Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Literatura Co právě čtete?

Co právě čtete?

četli jste nějakou zajímavou knihu a chtěli by jste ji doporučit ostatním - můžete zde.

Příspěvek 02.10.2006 16:41:22
Klenotka Uživatelský avatar
General
General

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

2John Syklar: Nikdykde je moje nejoblíbenější kniha. Četla jsem ji asi dvacetkrát. Seriál jsem neviděla, ale pochybuju, že je lepší než kniha.
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 03.10.2006 07:38:47
John Skylark Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

2Klenotka: Prosím tě, nekomol mi jméno. Co se týká seriálu Nikdykde, tak o tom jsem prvně četl tady. Pochybuju, že by byl lepší než kniha, to se snad ještě nestalo :) . A kniha byla skvělá. Nebylo to úplně to nejlepší, co jsem kdy četl, ale bylo to moc dobré.
- Freeze! You're under arrest. You have the right to the remains of a silent attorney! If you cannot afford one, tough noogies! You can make one phone call! I recommend Tracy: 976-555-LOVE.
Do you understand these rights as I have explained them to you? Well do you, punk?
- No.
- Then I can't arrest you!

Příspěvek 04.10.2006 20:30:20
Nemoo Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

prave som zacal citat BUch od prahetta a popri tom este dake poviedky sapkowskeho. co ma naj tesi su vase dojmy z precitanych knih, a aj moja inspiracia....
chcem sa opytat, ci niekto nema precitaneho celeho hammiltona ( v strede sagy je neutroniovy alchymista), rad by som ze ci sa oplati investovat do toho alebo radsej ruky od toho :)
[img][http://www.stargate.sk/obr/ine/nemoo1.jpg]http://www.stargate.sk/obr/ine/nemoo1.jpghttp://[/img]

Příspěvek 04.10.2006 21:15:15
Anubis22

Odpovědět s citací

Já jen literaturu faktu.
Kniha Bitvy
Miloš Zeman - Jak jsem se mílil v politice - Moc zajímavý, mám moc rád knihy o politice.

Příspěvek 07.10.2006 09:55:12
RomanArts Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Včera ve škole jsem konečně dočetl Star Wars trilogii o Hanu Solovi, je moc pěknej román a je to pěkná "předehra" k filmu. Teď se chystám na "Dhampíra" od "Barb a J.C.Hendeee" je to trilogie knih, tohle by měla být první část.

Má pověst nejhrozivější lovkině upírů v zemi. Jmenuje se Magiera. Nezná svůj původ, nezná svou budoucnost. Ví však, co ji čeká v přítomnosti... Rashed - mocný upír hodlá pomstít smrt svého bratra, kterou má shodou okolností na svědomí právě Magiera. Pro lovkyni a jejího partnera, elfího míšence a skvělého bojovníka Leesia, přestává být svět bezpečným místem pro život... Magiera, tváří v tvář smrti, v sobě objevuje nečekané schopnosti. Jenže - je to dar nebo prokletí?

Citace ze zadní strany knihy.
Obrázek

Příspěvek 07.10.2006 10:27:42
Klenotka Uživatelský avatar
General
General

Odpovědět s citací

John Skylark píše:
2Klenotka: Prosím tě, nekomol mi jméno. Co se týká seriálu Nikdykde, tak o tom jsem prvně četl tady. Pochybuju, že by byl lepší než kniha, to se snad ještě nestalo :) . A kniha byla skvělá. Nebylo to úplně to nejlepší, co jsem kdy četl, ale bylo to moc dobré.

Promiň, překlep...stane se :roll: A seriál byl dřív než kniha :wink: Ale i tak, kniha je prostě kniha a já to naprosto miluju. Ani nevím proč, ale má to pro mě zvláštní kouzlo.
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 09.10.2006 19:52:19
Raven Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Tak jsem upustil od HoME a pustil jsem se pro změnu do LotR v anj. Začal jsem to číst někdy loni na jaře a už jsem u Stromovouse. Což je závratná rychlost. Je sice pravda, že mezi tím jsem přečetl The daVinci Code a The Silmarillion, ale i tak :D
Every single Jedi, including your friend Obi-Wan Kenobi, is now an enemy of the republic.

Příspěvek 09.10.2006 21:03:31
Vamp_ Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Jsem v polovině prvního dílu Eddingse o Elenii.
Ehhh.... spolknul jsem svoji relaxační knížku....

Příspěvek 10.10.2006 07:47:31
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

A jak se ti líbí Elenium? Jestlis četl Belgariad a Malloereon, můžeš to srovnat? Mě se teda B+M líbily daleko víc.
- Freeze! You're under arrest. You have the right to the remains of a silent attorney! If you cannot afford one, tough noogies! You can make one phone call! I recommend Tracy: 976-555-LOVE.
Do you understand these rights as I have explained them to you? Well do you, punk?
- No.

