Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Pokec nejen o seriálových technologiích Technologie Nejrychlejší pohon

Nejrychlejší pohon

Detailní rozbory nejrůznějších technologií s jakými jsme se kdy setkali.

Příspěvek 12.5.2012 20:52:59
Ralen Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Ultramarinus píše:
...By using a matter/antimatter reactor to create plasma, and by sending this plasma through warp coils, he created a warp bubble which he could use to move a craft into subspace and hence exceed the speed of light...

Z té samé stránky na wiki, jen o pár řádků níž:
...Episodes of The Next Generation and Voyager seem to indicate that transwarp technology involves a wormhole conduit directly through subspace as opposed to warping normal space via a manipulation of subspace...

Evidentně scénáristi star treku v tom nemaj uplně jasno (a nebo to někde poplet ten, kdo psal wiki).
Obrázek

Příspěvek 12.5.2012 21:51:07
Ultramarinus Uživatelský avatar
Major
Major

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Nejasnosti jsou (nejen) ve sci-fi wikčách celkem časté. Navíc ST neproslul zrovna důrazem na realističnost (a to nejenom technologií, ale i psychlologií postav, válečnictví ve vesmíru, směšným přesvědčením, že myšlenky, city a motivaci sebedivnějšího ufona může člověk "pochopit", nebo halucinacema o fungování budoucí společnosti). V TOMHLE je "realističtější" představa "špinavé" budoucnosti, jak ji předvádí Ridick, nebo třeba série vetřelčích filmů, kde lidi makají, aby bohatí a jejich "korporace" vydělávali, zatímco na obyčejné lidi se už nehledí ani skrz prsty, ale spíš skrz účetní výkazy (stylem "kolik mi hodí, když mu naprosto zničím život?")

Každým pádem dík, že jsi vypíchnul tuhle část. Buď jsem jenom slepej, nebo jsem byl tak přesvědčenej o "svojí pravdě", že mi tahle část textu utekla pod očima. Doufám že ne, ale sebeklam se bez pomoci těžko odhaluje.

K W10 ("druhé" stupnice) mám ale pořád dost skeptickej přístup. Pro dosažení nekonečné rychlosti je potřeba nekonečno energie (což mi dává smysl). Kdyby Flotila měla ZDROJ takového množství energie, nemusela by se nějákýma válkama vůbec zabývat - borgy by vyhladila jako my vyhlazujeme mravence biolitem (a to by ani W10 nemusel fungovat. Kdyby totiž flotile ještě fungoval, tancovala by svýma loděma kolem borgů letících transwarpem čtverylku).
Epitaf textové hry Universe Oddyssey

Špičkový video/military/sci-fi bonbónek všem zájemcům

Předchozí

Zpět na Technologie