Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Literatura Co právě čtete?

Co právě čtete?

četli jste nějakou zajímavou knihu a chtěli by jste ji doporučit ostatním - můžete zde.

Příspěvek 13.4.2009 19:45:30
g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

já si objednal z Amazonu

Gaea: Beyond the Son

http://www.heliospublishing.com/books.html

jsem na to zvědavej
Podpis byl odstraněn z důvodu porušování pravidel.

Příspěvek 15.4.2009 18:30:39
Widlička Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Tak príjemné čítanie :D
Ja som sa konečne vrhla na Brisingra.... :)
I am proud to be member of Sheppofilclub
Obrázek

Příspěvek 15.4.2009 19:06:55
Linn Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

g.o.d: Můžu jenom otázečku? Jak jsi na tuhle knížku přišel? O tom autorovi jsem ještě neslyšela, nicméně ta anotace vypadá docela zajímavě. Vyšlo od něj už něco i u nás, něco k doporučení? :)

EDIT: Áá, teď jsem se začetla i dál a koukám, že to je jeho prvotina, tak nic :D Nicméně dej vědět, jaké to bude :)
- Linn doporučuje -
Chuck | Castle | Sanctuary | Dollhouse | Californication

Příspěvek 17.4.2009 06:25:08
g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Linn
koukal jsem na games.tiscali.cz na nový hry a byl tam článek, že se chystá hra podle týhle knížky. A moc se mi líbili artworky :D , tak jsem chvíli pátral a vzhledem k tomu, že nemám doma pořádny scifi na čtení, tak jsem si to objednal
Podpis byl odstraněn z důvodu porušování pravidel.

Příspěvek 05.5.2009 19:13:12
Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

Hvězdná pěchota, skvělá kniha, jen se mi zdá až moc krátká. Dostal jsem jí včera a kdybych nemusel do školy, už bych jí měl přečtenou. Divil jsem se, jak moc je kniha odlišná od filmu. Kdybych ale měl říct co je lepší, kniha nebo film, tak to vám neřeknu, obojí bylo výborné.

Příspěvek 10.5.2009 08:17:57
Skot Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

tu sem taky čet, dobrá knížka. Ale film hvězdná pěchota je neuvěřitelná slátanina :lol:
Owensův Zákon:
Jste-li dobří, hodí vám na krk veškerou práci. Jste-li opradu dobří, dokážete se jí zbavit.

Butnerův zákon:
Kdo se směje naposled, má dlouhé vedení.

Příspěvek 12.5.2009 13:22:15
TENTHIUS Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Já jsem nedávno docetl sbírku povídek "Bláznivý vesmír" (nevím jestli ten název je jenom v CR, nebo ta sbírka vysla i nekde jinde) od Roberta Sheckleyho a musím ríct, ze jsem byl mile prekvapen, nebot jsem od tohohle autora jeste nikdy nic necetl, ale ty povídky mne fakt zaujaly. Neprílis krátké, neprílis dlouhé s originálním príbehem a necekanou pointou...opravdu moc pekné poctení, doporucuju. :wink:
Obrázek
Obrázek
Take the reins...It´s up to you!
:::::::::::::::::::::::::::STARGATE BATTLE:::::::::::::::::::::::::::::::::
COMING SOON 2009

Příspěvek 28.5.2009 22:14:02
Vlad Dracul Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Po nějaké době jsem svou literární závilost opět ukojil na Kmotrovi Maria Puza 8) Great.... :bounce:
[img][./images/thumbs/300px-imperial_eagle_1267550493.jpg]http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/b/bd/Imperial_eagle.jpg/300px-Imperial_eagle.jpg[/img]

Invaze - 41. část

Domov – Kapitola 6. – Ale pro milost boží

Příspěvek 30.5.2009 11:52:08
Allerlei Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Doporučuji Cestu od Cormaca McCarthyho :wink: Výborná, čtivá kniha ze které sem tam docela zamrazí :D
I'm Dr. Rodney McKay. Difficult takes a few seconds. Impossible, a few minutes.

