Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Pokec nejen o seriálových technologiích Technologie Tajemná antická technologie***

Tajemná antická technologie***

Detailní rozbory nejrůznějších technologií s jakými jsme se kdy setkali.

DAVE! Uživatelský avatar
Captain
Captain

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

moc ten seriál žereš :D

jinak k tématu

Jinak co vím, tak spíš wraithové měli spíše "početní" převahu a na to je ti jakákoliv technologie na prd. Schválně dám příklad. Mám tank M1A1 Abrams v současnosti jeden z nejsilnějších tanků na světě a nadupaný těmi nejnovějšími technologiemi. A postavím proti němu 10 tanků T-72, tak by mě zajímalo kdo by vyhrál? Ten Abrams? Odpověď nechám na vás
Obrázek

Dragon Uživatelský avatar
Brigadier General
Brigadier General

Pohlaví: Muž

Odpovědět s citací

Já stebou ve směs souhlasím Antici mohli vyhrát, ale oni o taktice neslyšeli i když to udeř a uteč (Stačila by i jen jedna skupina po třech lodích) snad mohli znát (tedy hlavně to uteč... :lol: )
i když opět mi uniká pár věcí (možná si to nepamatuji nebo o tom jen nevím, ale)
kde jsi vzal že Atlantis zabírá 25% galaxie (samozřejmě myslím Senzory...)

Pak to posílání Dronů přes bránu u toho nevíme jestli by drony fungovaly.

Na křížení technologií Antici neměli mozek (pochybuji že by daly maskování na zbraň, nebo něco co má větší kadenci či sílu jako Atlantis Aurora,...)
a opět Asuranům na Nikom a na ničem nezáleželo a Antiky by to asi nenapadlo (mě teda ne...)

Plán čtyři komentovat nebudu, protože mě nic nenapadá...

DAVE!:

Já dám proti příklad z pozemských dějin z kolonizačních dob

roku 1532. 168 Španělů na koních a s palnými zbraněmi zaútočilo na přesilu větší než 170 000 inků a ŠPANĚLÉ VYHRÁLY A TO S MINIMÁLNÍMI ZTRÁTAMI
Povídky
Vše potřebné naleznete-ZDE
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
„Myšlenka, i když nebyla převedena do podoby obrazu, je sama uměleckým dílem. Myšlenkový proces umělce bývá často zajímavější než výsledná realizace.“
          Sol LeWitt

Dark Angel Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Senzory Atlantis - těch 25% bylo asi z dílu, kdy poprvé potkali Genii a ukradli to Wraithský zařízení na sledování lodí, nebo tak něco - tak potom říkali, že je xy Hiveship v jejich kvadrantu....
Můžeme o tom vést spory, můžeme s tím nesouhlasit, ale to je tak všechno, co se proti tomu dá dělat.

Mé Povídky ZDE

Skot Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Dragon píše:
roku 1532. 168 Španělů na koních a s palnými zbraněmi zaútočilo na přesilu větší než 170 000 inků a ŠPANĚLÉ VYHRÁLY A TO S MINIMÁLNÍMI ZTRÁTAMI

ale ne v boji, musely to tam nák politicky rozvrátit, inkové hned po přístání španělů věděli, že tam jsou. A pochybuju, že 168 španělů zabilo vlastní rukou
170 000 inku.

DAVE! píše:
Jinak co vím, tak spíš wraithové měli spíše "početní" převahu a na to je ti jakákoliv technologie na prd.

Zaleží jak velké jsou rozdíly techů.
vem si jednu atomovou ponorku proti řeckýmu loďstvu. :lol:
tank M1A1 Abrams proti třeba 300 rytířům na koni :lol:
Owensův Zákon:
Jste-li dobří, hodí vám na krk veškerou práci. Jste-li opradu dobří, dokážete se jí zbavit.

Butnerův zákon:
Kdo se směje naposled, má dlouhé vedení.

petr__ Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

pako3 píše:

1)potom by stačily tak dvě-tři loďe s mezi-galaktickým pohonem-> při taktice uděř a uteč by něměli wraithové nejmenší šanci (probíralo se to tu nedávno v jiném kontextu)

Ani by nemuseli utíkat, vzhledem k tohu, jak dlouho by trvalo wraithům prorazit atlanský štít s celou flotilou...
Co třeba nechápu já je, proč by antici utíkali bránou, když v té době měli ve městě 3 plně nabité zpm a mohli tak telět ve městě....ale to bychom neměli námět na seriál :D

Brigadier General
Brigadier General

Odpovědět s citací

Skot píše:
Dragon píše:

ale ne v boji, musely to tam nák politicky rozvrátit, inkové hned po přístání španělů věděli, že tam jsou. A pochybuju, že 168 španělů zabilo vlastní rukou
170 000 inku.