Příspěvek 10.10.2006 09:33:45
Leja Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

tak ja som akurat par dni dozadu začala čítat The Silmarillion a už ju aj končím (nie z nudy, ale prosto to viacej strán ako ai 300 nemá :roll: )
a tesne predtým BOB Velitel od Dicka Wintersa (a ešte tam bolo nenaké meno nejakého plukovníka)
to je asi 2 týždnový suhrn :D
[img][http://img151.imageshack.us/img151/9524/fan02hu2.png]http://img151.imageshack.us/img151/9524/fan02hu2.pnghttp://[/img]

Never run away from sniper, you will only die tired!

Příspěvek 10.10.2006 20:38:18
Vamp_ Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

John Skylark píše:
A jak se ti líbí Elenium? Jestlis četl Belgariad a Malloereon, můžeš to srovnat? Mě se teda B+M líbily daleko víc.

Raději se mně moc neptej , já četl od Eddingse :book: co jsi výše psal a vše se mi líbilo.

Belgariáda a Malloreon se mi zdají o něco čtivější, příběh propracovanější. Prostě Belgarat, Polgara a Garion jsou postavy k nezapomenutí. Ještě ti doporučuju aby jsi si přečetl Belgarat Usvit a Soumrak a pokračování Polgara Rivansky Trun a Kralovna Věků.

Nadruhou stranu Elenium je větší oddychovka. Ale přímočarost Sparhawka, Kaltena a dalších je k nezapomenutí. :D Taky se mi tam líbí styrička Sefrenie a Píšťalka.

Obě dvě ságy mám prostě rád. když si chci oddechnout, tak si je čtu. Je to o hodně lehčí čtení, nežli třeba Zaklínač či Tolkien. Tady víš přesně kde je dobro a zlo. Když ti nastíní v prvních kapitolách zápletku, tak není nějaké moc velké větvení dějové linie a to se mi u toho líbí. Prostě vypnu mozek a bavím se.

Nadruhou stranu je to opravdu jen oddychovka... pokud člověk hledá něco duchaplného, tak v jeho dílech to moc nenajdeš.

Příspěvek 11.10.2006 07:56:07
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Já jsem oba Belgaraty i obě Polgary, dokonce i Rivanský kodex, četl. A bavilo mě to opravdu moc. Přemýšlet u toho ani moc nemáš, zábavy spousta, přesně jak píšeš. Akorát mi přišlo, že u B+M jsem se bavil víc. Elenium mě místy dokonce skoro nudilo. Píšťalka se mi ale líbila, to je fakt. Jediný problém byl, že druhý a třetí díl Elenia byl přeložený někým jiným než první (to se rozumí - jiné nakladatelství = jiný překlad :wink: ) a ten druhý překladatel totálně pomrvil jména. Z Píšťalky udělal Píšťu, ze Sefrenie Sephreniu (1.p Sephrenia), z Anniase Aniáše, z Lychease Lycheáše atd. To mě na začátku druhého dílu docela znechutilo.
- No.

Příspěvek 11.10.2006 16:53:13
Vamp_ Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Já nevím, já mám všechny výtisky z jednoho nakladatelství - and Fantasy a tam je to všechno ok. Elenium je jejich 22-24 svazek a Tamuli mam doma v knihovně, taky od nich, ale svazek si nepamatuju.

jestli tam udělali z píšťalky píštu atd, tak to se ani nedivím, že tito znechutili. (můžu poslat verzi s ok jmény). kdyžtak PM

Právě Sparhawk málem zakuchl Annieho a začínám číst Rubínovou Růži... :D

Příspěvek 11.10.2006 23:11:01
Tar-ara Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Jo, čaroděj Belgarat a kouzelnice Polgara - ta jejich "autobiografie" mi navždy utkvěla v mysli. Skvělé knížky, nádherné počteníčko, úžasné hlášky. :D :thumleft:

Já se to dopoledne věnovala chemii. Víno, které pili po zbytek dne naši spojenci, by neporazilo ani mouchu. Oldoranovi věrní zatím pili víno, které by porazilo nejen mouchu, ale i zeď, na které by seděla. :lol:
"Now you're cookin'!" - Milton C. Hardcastle

[img][http://tar-ara.sg1.cz/Ikona/HaMbanner1.jpg]http://tar-ara.sg1.cz//Ikona/HaMbanner1.jpg[/img]

Příspěvek 16.10.2006 23:09:26
Vamp_ Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

No tak jsem dočetl Elenium, Sparhawk zabïl Azashe, Kurik (pokazde, kdyz to ctu) zemrel, Talen zabil Ada, Martel skončil s mečem v břiše a já se vrhnul na Tamuli. Jsem u 6 kapitoly... jen jsem nekde potratil tredi ebook a tistenou verzi mam 200 kilasku daleko od sebe, tak jsem vedav jak to udelam. :cry:

PředchozíDalší

Zpět na Literatura