Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Seriály Star Trek StarTrek XI

StarTrek XI

jeden z nejúspěšnějších televizních sci-fi seriálů, který snad ani nepotřebuje představovat...

Příspěvek 13.3.2009 12:25:28
Blackthunder Uživatelský avatar
Major
Major

Bydliště: Pardubice - Česká Republika - Sol 3 - Sol System - Mutter's Spiral - N-Space
Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

No tak ono je jasný, že tam budou změny, ne? A nějakou změnu v historii i očekávám, protože Kirk se přece s Pikem neznal ne? A teď má bejt ten co přivedl Kirka do flotily? :scratchanym: Jestli se mejlím klidně mě opravte, přecejenom koukám na to krátce :D
[img][http://img840.imageshack.us/img840/1193/sigrj.jpg][/img]

Příspěvek 13.3.2009 13:06:12
RomanArts Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Já se na nový film těším, ať už bude podle příběhu nebo ne, je mi to celkem fuk. Hlavně když to bude v naší době sledovatelné.
Obrázek

Příspěvek 13.3.2009 13:50:53
Markus Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Blackthunder píše:
No tak ono je jasný, že tam budou změny, ne? A nějakou změnu v historii i očekávám, protože Kirk se přece s Pikem neznal ne? A teď má bejt ten co přivedl Kirka do flotily? :scratchanym: Jestli se mejlím klidně mě opravte, přecejenom koukám na to krátce :D

Tak jelikož TOSku nemám zrovna moc nastudovanou, tak ti nemůžu říct, jestli se mladý Krik znal s Pikem, když velel Enterprise on. Jediné co si pamatuju je to, že v seriálu se potkali, když už byl kapitánem Kirk a Pike byl zmrzačený na vozíku... :smile: A k první otázce, změny tam budou už podle traileru, to bez debat. My se spíš dohadujeme o dvou variantách, kterých se můžeme dočkat na konci filmu. Buď se stane to, co se ve Star Treku objevilo už tisíckrát, že naši hrdinové "opraví" časovou linii a nic z toho, co uvidíme ve filmu se doopravdy neodehraje a nebo se stane to, že se na konci filmu nic nenapraví, všechny škody napáchané Nerem zůstanou a časová linie se od té doby bude vyvíjet více či méně odlišně od toho, co jsme dříve viděli... Jak už jsem psal, vzhledem ke snaze nabrat x nových fanoušků, počítám spíše s druhou možností... :wink:

Příspěvek 13.3.2009 14:28:17
Blackthunder Uživatelský avatar
Major
Major

Bydliště: Pardubice - Česká Republika - Sol 3 - Sol System - Mutter's Spiral - N-Space

Odpovědět s citací

Jasný. Mě osobně je jedno jestli to napravěj nebo ne. (I když kdyby ne tak je to možná lepší) Možná kdyby něco pozměnili, jako například kdyby byl poslední záběr filmu v současnosti kde by starej Spok třeba uviděl starýho Kirka (sice říkali, že tam nebude, ale jako překvápko nakonec by to bylo fajne :D )
[img][http://img840.imageshack.us/img840/1193/sigrj.jpg][/img]

Příspěvek 13.3.2009 14:51:17
Balial Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

A to mi nepřijde správný. To je ještě hroší, než kdyby se natočil dvouhodinovej film Stargate, kterej by cestováním v čase popřel celej canon Sg1 a SGA. Dovedu si představit že by se tu právem objevilo spousty rozčílených reakcí, a trek je větší kult než SG. Takže tu tleskáte variantě, kdy za jeden sice super film, plný efektů a zvratů, vyměníte asi 500 dílů seriálu s 9 filmů, který se tím pádem (pokud tahle varianta opravdu nastane) vůbec nestanou, podle nové časové linie. Krom toho, že je to taky docela neúcta k lidem co na těch všech ostatních seriálech a filmech pracovali.
"Rozhodl jsem se, že si vypěstuju závislost. To jediný mě může zachránit před tím, abych si ustřelil palici." Kurt Cobain

Příspěvek 13.3.2009 14:58:51
Markus Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

