no tak nevím teda...
Podle mě až dosud byli Furlingové Fialoví... teď mi příjdou zelení!
Podle mě budou v SG-Universe... před mnoha lety, když vznikali Ori, provedli proti ní křížovou výpravu s 95% své armády... a v SG-Universe se vrátí tak 2-5 lodí zpět do MD...
Myslím, že by jako primární zbarně používali projektilové, ale mnohem vyspělejíší než ty lidské... určitě by to byly malé šipky z nejakého jejich kovu upraveného podle nanotechnologie, a s kadencí několik set výstřelů za minutu, ale velkou roli by hráli "čestné" chladné zbraně, asi jako u predátorů... taky by měli různé fázové udělátka, které by dokázali člověka v tomto prostoru "zmrazit", nebo projít štítem a v nejtěžším kalibru "strhnout" povznesené, popř. na krátkou dobu vynést uživatele do nejvyšších fází tak aby mohli bojovat proti povzneseným.
myslím, že počítačům by moc nedůvěřovali a neměli by žádné roboty ani AI, jejich počítače na lodích by byly velké a pracovali by na úrovních terra nebo kvantových počítačů, kde by místo procesoru bylo něco jako podprostorový bod.
jejich energetické zdroje by byly celkém rozlišné a ne tak výkonné jako u antiků ZPM... měli by ochrané obay proti EMP a do zbraní by byly velé asi jako staré mobily - atomové baterky (jasko v Terminátorovi 3), na auto (pokud by měli, jako že neměli...) by používali buď spojení těchto atomových baterí nebo něco jako lidi naquadahový generátor, ale mnohem stabilnějíší, tak dva na pohánění stíhačky. V lodích by byly obrovské podprostorové pumpy 5-10 metrů krychlových... a možná by jich bylo na lodi více
lékařství by měli na lepší úrovni, ale nepoužívali by klonování. Umí u sebe mechanicky vyvolat regeneraci (to dnes vědci zkoušejí elektrošoky) a mají jakou speciální látku, kterou celý život vytváří jejich malý orgán a když ho po smrti výjmou můžou ji použít jako "injekci života".
tabulky?
Lodě:
1. Antici
2. Asgardi
3. Furlingové
4. Noxové
Počítače:
1. Antici
2. Asgardi
3. Furlingové
4. Noxové
Lékařství: