Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Literatura Co právě čtete?

Co právě čtete?

četli jste nějakou zajímavou knihu a chtěli by jste ji doporučit ostatním - můžete zde.

Příspěvek 14.5.2007 15:36:07
Air Force Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Zase když ve škole čumim do hromady papírů, vypadá to pro učitele přijatelnějc, než když si ču knížku :) Navíc nevadí když se mi v baťohu zmuchlá.

A k věci: Zrovna sem načal "Nikola Tesla: Vizionář - génius - čaroděj" a vypadá to docela zajímavě i když zatim je to víc životopis, než o těch jeho "udělátkách".
[img][http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg]http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg[/img]

Příspěvek 14.5.2007 16:17:07
John Skylark Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Klenotka píše:
Elektronická podoba? Fuj, barbare :lol: Kniha se musí číst, ohmatat. :)
No, on toho Card napsal hodně kolem téhle série, ale přímo z Enderovy série je pak snad Hegemonův stín a Stínové loutky. Spolu s Enderovým stínem je to začátek jiné série, kde už není hlavním hrdinou Ender Wiggin. Ale to jistě víš :wink:

Já souhlasím. Ale zaprvé jsem teď ve státech a tahat sebou kupu knížek je nepraktické, zadruhé knížky většinou nekupuju a v knihovně ty nové tak rychle nemají. A nejenom nové - teď jsem začal číst Trhlinové válk od Feista (BTW se mi moc líbí) a ty trubky v knihovně mají první dva díly, ale další dva už ne (myslím z úplně první série). Takže mi nezbylo nic jiného, než to sehnat elektronicky, protože, jak jsem už psal, anglicky sice umím dobře, ale knížky čtu radši v češtině.

A podle Legie patří Stín obra přímo za Stínové loutky a je zase o Fazolkovi (Beanovi).
- Freeze! You're under arrest. You have the right to the remains of a silent attorney! If you cannot afford one, tough noogies! You can make one phone call! I recommend Tracy: 976-555-LOVE.
Do you understand these rights as I have explained them to you? Well do you, punk?
- No.
- Then I can't arrest you!

Příspěvek 14.5.2007 18:14:19
janinka Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

tak já nedávno dočetla knihu od Anne McCarffrey s názvem Dračí úsvit .. je to myslím druhé pokračování její trilogie. Dá se říct že to je velice pěkná knížka která spojila sci-fi v podobě kolonizace neznámé planety ve vzdálenější budoucnosti a fantasy svět v podobě draků. Je tam velké množství odboorných termínů a občas mi to až připomíná SG. Tahle kniha ale prvází několik generací kolonizátorů kteří se potýkají s jevem, který nedává nikomu spát, ale objev draků všecny motivuje a bla bla bla .. vřele doporučuju ...... :wink:

Příspěvek 14.5.2007 19:04:25
Pan Citron Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

No tak právě předevčírem jsem dočetl knihu Tváře budoucnosti, což je soubor sci-fi povídek od českých autorů. Jinak z nich mě nejvíc zaujala Příliš jednoduchá symbolika Filipa Gotfrida nebo Mackova Exekuce. Rozhodně doporučuju.
ADRIC WILL FALL

Příspěvek 14.5.2007 19:58:21
Klenotka Uživatelský avatar
General
General

Odpovědět s citací

John Skylark píše:
A podle Legie patří Stín obra přímo za Stínové loutky a je zase o Fazolkovi (Beanovi).

Ahá, tak to musím dohnat. Enderův stín jsem dneska dočetla...krása a začala jsem číst Hegemonův stín. Ovšem otázka je, jestli na to bude čas, když začínají ty zkoušky. Každopádně si troufám tvrdit, že Bean je mnohem zajímavější postava než přímočarý a ve své podstatě trochu dokonalý Ender...nevím, jestli to Card plánoval, každopádně mně to tak připadá :wink:
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 14.5.2007 20:32:53
Tyrael Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

jediná věc která mě teď ke čtenní zajímá jsou maturitní témata, ale nedávno jsem přelouskal Buch od pratcheta(zase), a úsvit noci od Hamiltona, což velmi doporučuji (ty vesmínné bitvy jsou nejlepší :) )

Příspěvek 15.5.2007 06:39:24
Nameless Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Ted ctu "Noc dvojiho uplnku" - závěr (doufám) hexalogie o vesmírné lodi Ráma. I když já za závěr považuji 4. díl, protože pak je to úplně o ničem jiném... a je to nudný. A jakmile to dočtu, tak se vydám na Vesmírnou odysseu :)

Příspěvek 21.5.2007 20:06:55
Leso Varen Airman
Airman

Odpovědět s citací

Já mam teď rozečtenou knihu Do temného království od R.E. Feista a už se nemohu dočkat na poslední díl této trilogie Válka temných.Na stole mám také připraveno Hvězdný vlk od Williama Kinga
Knihy od Feista jsou the best

Příspěvek 22.5.2007 03:26:46
John Skylark Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Já mám teď od Feista rozečtený Stříbrný trn, takže jsem vlastně na začátku. Moc se mi to líbí. Jako další se chystám přečíst všechna ostatní pokračování :)
- Freeze! You're under arrest. You have the right to the remains of a silent attorney! If you cannot afford one, tough noogies! You can make one phone call! I recommend Tracy: 976-555-LOVE.
Do you understand these rights as I have explained them to you? Well do you, punk?
- No.
- Then I can't arrest you!

Příspěvek 22.5.2007 22:12:00

Odpovědět s citací

Práve čítam tetralógiu od Fredericka Pohla Gateway. Fakt super. Bol by som rád, keby sa to niekto odvážil natočiť.
CSFD alias FlashFXP

Příspěvek 23.5.2007 14:13:05
Leso Varen Airman
Airman

Odpovědět s citací

JJ,knihy od Feista jsou skvělý(nej se mi zdá Konkláve stínů).Jinak sem teď koupil nejnovějšího Marka Stonea,i když to už asi nebude ono 8)
Knihy od Feista jsou the best

Příspěvek 01.6.2007 15:39:43
Shorty

Odpovědět s citací

Poslední Pán Prstenu, autor Kiril Yeskov. Vynikající knížka, aneb válka o prsten z druhé strany. :lol: A "Historii píší vždy vítězové". Doporučuju.

Příspěvek 15.6.2007 22:36:33
Sa Nata A Na Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Já jsem si v knihovně našla další pověsti a legendy (nějak mám pocit, že v poslední době snad ani nic jiného nečtu) tentokrát z Austráliea. Některé se mi zdají opravdu zajímavé. Trochu jiné než obvyklý Evropský model.
Lidé a národy se začnou chovat moudře teprve tehdy, když vyčerpají všechny ostatní možnosti.

Příspěvek 16.6.2007 15:45:14
Sokoro Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Shorty: jako za Mordor? to chci :) nevis nahodou nakej link na E-book?
Rodney: "Patnact? Kam chodite na tyhle nesmyslny cisla?"

Příspěvek 21.6.2007 22:48:00
Sopdet Uživatelský avatar
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

tak po dlouhé době jsem zainvestovala a pořídila si médii hodně masírovanou knížku Jonathan Strange a pan Norrell, jen doufám že mne to nezklame podobně jako třeba Šifra....
Lennier and Vir will share a beer and watch Adira disappear

PředchozíDalší

Zpět na Literatura