Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Seriály Star Trek StarTrek XI

StarTrek XI

jeden z nejúspěšnějších televizních sci-fi seriálů, který snad ani nepotřebuje představovat...

Příspěvek 25.5.2009 17:26:58
Tar-ara Uživatelský avatar
Major General
Major General

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Tak jsem psala a psala, až jsem něco...napsala :-) :
Tak jsem byla minulý týden taky na tom “novém Star Treku” (na volňásky). Na film jsem šla spíš, abych ho viděla. Už od počátku zjištění, že to bude založené na tom, kterak se přemazává půl století ST, mé naděje a očekávání klesly něco málo nad absolutní nulu. A na onu abs. nulu klesly ve chvíli, kdy nám na Fedconu pouštěli sestřihy scén v celkové délce 28 minut (imo dost blbě vybrané, vyznívalo to (tedy imo) dost blbě).
Nový “kabát” lodi a vůbec vizuálního zpracování mi nevadil. Tak ok, je nova doba, nemůže to být jako kdysi, to by vypadalo divně. To nové se mi líbilo. Podobně jako na jiné herce se dá dívat na nové vybavení. Nový efekt warpu se mi taky libil. Sice trochu divné, ale efektní.
Hudba – tak hlavně to hlavní téma, to se mi hodně líbí. Asi je to ještě částečně pozůstatek z jednoho traileru, který byl skvěle udělaný a hudba to skvěle podrývala. Ale tak nejen, je to pěkné téma.

Nero – mno, tak ten dost zklamal. Herec možná dobrý, ale zde postava nevýrazná a necharismatická, bez stylu.
Postavy – Na fotkách mi byl představitel “Kirka” dost nesympatický, naštěstí, když se hýbal a mluvil, bylo to docela dobré. “Spock” se mi líbil, dokonce jsem v něm ani neviděla Sylera (jen to vyhození “Kirka” na “skoroHoth”bylo takové divné). “Leonard” tam byl dost málo :/. Checkov takový milý, mladý, ale schopný. Scotty měl pěkné slovní výrazy, Uhura dostala dost prostoru
Toto je spoiler!!!:
(a nevnímaje to jako ST, vztah se Spockem bylo docela zajímavé zpestření).

Humor – nejprve jsem se ho dosti obávala (v tom 28 min. sestřihu byl dost nevhodně zvolený za sebou), ale ve filmu to docela šlo. Až na pár věcí, ale jen pár.
Nejvíce se mi líbily věci, co připomínaly ten pravý ST, popř. narážky a připomínky (fascination, na památku Roddenberryů (na konci, to bylo obvzláště pěkné)...).
Celkově – mno, tedy, nic světoborného (ovšem nyní pomíjím mou základní naštvanost ohledně výmazu “budoucnosti”). Jako dobrý akční film, hodně tam toho vybuchuje a létá. Příběh, pominu-li nas*anost kvůli cestování v čase, mi přijde tak k tomu akčnímu filmu. Záporák, co se chce pomstít a hrdina, co mu to znemožní. Nic nového, ale proč ne, funguje to dobře. Atmosféra...tak ta mě moc nedostala. Ovšem těžko budu okouzlena atmosférou toho, co se imo vydává za Star Trek. Ale přišlo mi, že zpracování by mohlo být trochu lepší...větší napětí, nějakou jiskru...*krčí rameny*.
Ten konec mi přišel taky takový divný
Toto je spoiler!!!:
...oni mají x kilo té červené hmoty, kde je jedna kapka schopna vytvořit černou díru, a tam na konci jsou naprosto v poho, ještě čekají, co že ti Romulani...u toho bych čekala, že to zničí pár sektorů kvadrantu...nevím, možná jsem někde něco přehlédla, ale...

A ještě taková otázečka - to už znali Cardassiany? Nepotkali se s nimi prvně až o nějakých 100 let dále?

Takže celkově, film by byl takový normální, co stojí za podívání, kdyby si Abrams laskavě vymyslel něco svého a neřekl si “použiju ST svět, ST jména a rasy...ale chci to udělat jinak...tak já vymažu půl století a udělám to víc cool”. Je mi dost líto, že tam prostě musel tohle narvat. Myslím, že by mohl klidně vymyslet nějaký dobrý (nebo nějaký normální) příběh v normální linii.

