Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Pokec nejen o seriálových technologiích Technologie Štíty

Štíty

Detailní rozbory nejrůznějších technologií s jakými jsme se kdy setkali.

Příspěvek 12.12.2011 20:13:23

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

BigQ@123 píše:
Takže štíty žadná současná teorie nepředpokládá??To je docela škoda :(

Se štíty se teď experimentuje jakož to náhrada za tepelné keramické destičky při vstupu do Atmosféry
Rogers: Jste všichni padlí do 14.00.
O'Neill: Zimního nebo letního času?

Obrázek

Příspěvek 13.12.2011 04:01:00
Ultramarinus Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

To slyším poprvý v životě. Jaký máš zdroj?

O teoretické možnosti "štítů" jsem slyšel, ale to bylo magnetické pole okolo objektu naplněné plasmou/plynem tak, aby ten plyn "rozostřil" příchozí paprsky a ubral energii energetickým projektilům - tj proti raketám a nábojům do děl (nebo i do railgunů - prostě proti kinetickým projektilům) to nefunguje. Jako štít pro ISS proti dlouhodobému působení kosmického záření na posádku o tom ale taky uvažovali.

Pak tu probíhal dalši názorový proud - někdo kdo říkal, že slyšel o možnosti nějákého "lepšího" štítu - který by fungoval třeba i pro udržení vzduchu uvnitř lodi, když otevřeš dveře do vesmíru (takže je slušná možnost, že by zvládnul i knetické projektily).

Ale o energetických "štítech" jako náhradě za keramický protitepelný štít na přistávacích modulech a lodích jsem zatím opravdu neslyšel...
Epitaf textové hry Universe Oddyssey

Špičkový video/military/sci-fi bonbónek všem zájemcům

Příspěvek 13.12.2011 21:15:09

Odpovědět s citací

Boužel už si ten zdroj nepamatuju, narazil jsem na něj náhodou při brouzdání internetem :write:
Rogers: Jste všichni padlí do 14.00.
O'Neill: Zimního nebo letního času?

Obrázek

Příspěvek 14.12.2011 08:18:20
Ultramarinus Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

Náhodné brouzdání internetem může člověka přivést až na stránky, kde raděj jak si uplíst prsty do copánku, nebo jak meditovat, aby ses začal vznášet. než to zahlídnu někde jinde, nebo na zaručeně důvěryhodné stránce na netu, budu spíš skeptický...
Epitaf textové hry Universe Oddyssey

Špičkový video/military/sci-fi bonbónek všem zájemcům

Předchozí

Zpět na Technologie