Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Pokec nejen o seriálových technologiích Technologie iris a aktivace

iris a aktivace

Detailní rozbory nejrůznějších technologií s jakými jsme se kdy setkali.

Příspěvek 29.11.2008 00:13:04
Mirek Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

no hele nedoporucuj nikomu se koukat na ten dil.(teda jo ale no nwm :-d) de o to ze co rekne carterova je jako kdybi to rek buh takze co rekne je bozi slovo. i kdyz rika obcas veci co se protikladou (nwm jak to napsat proste co se protějsí(opak neceho co se uz reklo) :D ) tak to rika ta sexisticka zenska a od ni to vstrebaj vsichni a to je svaty takze se do ni nenavazejte :D . no nic proti nikomu ve zlim jen ze ve stargate dava vetsinou vsechno na prvni pohled smysl.
takze se koukej meziratky jestli se budes koukat znova Foo Fightere :D

Příspěvek 29.11.2008 12:47:06
Foo Fighter Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Tak ja to znova pozerať nebudem, lebo momentálne SG-1 nemám

Příspěvek 29.11.2008 13:15:39
Yeyind Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

SGC použila stejný přístroj jako Sokar na proražení Iris. Propalovali tak dlouho až mezeru zvětšili tak, že se nestabilní vír mohl vytvořit.
In brightest day, in blackest night.
No color shall escape his sight.
Let those who joined Shepard's fight.
Beware his logic...weird ghostly child!

Příspěvek 30.11.2008 12:55:38
a.n.u.b.i.s Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

kam se hrabou na vynalézavost zelenky v SGA jak dal městský štít kolem brány :D :D i když v sg-1 by jí asi odyssey odnesla někam hodně daleko...
Daniel: ,,Jacku myslíš že bys mohl dělat něco jiného než tu trousit nemístné sarkastické poznámky,,
Jack: ,,Fajn chceš sarkasmus: jsem rád že jsem tě poznal,,

Příspěvek 01.12.2008 16:54:40
cziss Airman
Airman

Odpovědět s citací

To Foo Fighter, sry, jsem si nevšiml, že jsi o tom psal taky :oops: .

Všem co se něco nelíbilo: Jako, hádat se o tom můžeme do nekonečna, že :smile:. Ale dobře, jestli ta brána otevřená, když jí to zavalilo, tak je trošku divný aby poté byla pohřbená pod zemí a Tealc se tam pak musel hrabat na povrch. Ale OK, zase tak dobře si to nepamatuju. Pokud se ale bavíme o logice věci, TAK by v tomto případě musela vrstva zeminy přinejmenším končit od horizontu událostí někde ve vzdálenosti iris ne? A stejně, je trochu divný aby se nevypla, když do ni narazil meteor. A je celkem jedno co Carterová říkala nebo ne. Ona toho nakecá :lol: . Jde o to, že si sem tam celej seriál protiřečí i v docela zásadních věcech. A argumentů, že ten flus by měl iris zničit i nezničit se může najít spousta. Ale nevím, prostě si nemůžu pomoct s tím, že logicky by iris prostě ten "spouštěcí flus" přežít neměla (a ať si Carterová říkala co chtěla :roll: ). Nehledě na to, že samotná stargate není zas taková utopie, jak existence iris (jak to myslím je napsaný v minulým příspěvku).

Ale tak o co jde. Je to prostě SG a jeden z vůbec nej seriálů co znám. Hold, nic nemůže být dokonalý, ne :D

Příspěvek 01.12.2008 20:33:59
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Dokonalý byť nemôže, čo by sa tu potom riešilo? :)

Příspěvek 02.12.2008 21:36:26
Ralen Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

cziss píše:
Všem co se něco nelíbilo: Jako, hádat se o tom můžeme do nekonečna, že :smile:.

To de u všeho
cziss píše:
Ale dobře, jestli ta brána otevřená, když jí to zavalilo, tak je trošku divný aby poté byla pohřbená pod zemí a Tealc se tam pak musel hrabat na povrch.

Co je na tom divnýho?
cziss píše:
Ale OK, zase tak dobře si to nepamatuju.

:wink:
cziss píše:
Pokud se ale bavíme o logice věci, TAK by v tomto případě musela vrstva zeminy přinejmenším končit od horizontu událostí někde ve vzdálenosti iris ne?

Přesně tak to tam bylo.
cziss píše:
A stejně, je trochu divný aby se nevypla, když do ni narazil meteor.

Když ji nevypne výbuch atomovky, proč by měl meteorit?
cziss píše:
A je celkem jedno co Carterová říkala nebo ne. Ona toho nakecá :lol: .