A teď k tomu, proč mě ten film tak irituje. Takže jednak je to to, že cestou časem by se vlastně správně měla vymazat následující linie se vším všudy (a tohle nejsou žádné mini změny, které by měly jen malý vliv na budoucnost, tohle se neokecá). A pokud na mě někdo půjde s teoriemi...."ale v jedné teorii cestování časem se vytváří paralelní reality, časem se vlastně vůbec necestuje"...tak to je sice pěkné, ale ST mi takto koncipován nikdy nepřišel. A tohle už není jako pozměnit si nějaký interiér lodi...(tohle je základní princip, pravidlo fungování nějakého světa) ....a případně říkat "tak vlastně jakákoli cesta časem v ST byla přeskočení do jiného světa" ...ehm...někdo to tak bere, já ovšem ne, viz výše a taky bych tedy musela brát, že se x-krát za Trek proměnily světy a vlastně taktéž všechny postavy, i když jsou vlastně stejné, ale nejsou, že, protože to není “ta duše”. Někomu to sice nevadí, ale mě jo. Všechny opuštěné předchozí světy jdou v tom případě do *** (pokud jde o záchranu, či nápravu, nic takového vlastně není).

Dále mě vadí fakt, že já takovéto vzatí ST vidím jako drzé zneužití kolem půl století existujícího světa. Nedokážu pochopit, jak spoustě fanů prostě nevadí fakt, že si někdo vykradl něco ze Star Treku a kompletně ho překopal a využil k obrazu svému. Mě to přijde jako krádež, zneužití, absurdnost. Chápu, že film může někdo zhodnotit jako nej, chápu, že někdo žere příběh/hudbu/postavy..., ale prostě nedokážu pochopit, že tohle fanům nevadí.

A dostávám se k dalšímu – tak film, co vše popírá, ok, tak bych si ho ignorovala a doufala, že s tím nikdo nebude opruzovat v kánonu...jenže, jsou tu další efekty. První jsou věci okolo nového “ST”. Ok, proč ne, jenže...teď se to točí (a ještě bude, když se plánují další filmy) tohodle filmu. Většina věciček a knížek apod. Se “přizpůsobí”, takže sbohem pravý světe ST, budeš potlačen, nejsi dost cool.

A pak tu máme fanoušky. Docela pozoruji, jaký devastující vliv to má. Tak nějak celkově (konkrétněji např. u jisté novinky na trekkies.cz, kde jsem si říkala, že stačí málo a přes ten net se hádájící zakuchnou). Větší skupině se to líbí. Jenže koukám, že mnoho z nich dosti nevybíravě reaguje na ty, kterým ne. Takovéto flamewars jsem nezažila už dlouho. Čímž neříkám, že by to vše začínali jen ti, co se jim film líbí. Asi jak je jich víc :). Ale netolerantní jednání s “můj názor je ten jediný správný a vy ostatní jste debilové” mi zrovna pěkné nepřijde. Je tedy fakt, že já s lecjakým názorem nesouhlasím, ale snad nebudu nadávat do debilů a podobného (to tedy asi začnu až poté, co mě tak někdo označí a už to nebude proto, co se mi líbí, ale co si o tom člověku myslím). I když je fakt, že jisté názory mě prostě dokáží pořádně naštvat. Neříkám, že vždy zachovávám chladnou hlavu, ale snažím se. Tohle mi přijde docela dost.

A ještě jedna věc k fanouškům. Moc mě neláká představa fanouška, pro kterého bude Abramsův svět Ten ST. A na ostatní se bude dívat jako “na ten starej necool svět, co ani ST není”. Jasně, ne všem se líbí všechny ST seriály a filmy. To je v poho. Ale berou je. Plus mínus :). Ale rozhodně nestojím o fanoušky, kteří se budou vyloženě “starému” ST vysmívat. V tomto případě jsem velmi netolerantní.

Prostě se bojím o budoucnost normálního Star Treku a jeho fanoušků. ST potřebuje oživit, o to nic, ale tenhle způsob se mi prostě nelíbí. Oživení popřením původního světa? A občas mi komentáře zní jako "babička už byla stará, tak jsme ji raději zabili a pořídili si jinou, mladší a víc cool. Jedno vnouče sice reptalo, ale však ono si zvykne. Je prostě jiná doba..."

