Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Seriály Dr. Who Torchwood

Torchwood

seriál o poutníkovi časem, který zachraňuje vesmír a s pomocí kolegyně ze Země i naši planetu ...

Příspěvek 25.1.2008 21:15:24
Skrejm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

1. díl: Tak jsem se dokoukal na první díl s ENG titulkama a můžu hodnotit. :)
První díl se mi rozhodně líbil. :) I když mě se líbila i první série. :) Takže nevím jak moc můžu být objektivní. :lol:
Začátek před úvodní znělkou. Skvělý. Stará paní. :lol: Pak když ta "ryba" začalo mluvit jak tým přišel o šéfa a tak. Tak jsem si jen říkal, kdy se tam ten Jack objeví a pak se k tomu přidalo ještě "Tak vystřelí Ianto?". :lol:
Jak napsala Klenotka. Jacka přitahuje snad všechno bez rozdílu rasy a pohlaví. Nejdřív ten jeho přítel z minulosti, pak Gwen a nakonec Ianto.

2. díl: Sice jsem ho viděl zatím bez titulků, ale i tak sem hodím nějaké postřehy.
Zase se na začátek dílu vrátil ten úvod. :)
Začátek se mi líbil. Takové vyšetřování, kdo je zabil a v co se to zvrtlo. :lol: Do poslední chvíle jsem nevěřil, že za to může ona. No každý se může zmýlit. :lol: Snad na další pohnutí děje nebudeme čekat moc dlouho.
Jen mě napadá, jak ho mohl vůbec přejet. Ten "sleeper" nechal auto zaparkované uprostřed cesty a nebylo vidět, že by se mu vyhýbal. No, ale zas jinak by se jim ho nepovedlo zastavit. Takže tohle jim můžu odpustit. :lol:
Takže v konečném hodnocení se mi i ten díl líbil a Země bude mít, řekl bych, velké problémy.

Trailer na další díl vypadá dobře. Jen nás se asi nedozvíme víc z celkového příběhu.
"Science has made us gods even before we are worthy of being men." -- Jean Rostand - French biologist (1894 - 1977)

[img][http://img361.imageshack.us/img361/7331/ncis1copydk0.jpg]http://img361.imageshack.us/img361/7331/ncis1copydk0.jpg[/img]

Příspěvek 31.1.2008 00:57:58
Klenotka Uživatelský avatar
General
General

Odpovědět s citací

Druhá epizoda se mi taky hodně líbila. Byl to takový ten typický příběh o někom s předurčeným osudem, ale nechce ho následovat a bojuje s ním. Překvapilo mě, jak moc krvavé to bylo. No jo, holt BBC2 :)
Bylo to ale i smutné, a líbí se mi, jak trochu sbližují postavy, popichováním, těmi záběry na to, že jsou všichni událostmi zasaženi, ovlivněni...Owen už je ve druhé epizodě doktor a ne lama a vlastně tak nějak všichni dělali to, co původně dělali. Ianto je skvělý :) Má skvěle napsaný text "už jsem myslel, že konec světa nemůže být horší" :D a začínám si konečně docela zvykat i na Gwen.

Celkový příběh? Na to si asi ještě počkáme, Dr. Who ani Torchwood nejsou dělány až tak, aby se celkovým příběhem moc okatě zabývali. Spíš to přijde pomalu a nenápadně :wink:
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 01.2.2008 22:16:18
Pan Citron Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

2x01 Kiss kiss, bang bang: Na druhou sérii jsem s opravdu hodně těšil a první díl mě osobně nezklamal. Ryba, příchod Jacka, Johna. Jackova další smrt. Prostě paráda. 9/10

2x02 Sleeper: Tak druhý díl mi přišel ještě lepší než první. Hodně se mi líbilo jak tu ženskou vyšetřovali na té sondě mysli. Hlášky, kterých myslím oproti první řadě přibylo, byly také některé hodně povedené (hlavně Ianto perlil :D ). Takže celkový hodnocení: 9,5/10
Jinak (jako z Trailerů jsem něco postřehl), ale taky mě docela překvapilo, jak krvavý to místy bylo, alespoň na seriál.
ADRIC WILL FALL

Příspěvek 28.2.2008 10:33:10
PrometheusX Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Jsem docela zvědavej.. má se v Torchwoodu objevit Doctor? ve druhý sezoně

Příspěvek 28.2.2008 16:06:21
Colleen Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Toto je spoiler!!!:
Co jsem četla, tak by se Doctor v Torchwoodu objevit neměl, alespoň ne ve druhé sezóně a myslím, že někde bylo zmiňovaný, že ho neplánují přivést vůbec. Ale všechno se může změnit ;)
Naposledy upravil Colleen dne 28.2.2008 18:49:17, celkově upraveno 1

