Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Seriály Star Trek StarTrek XI

StarTrek XI

jeden z nejúspěšnějších televizních sci-fi seriálů, který snad ani nepotřebuje představovat...

Příspěvek 12.5.2009 10:26:27
Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Dojmy obsahujou spoilery.

Tak efekt přechválenosti se samozřejmě dostavil. Takhle, Star Trek se mi líbil moc až do okamžiku, kdy začala hlavní dějová linie, tj. do procesu o Koybashi Maru. Pak se začaly dostavovat takové ne úplně logické dějové momenty a dost mi to připomnělo některé výtky k Temnému rytíři (nicméně u něho mi to jeho snahou o realističnost vadilo podstatně více). Nevadí mi destukce Vulkánu, ale že Kirk shodou náhod přistane vedle Spocka, nebo že na základně Starfleet vedle Vulkánu neví nic o bitvě a zničení Vulkánu, a nakonec i celá bizarní motivace Nerona, to byly věci, které mi dojem dost kazily a přitom si myslím, že šly s trochou vůle změnit k lepšímu za pomocí tří dalších dialogů nebo tří jiných změněných dialogů. Chtělo to lepší scénář.

A ano, trochu mi i vadily některé představení postav. Zpětně si asi domýšlím, že Spock a Uhura spolu měli delší historii, ale v momentě, kdy k němu nastoupila do výtahu to vypadalo prostě jako kdyby byla nadržená... A rovněž sesazení Spocka Kirkem vypadalo jako něco ze zlé alternativní reality :lol: No a samozřejmě závěrečný "boldly go" sekvence tam musela být, což nic nemění na tom, jak ostře kontrastovala s celým válečným a "ne-boldly go" filmem. Chtělo to lepší dramaturgii... (čímž neříkám, že synopse děje není ok; je ok, jenom mi vadí některé ne úplně dořešené scény)

Nicméně zbytek filmu je samozřejmě opravdu ultimátně povedený a to zvláště pokud ho srovnávám s jinými ST filmy. Nemám nic proti tomu, pokud tohle je nový restart a v tomhle duchu se pojede s dalšími filmy nebo dalšími seriály(takový DS9 remake za deset nebo patnáct let by mohl být obvzláště grandiózní). Opět se utvrdilo, že J.J. Abrams je génius a v současném Hollywoodu snad nemá sobě rovného a uvažuju, že na film půjdu podruhý (což je u mě silný argument...)

PS. Mě se třeba líbí, že štíty nejsou vidět. Ta bublinka kolem lodi mi vždycky přišla taková směšná v ST, SG i jinde...

PS. Zpětně dodávám, že herci byli perfektní a Urban jako Kostra je dokonalý - v dalším filmu ho chci víc! A navzdory tomu, jak Abrams vybral Chrise Pina pro roli Kirka musím říct, že mi typově připomíná Shattnera víc a víc...
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

Příspěvek 12.5.2009 18:59:29
Blackthunder Uživatelský avatar
Major
Major

Bydliště: Pardubice - Česká Republika - Sol 3 - Sol System - Mutter's Spiral - N-Space

Odpovědět s citací

Tak jsem se vrátil z druhého promítání :D Byl jsem tam s mámou a hned jak to skončilo se zeptala kdy jdeme znova :rflmao:
Tentokrát tam bylo poznat, že tam je víc fanoušků. (Nejdřív jedna skupinka tam začala říkat "It's gona to be LEGEN... wait for it... DARY!" a potom nějaká druhá skupinka tam začala rozebírat kde kdy seděli "Na Normalu jsme byli támhle, minule na ST jsme byli támhle" :D )
Musím, říct, že podruhé jsem si to užil víc jak poprvé. Všimnul jsem si víc detailů a tak. Prostě super :D
[img][http://img840.imageshack.us/img840/1193/sigrj.jpg][/img]

