Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Literatura Harry Potter and the Deathly Hallows (obsahuje SPOILERY!)

Harry Potter and the Deathly Hallows (obsahuje SPOILERY!)

četli jste nějakou zajímavou knihu a chtěli by jste ji doporučit ostatním - můžete zde.

Příspěvek 20.7.2007 13:33:59
Verones Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

No já si hezky počkám na knižní podobu českého HP7. Protože kdybych to měla číst v počítači tak si to prostě tak neužiju, jako když si někam zalezu s normální knížkou.
Neodporuj pokušení! Všechno vyzkoušej a dělej to, co ti nejvíce vyhovuje.
Vidíte věci a říkáte, proč? Ale já sním o věcech a říkám, proč ne?
G.B. Shaw

Příspěvek 20.7.2007 14:38:30
Fazulina Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Proto si zítra zajdu ráno koupit knížku, abych si s ní mohla někam zalézt. Na čtení na PC nemám nervy. Navíc pořád ve mě tak nějak dříme pochybnost, zda mám stažený zrovna tu správnou kopii:-).
[img][images/thumbs/Fazulina_Johnov3.jpg]http://i176.photobucket.com/albums/w188/fazulina/Johnov3.jpg[/img]

Příspěvek 20.7.2007 15:16:33
Klenotka Uživatelský avatar
General
General

Odpovědět s citací

Já jedu do Prahy v neděli na film HP a rovnou si koupím i novou knihu :D Mám ji zamluvenou, takže to bude v klidu. A pak se zavřu tady, nebudu pouštět zprávy, ani číst noviny. Posledně vykecali smrt postavy v MF Dnes na titulní stránce dva dny po vydání anglického originálu a ten předchozí díl, to zase vyžvanili asi týden potom v České televizi. Kolikpak lidí to asi může mít přečtené :roll: Neprofesionalita některých novinářů mě nepřestává překvapovat. U pátého dílu mě to zvlášť naštvalo, protože jsem ten konec absolutně nečekala a zkazili mi tak celý zbytek knihy.
Stahovat to nebudu, číst z počítače jakoukoliv knihu je skoro zločin :) Kniha se musí ohmatat a očichat. :)
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 20.7.2007 15:53:13
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Plně s tebou souhlasím Klenotko.. Knížka se musí cíti když se čte, jinak to není ten správný zážitek, aspon pro mě ne. A co se týč prozrazování... taky z toho nejsem moc nadšená, kor když prozradí ty nejlepší části. To dokáže vzít chut si tu knížku vůbec přečíst (ale hrozí toto u HP7?- to přecházení chuti si ji přečíst ) :wink: .
G.B. Shaw

Příspěvek 20.7.2007 16:27:07
HAck Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Tak jsem už u šesté kapitoly a je to nářez :wink:

Toto je spoiler!!!:
Pošuk Moody mrtvý, Hedvika je mrtvá a to je teprv začátek

No musel jsem to někde napsat, hlavně na to nikdo nechtěně nenajeďte :lol:

Příspěvek 20.7.2007 16:38:05
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Hacku, víš co by ě pobavilo nejvíc? Kdyby to opravdu nela ta pravá knížka. 8) Ne že bych ti záviděla, ale jo távidím, ale přesto to vydržím a počkám si ;)
G.B. Shaw

Příspěvek 20.7.2007 16:44:08
HAck Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Jenže ona to opravdu ta pravá knížka je :)

Příspěvek 20.7.2007 16:44:26
Skrejm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Jo, to by byla sranda (hlavně proto, že jí čtu taky) :lol:
Ale asi před hodinou na ČT24 říkali, že obsah unikl už před týdnem v USA. A některé americké noviny na ní už i vytiskli recenze.
"Science has made us gods even before we are worthy of being men." -- Jean Rostand - French biologist (1894 - 1977)

[img][http://img361.imageshack.us/img361/7331/ncis1copydk0.jpg]http://img361.imageshack.us/img361/7331/ncis1copydk0.jpg[/img]

Příspěvek 20.7.2007 16:49:52
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

a já bych se nasmála nejvíc...... muhahá :twisted: .... ne sranda- přeju vám to kluci (nebo ne?)
Ted k těm únikům, že jim to těm nevinám nepřijde ani blbé (nemluvě o tom že "podporují ikdyž nepřímo ten únik) vůči spisovatelce a všem? No ale nejspíš zapoínám na touhu po zvýšení zájmu o ony noviny (a tím pádem na peníze).
G.B. Shaw

Příspěvek 20.7.2007 19:22:40

Odpovědět s citací

Že jsem sem lezla!!!:-) Abych si mohla někam zalézt, tak jsem si prvních 100 stran vytiskla, mám to už téměř přečtené a je to fakt super. Nicméně pořád plánuji navštívit zítra ráno knihkupectví a přesvědčit se, že čtu tu správnou knihu:-).
[img][images/thumbs/Fazulina_Johnov3.jpg]http://i176.photobucket.com/albums/w188/fazulina/Johnov3.jpg[/img]

Příspěvek 20.7.2007 19:41:55
Nefertiti Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Tak jsem usoudila, že čekat půl roku na český překlad opravdu nevydržím a pustila jsem se tudíž aspoň do originálu (doufám :lol: ). Jsem velký odpůrce čtení knížek z monitoru, ale bohužel penízky nejsou, tak se nedá nic dělat. A v tiskárně se jaksi vyvyskytuje barva :D .
Mám za sebou tři kapitoly v češtině a teď jdu holt pokračovat v angličtině..Se svou angličtinou jsem zvědavá, jak dlouho u toho vydržím :lol: ...

Příspěvek 21.7.2007 06:59:17
Siria Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Tak jsem si právě přečetla, že ten oscanovanej HP7 je pravej :-))) Říkaj to ti, co se dívali na půlnoční on-line předčítání posledního dílu. Super!!! :D :D

Příspěvek 21.7.2007 08:11:32

Odpovědět s citací

Ano, můžu konečně potvrdit, že to, co sem dal Hack, je ten pravý HP7, právě jsem ho porovnala s knihou:-). Tak díky Hacku, díky Tobě jsem si včera už mohla přečíst prvních 9 kapitol a teď můžu pokračovat s knížkou:-).

Příspěvek 21.7.2007 09:41:52
Van Tom Uživatelský avatar
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

tak počkat... Rowlingová říkaa že origoš začíná slovem "Harry" a končí "Scare" tady začínenají nějací dva dark-meni temného pána
"It stopped..." Felix GAYta, our commander, who we beliave in

Příspěvek 21.7.2007 09:44:04

Odpovědět s citací

No, Rowlingová asi neříkala pravdu, tohle JE OPRAVDU ONO. Mám doma tu knížku (originální z knihkupectví:-)) a je to naprosto to stejné.

PředchozíDalší

Zpět na Literatura