Příspěvek 28.2.2008 16:11:24
Skrejm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Ale no ták. Na co tady je možnost, dát informace do spoilerů, když to nepoužíváte. :? :wink: Jako bylo mi to jasné, ale i tak. :wink:
"Science has made us gods even before we are worthy of being men." -- Jean Rostand - French biologist (1894 - 1977)

[img][http://img361.imageshack.us/img361/7331/ncis1copydk0.jpg]http://img361.imageshack.us/img361/7331/ncis1copydk0.jpg[/img]

Příspěvek 28.2.2008 17:11:24

Odpovědět s citací

Torchwood a Doctor:

Toto je spoiler!!!:
Ohledně toho Doctora mám pocit, že jsem někde četl, že se Doctor a Torchwood tým mají setkat. Ne v této řadě a vlastně (mám takovej pocit) se neví jestli to bude přímo v Torchwoodu nebo v DW.
ADRIC WILL FALL

Příspěvek 28.2.2008 18:52:16
Colleen Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Vím, že už to nenapravím, ale omlouvám se. Nějak mi to nedošlo. Ale aspoň to nebylo nic zásadního ;)

Příspěvek 23.3.2008 00:04:39
General
General

Odpovědět s citací

Poslední tři epizody byly naprosto skvělé. Cirkus, pak deprese a nakonec ta poslední o tom, jak se všichni dali dohromady.
Teď nějak chápu, co myslel ze začátku Jack tím, že Gwen má ještě rodinný život a že by si ho měla udržet. Chudák Owen! A do Tosh bych to rozhodně neřekla. A Ianto...no comment :) Dokonce už víme, proč Jack přitahuje a jede po všem, co se hýbe :lol:
Tak si tak říkám, že Reese buď zabijou nebo se přidá k TW :) Nechci ani jedno, protože v prvním případě bude další série ve znamení Gwenina vzdychání po Jackovi a to druhé je...moc bizardní :D
Sice bylo trochu divné, že ten zával všichni přežili, ale Jack umřít nemůže a Owen je technicky vzato už mrtvý, takže nic :D Nápis u Jacka "před 1, 547 smrtmi" (hmm, smrtmi, jde to vůbec takhle říct? :D) mě hrozně pobavil :D

Škoda, že finální epizoda je až za dva týdny, protože tahle samozřejmě skončila úžasně!

Asi to dělají úmyslně, aby neměli mezi premiérou Dr.Who a Torchwoodem žádnou mezeru.
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 23.3.2008 01:27:20

Odpovědět s citací

Nevím mě ty epizody 10 a 11 až tolik nenadchly (vzhledem ke zbytku série), ale dvanáctka byla skvělá. Celkově vzato klasická epizoda (ve většině scifáren nejmíň jedna), ale opravdu se mi hodně líbila. Nejlepší byl dle mého příběh jak se do TW dostal Owen. Taková trochu smutná. A nejvtipnější byla určitě ta o Iantovi, každopádně potěšily i jiný věci, především zmínky o Doctorovi. Jinak, už aby byly ty dva týdny pryč další epizoda opravdu vypadá fakt dobře.
jinak moje hodnocení epizod:

2x03 To the Last man - 9/10
2x04 Meat - 7,5/10
2x05 Adam - 9/10
2x06 - Reset - 9/10
2x07 - Dead Man Walking - 10/10
2x08 - A Day in the Death - 9,5/10
2x09 - Something Borrowed - 8/10
2x10 - From Out of the Rain - 8/10
2x11 - Adrift - 8/10
2x12 - Fragments - 10/10
ADRIC WILL FALL

Příspěvek 23.3.2008 18:44:11
General
General

Odpovědět s citací

2x10 se mi hodně líbila, že byla taková trochu neobvyklá, pěkná vycpávková, kde se vlastně zase tak moc nedělo. Dozvěděli jsme se, čím se mimo jiné živil Jack, ale to bylo spíš tak mimochodem. Konec byl pěkný, ale přesto smutný, když vlastně dokázali zachránit jenom jednu z obětí. Vyhnuli se tak problému, jak poznat, který "dech" patří komu, ale zároveň to jako klička nepůsobilo a bylo to...no, dojemné :D

2x11, tam to bylo snad poprvé, kdy mi Gwen vyloženě nevadila. Občas mi leze strašně na nervy, ale tady šla za správnou věcí a její manželské problémy tam nebyly zasazené jen tak, že tam jako být musí, ale perfektně zapadaly do příběhu. A jak to pak nakonec vlastně schytala, to nebylo moc spravedlivé.

2x12 - "Out of Gas" Torchwood style, aneb kdo by řekl, že Owen má za sebou takové trauma a že Tosh rozhodně není tak nevinná, jak by se zdálo.
S Iantem to bylo spíš zase takové úsměvné. Jenom nám mohli klidně ještě ukázat Suzie, ale chápu, že se jim do příběhu moc nehodila.