Příspěvek 12.5.2009 19:17:40
Klenotka Uživatelský avatar
General
General

Odpovědět s citací

Opět mě děsí, jak si názorově v tomhle rozumím s Raynorem. :smile: Taky pozor na spoilery. Jako, bylo to...zábavné. Spousta akce, vtipu, světla, bouchání a efektů. Přesně to, co by mělo mít sci-fi pro dnešní popcornovou generaci. A je to něco, co Star Trek potřebuje jako sůl. George Lucas by se měl poučit o tom, jak se dělá prequel/reboot či co to vlastně bylo a místo spousty zeleného pozadí a počítačových postaviček se věnovat postavám skutečným.
To, že se odklonili od hlavní linie mi zase tak žíly netrhá. I když Spock/Uhura nebo zničení Vulkánu...no, budiž. Nejvíc mi to zkazili smrtí Amandy, která imo sloužila spíš jako levný nástroj k tomu, aby se Kirk mohl ujmout kapitánského křesla, ale pro samotný vývoj postavy Spocka to moc význam nemělo.
Pomrknutí na trekkies (pes kapitána Archera) byla pěkná, a určitě jsem si nevšimla všeho.
Co mi vadí je trochu chatrný scénář. Hrozně mi vadí, že lidi totéž třeba vyčítají Wolverinovi (v podstatě souhlasím, ale tam to zase místo efektů táhnou hlavní herci), ale tady to zabalili do líbivého balíčku, aby si toho lidi nevšimli.
Prvních cca třicet minut super - představení Kirka a Spocka v různých dobách jejich života a to, co je vedlo k rozhodnutí vstoupit do Flotily, bylo skvěle udělané. Představení Kostry taky super. Tady podotýkám, že Karl Urban byl jako Kostra úplně dokonalý, a zasloužil by si víc prostoru, protože to prostě byl Kostra. Chekov sloužil jako vtipná vložka a ani Sulua jsme si moc neužili. Ale to asi tak nevadí, počítám, že se toho dočkáme v dalším filmu a prostě prioritou bylo začít utvářet přátelství Kirk-Spock. Chris Pine byl výborná volba, a ačkoliv je i on Kirk v pravém smyslu, tak je mi o dost sympatičtější než mladý Shatner. U Qinta jsem měla trochu problém s tím, že jsem pod těma ušima viděla pořád Sylara z Heroes, ale toho se snad časem zbavím, jinak byl taky bezva. A chemie mezi nimi byla výborná a atmosféra se při jejich hádkách dala skoro krájet. Simon Pegg byl jako polití živou vodou (doslova :smile: ), ale bylo ho tam málo. A dokonce jsem se přistihla, že se po hodině a něco koukám na hodinky.
Takže jo, líbilo se mi to, ale jsem trochu zklamaná, protože jsem po těch oslavných ódách čekala trošku víc. A přiznám se, že mě moc neláká jít na to znovu. Ono to hlavně stojí děsné peníze, takže si počkám, až to bude tady u nás v kině (a budu tak mít důvod navštívit naše nové 3D kino :smile: )
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 12.5.2009 20:32:56
Blackthunder Uživatelský avatar
Major
Major

Bydliště: Pardubice - Česká Republika - Sol 3 - Sol System - Mutter's Spiral - N-Space

Odpovědět s citací

Jinak věc co se mě líbilo je nové počítání HV data (jestli jsem to správně pochopil tak teď to maj rok.něco :) Aneb teď máme 3 možnosti zápisu HV data :D
[img][http://img840.imageshack.us/img840/1193/sigrj.jpg][/img]

Příspěvek 12.5.2009 20:39:01
Pomeranc Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Klenotka: Na hodinky... :shock: No to se mi nestalo ani potřetí. Vlastně by se mi nejvíc líbilo, kdyby to bylo o hodinu delší, jak to neskutečně rychle ten film uteče. :D

Dokonalé to určitě není, chyby by se tam našly, ale pozitivní věci je dalece převyšují. :wink:

Blackthunder: Jak jsem někde četl, tak by to měl být [rok].[den v roce]. Určitě je to přehlednější, protože si hned v obraze, jen je to porušení dosavadního systému. Tentokrát natvrdo, bez nějakých okecávek.
[img][http://img532.imageshack.us/img532/8279/podpisg.jpg]http://img532.imageshack.us/img532/8279/podpisg.jpg[/img]