Já se pro klid své duše budu tvářit jako že je tohle nějaký další mirror universe, případně nic a budu doufat, že s tím nikdo nebude otravovat jako s tím “pravým Star Trekem”. Naštěstí, co tak také pozoruji, sice se mnohým film líbí, ale považují tuto alternativní linii za mirror, tedy žádné škody na tom původním světě. Tak to mě uklidňuje. Já si to holt moc beru, o tom vím :). Světy (ať už jakékoli) beru v jejich rámci reálně a nemám ráda, když jim někdo vrtá do základů.
A už vás nebudu otravovat, beztak přečtení tohodle textu někdo vzdal už na začátku a ostatní v průběhu :-). Chtěla jsem se trochu vypsat, jak to vidím já. Doufám ale, že z toho nebude nějaká hádka nebo tak nějak, to bych nerada.
"Now you're cookin'!" - Milton C. Hardcastle

[img][http://tar-ara.sg1.cz/Ikona/HaMbanner1.jpg]http://tar-ara.sg1.cz//Ikona/HaMbanner1.jpg[/img]

Příspěvek 25.5.2009 17:31:58
Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

Film jsem ještě neviděl, ale chystám se na něj(jestli ho teda u nás v Míru budou dávat - až do Ostravy se mi nechce). Jen bych měl dotaz: střihnul si tam nějákou roličku i Greg Grunberg? :)

Příspěvek 25.5.2009 19:50:40
Thor. Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Vanguard
Toto je spoiler!!!:
Greg Grunberg - James T. Kirk's step-father (voice only)
Nero: James T. Kirk was a great man but that was another life!
Obrázek
http://www.youtube.com/user/SGThor2

Příspěvek 25.5.2009 20:07:34
Allerlei Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Tar-ara: Dočetla jsem až do konce a souhlasím :D (jen s tím rozdílem že se mi nelíbil Kirk a ve Spockovi jsem Sylara viděla :lol: :lol: )
I'm Dr. Rodney McKay. Difficult takes a few seconds. Impossible, a few minutes.

Příspěvek 25.5.2009 20:12:40
Pomeranc Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Tar-ara: Názor ti vyvracet nebudu, protože na něj máš právo a stejně bych neměl šanci. :D Jen si myslím, že tvůrců hodně křivdíš. Pokud si přečteš rozhovory s Abramsem, Orcim s Kurtzmanem, tak uvidíš, jaký je jejich vztah ke ST. O nějakém vykrádání a zneužívání nemůže být řeč.Tihle lidi do toho šli s tím, že chtějí ST znovu oživit, protože ho mají rádi. Měli neskutečně těžký úkol, udělat film zajímavý pro fanouška i neznalého diváka. Naštěstí je Abrams tak schopný člověk, že si to dokázal pohlídat a film takový ve výsledku je. Kdyby to vzal do ruky někdo, komu by šlo opravdu jen o tu značku, tak jsem si jistý, že bychom se všichni nestačili divit co se z toho dá udělat. V tomhle ohledu prostě odvedli vynikající práci. Bez debaty.

Schválně se do toho trochu ponoř, a podívej se na to z jejich pohledu. Třeba zjistíš, že to tak hrozné není.
[img][http://img532.imageshack.us/img532/8279/podpisg.jpg]http://img532.imageshack.us/img532/8279/podpisg.jpg[/img]

Pomerančova videotéka.
CustomCovers - vaše DVD obaly

Příspěvek 25.5.2009 20:12:59
Thor. Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Taky jsem to dočetl. :) XI se mi líbila ale stejně pro mě zůstavá první linie ta pravá. Tohle beru jak psala Tar-ara jako mirror
Nero: James T. Kirk was a great man but that was another life!
Obrázek
http://www.youtube.com/user/SGThor2

Příspěvek 25.5.2009 20:47:02
Sa Nata A Na Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Heh, tak uvažovat o tom, že by došlo k vymazání "starého" ST, to mě vůbec nenapadlo. No já takové věci ale beru dost jinak. Nakonec může existovat jakýkoliv svět že, ale já je tak nějak neodděluju ani od sebe. Prostě se tak nějak prolínají a přitom existuje každý sám za sebe. Asi jako se dá na některé otázky odpovědět ANO i NE. Takže pro mě platí...ať už změníte drobnost nebo celý svět, změní to úplně všechno a zároveň nic :think:
Heh no když to takhle napíšu, tak to zní jako bych byla úplný magor. No nevadí vždyť taky jsem :D . No mě se ten film vážně líbil. Stejně tak jako se mi líbí celý Star Trek :-). A beru to oboje dohromady jako dva světy a zároveň jen jeden :-)
Lidé a národy se začnou chovat moudře teprve tehdy, když vyčerpají všechny ostatní možnosti.