To jistě, ale Carterová je jedinej člověk kterej ti v tom seriálu k tomu dá aspoň jakýs takýs technický podklady.
cziss píše:
Jde o to, že si sem tam celej seriál protiřečí i v docela zásadních věcech.

Tohle neni diskuse o celym seriálu, to je diskuse o iris.
cziss píše:
A argumentů, že ten flus by měl iris zničit i nezničit se může najít spousta.

To jo, ale zatim sem žádnej pádnej argument pro to že by ji měl zničit neslyšel.
Obrázek

Příspěvek 03.12.2008 21:41:48
cziss Airman
Airman

Odpovědět s citací

hmmm... ta věta s tím zavalením je blbě, chtěl jsem napsat něco jinýho pane "dokonalý" :jako: a jak jsem to přepisoval, tak se stala chybička :oops:

Pádným argumentem by snad mohlo být to (pokud jsme vůbec schopni vzít v potaz cizí názor než ten svůj :? ), že částice nestabilní hmoty vytvořený při vzniku červí díry dezintegrují všechno co mají před sebou. A že pro mě by měli platit trošku jiný pravidla než pro věci, co se zhmotňují za branou (a nemůžou se zhmotnit když je iris zavřená). Protože tyhle částice se přece "nezhmotňují", ale jsou projevem vytvoření spojení 2 bran. A jestli Carterová říkala někdy něco jinýho, tak to asi nebylo jedniný co o tom kdy říkala. :smile:

Ale nic, už mě tady vážně nebaví se hádat. Klidně si každý může říct svůj názor a nesouhlasit se mnou, fajn. Ale tohle je už trošku trapný ne? Rozkouskovat můj text a pak ze mě dělat v***. Tak se těším, až si zase přečtu něčí konstruktivní kritiku, na kterou už ale stejně odpovídat nebudu. No nic, mějte se 8)

Příspěvek 03.12.2008 23:30:04
Ralen Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

To neni pádnej argument, neboť jaksi je tu fakt, že ty částice nemůžou v přítomnosti iris vzniknout, tudíž nemůžou ani nic dezintegrovat. ;-)

cziss píše:
hmmm... ta věta s tím zavalením je blbě, chtěl jsem napsat něco jinýho pane "dokonalý" :jako: a jak jsem to přepisoval, tak se stala chybička :oops:

Cos chtěl teda napsat?

Co je špatný na tom že sem ten tvuj příspěvek rozkouskoval? Zdá se že tě to nějak vytáčí. Neber si to špatně já tim nic špatnýho nemyslel. :)
Obrázek

Příspěvek 15.12.2008 20:51:25
bananman Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

no tak sa zapojm aj ja (aj ked som sinni isty ci to tu uz nepadlo)
v jednom diely som pocul ze tam je mala skara a tak ten vir sice vznikne, ale nma ako nabrat taku silu aby prerazil iris (nekde to tam vysvetlovala Carterova alebo McKay uz neviem)
Online stargate hra:
Kliknite sem a zaregistrujte sa

Příspěvek 12.1.2009 23:57:20
cziss Airman
Airman

Odpovědět s citací

Ale jo, máte pravdu. Sypu si popel na hlavu :oops: . Uznejte ale, že je to beztak trochu divný. Ale maj to tam okecaný tak jak říkáte. Iris se po aktivaci červí díry nezničí. Nevím teda, vysvětlili tam vůbec samotnou podstatu iris? Pořád nechápu jaký kov (ještě k tomu vyrobený na zemi) by se uměl takhle z ničeho vysunovat, kroutit atp. Kromě rtuti teda :D . Vážně by mě zajímalo sg vysvětlení, páč si na to nemůžu vzpomenout :(

Příspěvek 13.1.2009 19:16:51
senju Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

no iris je z titanu viz S01 e01,02 ale stejně nechápu kam se to po otevření poskládá :hmmm:

Příspěvek 13.1.2009 19:49:50
mikey Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Neni nejnovější Iris z trinia ?
Povídka Svatá výprava Ori již vládnou Pegasu a nyní upřeli veškerou svou pozornost k poslednímu útočišti nevěřících. Mléčné Dráze!
Mikeyho krátké povídky: Antareský incident (11.12.09)

Příspěvek 16.1.2009 09:08:26
Fill Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

senju píše:
no iris je z titanu viz S01 e01,02 ale stejně nechápu kam se to po otevření poskládá :hmmm:

to by mně taky zajimalo, a taky by mně zajimalo jak z blbých "trojuhelníků" vznikne uprostřed iris to ostnate kolečko :shock: :shock:
2 Armáda hlásí, že naše severní pevnosti se drží. Ať jejich ocelové zuby drtí nepřítele, TUDY PŘECE WEHRMACHT NEPROJDE!

