Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Pokec nejen o seriálových technologiích Technologie Štíty

Štíty

Detailní rozbory nejrůznějších technologií s jakými jsme se kdy setkali.

Příspěvek 04.9.2009 09:26:03
Air Force Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Čas, potažmo frekvence, jsou veličiny, který umíme měřit nejpřesněji ze všech, takže nějakej ten supersmysl řekněme v podobě radaru máme :-)

Ale pokud by se štítem dalo projít vždycky jednou za nějakou (byť krátkou) periodu, tak zbraňe, co střílej "dlouhej" paprsek (Ori WC, Antickej satelit, asgardskej paprsek na Odysey,...), kterej na štít působí po dobu několika (hodně) period, by musel alespoň částečně projít skrz a loď zasáhnout.
[img][http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg]http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg[/img]

Příspěvek 04.9.2009 14:06:56
BigQ@123 Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací

Tenhle problém měl ten starší asg. štít na prometheovi.Vždyť ten první zásach z ori satelitu ty štíty nevibyl.Jenom po nějaký době proniknul a oslabil na 40%.U těch vyspělejších štítů ty periody sou hodně rychlí,takže řekněme že už k těm problemům nedochází

Příspěvek 04.9.2009 14:08:47
*Jack* Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Bydliště: Východní Čechy, Orlickoústecko; nápověda: Je tam vedro jako v tanku!

Odpovědět s citací

NOrmálně tyhle technoblábolový slovní pře ignoruju, ale neřek bych, že by ten paprsek prošel tak, aby mohl něco udělat, protože by tu zase mělo jít o rychlost a takovou jako je třeba třeba rychlost světla ty paprsky rozhodně nemaj... :wink:
Nejnovější tvorba:
    TASK FORCE: 1x04 Hrdinův sen V. (ZDE)
    Obrázek
Můj povídkový seriál:
    STARGATE - 24 hodin: (ZDE)
    Nejlepší námět a zpracování v povídce roku 2008 i 2009!
Další projekty:
    Osudový skok: Společná sci-fi povídka 5-ti autorů (ZDE)

Příspěvek 04.9.2009 19:21:03
Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Warp bublina díky slapovejm účinkům zredukuje prakticky jakejkoliv hmotnej předmět na prach, ale pro loď uvnitř to bude o to horší. Hromada částic urychlená silnym gravitačnim polem ... no z lodi toho moc nezbyde.

A co to zkombinovat s deflektorem? Nebo prostě nějakou obrácenou gravitací na povrchu? (byť teda obojí je asi taky vycucaný z prstu).
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

Příspěvek 04.9.2009 22:21:40
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Tak pokud vim, pro warp je klíčový, aby před lodí byla neobrácená gravitace a ta obrácená až za lodí.
Obrázek
Obrázek

Deflektorem myslíš co?
[img][http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg]http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg[/img]

Příspěvek 05.9.2009 00:10:07
Ralen Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Deflektor je taková ta modrá věc na starterakovskejch lodích, myslim ale, že deflektor neni nic jinýho než jen zařízení, co vytváří silový pole.
Obrázek

Příspěvek 05.9.2009 08:15:30
Jackson D. Uživatelský avatar
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

Deflektor, pokud se nepletu, slouží k odrážení prachovej částic, mikroasteroidů atd.

Jinak štíy by IMO mohly bejt tvořený určitejma částimcema např. elektronama, iontama nebo plasmou (kolem lodi by se vytvořil takovej "obal" tvořenej těmahle částicema) a ven by se střílelo tak, že v momentě výstřelu by se štít nad tou dotyčnou zbraní na chvilku vypnul nebo oslabil aby mohla střela projít ven.
gen.Hammond: Plukovníku O'Neille co to děláte?!
O'Neill: Sakra generále, zrovna při nápřahu!

Moje první povídka - Portál 1x07 -Ztracení bratři (Part II.): viewtopic.php?f=27&t=7091&p=324715#p324715

Příspěvek 05.9.2009 08:18:43
PrometheusX Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

No deflektor toho dokáže víc, alespoň ve Star Treku teda.. může emitovat všechny možné částice i třeba gravitony(si teď nejsem jistej jestli je graviton částice). Sice ho tam používají primárně k navigaci, ale mám dojem, že by byl ke generování warp pole a i ostatních polí nezbytný.
(Je pravda, že na něm můžou být nezávisle namontované emitory, to však netuším)

Příspěvek 05.9.2009 08:55:02
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Tak že deflektor něco odráží/ odchyluje je tak nějak daný už jeho názvem :-)

Akorát mi přijde, že by to v podstatě měl bejt taky štít (minimálně v ST).

Příspěvek 05.9.2009 10:25:53
Ralen Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

PrometheusX píše:
No deflektor toho dokáže víc, alespoň ve Star Treku teda..