Příspěvek 25.5.2009 23:37:40
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Pomeranc: Takhle, já si nemyslím, že by to Abrams dělal ve zlém. Ano, vím, že je velkej fanoušek. Špatně jsem to formulovala, tak to vidím já. On je prostě nejspíš jeden z těch, kterým tyto manipulace nevadí a hledí na to jinak. Tam by se hodilo spíš slovo "využívá" (v dobrém), než "zneužívá". Nicméně mě to přijde jako naprosté zneužívání :palka: . Ale máš pravdu, že přečtení nějakého rozhovoru by se hodilo (i když prostě k tomu člověku nic moc pěkného necítím, ať už to bere jakkoli).
Takhle, zpracování mohlo dopadnout hůře (tak celkově to mohlo dopadnout hůř), nicméně imo ne celkově o moc. Ne, že by to bylo tak strašně natočené, ale právě těmi věcmi, které jsem jmenovala. Mě to prostě nabourává ST svět a je to tím horší, když slyším od lidí "jak je to děsně skvělý a úžasný a cool".
Prostě kdyby si vybral z toho širokého spektra možností, které NEzahrnují cestování časem/vesmíry. A když, tak ať si to dělá v nějakém svém světě a ne v tom, co funguje už tak dlouho.

Sa Nata A Na: Zajímavý pohled :). Toho jsem schopna jen v rámci ignorování "aneb nerozebírat to, sic mě to naštve" menších věcí, ale ne celkově. Ale chápu tvůj pohled :).

Thor.: Ano, tak bych ráda, aby to brali všichni...resp. ti, co by to neignorovali :).

Allerlei: "Kirk" mě štval spíš na začátku. Nemám ráda takovýhle frajírky. Tu propast jsem mu přála (tak ne, že bych nevěděla) a to zmlácení taky ;-). Ale pak to bylo lepší.

[img][http://tar-ara.sg1.cz/Ikona/HaMbanner1.jpg]http://tar-ara.sg1.cz//Ikona/HaMbanner1.jpg[/img]

Příspěvek 26.5.2009 10:21:42
šAshrak Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Hele ale řeknu ti to jinak chápu tvůj pohled ale když si to tak vezmeš, tak stejná věc se stala s Galacticou taky je ta stará verze která je docela "cheesy" a pro nás většinu co viděla pouze novou Gaacticu je jediná pravá Glactica ta nová a Galactica TOS je prostě něco out-of-date nezajímavého (případně se na to podívat jenom aby člověk věděl z čeho to vychází) ale spousta fanoušků dnešní Galacticy starou ani nezná a to je to mnohem mladší seriál než Star Trek.... a bylo jasné že Star Trek čeká podobná věc po tom jaký měla Glactica Renewed úspěch. Prostě proti tomu nic nezmůžeme.

Navíc tenhle film údajně využívá námětů, které byly rozpracované pro první Star Trek TOS film, který se měl zabývat tím jak se potkali Spock a Kirk, takže já bych to nebral že je to tak úplně mimo ... Přeci Nimoy (a.k.a. TOS Spock naznačil že Kirk při tom testu Kobayashi Maru podváděl, takže já bych to s tím zrušením původní Treku neviděl až špatně)

A dále zneužívání. Proč? Star Trek fenomén potřeboval nakopnout a potřebuje přitáhnout mladé (a nové) diváky, protože nynější základna je buď v zahraničí, kde se skoro nepočítá, nebo mrtvá. Prostě Star Trek potřeboval chytnout třetí dech a já si myslím že se mu to povedlo .... vždyť i pro fanoušky TNG je TOSka často jen "ten starý Trek co skoro ani Trek není".

