Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Literatura Co právě čtete?

Co právě čtete?

četli jste nějakou zajímavou knihu a chtěli by jste ji doporučit ostatním - můžete zde.

Příspěvek 24.6.2008 14:20:48
numi Airman
Airman

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Já na ten odkaz znám, ale jde o to že spousta lidí má doma knihy které nečte a nikde se o nich nezmíní.
Osobně jsem knihu Nadace prodal minulý měsíc. Není to nic co by mě chytlo. Prodal jsem ji na aukru. A dokonce jsem schopen sehnat 4 díly Nadace.

Příspěvek 27.7.2008 22:52:25
gravidus Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Ja mam rozecteno vzdy vice knih najednou a stridam je podle nalady. Zameril sem se predevsim na stredovekou faktografii, jde o čtyřdílný projekt Rytířské bitvy a osudy - velice zajimave a radim mezi nejlepsi knizky, ktere jsem kdy cetl, dale je to Na hradech, v klasterech, v podhradi - stredovek jak ho neznate, pri cteni teto knihy zjistujete mimojine, jaci byli lide prasaci a uchylaci :) taky mam rozectenou knizku o keltech a pro chvile oddechu ctu Pavucinu lzi od Dana Browna. Sem tam nahlednu do Jiraskovy trilogie Mezi proudy (i kdyz sem jiz cetl), zde autor lici pocitajici spolecenskou krizi 14.stoleti, ktera nasledne vyusti v husitske valky, moc pekne, predevsim to, jaky mel jirasek vztah k nemecke kulture a i kdyz ve stredoveku nacionalismus, ktery jirasek lici neexistoval, stejne to byl machr :D

Mimojine i Scottova Ivanhoea mam velice rad.. sakra, porad mi prijde ze maji me knihy vetsinou stejnou tematiku..hm.. :shock: :D

Příspěvek 28.7.2008 10:36:44
Linn Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Nedávno jsem dočetla Plout na vlnách podivna od Tima Powerse a můžu jen doporučit. Sice to není tak skvělé jako jeho Brány Anubisovy, ale rozhodně to silně převyšuje Stáčení temného piva, kdo četl ;)
Karibik, piráti, hodní i zlí hoši, magie, souboje atd. - v mnohém to připomíná Piráty z Karibiku, ale vyšlo to dřív než film, takže pokud někdo od někoho opisoval, byli to filmaři od Powerse. Příjemné počtení, s čistým svědomím doporučuji :)
- Linn doporučuje -
Chuck | Castle | Sanctuary | Dollhouse | Californication

Příspěvek 28.7.2008 11:26:50
Jelda Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

zrovna jsem dočetl Projekt Babylon od Andrease Wilhelma a doporučuji.. vynikající mysteriózní thriller s prvky sci-fi :wink:
http://jelda.deviantart.com/gallery

Příspěvek 28.7.2008 11:52:49
Sopdet Uživatelský avatar
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

Klenotka píše:
Skočila jsem teď opět na Virginii Woolf - Orlando. Miluju její Mrs.Dalloway, tak jsem zvědavá na tohle.

Virginii mám ráda, hodně se mi líbí kniha K majáku...krásně to upoutá a ta atmosféra je nezapomenutelná. Na Orlanda mám taky zálusk, alespoň podle toho co jsem slyšela je to velmi zajímavá kniha.

Jinak teď čtu Agenta JFK a Zaklínače..
Lennier and Vir will share a beer and watch Adira disappear

Příspěvek 12.8.2008 17:48:13
Halajda Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

:) Mno, já mám popravdě rozečtených několik autorů/sérií současně, ale v poslední době to je hlavně Mario Puzo, Asimov, Bradbury, Clarke, Herberti a trocha Star Treku česky.

:) Jinak teď hlavě čekám na další Webery (v Polarisu i Walesu) a kompletuju své ostatní kolekce...

Příspěvek 16.8.2008 12:05:51
filip Airman
Airman

Odpovědět s citací

Já právě dočetl Tkalci saramyrští od Chrise Woodinga, dost zajmavá, taková temná fantasy s orientalnímy prvky.Je to dost odlišný od toho co obvykle čtu, ale fakt dobrá kniha a taky netradíční obálka.Škoda že nemůžu najít zbývající 2 díly :cry:
http://www.fantasya.cz/clanek/tkalci-saramyrsti#

Příspěvek 18.8.2008 01:24:25
Tar-ara Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Právě jsem dočetla Hrdinové české fantasy, což je sbírka pět povídek od českých autorů. Jsou to různé styly od klasičtější fantasy přes science fantasy k historickým románům s nádechem mystiky. Doporučuju :).
"Now you're cookin'!" - Milton C. Hardcastle

[img][http://tar-ara.sg1.cz/Ikona/HaMbanner1.jpg]http://tar-ara.sg1.cz//Ikona/HaMbanner1.jpg[/img]