Jo, deflektor v st je takový to zázračný zařízení na všechno, obzvláště, když ho pak napojíš na jiný zařízení, tak pak dokáže zvýšit o 100% jeho účinnost. :lol:
Obrázek

Příspěvek 10.9.2009 08:09:32
St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Jo, jo. Doslova pro všechno... ve voyageru s jeho pomocí otevřeli a zavřeli trhlinu mezi dimenzemi :D

Příspěvek 28.10.2010 22:45:41
sticka Airman
Airman

Odpovědět s citací

takže... sry, ale nečetl jsem všechny příspěvky tak sry, když to tu již bude... Možná ze sebe budu dělat chytrýho jo... toho si nevšímejte... štíty... jak již taby bylo řečeno, nějaký elektrický něco... Co takhle Atom? ten má obal a jádro, co udělat z jádra loď a obal nechat obalem, tomu dát šťávu aby to více vydrželo a nechat to letět vesmírem? krav*na... xD Prostě nějaké elektronový obal, který by pohlcoval všechno záření a energetické výboje? ale je mi doleca divný, že při pohlcení el. výboje se energetické články(ne, opravdu nemluvím o dobíjecích duracellkách či obdobných bateriích) nenabíjejí... ale spíše proti nim pálí plasmové zbraně... to by mohlo být špatné... Odstínění tohoto uspořádaného proudu atomů by bylo velmi energeticky náročné. Proto tohle... ale nebudu ze sebe dělat chytrýho... zavolejte Zelenku... ten vám to vysvětlí(česky)... oukej? xD
Nováček z paralelního vesmíru, kde byl veřejně představen projekt Star Gate.

Příspěvek 29.10.2010 08:45:55
Jackson D. Uživatelský avatar
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

oukej. A ty přestaň chlastat a hulit a nauč se psát česky. 8) :lol: :lol: :wall:
gen.Hammond: Plukovníku O'Neille co to děláte?!
O'Neill: Sakra generále, zrovna při nápřahu!

Moje první povídka - Portál 1x07 -Ztracení bratři (Part II.): viewtopic.php?f=27&t=7091&p=324715#p324715

Příspěvek 29.10.2010 09:46:56
sasa.cz Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

lol :D, americká armáda pokud se nepletu štíty na transportérech má, sice to nejsou klasicky známe energetické obaly kolem těchto vozidel ale je to jaká si neviditelná vlna kolem vozidla která zneškodní rakety... Dále jsem teď nedávno viděl další druh jakého si plasmového pole (jmenovalo se to Plasma Window) které obalilo jakousi sklenici dokola a jakýsi vědátor do toho strčil kus železné kulatiny s průměrem cca 5mm a ta se roztekla a zbyl mu pouze ten kus který tam nestrčil.

Mě s kámošem hodně zajímají technologie atd a jednou jsme uvažovaly nad tím jak by se mohl takový štít udělat...
Napadlo nás že by se mohl udělat pomocí elektrické energie a to tím způsobem že by se postavily dva nějaké plocháče něčeho.. jeden dolů a jeden nahoru, a oba nebo jeden z nich by vysílal do druhého elektřinu a tudíž by vlastně udělal jakýsi štít... je to jen teorie a stejně by to asi nefungovalo.. no posuďte to sami..
[img][./images/thumbs/omniheader_characters_1270467581.jpg]http://www.gateworld.net/wiki/images/a/a9/Omniheader_characters.jpg[/img]
My Battlefied II Online Profile :
http://www.bf2stats.net/player/93988026/

AS Vápenka....
Co Máte v plánu ?
Mít plán....

Příspěvek 29.10.2010 10:20:28
sticka Airman
Airman

Odpovědět s citací

sasa.cz píše:
lol :D, americká armáda pokud se nepletu štíty na transportérech má, sice to nejsou klasicky známe energetické obaly kolem těchto vozidel ale je to jaká si neviditelná vlna kolem vozidla která zneškodní rakety... Dále jsem teď nedávno viděl další druh jakého si plasmového pole (jmenovalo se to Plasma Window) které obalilo jakousi sklenici dokola a jakýsi vědátor do toho strčil kus železné kulatiny s průměrem cca 5mm a ta se roztekla a zbyl mu pouze ten kus který tam nestrčil.

tak tohle jsem neviděl, můžeš link?

Mě s kámošem hodně zajímají technologie atd a jednou jsme uvažovaly nad tím jak by se mohl takový štít udělat...
Napadlo nás že by se mohl udělat pomocí elektrické energie a to tím způsobem že by se postavily dva nějaké plocháče něčeho.. jeden dolů a jeden nahoru, a oba nebo jeden z nich by vysílal do druhého elektřinu a tudíž by vlastně udělal jakýsi štít... je to jen teorie a stejně by to asi nefungovalo.. no posuďte to sami..

no... štít by to nebyl, a nevím jak by jsi usměrnil el. proud, aby
1) nebyl v jednom blesku
2) byl okolo celého objektu
a 3) aby výboje šli opravdu do druhého bodu(a né například do můstku... to by bylo špatné... :D)
ale nějak by to udělat šlo
Nováček z paralelního vesmíru, kde byl veřejně představen projekt Star Gate.

PředchozíDalší

Zpět na Technologie