Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Pokec nejen o seriálových technologiích Technologie Prečo na Atlantise míňajú ZPM?

Prečo na Atlantise míňajú ZPM?

Detailní rozbory nejrůznějších technologií s jakými jsme se kdy setkali.

Příspěvek 06.9.2007 12:38:05
Balial Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

No tady de asi hlavně o to že se to nehodí do scénáře. Kdyby si uměli stavět sami ZPM, tak by jejich hrdinové byli moc silní a to oni nechcou :wink: Docela dobrý postřeh je to že ani Asgardi s toho za dobu co to zkoumali moc nevydolovali. Ale težko říct, podle všeho asgardi měli jednu z těch jejich knihoven, jestli to co je v Atlantis to samý akorát v terminálech těžko říct. Pokud by v tom byly nastřádány informace za miliony let civilizace, tak t velikost je nepředstavitelná. Vem si jenom co lidstvo nastřádalo ze pouhých pár tisíc let civilizace a mít to všechno pohromadě v několika počítačích a k tomu bez googlu :D
"Rozhodl jsem se, že si vypěstuju závislost. To jediný mě může zachránit před tím, abych si ustřelil palici." Kurt Cobain

Příspěvek 06.9.2007 13:47:56
proximo Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

tak jedine vysvetleni, ktere se da brat je opravdu to, ze se to scenaristum nehodi... Totez samozrejme plati i na asgardy...
Surrender or be destroyed!!

Příspěvek 08.9.2007 21:57:39
nannuck Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

ZPM musí mít spousty energie, protože jedno bylo schopné udržet štít města na 3000 let!!!! To, co našel oneill muselo být už dost vyčerpané...

To, co našli v Egyptě, bylo plné, takže se Země dala vytáčet mockrát...

A v té antické databázi kurňa musejí být návod jak ho vyrobit, když jsou tam antické znalosti...

Drony si mohou vyrobit modifikací transportéru, protože se jim to vedlo i v epizodě unending. Možná by tím mohly vytvořit i více lodí třídy daedalos s asgardskými vylepšeními, jako např lepší zbraně, stroj na dilataci času atd.
CALDWELL: "Major Lorne, now would be a good time to open fire."
LORNE: "Yes, sir, I was just thinkin’ the same thing. I gave the order but nothing happened. Zelenka!"
ZELENKA: "I’m trying. Do prdele!"

Příspěvek 09.9.2007 00:15:39
Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

To je ale pouze chyba scénáristů, pokud si opravdu myslí, že kdyby dali našim postavám do ruky silné zbraně, tak to degradovalo příběh, protože by byli moc silní. Stačilo by pouze změnit strukturu příběhu.
Je to stejný nesmysl, jako že do sci-fi nepatří vztahy postav.
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

Příspěvek 09.9.2007 08:15:27
Balial Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

No to ano, ale oni ji nechtějí změnit :wink: chtějí pořád lidi ze současnosti aby soupeřili s technikou co je tisice let nad nimi...
"Rozhodl jsem se, že si vypěstuju závislost. To jediný mě může zachránit před tím, abych si ustřelil palici." Kurt Cobain

Předchozí

Zpět na Technologie