Příspěvek 30.5.2009 17:47:53
Daedalus.cz Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Já právě čtu sbírku povídek Já, robot od Isaca Assimova a došel jsem k názoru, že pan Asimov by se určitě obracel v hrobě, kdyby viděl, jaký stejnojmenný film natočili. A před pár dny mi domů konečně přišla kniha Star Trek Voyager: Teorie strun - Koheze (první díl trilogie) od Jeffreyho Langa. Už se těším, až se do ni pustím. :)

Příspěvek 05.6.2009 12:23:16
Destiny Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Právě čtu Kamen slz - Armáda démonů od Terryho Goodkinda. Po Prvním čarodějovo pravidle jsem plně propadla tomuto autorovi a celé sáze Meče pravdy. K tomuto autorovi jsem se dostala díky seriálu Legend of the seeker, který mě uchvátil a i když je seriál skvělý, knížce dávám přednost. Vřele doporučuji :)
I am proud to be member of Sheppofilclub
Obrázek
Můžeme být jen tím čím jsme. Nic víc, nic míň. (Kahlan Amnell)
Není tak těžké za přítele umřít, jako najít takového, aby umírat stálo za to.

Příspěvek 06.6.2009 09:23:57
Tillion Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

Nedávno jsem si přečetl Obraz Doriana Graye od Wilda a nyní mi velice svižně ubíhají Anansiho chlapci od Gaimana. Teda musím říct, že Gaiman je parádní a jistě si seženu i Americké bohy a nějaké další knihy. Ale každopádně po Anansiho chlapcích mám ještě nového Agenta JFK... číslo 19 - Odplata. Opět od Hlávky, jehož 9 - Zatmění bylo parádní. Nu, těším se.

Á, Brisingr. Taky jsem si říkal, že bych si to měl přečíst. Ale asi to bude muset počkat stejně jako Lírael a Abhorsenka... ale stejně mi Sabríel přišla ucelená. U toho Paoliniho je to horší. Ten druhej díl, pokud si dobře pamatuju, končil docela cliffhanger, ale už mi to nějak vyprchalo z hlavy. To je na seriálech a sériích jediná chyba. Ty mezery. ;-)
FLASH
IF YOU LOVE
WOOKIES

Příspěvek 06.6.2009 11:02:02
Lorkis Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Právě čtu Stroncium od Jiřího Kulhánka... podle mě asi nejlepší český sci-fi spisovatel... Přečetl jsem od něj už Noční klub oba dva díly a jedna z nejlepších kníh co jsem kdy četl, sice moc krve ale to se dá přetrpět.
Obrázek

Příspěvek 06.6.2009 21:27:46
Klenotka Uživatelský avatar
General
General

Odpovědět s citací

Tillion: Tak Anansiho chlapci jsou vlastně nepřímým pokračováním Amerických bohů. Ono je to jedno, jak to čteš, jenomže "Chlapci" jsou pojati víc humorně a s nadsázkou, kdežto Americké bohy si musíš přečíst třikrát, abys všechno pochytil. :wink: Jinak gratuluju k objevení Neila Gaimana :D

Já jsem začala číst Životopis Caryho Granta (ano, jmenuje se to takhle jednoduše :D ). Jen doufám, že budu mít dost času na čtení. :?
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 09.6.2009 20:21:05
Skrejm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Tak už skoro 14 dnů čtu sérii "Meč Pravdy" a pomalu se blížím ke konci a musím říct, že jsou to skvělé knížky. :D
"Science has made us gods even before we are worthy of being men." -- Jean Rostand - French biologist (1894 - 1977)

[img][http://img361.imageshack.us/img361/7331/ncis1copydk0.jpg]http://img361.imageshack.us/img361/7331/ncis1copydk0.jpg[/img]

PředchozíDalší

Zpět na Literatura