Příspěvek 05.4.2008 14:54:06
General
General

Odpovědět s citací

Promiňte dva příspěvky pod sebou, ale je potřeba to tu oživit. Poslední epizoda si zaslouží vlastní příspěvek. Nejsem schopná dát dohromady víc než pár slov :( Takhle jsem naposledy řvala u Dr.Who u konce 2. série.

Toto je spoiler!!!:
A zrovna, když jsem začala mít Owena ráda... :cry: A Tosh, chudinka, taková tragická postava. Bylo to symbolické, že zrovna oni dva. Ale pořád nějak doufám, že to Owena "nezabilo", vždyť už mrtvý byl a mohl se nějak dostat ven, ne? :( Kruci...

Příspěvek 06.4.2008 03:19:14
noximo Uživatelský avatar
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

Tak tu sesumíruju svoje názory na celou sezónu:
Líbilo se mi, že se tým chová více profesionálněji (Přesto bych téhle bandě svěřil ochranu světa jen s těžkým svědomím), o to víc působí jako pěst na oko jak má Gwen potřebu všem o Torchwoodu říkat (na druhou stranu mám pocit, že se to moc nedrží Doctorovského univerza, kde jsou mimozemšťané známým faktem)

Owenův storyarc byl opravdu zajímavý a dobře ukončený.
O Rhysovi platí to samé, jen obojímu občas podrážela nohy režie/scénář (Osudová hudba hraje zatímco jde Owen prázdnou chodbou nebo Rhys si užívá svatbu zatímco zbytky jeho kamaráda asi někde hnijou a nikdo si na to nevzpomene...)

Taky se mi líbilo, jak ukazují minulý Torchwood a vůbec to bylo lépe zasazené do kontextu toho univerza než minulá sezónna (až na ty mimozemšťany)

Z epizod bych vypíchl hlavně From Out of the Rain, která, ačkoliv byla vyřešena stylem, který by byl trapný i v Strážci duší, měla perfektní atmosféru.
To the Last Man mě taky hodně zaujala, zbytek víceméně průměr, finále pak bylo naprosto blbé a nelogické, škoda Tosh a Owena, že museli zemřít v takovéhle epizodě...
STARGATE: PORTMOLIOR
14. díl nejdéle kontinuálně vycházející povídky
Naleznete zde:
http://www.sga-project.com/forum/viewtopic.php?p=80803

Příspěvek 23.4.2008 07:02:26
Blackthunder Uživatelský avatar
Major
Major

Bydliště: Pardubice - Česká Republika - Sol 3 - Sol System - Mutter's Spiral - N-Space

Odpovědět s citací

Tak jsem včera s mámou dokoukal i druhou řadu :D
Celkově druhá řada byla rozhodně mnohem lepší jak první. Ale Lamy jsou stále lamy - Gwen je hnusnější a protivnější (zvlášť když pokaždé když se objeví na obrazovce máma začne nadávat :lol: )

Nejmín ze všech dílů mě bavil asi Adam a Adrift. Hooodně ale hooodně mě překvapil From Out Of The Rain - protože podle ukázky jsem si říkal jestli na to mám vůbec koukat (nemám rád cirkusy) ale nakonec to byla výborná epizoda.
A co se týče konce jako konce - noo přesvědčili jsme se alespon že Doctor poznal Torchwood no :lol: :lol: a k
Toto je spoiler!!!:
úmrtím - zas nějak mi ani úmrtí nevadili protože jsem si k těm lamám žádný vztah ani neudělal. Nebejt tam Jack tak na to asi stejně ani nekoukám - no máma určitě ne :lol: :lol:

Jinak: Třetí řada má bejt?
[img][http://img840.imageshack.us/img840/1193/sigrj.jpg][/img]

Příspěvek 23.4.2008 09:40:41
General
General

Odpovědět s citací

To se neví. Doufám, že ty nepotvrzené zprávy o tom, že z toho chtějí udělat PG seriál, nejsou pravdivé.
Jinak jsem asi jediná na světě, komu je Jack celkem ukradený? :) Tedy jako postava je to zajímavá, má minulost, budoucnost a všechno a je to super to zjišťovat, ale teda jako chlap se mi vůbec nelíbí.
Nemůžu říct, že bych si vytvořila až tak nějaký vztah k postavám tam, ale Owen mi v téhle řadě úplně přestal vadit a Gwen až na ty hysterické záchvaty byla místy i snesitelná (až na tu mezeru mezi zuby :D)
Doufám, že je nenapadne zaměstnat Rhyse v Torchwoodu a udělat z toho taškařici.
I když je zajímavé sledovat, jak se s tím vědomím mimozemšťanů a všeho vyrovnává týpek jako Rhys, tak taková pitomost jako přidat ho k týmu je snad nenapadne.

PředchozíDalší

Zpět na Dr. Who