Ano, ale Inkové v životě neviděli Koně a o zbraních ani nemluvě a pravda byly zvyklý na boj z blízka a měly slinou armádu(Inkové). Po bitvě, ale zajmuly jejich náčelníka Inku. který se chtěl vykoupit zlatem...Po vyplacení ho ale stejně španělé uškrtily...Ale já nikdy neřekl že těch 170 000+ Inků pozabíjely. mohly třeba zdrhnout z boje...
Jako Hanibal Ten se svou Armádou a Slony překročil Alpy a za´točil na Řím a mohl by vyhrát, kdyby se mu kvůli vlastním Bubnům v jedné z bitev "nesplašily" sloni a nerozdupaly mu vlastní Armádu. a Hanibal stál taky proti početní převaze a to v každé bitvě (myslím že vyhrál tři, nebo čtyři velké bitvy, než se mu ti Sloni splašily)
A ani jednou nepadli římani do posledního muže vždy se rozprchly když na ně ti sloni vystartovaly (a kdo ne že :lol: )

Dark Angel:
Je možné že jsi to nepamatuji tak se omlouvám (i když jak o tom přemýšlím tak si vzpomínám...asi se na ten díl kouknu znovu)

petr__:

Tak to s tí odletem je taky blbost, ale jak jsi napsal město jsme potřebovaly MY :D
Naposledy upravil Dragon dne 05.9.2008 11:29:21, celkově upraveno 1
Povídky
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
„Myšlenka, i když nebyla převedena do podoby obrazu, je sama uměleckým dílem. Myšlenkový proces umělce bývá často zajímavější než výsledná realizace.“
          Sol LeWitt

Ralen Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Byl to Hannibal a pokud vim, tak nedobyl Řím proto, že by jeho armádu rozdupali sloni, ale proto že Kartágo mělo i jiný zájmy (Hispánii) a on tak neměl dostatek sil.
Obrázek

Halajda Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Wow... Tutanchámon se slony překročil Alpy, to by bylo drsný :lol:

Nicméně... sloni se mu nesplašili kvůli nějakým bubnům - byli to váleční sloni, chovaní a cvičení od malička. Hannibalovi sloni uhynuli během jeho tažení k Římu a když se tam konečně dostal, zaváhal a nezaútočil na město. Pak se Scipio vylodil s vojskem v Africe a Hannibal musel mazat domů zachraňovat situaci...
Technicky vzato nebyl Hannibal v Itálii poražen. Musel jen ustoupit, aby ochránil Kartágo (což se mu stejně nepovedlo).
Intelligence has nothing to do with politics.
- Londo Mollari

Brigadier General
Brigadier General

Odpovědět s citací

Tak se omlouvám za mojí blbost (již druhou v krátké době) :oops: :oops: Ale ještě ráno jsem se Tutachámona snažil nacpat do hlavy a když jsem psal ten příspěvek tak jsem ho nevědomky napsal, ale již v Autobusu do školy jsem si uvědomil svou blbost (bohužel jsem se ve škole k PC nedostal) tak že se ještě jednou omlouvám :oops: :oops: :oops:

A okolnosti konkrétní Války(či bojů) s Hanibalem neznám jen vím že něco takového bylo.... tak i za tyto nepřesné informace se omlouvám
Povídky
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
          Sol LeWitt

Skot Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Římani měli jednu taktiku, že když probíhals slon tak oni se rozestoupili do uliček a on neškodně proběh, navíc ty sloni byly z časti vožralý :lol: , Hannibal si Římany v italii dával, ale Římani zautočili na kartágo, a kartágo zavelelo, Hannibalovi aby se vrátil.
Owensův Zákon:
Jste-li dobří, hodí vám na krk veškerou práci. Jste-li opradu dobří, dokážete se jí zbavit.

Butnerův zákon:
Kdo se směje naposled, má dlouhé vedení.

bananman Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

takže konkrétně:

Antikům by stačily 4 základny (senzory atlantis pokrývají 25% galaxie)

1)potom by stačily tak dvě-tři loďe s mezi-galaktickým pohonem-> při taktice uděř a uteč by něměli wraithové nejmenší šanci (probíralo se to tu nedávno v jiném kontextu)

plán jedna vyžaduje taktické schopnosti na úrovni zdrogované hlenky
2)posílání dronů přez bránu (z atlantis)
opět -wraithi nemají nejmenší šanci

3)plán 2 s jemnou modifikací
místo bran by se použil satelit z first strike v kombinaci s maskováním z jumperu

opět zde neexistuje žádná obrana,a opeť je to plán který nevižaduje příliš zdrojů (zcela jistě víme že na to antici měli) respektive víme že by wraithi přišli o víc než by získali

4) najítí te jejich klonovací mašiny skrz vypnutí bran a sledování hp

-------.......50)