A kdybyjsme brali cestování časem do úplných důsledků tak není možné, protože jakmile ovlívníš svou minulost, tvá přítomnost bude vymazána, tudíž ty nebudeš existovat abys mohl svou minulost ovlivnit, takže jsme zase na začátku v původním stavu...
The Lost Doctors

Není to úchylný, je to jen Pomeranč.
-Charlie Crews

Příspěvek 26.5.2009 11:13:48
Klenotka Uživatelský avatar
General
General

Odpovědět s citací

Tar-ara: Přiznám se, že takhle radikálně jsem o tom nepřemýšlela, ale nějak pochybuju, že se to stane. Knihy se prodávaly vždycky a prodávat se budou dál ze všech seriálů. Nepřestanou z ničeho nic vycházet. Jeden film nezačne celý nový svět, jenom ho doplní. A spíš si myslím, že lidi si díky němu najdou cestu ke ST seriálům a filmům. Jako to spousta lidí dělá s Galacticou - jak Ashrak řekl, většina z nás viděla novou verzi, ale díky ní se hodně fanoušků začalo zajímat i o tu původní. Totéž se imo stane i se Star Trekem.

Jinak já osobně zjišťuju, že se mi film vypařil z hlavy jako kdyby to byla letní limonáda. Což asi taky není dobré. Nějak zásadně mě neovlivnil. Byla to zábava, bouchalo to tam...prostě taková sci-fi, která tu, pravda, dlouho nebyla, a kterou jsem si víceméně užila, ale nějak mi informace, že to byl vlastně Star Trek, v hlavě nezůstala. Myslím, že Abrams to pojal po svém, a vybral si námět, který tu chyběl - pořádné sci-fi. Takže se na to lidi hrnou tak jako tak a právě proto se to asi lidem tak líbí. Osobně jsem to viděla jednou a úplně mi to stačilo. Jestli v dalším filmu dostane víc prostoru Karl Urban, tak na něj možná i dvakrát půjdu.
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 26.5.2009 15:23:55
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Ashrak: Jen upřesním, že v ohledu zpracování přímo světa to není stejné jako s Galacticou. Neboť nová BSG je nanovo, kdežto tento "ST" vzniká přímo ze světa původního ST. Mmch., tedy já neberu jako "pravou" Galacticu tu novou...původní je původní, i když jsem ji celou neviděla.
Tak já vím, že některým fanům se původní TOS moc nelíbí. Ono z těch všech seriálů je docela výběr a ne všem se vše líbí. Nicméně krom ENT by teď de facto zbývat nic jiného nemělo :).

Mě nevadí to "kterak se potkali Spock a Kirk", mě vadí úplně jiné věci. :) Ale změněním minulosti se dosti změnila i budoucnost právě Kirka a tím i těch okolo něj.

Zneužívání - ano, tím způsobem, jakým to udělal, mi to tak zní. Zjevně ty jsi stejná kategorie, která v tom nic takového nevidí.

K cestování časem do úplných důsledků...tady si to právě tak trochu "upravuji", abych nezavhla celý ST. Aneb pro mě byl už od počátku První kontakt poznamenán přítomností Borgů (což se krásně ukazuje i v ENT). Horší je to s posádkou, ale tak...co oni ví, mohli tam být už od počátku a vlastně udali ten správný směr. Anebo v minulosti s tribbly tam jistí zástupci byli taktéž už od počátku. Apod. Prostě já mám cestování v čase ráda....ale jen tímto způsobem. Způsobem paradoxů, které se ovšem nikdy paradoxy stát nemohou, protože už tam byly od počátku. Mno a to, co neodpovídá, tím se snažím příliš nezabývat a snažím se to co nejlépe ignorovat.
Tyto úpravy jsou však v tom "novém ST" naprosto k ničemu, protože tam jsou změny tak razantní, že to nejde nijak "vysvětlit". Tady žádná náprava historie není (přinejmenším zatím).

Klenotka: Nepřestanou, ale obávám se, že se autoři budou spíše soustředit na tuhle novinku - ne všichni, ale...to se prostě prodá lépe a zajímavé příběhy k tomu jdou pořád vymýšlet.
Ovšem, že by "tento" svět "doplňil", když mě to přijde jako přesný opak...
Tak to ano, plus by mohlo být to, že to přivede lidi k těm původním seriálům. Ale otázkou je, jak je budou brát.