Příspěvek 16.1.2009 10:41:37
senju Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

přesně tak :yes:

Příspěvek 17.1.2009 15:41:16
pilarius Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Obrázek

Vznikne překryvem. Asi je tam ponechán prostor pro vznik projevu horizontu události, jehož energie "erupce" je Iris pohlcena. Jednotlivé pláty jsou zahnuty tak aby jejich vnější část kopírovala kruh - mohou tedy v uschované podobě být jednoduše zasunuty v Bráně. Nechápu jen dvě věci. První je to, proč by Antikové v bráně nechávali tak zbytečnou velkou mezeru, do které by se tyto pláty vešly. Druhou věcí je to, jak je mechanismus vysunutí a zasunutí ovládán, protože aby se tam takové ovládání vešlo, tak by snad asi museli Bránu ze stran provrtat, aby tam dostali hydrauliku.
Obrázek
Kritiku přijímám pouze tehdy, je-li podána slušně. Snažím se k vám chovat přívětivě, tak se ke mně prosím chovejte také tak.

Příspěvek 17.1.2009 15:59:04
Blackburn Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Já to taky nechápu
Gilbertsonův zákon: Nic není dostatečně chráněno před průměrně talentovaným blbem.

Eureka SGA SG1 SGU

Příspěvek 17.1.2009 21:59:30
Fill Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Vznikne překryvem. Asi je tam ponechán prostor pro vznik projevu horizontu události, jehož energie "erupce" je Iris pohlcena. Jednotlivé pláty jsou zahnuty tak aby jejich vnější část kopírovala kruh - mohou tedy v uschované podobě být jednoduše zasunuty v Bráně. Nechápu jen dvě věci. První je to, proč by Antikové v bráně nechávali tak zbytečnou velkou mezeru, do které by se tyto pláty vešly. Druhou věcí je to, jak je mechanismus vysunutí a zasunutí ovládán, protože aby se tam takové ovládání vešlo, tak by snad asi museli Bránu ze stran provrtat, aby tam dostali hydrauliku.[/quote]

je zcela blbost aby tam to ostnate konečko vzniklo muselo by dojit k totalni deformaci materialu ktery by se musel ohnout
2 Armáda hlásí, že naše severní pevnosti se drží. Ať jejich ocelové zuby drtí nepřítele, TUDY PŘECE WEHRMACHT NEPROJDE!

Příspěvek 17.1.2009 22:20:53
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Samozřejmě by takto ohnuté již musely být uschovány v Bráně. Jinak bys je do okraje kruhu neuschoval, než tak, že by se již v něm překrývaly. Proto taky v mém příspěvku píšu "...proč by Antikové v bráně nechávali tak zbytečnou velkou mezeru, do které by se tyto pláty vešly...".
Obrázek
Kritiku přijímám pouze tehdy, je-li podána slušně. Snažím se k vám chovat přívětivě, tak se ke mně prosím chovejte také tak.

Příspěvek 17.1.2009 22:48:29
Fill Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

o to de že v bráně žádná mezera není, takže je to cele blbost

Příspěvek 17.1.2009 22:56:23
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Já žádný obrázek, na kterém by byl vidět vnitřek Brány nemám. Ty ano? Poděl se o něj se mnou, prosím.
Obrázek

Příspěvek 18.1.2009 08:28:24
Fill Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

vim že se v některem dile vyskytuje, až budu mit po zkouškovem tak se ho pokusim najit :wink:

Příspěvek 18.1.2009 13:46:17
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Myslím, že taký záber tam je napríklad v prvom dieli s Mitchellom

Příspěvek 24.3.2009 20:25:39
sheppard91 Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

tak 1. ten flus sa naziva vortex a po 2. xcel som sa spytat ze preco ked cez zavrenu iris sa pokusaju prejst ludia alebo ine predmety preco vzdy pocut ako na iris daco naraza :hmmm: ked iris ma zabranit zhmotneniu toho co nou xce prejst. ak ma zabranovat zhmotneniu preco vzdy daco do iris naraza a vzdy daco pocut :?: :?: :?:
McKay: Spusíme autodestrukci města...
Jack: Cože?!
McKay: Jo, tohle měl být plán B.
Jack: Tohle je spíš plán F protože jsme f hajzlu.
#######################################
[img]apophisfleet[/img]

Příspěvek 24.3.2009 23:28:51
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Já myslím, že se to začne zhmotňovat, ale vzhledem k tomu, že to nemá kam expandovat (nekonečně malý prostor), tak se to vrací zpět do červí díry a zaniká to (proto je Iris z pevné slitiny a ne třeba z papíru - musí nějakou tou svojí pevností expanzi hmoty, potažmo již samotného víru, zabránit).
Obrázek

PředchozíDalší

Zpět na Technologie