Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Pokec nejen o seriálových technologiích Technologie SG v Reálu

SG v Reálu

Detailní rozbory nejrůznějších technologií s jakými jsme se kdy setkali.

Byli by jste rádi kdyby SG opravdu existovala

Ano
180
91%
Ne
18
9%

Celkem hlasů : 198

Příspěvek 01.7.2008 18:14:07
Mio Airman
Airman

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Zatial to nerieste technologie ake su v seriali mozno objavime tak 1000 rokov a nam to teraz moze byt tak jedno. :)

Příspěvek 29.7.2008 23:20:55
Da.ve Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

jako ja chodim na ZS ale docela tomu rozumim az na nejake odborne nazvy :D
a jak rekl ze brana existuje tak si myslim ze je to fifty fifty :) Mohli byste mi poslat link na tu knizku Carterove ? diky :oops:

Příspěvek 26.10.2008 22:02:14
snapeo Airman
Airman

Odpovědět s citací

borci vy ste péra.. já se tady chlámu jak kůň :rflmao: je to jen pohádka.. výmysl scénaristů.. takže žádný nenápadný připravování lidí na pravdu seriálem :lol:

k té červí díře - někde jsem četl že není vůbec jisté zda existuje, nikdo ji totiž ještě nikdy neviděl :smile:

a ten borec podle kterýho prý už lidé vědí jak postavit hvězdnou branu ale nemají na to technologie by měl jít na čerstvej vzduch.. takový výbuchy smíchu jsem zažil jen u jeho příspěvků a to on mě donutil jsem psát.. :D

for mikey: tma nebyla v celý americe ale jen v New Yorku

zdarec!

Příspěvek 26.10.2008 22:33:07
Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

snapeo: No, my ale doopravdy zhruba víme na jakém fyzikálním principu bránu udělat. Jen na to nemáme exotický materiál a energii. A tím "nemáme energii" nemyslím, že by to sežralo výdej několika dalších bloku Temelínu, ale že

Nehledě na roztoužené názory, wake up, guys. Kdyby US letectvo mělo doopravdy bránu a financovalo seriál točený ve Vancouveru, tak by to moc fajn nebylo a byla by to spíše hnusná propaganda. Ve skutečnosti by výzkum a průzkum nevedli sympatičtí a moudří a hezcí hrdinové ale lidi, co dělají chyby, nehledí na nějakou tu mrtvolu a jsou schopní se rozhádat s jiným státem na základě banalit - a ve skutečnosti není ani moc cool a demokratický, když má nějaký stát/organizace schopnosti utajit podobný megaprojekt před veřejností.

Kdyby něco jako brána skutečně existovalo, tak bych moc rád nebyl...
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

Příspěvek 27.10.2008 08:17:38
mikey Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Snapeo: Ok, celá Amerika byla možná přehnaná, ale jen New York to podle mě nebyl. Byl jsem v tý době v Kanadě a tma tam byla taky... :wink:

Nicméně bych ten topic nebral tak úplně vážně... :lol:
Povídka Svatá výprava Ori již vládnou Pegasu a nyní upřeli veškerou svou pozornost k poslednímu útočišti nevěřících. Mléčné Dráze!
Mikeyho krátké povídky: Antareský incident (11.12.09)

Příspěvek 27.10.2008 12:41:28
petr__ Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

No aby jsme se nedivili.Ne zrovna sg, ale jiné technologie.Je pár zajímavých věcí ohledně obrovskéko technologického rozvoje posledních 60ti let, jednu dobu se vyráběli určité druhy polovodičových součástek (tranzistory řízené polem, PIN polovodiče, např tunelové diody...) aniž by byla plně známa jejich fyzikální podstata, resp. by podle tehdejší teorie neměli fungovat.
Pro toho, kdo věří tomu, že v červenci 1947 u Roswellu "něco spadlo", může být zajímavý fakt, že rozvoj polovodičů začal prakticky v prosinci 1947, vynálezem tranzistoru.

Příspěvek 27.10.2008 15:01:08
Ralen Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

petr__ píše:
...aniž by byla plně známa jejich fyzikální podstata, resp. by podle tehdejší teorie neměli fungovat.