No čistě IMHO se seriály i filmy staly. Sice je to detail, ale nejdříve proběhla ta linie, na kterou jsme se dívali a pak se stala katastrofa jménem Nero, která vše změnila. IMHO uvěřitelný příběh, který nenásilně vytváří možnost, začít se Star Trekem od začátku, ve velkém a pro větší fanouškovskou základnu. Neuctivé by mi přišlo, kdyby udělali restart na tvrdo. Že by nic nevysvětlovali, hodili by tam ňákou loď a ňákýho Kirka a hurá do akce. To co zatím vím z komixů a trailerů se mi líbí a přijde mi to jako hodně silný příběh, který by se v době, kdy cestování časem je běžnější, než umřít na nemoc, klidně mohl stát. A docela se mi zamlouvá představa, že konečně se někomu podaří narušit časovou linii bez toho, že by to hrdinové na konci filmu stačili zvrátit, vše by se resetlo a celý film se vlastně nestal. Prostě ZATÍM se mi ten příběh jeví velice sympaticky... :yes:

Příspěvek 13.3.2009 15:13:30
Balial Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

Tak to teda nevím. Když pominu moderní teorie o tom, že minulost nejde změnit a to, že cestování časem v 24. století není vůbec běžná věc, ale výjimka, tak budiž že se nákej padouch dostane do minulosti a změní to tam. Ale je jiná věc, když to dělaj v Terminátorovy, kterej netočil nejdřív v budoucnosti obrovskou ságu, tam to je přímo součást příběhu.

Mnozí lidi říkají že to přinese kýžené oživení Star treku. Ale jak můžete oživit nějakou věc tím, že ji kompletně zničíte? Pokud by tahle situace opravdu nastala (snad ne), tak bude platit jenom seriál Enterprise. A neříkejte, že cestování časem by nešlo natočit bez resetu. S tím, že Neruv zásah v minulosti se vždycky stal, třeba to bylo nějak utajeno atd...
"Rozhodl jsem se, že si vypěstuju závislost. To jediný mě může zachránit před tím, abych si ustřelil palici." Kurt Cobain

Příspěvek 13.3.2009 17:12:52
Ralen Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Mě přijde, že celou časovou linii změnili už s Enterpreis, takže tohle už na tom moc nezmění...
Obrázek

Příspěvek 13.3.2009 19:09:40
Pomeranc Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Ono to je všechno o tom, jak chápete cestování v čase. Pokud jste sledovalí dění kolem a zvláště komentáře Boba Orciho, tak víte o co jde. Teorií o cestování v čase je více.
Ta základní, že se někdo přenese do minulosti a pak se zase vrátí zpět do bodu, ze kterého vyšel je nejjednodušší. Můžete ji vidět ve spoustě filmů a seriálu (např. ST:IV), nutno říct, že je ale taky dnes již docela zastaralá. A vzniká při ní spousta časových paradoxů.
V současnosti, se spousta lidí přiklání k teorii, že při každém cestování v čase do minulosti, ta osoba v momentě, kdy do té minulosti vstoupí, ji změní už jen samotnou svou přítomností. Podstata je, že se v tom bodě ale automaticky vytvoří nová paralelní realita což znamená, že původní linie zůstává zachována. Od té doby se vytváří nová historie, bez zásahů do té původní.

Všechno to stojí na principu paralelních vesmírů a je o tom spousta článků. Např.
http://www.ssakhk.cz/home/vobornik/fifth/index.htm

http://en.wikipedia.org/wiki/Many-worlds_interpretation

Diskuse s Orcim na tohle téma byly hodně zajímavé, kdo by hledal, tak je na trekmovie v komentářích u starých článků určitě ještě najde. Podstata je ale ta, že to umožňuje začít se ST "od začátku" a přitom nezničit vše, co bylo předtím.

Pokud jste četli komiksy tak víte, že změna slunce systému Hobus v supernovu je takovou velkou vesmírnou přírodní katastrofou, která by značnou část galaxie změnila tak jako tak. To, že neschopnost této katastrofě zabránit dožene Nera k tomu, aby si vyřídil své účty v minulosti už je jen jeden z následků.