Pomerančova videotéka.
CustomCovers - vaše DVD obaly

Příspěvek 12.5.2009 21:24:44
Poul Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Tak a teď mě všichni ukamenujte: film jsem shlédl na počítači. A abych si vás zase udobřil, tak film shledávám (upřímě) dobrým. A jak říkal Raynor a Klenotka, pár věcí tam bylo opravdu nesmyslných. Odsaď dál spoilery! Například nechápu Nerovy motivy. Jeho planeta byla zničená přírodní katastrofou - novou. A jediní, kdo byli chopní tomu zabránit, byla federace, ačkoli selhala. Tak proč ji chtěl zničit? Zato že selhala? (a za to podle komixu částečně mohli sami Romulané...) Další maličká výtka je: málo Simona Pegga (já ho prostě zbožňuju)! Co se mi nadruhou stranu velmi líbilo bylo cca prvních 10 minut po narození Kirka (včetně). Kdyby film pokračoval ještě pět sekund v podobném stylu, uronil bych slzu (ne ironicky). Následovné scény se Spockem byly docela dobré (v mládí "šikanován"[jestli to vůbec u Vulkánců jde použit...], vyfakování [tady opravdu nejde použít jiné slovo] rady či čeho to bylo), což se nedá říct o tech Kirkových (s tím autem: je sebevrah či co?; dále motivace nechat se naverbovat jen proto, že viděl Enterprise [a jak někdo poznamenal: stavěl loď na Z/zemi? Vždyť i ISS se staví ve vesmíru{or roku 2000}. Ale to sper čert...]). Co ale na filmu oceňuju je snaha udělat Star Trek jak pro potěšení geeků tak pro normální lidi (aka mainsteam, a jestli sem někoho urazil předchozí větou tak se omlouvám). Prostě film se mi líbil a nechce se mi vyjmenovávat každou maličkost, která byla dobrá a která špatná (krom těch výše).

...a ještě recenze od mých oblíbených internetových geeků:
http://thatguywiththeglasses.com/videol ... 95-bumtrek
http://www.cinemassacre.com/new/?p=1164

Příspěvek 12.5.2009 23:04:21
pilarius Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Tak vzhledem k tomu, že gravitace jim díky dostupným technologiím může být ukradená, tak je snad jedno, jestli se to postaví na povrchu, nebo na oběžné dráze/ve volném vesmíru, ne?
Jinak musím přitakat ohledně té motivace Nerona. Opravdu - slabá i na Romulana.
Obrázek
Kritiku přijímám pouze tehdy, je-li podána slušně. Snažím se k vám chovat přívětivě, tak se ke mně prosím chovejte také tak.

Příspěvek 12.5.2009 23:21:48
Markus Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

pilarius píše:
Jinak musím přitakat ohledně té motivace Nerona. Opravdu - slabá i na Romulana.

A vzal někdo v potaz možnost, že Nero prostě ztrátou celé své civilizace, včetně rodiny, totálně zešílel? IMHO každý záporák nemusí být silně motivovaný prohnaný intelektuál s proslovy jak od Shakespeara. :smile: Navíc dlouhé roky v klingonském gulagu mu na zdravém rozumu asi také nepřidaly... :wink:

Příspěvek 13.5.2009 06:39:37
pilarius Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

A šílenec by vydržel čekat 25 let? To se mi nějak nezdá. :sorry:
Obrázek
Kritiku přijímám pouze tehdy, je-li podána slušně. Snažím se k vám chovat přívětivě, tak se ke mně prosím chovejte také tak.

Příspěvek 13.5.2009 08:25:27
Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

No, šílenec klidně být mohl, ale že by zcvokatěla podobně i celá gigantická posádka gigantické těžební lodi, to už je kravina. Zvlášť když mohli s tak silnou lodí Federaci i Klingony dobýt dvacetkrát :lol: Ale né, oni čekali 25 let, protože chtěli ničit planety...
Takhle. Kdyby Nero přiletěl z budoucnosti, kde Federace nějak dobyla Romulany a třeba jim omylem zničila planetu, tak chápu, že se chce pomstít (navíc by tak utopická budoucnost dostala trochu jiné konotace, že se to za čas nějak zkurví), ale takhle to bylo opravdu dost weird.

Jinak mě tam Simon Pegg trochu vadil, ty jeho kreace mi přišly už trochu moc křečovitý, ale budiž, zkousl bych to.
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

Příspěvek 13.5.2009 08:36:12
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Raynor píše:
No, šílenec klidně být mohl, ale že by zcvokatěla podobně i celá gigantická posádka gigantické těžební lodi, to už je kravina.

Ano, bylo by to opravdu poprvé, kdy by lidé následovali svého napůl šíleného velitele. :wink: Ale jako ty jsi tady odborník na chytré scénáře, tak už mlčím... :)

Raynor píše:
Zvlášť když mohli s tak silnou lodí Federaci i Klingony dobýt dvacetkrát :lol: Ale né, oni čekali 25 let, protože chtěli ničit planety...