A co? Obrovský množství věcí je neni vynalezenjch tak, že si řekneš takhle by to mělo teoreticky fungovat, ale metodou pokusu a omylu. Zvláště léky, do vzniku biochemie nikdo neměl páru jak fungujou, ale přesto byli lidi schopní vyrábět účinné léky.
Obrázek

Příspěvek 27.10.2008 15:28:18
Airman First Class

Odpovědět s citací

spousta těch efektů funguje jen při velikostech do řádu um, s přesnou donorovou nebo akceptorovou dotací.Je velmi zajímavé na to přijít náhodou.

Příspěvek 27.10.2008 15:51:10
Vahisht Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

snapeo: No to by mě zajímalo kdo je tady péro. Na čerstvém vzduchu jsem prakticky pořád, ale u tebe je koukam nutno ho dodávat minimálně v dýchacím přístroji aby se zastavilo... ehm, zpomalilo odumírání mozkových buněk... (zdá se že je to nevyhnutelné...). Neříkám, že tomu tvrzení o SG věřím natolik, abych za to strčil ruku do ohně. Internet je jen hora textu a přispět k této hoře dalšími řádky může kdokoliv. A může napsat cokoliv > nemusí to být vždy pravdy pokud si to nepobral. Konstatoval jsem pouze to, že o SG v reálu byl napsán článek, který mě zaujal, a jelikož se to týká samotné SG, rozhodl jsem se o tom informovat ostatní a zjistit, jaké jsou jejich názory. Byl bych rád, kdyby sis příště rozmyslel co napíšeš a nejdřív se ujistil, že si pochopil pointu mých předchozích příspěvků, za to bych ti byl velmi zavázán.

Příspěvek 27.10.2008 16:11:09
Ralen Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

petr__ píše:
spousta těch efektů funguje jen při velikostech do řádu um, s přesnou donorovou nebo akceptorovou dotací.Je velmi zajímavé na to přijít náhodou.

Nevim jak se v tomhle konkrétním případě dopracovali k výsledku, mluvim čistě obecně. A to že něco funguje na složitym principu neznamená, že se to nedá vynalézt metodou pokusu a omylu, zkus si někdy otevřít učebnici biochemie a najít si jak fungujou některý antibiotika nebo cytostatika...
Obrázek

Příspěvek 28.10.2008 12:08:49
Amon-Re Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

J8 jen takový dotaz.

jak fungují atomové ponorky? Proč by se ty malé reaktory nedaly umístit na nějaké kosmické plavidlo co by se smontovalo ve vesmíru?

Příspěvek 28.10.2008 13:09:47
Ralen Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Jistě že by se daly, ale zatim nikdo nepostavil loď s takovými energetickými nároky, aby kvůli tomu musel tahat reaktor do vesmíru. Ale když se podíváš na návrhy vesmírnejch lodí třeba od NASA tak tam najdeš určitě hodně verzí používajících jaderenej reaktor.
Obrázek

Příspěvek 28.10.2008 14:29:56
Airman First Class

Odpovědět s citací

Navíc jaderný reaktor produkuje energii ne zrovna nejvhodnější forně - teplu.Navíc by byl asi nemalý problém s chlazením.Navíc dnešní raketové pohony stejně tuto energii nevyužií.

Příspěvek 28.10.2008 16:11:27
Amon-Re Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

jde o to, že se snázeji vyvine nějaký reaktor podobný tomu co je na ponorkách než aby se do vesmíru tahalo palivo v obřích cisternách

Příspěvek 28.10.2008 17:23:33
Halajda Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Jistě... ale co tam s ním. Ve vesmíru nepotřebuješ rozsvítit celý město, pro energitecké nároky současných vesmírných plavidel je jadernej reaktor strašlivě předimenzovanej.
A jak říkal petr__, na dnešní technické úrovni se nedá použít ani k nějakému pohybu. ¨Dneska to umíme v podstatě jen reaktivně, nějakýma plynovýma tryskama a nanejvýš pomocí ITN. Energii, kterou produkuje jadernej reaktor, bychom využili až třeba u gravitačních motorů... :)
No a ten problém s chlazením je snad jasný...
Intelligence has nothing to do with politics.
- Londo Mollari

PředchozíDalší

Zpět na Technologie