Z toho co jsem napsal a z teorie paralelních realit tak jednoduše vyplívá, že nový film nemůže změnit canon i kdyby sebevíc chtěl. Tedy co se děje týče. To, že Enterprise vypadá jinak než v TOS už je prostě aktualizace 40 let starého seriálu. I když i tady se z řad fanoušků vynořily úsměvné teorie, jako že Nero v minulosti zabije budoucího konstruktéra třídy Constitution a tím se k jejímu navrhování dostane někdo jiný. :lol: To už jsou ale jen chabé pokusy o ospravedlnění praktické stránky věci.
[img][http://img532.imageshack.us/img532/8279/podpisg.jpg]http://img532.imageshack.us/img532/8279/podpisg.jpg[/img]

Pomerančova videotéka.
CustomCovers - vaše DVD obaly

Příspěvek 17.3.2009 12:21:10
RomanArts Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

http://www.gorilla.cz/article/6652-trailerovy-sestrih-jak-moc-je-novy-star-trek-podobny-starym-star-wars.html
Obrázek

Příspěvek 18.3.2009 00:05:56
Tar-ara Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Geser píše:
Popravdě, já si myslím že tahle úprava je docela nutný krok.
Dneska je ve světě (i tady u nás) pojem Star Trek tolik odsuzován a škatulkován jako záležitost pro geeky, kteří zaspali dobu...
Hodnotím to z pozice člověka, kterej viděl zhruba tři čtvrtiny natočených seriálů a filmů, ale nijak se u trekkies neangažuje a vnímá ST zvenčí.

Na jedenáctý film se dost těším a doufám, že odstartuje novou éru. Imho kdyby se ten Abrams musel řídit nějakým canonem vachrlatě dodržovaným tři dekády, tak se to nebude líbit nikomu kromě komunity,a to ještě ne celé.

Kdesi jsem narazil na Halajdovu skvělou hlášku o ST, penězích a Vulkáncích na conech. Snad to písne i sem :)

Mno, již dávno jsem poznala, že se v ledacčem neshodneme. A v tomto také ne. Ano, jsem fanoušek, teď posledních pár měsíců větší, než kdykoli jindy. Ale dovolím si říci, že to "držet se toho, co je a neprasit" nechci jen u toho, co mám ráda, ale když mi někdo poví o nějakém mě neznámém fenoménu a že se to teď někdo snaží nějak popřít, tak prostě z principu nesouhlasím. Protože když už je něco živoucí svět, měl by tak zůstat. Protože já hledím na světy jako "plus mínus reálně existující v rámci onoho světa". Knížky, filmy, seriály, to je fuk...prostě je to takhle. A když je to najednou jinak, tak to není to, co to má být.
Ano, přiznávám, takový Temný rytíř se mi VELMI líbil, přestože to byl (už druhým dílem) restart původního Batmana. Toho jsem tedy nikdy nijak nežrala. Je fakt, že to moc nesleduju, ale nevím o tom, že by to někdo cpal do kánonu (což je vlastně stejně prvotní komix, že...?). A když, tak bych s tím prostě nesouhlasila. Ale pokud by se mě někdo ptal na "pravého" Batmana, tak bych se odkázala na to, co bylo prvotní, případně to, co prvotnímu neodporuje (ale to je příklad, v tomhle konkrétně se nevyznám, prostě jako příklad něčeho, k čemu nemám vztah).
Mě je jedno, jak "cool" může nový ST film vypadat. Důležitější pro mě je, jak na mě bude působit celkově. A do toho prostě zachování TOSky atd. patří... Mmch., taky proto nemám ráda časovky, které jsou plné paradoxů (a de facto neustále mění historii).

A pardon, ale "...Imho kdyby se ten Abrams musel řídit nějakým canonem vachrlatě dodržovaným tři dekády,... "??? To mi zní skoro jako kdyby někdo řekl "Kdybych se musel řídit zákonama fyziky..." ;-)

Mmch., Balial to také řekl pěkně...

Markus
...IMHO uvěřitelný příběh, který nenásilně vytváří možnost, začít se Star Trekem od začátku, ve velkém a pro větší fanouškovskou základnu...