No já právě četl něco ve smyslu, že ta loď byla po výbuchu Kelvina značně poškozená a nakonec část posádky (nebo jen Nero?) skončila na většinu té doby na Rura Penthe. Jeden záběr z této linie můžete vidět ve Spockově a Kirkově splynutí myslí a několik dalších v traileru. Ale samozřejmě podrobnosti z této linie neznám, takže bych lhal, kdybych tvrdil, že to těch 25 let plně vysvětluje... :smile:

P.S. Jak už je u některých tady zvykem, moc to pitváte. :yes: (A jak už je zvykem u mě, tak to pitvám málo... :lol: Asi jsem holt ten "popcorňák", jak se dneska říká... :sorry: )

Příspěvek 13.5.2009 12:20:36
Klenotka Uživatelský avatar
General
General

Odpovědět s citací

Já se v tom nepitvám, mně jen vadí, že takový Wolverine je strašně fackován ze všech stran kvůli logickým dírám, špatnému scénáři a bla, bla, bla a Star Trek, ač je to opravdu velmi dobrý film, ten scénář taky nemá zrovna dokonalý, jenom je maskovaný větším rozpočtem a tedy mnohem lepšími efekty a víc to tam bouchá.

Tfuj, nejdelší věta, jakou jsem kdy napsala. :smile: Já se ani v detailech pitvat nemůžu, protože jsem to vážně viděla jen jednou. Ale jelikož cesta do Prahy pro mě není zrovna levná a chodit do kina každý druhý den tam opravdu nemůžu, tak si počkám, až to bude tady, případně si na to zajdu na Festivalu fantazie. I když bych radši tady, na FF tam bude pěkně narváno.
K Nerovi se vyjadřovat nebudu, Eric Bana mě dost zklamal, jak byl nevýrazný. :(
Jeho motivy stranou, ale je fakt, že ve chvíli, kdy tam na Spocka s Kirkem řval, že radši umře, než aby se vzdal, jsem si tak říkala, co na to asi jeho posádka. :smile:
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 13.5.2009 12:51:23
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Klenotka píše:
Já se v tom nepitvám, mně jen vadí, že takový Wolverine je strašně fackován ze všech stran kvůli logickým dírám, špatnému scénáři a bla, bla, bla a Star Trek, ač je to opravdu velmi dobrý film, ten scénář taky nemá zrovna dokonalý, jenom je maskovaný větším rozpočtem a tedy mnohem lepšími efekty a víc to tam bouchá.

Tak s tím souhlasit mohu. Sic jsem Wolverina ještě neviděl, ale věřím, že to bude pěkný film (už kvůli Jackmanovi :) ). Jinak ano, Star Trek možná nemá nejsilnější příběh všech dob, ale prostě nemůžu souhlasit s tím, že je ten scénář nějak megahloupý, jak bohužel v poslední době čtu čím dál častěji. Však ony ty opěvované dialogy mezi postavami pocházejí kupodivu také ze scénáře, takže asi tak, no. :) Možná je tento film obdobně jako Temný rytíř mírně nadhodnocovaný, ale u Star Treku jsem tomu jenom rád, nikdy jsem nečekal, že se takové chvíle dočkám... :smile:

Příspěvek 14.5.2009 13:44:54
dalibor.durcak Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Sakra, konečně jsem se na ST XI vypravil do kina a ještě teď na něj nemůžu přestat myslet. Asi jsem hodně ovlivněn, ale byla to naprostá bomba, dokonalý restart, perfektní blockbuster, výborná hudba, herečtí představitelé výborně vybrání, i ten Neron nakonec ušel, i když výtky bych k němu měl.
Jsem neskutečně rád, že se restart série povedl a dopadl tak, jak dopadl.Nikdy jsem nešel do kina na stejný film dvakrát, ale teď už o tom vážně uvažuju..Díky J.J.
"Opravdová láska je umění najít ve světě někoho, s kým si rozumíš lépe, než se sebou samým."
autor neznámý

Příspěvek 15.5.2009 07:36:57
RomanArts Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Na tomhle opravdu něco bude...
http://www.youtube.com/watch?v=ZUUhTgWpjSc
Obrázek

PředchozíDalší

Zpět na Star Trek