Jj, kéž by bylo víc lidí jako ty (tedy...prostě v tom zájmu, jak to cítím). Chci, aby byl ST živý, ale ne takhle...:?.

Příspěvek 26.5.2009 16:24:41
Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Jen upřesním, že v ohledu zpracování přímo světa to není stejné jako s Galacticou. Neboť nová BSG je nanovo, kdežto tento "ST" vzniká přímo ze světa původního ST.

Alternate reality; dokonce o tom mluví i ve filmu samotném...
Jako, opravdu, při vší úctě, už jsem to zmiňoval tucetkrát na nějaké minulé stránce, ale nemůže se u restartů řešit, že to přemazává minulý seriál - pokud mám produkt jménem Battlestar Galactica, tak taky mám tendenci brát jako ten správný jen jeden seriál, čili ano, s BSG restartem je to stejné, jako s restartem Treku nebo třeba Romea a Julie. Nová BSG popírá, že by se někdy stala stará BSG, stejně jako nový Trek popírá, že by se někdy stal starý Trek; rozdíl je jen ten, že Abrams to řekl naostro; a přesto diváci Edwarda Jamese Olmose podvědomě chápou, že vrámci universa BSG Adama nikdy nenosil pelerínu. Nový produkt se bere jako úprava původního, do značné míry ho v myslích diváků přemazává (i pokud je třeba kvalitativně horší), a to ať už tam jsou nebo nejsou hrátky s časem.

Samozřejmě, můj názor. Ale IMO je tohle skutečně naprostá trivialita...
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

Příspěvek 26.5.2009 16:58:30
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Raynor: Svět nové BSG a svět staré BSG má sebe vážně nereferuje, nevychází ze sebe (z toho světa, ne námětu...z jejich světa, ne z toho našeho). Je to de facto jako svět Firefly a svět Star Wars, jen jsou podobnější. "Nový ST" vychází ze světa původního. To je to, co říkám.
A alternativní linie (pokud neberu onu teorii, která z alternativní linie dělá mirror) přemazává původní.
Zkus to vidět v rámci toho světa, ne z pohledu tvé mysli. Tvoje mysl ti tak může říct "je to jen seriál/film", což ti svět neřekne. Podívej se z pohledu "nového" Adamy - ten o tom "starém" neměl nikdy ani páru. A stejně tak ten "starý" o "novém". Protože nejsou ze stejného světa. Ani by se nemohli žádnou cestou časem nikdy potkat.
Nevim, jak jinak to lépe vysvětlit, doufám, že je to dostatečné. :)

Ale jo, pro tebe osobně, dle toho, co jsem od tebe již četla, je to trivialita :).

Příspěvek 26.5.2009 17:10:22
Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

No pozor, to není totéž - pokud mám mediální produkt Battlestar Galactica, tak se obě verze příběhu vzájemně vylučují - nejde, aby vedle sebe existoval starý a nový Adama, stará a nová loď Galactica a starý a nový Apollo - nová BSG překrývá a přemazává starou už jen svojí existencí, zkrátka protože není možné, aby existovaly dvě stejně se jmenující lodě z dvanácti stejně se jmenujících kolonií a bojovali se stejně se jmenujícími nepřáteli. Nejde, aby pod jedním jménem existovaly dvě verze jednoho příběhu. Vždy, když si pustíš Olmose, tak akceptuješ, že stará BSG se vlastně nemohla stát. Tak to funguje s každým restartem, jenom v ST XI to řekli explicitněji.
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

Příspěvek 26.5.2009 17:21:49
Major General
Major General

Odpovědět s citací

To není vůbec pravda, to je JINÝ SVĚT. To se vzájemně nevylučuje...jako takovej ubermirror (jen ne v rámci stejných vesmírů...i když teoreticky by to vlastně šlo, to pak jak bereš mirrory, ale do toho se pouštět nechci :lol:). Ty na to už ani nehledíš jako divák...ale jako divák, pro kterého by existoval jeden jediný svět, kdyby se v něm něco určitého vyskytovalo...

PředchozíDalší

Zpět na Star Trek