Příspěvek 18.8.2008 07:28:08
Siria Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Já právě čtu (už asi po desáté) ságu Darrena Shana. Jsou tam skvěle propracované postavy a příběh, který nechává čtenáře na pochybách až do závěrečné knihy, kde je překvapující rozuzlení. Jen mě mrzí, že vydali zatím jen osm knih. Naštěstí jsem našla na netu neofiko překlad, kde už je dopřeložená sága celá.
Co mi na sáze ale vadí je to, že autor v průběhu děje vyvraždí téměř všechny mé olíbené postavy, některé pro jistotu zabije dokonce dvakrát. A taky mě štve hlavní záporák. Jestli jsem kdy nějakou literární postavu nenáviděla z celého svého srdce, pak to není nikdo jiný než pan O. Sudd. :evil:
Taky jsem od tohoto autora četla první knihu Demonaty, což je jeho další sága, a fakt nevím, jestli je lepší Darča nebo tohle. Asi budu muset počkat na další díl :D
Jinak obé samozřejmě vřele doporučuji.
"Mohu žít bez rodiny, svých přátel, ale nikoli bez chrta." beduinské rčení

Rekord v Battle Tower: Diamond - 46
Platinum - 20

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek - help these little guys hatch by click :-)

Příspěvek 18.8.2008 10:54:50
Linn Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Nástup lehce deštivých letních dnů mě vyburcoval k prohrabání městské knihovny i mé vlastní knihovničky a najednou koukám, že mám rozečteno zase víc než jednu knihu.

Parfém, příběh vraha
- nějak se mi nedaří prokousat začátkem, autor má specifický styl psaní, u kterého mám nevím proč trochu problém se soustředit. Ale ještě uvidím, je to tenká knížečka a příběh vypadá docela slibně (neviděla sem film).
Na východ od ráje - Steinbeck nezklamal. Čte se to skvěle, postavy jsou nádherně vykresleny. Můžu jedině doporučit :)
Hra o trůny - první díl ságy Píseň ledu a ohně. Pár let zpátky jsem to už četla a nemůžu jinak než doporučit. Úžasné čtivo! ;) Myslím tím skutečně úžasné, bezkonkurenční, geniální.
Svatyně - jsem teprve na začátku, ale čte se to dobře. Autora (R. Khoury) bych přirovnala k Danu Brownovi.
- Linn doporučuje -
Chuck | Castle | Sanctuary | Dollhouse | Californication

Příspěvek 19.8.2008 13:23:29
Pan Citron Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

No normálně nečtu dvě knížky zaráz, ale prostě aniž bych si to uvědomil jsem krom Noční hlídky začal číst Vzpomínky na Sherlocka Holmese. Jako není to nic proti hlídce (Ta je naprosto skvělá), ale jaksi to nemá cenu začít číst, když máte hodinu času.
ADRIC WILL FALL

Příspěvek 23.8.2008 10:44:41
Blackthunder Uživatelský avatar
Major
Major

Bydliště: Pardubice - Česká Republika - Sol 3 - Sol System - Mutter's Spiral - N-Space

Odpovědět s citací

Já teď čtu Dexter v Temnotách a je to super - osobně mám knižní verze Dextera mnohem radči než seriál :D
[img][http://img840.imageshack.us/img840/1193/sigrj.jpg][/img]

Příspěvek 23.8.2008 20:25:59
Han Ellen Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Bydliště: říše fantazie :D jinak Přerov...nebo Praha.... nebo Chotěboř... občas Slatiňany
Odpovědět s citací

Skláním se před těmi, co čtete víc knížek najednou... já to zkusila jen jednou, po dvou dvech jsem se rozhodla nejdřív dočíst jednu a potom druhou :oops:
Jinak předevčírem jsem dočetla (to už bude asi trochu ohrané) Nikdykde a teď mám nařadě Doctra Who v originále, co mi půjčila ma drahá kamarádka. A světe div se, chápu to i bez použití slovníku :D
>>>Sen je dobrodružná výprava, na kterou se vydáváme každého večera<<<

Příspěvek 24.8.2008 10:19:36
ermendil Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Po přečtení naprosto geniální série od F.Novotného Dlouhý, Další a pak hlavně nejlepší Konečný den Valhaly jsem se vrhnul na Křišťálového draka (R. Knaak) a konečně taky na Feistovu Válku temných. Teď musím rychle sehnat další díl Salvatoreho Drizzta...a taky větší knihovnu...už se mi to do ní nevejde...
Nemusíte na mě křičet, stačí když kape...

Příspěvek 24.8.2008 10:48:53
Skrejm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Tak sice nejsem moc čtivý typ. :lol: Ale i tak právě čtu Dexter v Temnotách. Ale na rozdíl od Blacka si myslím, že seriál je mnohem lepší než knížka, ale i knížka je hóóódně vysoko. :D
"Science has made us gods even before we are worthy of being men." -- Jean Rostand - French biologist (1894 - 1977)

[img][http://img361.imageshack.us/img361/7331/ncis1copydk0.jpg]http://img361.imageshack.us/img361/7331/ncis1copydk0.jpg[/img]

PředchozíDalší

Zpět na Literatura