Nenásilně...hmm, tak jako takhle, pokud má někdo choutky si něco stvořit od začátku, tak ať neparazituje na díle někoho jiného... Klidně bych uvítala "nějakou novou sci-fi" (co má tak pěkný trailer :)).

A ještě, co se týče právě té teorie cestování v čase ala "houby cesty časem, vytváříme/přesouváme se pouze do té paralelní reality, která vyhovuje" mě taky v seriálech (zvláště SG a ST) nesmírně štve...raději to ignoruju, protože pak by člověk vlastně vůbec nesledoval jeden svět, ale x paralelních a sry, ale mě zajímá ten jeden konkrétní - ono když sledujete x, tak si můžete říct "ono to vlastně existuje úplně všechno, všechny možnosti, tak je to fuk". Taky proto nemám ráda paralelní reality (jj, alternativní a paralelní (až na vyjímky) nesnášim...už z toho principu). Nicméně...tyhle čachry s realitama jsou stejně obecně brány jako jeden svět a kánon. Pokud by si ale Abrams strčil "svůj kánon" někam do pryč (nepočítaje se prostě do toho ST), tak si zaslouží jen pořádně zkopat namísto rozcupovat ;-). Možná :D.

A něco pozitivnějšího...ten SW/ST trailer...hahah :lol: :thumleft: , to je pěkné :D.
"Now you're cookin'!" - Milton C. Hardcastle

[img][http://tar-ara.sg1.cz/Ikona/HaMbanner1.jpg]http://tar-ara.sg1.cz//Ikona/HaMbanner1.jpg[/img]

Příspěvek 19.3.2009 07:04:00
Geser Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

No jestli se potvrděj ty spekulace
Toto je spoiler!!!:
kdy se změní historie. Tak, že se to rozštěpí a budou dvě linie. Jedna zakonzervuje staré seriály a ta druhá, obsahující ENT a ST XI bude při případném pokračování rozjeta dál...

Přece třeba nevěříš, že se SG1 podělala příchodem Henryho Hayese, protože on v USA nikdy nevládl a tzn se to celý odehrává v paralelním vesmíru.

No tak budou mít lodě třídy Žbrďol o jednu výmetnici střel víc, no... :)
The year is 2258, the name of the place is Babylon 5.
Obrázek

I love it when a plan comes together!

Příspěvek 19.3.2009 11:04:30
Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Ne, tak já rozhodně souhlasím teda s restartem. Kolik adaptací má Hamlet? Nebo Romeo a Julie? Nebo Pýcha a předsudek? Kdyby se navždy měla hrát jenom původní forma, ať už Shakespeara nebo Star Treku, tak produkt umře. Problémem fanoušku je canon. Musíte se na seriál dívat jako na seriál - pokud se objeví restart, vůbec to není nějaký tanec na hrobě původního díla. Parazitování? Proč proboha? Copak jediný slovo má mrtvý Roddenberry? Pokud Abramsův Star Trek bude následovat restartující seriál, klidně se na něho rád podívám - bude-li kvalitní. Pokud příjde reimaginace SG, budu se na ni taky rád dívat, totéž pokud se někdo jiným způsobem podívá na úprk padesáti tisíců lidí z Dvanácti kolonií. ST XI je Star Trek pro jinou generaci, pro jinou dobu - ale v žádném případě to neznamená, že se kvůli tomu budou pálit episody s Nimoyem a Shattnerem.

Přesně tahle bizaní zažranost do canonu půl století starého díla je jeden z důvodů, proč jsou geekové zvenku tak směšní.

Mnozí lidi říkají že to přinese kýžené oživení Star treku. Ale jak můžete oživit nějakou věc tím, že ji kompletně zničíte?

Ano - můžete ji oživit. A ne - Star Trek to nezničí. Komunita přehání, dokud se nebudou pálit staré díly, tak to nic neničí. Jde o to, aby to zachovalo myšlenky a ducha Treku, ne o to, jestli to zachová papundeklové kulisy Treku...
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

Příspěvek 19.3.2009 15:55:24
Klenotka Uživatelský avatar
General
General

Odpovědět s citací

Celou tu debatu jsem nečetla, takže nevím, kdo koho štve víc :smile: Každopádně já jsem se rozhodla, že se na STIX budu dívat jako na samostatný film bez toho, aniž bych se moc vrtala v návaznosti a chci si ho jednoduše užít.

