisworkinggate_1220205369.jpg]http://i116.photobucket.com/albums/o11/Camel67/howisworkinggate.jpg[/img]

6 souhvězdí 1 bod a výchozí brána druhej bod, uděláš polopřímku a někde na ní musí být brána. Jinak k předchozí diskuzi, mě ještě napadá, že maximální velikost transportovaného předmětu záleží tedy na paměti dhd, což by také mohlo být omezené, ale to už nastávají spekulace co by se stalo kdyby tohle nastalo...
Obrázek
I'm never same like others!

Příspěvek 31.8.2008 19:07:23
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Podle mě to pamětí není omezeno, jelikož v jednom díle proletěli Braitac s Hamondem skrz bránu v Goauldský stíhačce upravený pro průlet bránou.
A ta musela bejt sakra těžká. :D

Příspěvek 31.8.2008 19:10:22
Camel Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Ale dle známého fungování brány se objekt ukládá do paměti dhd, neříkej mi, že je nekonečně velká. Jinak tady asi spíše záleží na velikosti než hmotnosti, i když je to možná blbost, jelikož brána musí mít info o váze předmětu. Ano vím, spekulace, spekulace, spekulace....
Obrázek

Příspěvek 31.8.2008 19:21:24
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Já bych řekl, že si brána svůj "Buffer" (info o rozloženém objektu) ukládá sama do sebe a ne do DHD... Je to jasné jednoduchou úvahou a to takovou, že brány v mezigalaktickém mostu z bran nemají žádná DHD... i když pak mě zase není jasné, jak vytáčejí jedna druhou... sakra... :D
Jinak ještě k tématu: Řekl bych, že brána je schopna odeslat každý objekt který se do ní jen vejde a ať je třeba tak dlouhej, že se skrz ní dostává 38 minut... mělo by to proti tomu bejt jištěný... Pokud ale kecám z cesty, zopakujte mi prosím přesně tu poslední otázku :lo:
Nejnovější tvorba:
    Obrázek
Můj povídkový seriál:
Další projekty:

Příspěvek 31.8.2008 20:12:51
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

DHD je jen ovládací pult a zdroj energie pro bránu. S ukládací pamětí nemá nic společného jak sme se o tom mohli přesmětčit v díle SG-1 kdy v pozemké bráně ''uvázl'' Teal´c.
DHD je jen takové dálkové ovládání s ovládacím programem brány a vysokokapacitní ''baterkou''. :D
U bran které sou na povrchu planety je zapotřebí k oládání když ji chce použít člověk který nemá Jumper nebo Dart které mají zabudované vlastní miniaturní DHD.
U těch na orbitě se energie absorbovaná Nakadahem ukládá v těch přídavnejch modulech po stranách který ji udržujou na orbitě na stejnym místě (Ukázka funkčnosti v díle Ghost in the mashine)a který může ovládat jenom Jumper nebo Dart který maj to chybějící DHD. :D

Příspěvek 31.8.2008 20:27:04
Camel Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Dobrá, beru zpět že paměť je v DHD, i když v podstatě je jedno, kde je uložena, jde tu především o princip jejího fungování, na lokaci nezáleží.
Obrázek

Příspěvek 31.8.2008 21:37:58
Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Ad určení pozice podle symbolů: no já právě nevím, představte si, že je to v jiné neprozkoumané galaxii. To budete zkoumat, jaké tam jsou souhvězdí a která by mohla pasovat na které symboly? To se mi nezdá, že by to mohlo vyjít.
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

Příspěvek 01.9.2008 08:59:34
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

No, to je otázka... U nás to mohlo bejt tím, že jsme už měli souhvězdí prozkoumaný a věděli, kde který je, takže jsme pak jen určili místa podle symbolů a pohoda. U Atlantis to měli Antikové v databázi, ale v jiný galaxii...
Asi jedině vytočením brán jedné po druhé a hodit do nich nějaký MALP se subprostorovým vysílačem... nebo ještě pozorováním... Ale tahat sebou Hublův teleskop je dost nepraktické...
Nejnovější tvorba:
    Obrázek
Můj povídkový seriál:
Další projekty:

Příspěvek 01.9.2008 20:39:08
bananman Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

no podla mna toto nemoze nikdy nastat lebo hned ak prejdes branov brana 1 ta rozlozi a brana 2 ta zlozi tak sa hned vymazes z je pamete i nak by ta mohli nejako ako T'alca naklonovat a ak by si tam aj chvilu bol este v tej pameti tak by brana bud vymazala tak tiez teba alebo tych kt. by prechadzalki ako prvi alebo by vamazal vsetko aj tych na ceste a ti by boli xxxx a ti ostatni by sa tam dopravili normalne ale to by si brana musela uklqadat cely priechod povedzme 1000000 ludi a ak vymaze ako si myslim po priechode tak by to malo preniesť najťažši možny predmet s obsahom celej brany ale asi ste ma nepochopili a ak sa to podarilo pls. vyjadrite sa k tomuto
Online stargate hra:
Kliknite sem a zaregistrujte sa

Příspěvek 01.9.2008 20:59:02
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

No hlavně by jsi měl ty svoje příspěvky dělit, já se v tej jednej větě na jeden příspěvek docela skoro ztratil... Jinak to nejspíše dělá brána, že vyjímá jako normální komp... kopírovat, poslat a odstranit.
Nejnovější tvorba:
    Obrázek
Můj povídkový seriál:
Další projekty:

Příspěvek 01.9.2008 21:17:38
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

no budem sa snazit :D :oops:
Online stargate hra:

Příspěvek 02.9.2008 11:48:42
Skot Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Mě by spíš zajímalo, jestli se nepřenáši bránou i okolní vzduch :lol:
Owensův Zákon:
Jste-li dobří, hodí vám na krk veškerou práci. Jste-li opradu dobří, dokážete se jí zbavit.

Butnerův zákon:
Kdo se směje naposled, má dlouhé vedení.

Příspěvek 02.9.2008 13:06:31
Halajda Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Skot: to by v SGC velice záhy neměli co dýchat a otevřít bránu do vesmíru nebo na svět bez atmosféry by se rovnalo sebevraždě...
Myslím, že Antikové, když už dávali brány do vesmíru, je naprogramovali, aby samovolně se šířící vzduch nepřenášelyy...
Intelligence has nothing to do with politics.
- Londo Mollari

Příspěvek 02.9.2008 14:02:15
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Na vzduch a vzduchoprázdno sou sice naprogramovaný aby je nepřenášely ale na vodu ano. :D
V díle 5x6 The Shrine jdou na planetu čerstvě zaplavenou ledovcem a když volaj zpátky tak nesměj spustit štít jelikož by věž zaplavila voda a musej čekat 38 minut než se zase zavře.
Zajímavý ovšem bylo že v díle kdy de SG-1 zkontrolovat Ruskou bránu tam maj jentak zčisnajasna ponorku vejdoucí se přesně do brány a mechanismus kterej jí do ní vhodí. :D Zajímavý je že Rusum nebylo divný že nazpátek prošla jen ponorka ale ne i voda (i když se nakonec ukázalo že to byly ''zkapalněný'' obyvatelé té planety). :D

Příspěvek 02.9.2008 16:22:28
Halajda Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

sgcatlantis: On ve čtvrté sérii, kdy byl ten díl s ruskou bránou, ještě málokdo tušil, jak vlastně brána pod vodou funguje. Tuším, že Carterová říkala, že mají teorii, že brána na základě toho či onoho zjišťuje, jestli se něco opravdu snaží projít.
Je navíc klidně možný, že ani obyčejná voda bránou nemůže projít, jenže třeba to prostě Sheppard nevěděl a Rodneymu byla moc velká zima, než aby ho začal opravovat....
A nebo byla chyba někde mezi židlí scénaristy a kamerou...

A každopádně mám pocit, že to se už tady někde probíralo :wink:
Intelligence has nothing to do with politics.
- Londo Mollari

Příspěvek 02.9.2008 17:32:50
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

záležalo by na tom ako by brána rozlišovala či to chce prejsť a nebolo by to pod vodou akoby bola zakopaná??
Online stargate hra:

Příspěvek 02.9.2008 17:37:32
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

No jenže to v SGA byla roztátá VODA z ledovce a v SG-1 to byli místní OBYVATELÉ v TEKUTÉM stavu kterým se nikam nechtělo, zatímco obyčejná vode pronikne všude. :D
A ta tvá teorie že bránou nemůže projít voda má jednu chbičku, a to tu že mi sami jsme asi z 70% tvořeni z vody a určitě nějakou vodu máme i v žaludku,takže by to asi moc nefungovalo. :D

Příspěvek 02.9.2008 17:44:09
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

ked sme pri látkach kt. by nemali ísť bránov neviete o niecom co zareaguje na ČD vybuchom alebo jednoducho urobi v nej dieru preleti na druhu stranu a treskne na zem?? Ze by to ani brana nedokazala rozlozit
Online stargate hra:

PředchozíDalší

Zpět na Technologie