Takže, jak už bylo řečeno v názvu topicu, na jaké lodi by jste chtěli sloužit? a případně, jakou funkci by jste na ní chtěli zastávat. Je mi jasné, že asi každý touží po kapitánském křesle, ale prosím ne! Vyberte si post, jenž by vám lahodil při nižší hodnosti

Nemusíte se samozřejmě omezovat jenom na Star Trek, vyberte si jakékoliv universum, které je vám sympatické. Stargate, Star Wars, Červeného trpaslíka

Napište jméno lodě a hlavně název její třídy, pokud je znám. V případě, že je vám jedno, zda by jste sloužili (například) na Enterprise E či na jiné lodi stejné třídy, tak jméno lodi psát samozřejmě nemusíte.
A samozřejmě funkci. Jak už jsem zmínil výše, kapitán je vám zapovězen!

Například navigačního důstojníka, inženýra či botanika.
Můžete se libovolně rozepsat (proč si přejete sloužit zrovna na této či tamté lodi) a vypsat i možné alternativy.
Je zde i možnost, že by někoho nelákala myšlenka sloužby na lodích ze scifi světa, a i kdyby měl tu možnost, tak by dával přednost lodím minulým (plachetnicím etc) a třeba i přítomným (letadlovým lodím, ponorkám). Ani v tomto ohledu se meze nekladou.
Jedná se spíše o rady, než o pravidla. Až na některé body

Moje volba je Prometheus třída z Treku - a je mi jedno, jestli přímo na USS Prometheus či na jiné. Je to prostě badass loď snad ve všech ohledech. Jedná se o relativně malou loď nacpanou tou nejmodernější ofenzivní i defenzivní technologií a přitom by měl poskytovat dostatečný komfort pro posádku, což je pro mě rozhodující. Tím chci říct, že na lodích třídy Nova či Defiant, bych opravdu sloužit nechtěl. Jsou příliš stísněné, dle mého názoru. Pokud by šlo jenom o pohodlý, tak by docela logicky vyhrávali lodě třídy Sovereign a Galaxy samozřejmě.
A také bude bezpečnější, než třeba ona Nova, Miranda či Excelsior třída, jelikož vydrží podstatně... postatně více. Má mnohem lepší štíty a pancéřování a přitom si udržuje vysokou manévrovatelnost. Co víc si přát. Vím teda, jak dopadl prototyp, ale to byl určitě jenom nějaký error, který neměl co dočinění se schopnostmi samotné lodi

No a co bych tam chtěl dělat? Asi určitě navigačního důstojníka. Mít kontrolu nad takovým kolosem a udělovat mu rychlost a kurs, no, to by mě jentak neomrzelo