-------------------
prostě nelze vymyslet UVĚŘITELNÝ scénář vojenské porážky antiků,to prostě nejde

a ano - děj,který by zahrnoval dobrovolný odchod antiků mám dokonale promyšlený na mnoho řad.... a funguje,dokonale (představe the si todda "I had a dream"

5tý příspěvek :? :lol:

Ohlásit tento příspěvek

No posielanie dronov cez branu napadlo aj mna a to mam len 14 tak to je fakt chyba scenaristov ze z antikov urobili blbcov sak oni boli miliardy rokov pred nami a total vyspeli.
Neverim ze ak by to bolo naozaj a nemali by to v rukach scenaristi by ich to nenapadlo podla mna by ich total vydronovali :D :D
a tak ma napadlo preco nemali na atlantis obranu ako mala zakladna na zemi??
A dala by sa taka obrana poslat cez stargate??
Online stargate hra:
Kliknite sem a zaregistrujte sa

Smarel Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Kdyby něco tak v seriálu zaznělo i to že Antici vyhrávali válku s Wraithama až do doby než Wraithi ukořistili z jedný jejich lodi třídy Aurora jedno Z.P.M. a díky tomu zvíšili svoje počty natolik že obrátili průbeh celý války.

Možná už to tu nekdo psal předemnou.
Komise pro Legalizaci Integrace Teroristických Organizmů a jejich Rehabilitaci ve Společnosti. Má to jednu nevýhodu zkratka je KLITORIS.
Druhý technik Arnold Rimmer - IQ neznámé

bananman Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

no ak to nebolo v prvej serii tak to neviem lebo uz strasne dlho neviem zohnat dalse serie

To ze prehrali len kvoli tomu ze w ukoristili ZPM mi nevadi ale ja by som aj tak z wraithov spravil hroznejsich nepriatelov. Scenaristi z nich spravili lamy ja by som nepriatelov ktori by dokazali porazit najvyspelejsiu rasu tak nepodcenoval (myslim spravil by som z nich rasu aspom na urovni tech. ako su azhgardi) davalo by to vacsi zmysel

Ale musim nechat ze zakerni su dost aj ked co by som ja nevylepsil :D
Online stargate hra:
Kliknite sem a zaregistrujte sa

Mirek Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

bananman píše:
no ak to nebolo v prvej serii tak to neviem lebo uz strasne dlho neviem zohnat dalse serie

To ze prehrali len kvoli tomu ze w ukoristili ZPM mi nevadi ale ja by som aj tak z wraithov spravil hroznejsich nepriatelov. Scenaristi z nich spravili lamy ja by som nepriatelov ktori by dokazali porazit najvyspelejsiu rasu tak nepodcenoval (myslim spravil by som z nich rasu aspom na urovni tech. ako su azhgardi) davalo by to vacsi zmysel

Ale musim nechat ze zakerni su dost aj ked co by som ja nevylepsil :D

mam pripominku asi jen jednu :) takze ja osobne bych byl radsi aby byli antikove silnejso teda oni byli silny ale prohrat s w kdyz w byli na tak nizki urovni? to je prece blbost jako antici moc nepratel s kterejma by valcili nemeli jako myslim nepratel na urovni kdyz se nekdo objevil s lodema co muzou bejt ve vesmiru najednou zalejzaj pod stit :D nic proti priznivcum antiku ja sam je mam celkem rad teda v sga me pride ze z nich chteli udelat zli ale nic de o to ze v sga jede shappy a team yumperem nahodim dil 5x09 vipali 6 dronu a je po hivce jo beru na vedemi ze do ni parkrat strelila ta druha hivka ale rikalo se tam ze nema skoro zadny skody a pak prileti sheppy asi z 5 dronama a je po ni a pritom anticki lode meli 100vky dronu a zpm a stity a to w nemaj tak to fakt echapu teda uz sem na to odpoved slysel ale furt mi to leze hlavou :D :D :D co vy na to?

Halajda Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Masster33: Co my na to? No, především by se hodila nějaká ta interpunkce... :) Devět řádků nepřetržitého textu přerušeného jen dvěma smajlíkama není zrovna reader-friendly...
Dál bych ti podotkl, že v SGA si scénáristi překrucujou sílu lodí a zbraní, jak se jim to zrovna hodí. Patrně sis toho už sám všiml, když Orion sotva držící pohromadě odrovnal dvě Hive, zatímco o dva roky později desítky Auror se nezmohly v bitvě u Asuru na víc než na pár zásahů...
A navíc, neříkali tam nic o "skoro žádných škodách", ale že Teylina Hive byla "seriously outgunned". To je poněkud něco jiného... :)
Intelligence has nothing to do with politics.
- Londo Mollari

PředchozíDalší

Zpět na Technologie