Tak efekt přechválenosti se samozřejmě dostavil. Takhle, Star Trek se mi líbil moc až do okamžiku, kdy začala hlavní dějová linie, tj. do procesu o Koybashi Maru. Pak se začaly dostavovat takové ne úplně logické dějové momenty a dost mi to připomnělo některé výtky k Temnému rytíři (nicméně u něho mi to jeho snahou o realističnost vadilo podstatně více). Nevadí mi destukce Vulkánu, ale že Kirk shodou náhod přistane vedle Spocka, nebo že na základně Starfleet vedle Vulkánu neví nic o bitvě a zničení Vulkánu, a nakonec i celá bizarní motivace Nerona, to byly věci, které mi dojem dost kazily a přitom si myslím, že šly s trochou vůle změnit k lepšímu za pomocí tří dalších dialogů nebo tří jiných změněných dialogů. Chtělo to lepší scénář.
A ano, trochu mi i vadily některé představení postav. Zpětně si asi domýšlím, že Spock a Uhura spolu měli delší historii, ale v momentě, kdy k němu nastoupila do výtahu to vypadalo prostě jako kdyby byla nadržená... A rovněž sesazení Spocka Kirkem vypadalo jako něco ze zlé alternativní reality
Nicméně zbytek filmu je samozřejmě opravdu ultimátně povedený a to zvláště pokud ho srovnávám s jinými ST filmy. Nemám nic proti tomu, pokud tohle je nový restart a v tomhle duchu se pojede s dalšími filmy nebo dalšími seriály(takový DS9 remake za deset nebo patnáct let by mohl být obvzláště grandiózní). Opět se utvrdilo, že J.J. Abrams je génius a v současném Hollywoodu snad nemá sobě rovného a uvažuju, že na film půjdu podruhý (což je u mě silný argument...)
PS. Mě se třeba líbí, že štíty nejsou vidět. Ta bublinka kolem lodi mi vždycky přišla taková směšná v ST, SG i jinde...
PS. Zpětně dodávám, že herci byli perfektní a Urban jako Kostra je dokonalý - v dalším filmu ho chci víc! A navzdory tomu, jak Abrams vybral Chrise Pina pro roli Kirka musím říct, že mi typově připomíná Shattnera víc a víc...

Aneb teď máme 3 možnosti zápisu HV data

(A jak už je zvykem u mě, tak to pitvám málo...