Spíš mě teď zajímá jiná věc - u ST teď bude spíš záležet na tom, kolik vydělá, jestli si na sebe vůbec vydělá a na tom bude záviset další pokračování. Květen je totiž dost narvaný. Týden před ST má premiéru Wolverine, který, bez ohledu na to, jestli se povede nebo ne, určitě vydělá spoustu peněz. Jak včera v naší debatě (víceméně jednostranné z mé strany :smile: :wink: ) poznamenal Pomeranč, u Wolverina bude rozhodující první víkend a pak už bude jen otázka toho, jestli udrží první místo i před ST nebo se otřese až před T4.
Terminátor: Salvation má totiž premiéru 21. května a já osobně soudím, že ten smete jak Wolverina, tak ST, ale víceméně tam pak bude rozhodovat propad tržeb. Dostane se ST na první místo? Nebo se bude spíš stabilně držet na prvních příčkách a vydělá si na sebe postupně? Jasno bude až v květnu, ale letos mě to vzhledem ke dvěma mým nejočekávanějším filmům letoška hodně zajímá (těmi jsou ST a Wolverine, T4 je mi celkem ukradený).
Star Trek má tu nevýhodu, že je to právě "Star Trek". Spoustu lidí to odradí, protože ne každý kouká na trailery nebo ví, kdo je tvůrcem nového filmu. Wolverine a ST jsou sice vlastně úplně odlišné - epická sci-fi vs. komiks, ale na Wolverina půjdou fanoušci komiksu, fanoušci X-Men filmů, fanoušci Hugh Jackmana (anebo Wolverina), fanoušci dalších postav, které se tam mají objevit a které tam chyběly a hlavně to slibuje slušnou dávku popcornové zábavy.
ST přitáhne i hardcore fanoušky (když už na to mají nadávat, tak ať mají aspoň důvod), běžné fanoušky, některé přitáhne Abrahmsovo jméno a někoho třeba jen zláká to, že v kinech nebyla pořádná sci-fi už hezky dlouho.

Myslím, že komerční úspěch je v tomhle případě pro ST film to hlavní - jestli bude mít úspěch, budou další. Jestli ne, může to být docela dobře další hřebíček do rakve a Abrahms bude znám jako ten, kdo "zničil" ST.

Tolik moje myšlenkové pochody pro tento den. :D
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 22.3.2009 01:42:09
Tar-ara Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Geser: Tak SG svět beru v rámci SG světa, ne tak úplně toho našeho :). Nechci říct paralelního (protože seriálové světy moc paralelně k tomu našemu neberu), ale..."jiného" :). A Henry Heyes do něj patří, s tím nemám žádný problém :).

Raynor:
Problémem fanoušků je canon? Hmm...co na to říct, když to vidíš jako problém, těžko se proti tomu ohradit :).
Mmch., jen ať mi někdo zkusí tvrdit, že ve Středozemi bojovali o Válce o Prsten Mrtví na Pelennorských polí a já se mu vysměju...film miluju, ale je to pouze "na motivy".

A při tomto psaní jsem si ještě něco uvědomila....dám takový malý příkládek...BSG - klasická a nová. Ale to není stejný případ. Proč? Přestože je tu ten fakt, že to není "tak úplně ono", je tu něco odlišného - totiž, že nová nenavazuje na klasickou, ani se ji nesnaží cestami v čase bortit historii... To se vlastně dá aplikovat i na adaptace Romea a Julie apod. (i když stejně...máme tu "to první", zase abych tu nepsala něco, po čem by někdo skočil a začal obracet význam mých slov, ale tohle je právě ještě horší, protože to podkopává jeden svět).
"Now you're cookin'!" - Milton C. Hardcastle

[img][http://tar-ara.sg1.cz/Ikona/HaMbanner1.jpg]http://tar-ara.sg1.cz//Ikona/HaMbanner1.jpg[/img]

PředchozíDalší

Zpět na Star Trek