Geser píše:
Popravdě, já si myslím že tahle úprava je docela nutný krok.
Dneska je ve světě (i tady u nás) pojem Star Trek tolik odsuzován a škatulkován jako záležitost pro geeky, kteří zaspali dobu...
Hodnotím to z pozice člověka, kterej viděl zhruba tři čtvrtiny natočených seriálů a filmů, ale nijak se u trekkies neangažuje a vnímá ST
zvenčí.
Na jedenáctý film se dost těším a doufám, že odstartuje novou éru. Imho kdyby se ten Abrams musel řídit nějakým canonem vachrlatě dodržovaným tři dekády, tak se to nebude líbit nikomu kromě komunity,a to ještě ne celé.
Kdesi jsem narazil na Halajdovu skvělou hlášku o ST, penězích a Vulkáncích na conech. Snad to písne i sem

Mno, již dávno jsem poznala, že se v ledacčem neshodneme. A v tomto také ne. Ano, jsem fanoušek, teď posledních pár měsíců větší, než kdykoli jindy. Ale dovolím si říci, že to "držet se toho, co je a neprasit" nechci jen u toho, co mám ráda, ale když mi někdo poví o nějakém mě neznámém fenoménu a že se to teď někdo snaží nějak popřít, tak prostě z principu nesouhlasím. Protože když už je něco živoucí svět, měl by tak zůstat. Protože já hledím na světy jako "plus mínus reálně existující v rámci onoho světa". Knížky, filmy, seriály, to je fuk...prostě je to takhle. A když je to najednou jinak, tak to není to, co to má být.
Ano, přiznávám, takový Temný rytíř se mi VELMI líbil, přestože to byl (už druhým dílem) restart původního Batmana. Toho jsem tedy nikdy nijak nežrala. Je fakt, že to moc nesleduju, ale nevím o tom, že by to někdo cpal do kánonu (což je vlastně stejně prvotní komix, že...?). A když, tak bych s tím prostě nesouhlasila. Ale pokud by se mě někdo ptal na "pravého" Batmana, tak bych se odkázala na to, co bylo prvotní, případně to, co prvotnímu neodporuje (ale to je příklad, v tomhle konkrétně se nevyznám, prostě jako příklad něčeho, k čemu nemám vztah).
Mě je jedno, jak "cool" může nový ST film vypadat. Důležitější pro mě je, jak na mě bude působit celkově. A do toho prostě zachování TOSky atd. patří... Mmch., taky proto nemám ráda časovky, které jsou plné paradoxů (a de facto neustále mění historii).
A pardon, ale
"...Imho kdyby se ten Abrams musel řídit nějakým canonem vachrlatě dodržovaným tři dekády,... "??? To mi zní skoro jako kdyby někdo řekl
"Kdybych se musel řídit zákonama fyziky..." 
Mmch., Balial to také řekl pěkně...
Markus...IMHO uvěřitelný příběh, který nenásilně vytváří možnost, začít se Star Trekem od začátku, ve velkém a pro větší fanouškovskou základnu...
Nenásilně...hmm, tak jako takhle, pokud má někdo choutky si něco stvořit od začátku, tak ať neparazituje na díle někoho jiného... Klidně bych uvítala "nějakou novou sci-fi" (co má tak pěkný trailer

).
A ještě, co se týče právě té teorie cestování v čase ala "houby cesty časem, vytváříme/přesouváme se pouze do té paralelní reality, která vyhovuje" mě taky v seriálech (zvláště SG a ST) nesmírně štve...raději to ignoruju, protože pak by člověk vlastně vůbec nesledoval jeden svět, ale x paralelních a sry, ale mě zajímá ten jeden konkrétní - ono když sledujete x, tak si můžete říct "ono to vlastně existuje úplně všechno, všechny možnosti, tak je to fuk". Taky proto nemám ráda paralelní reality (jj, alternativní a paralelní (až na vyjímky) nesnášim...už z toho principu). Nicméně...tyhle čachry s realitama jsou stejně obecně brány jako jeden svět a kánon. Pokud by si ale Abrams strčil "svůj kánon" někam do pryč (nepočítaje se prostě do toho ST), tak si zaslouží jen pořádně zkopat namísto rozcupovat

. Možná

.
A něco pozitivnějšího...ten SW/ST trailer...hahah

, to je pěkné

.