Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Seriály Star Trek StarTrek XI

StarTrek XI

jeden z nejúspěšnějších televizních sci-fi seriálů, který snad ani nepotřebuje představovat...

Příspěvek 06.3.2009 19:03:15
Halajda Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Jako obvykle po stažení následovalo nastavení přehrávače na smyčku a pouštění stále dokola. :D Tento trailer je celkem spoileroidní, což je ve výsledku dobře, protože se už nemůžu dočkat, jak se v kině budu vyžívat v některých scénách.
Toto je spoiler!!!:
Zejména v jisté scéně, kde mají hlavní roli Kirk a kapitánské křeslo :lol:

Hudební doprovod je jednoduchý, ne tak chytlavý jako u minulého traileru, ale rozhodně ne špatný. A hlavně musím poslat spoustu díků ILM i za tu malou ochutnávku efektů, které jsme viděli. Mňamka...

:yahoo: Už jen dva měsíce...
Intelligence has nothing to do with politics.
- Londo Mollari

Příspěvek 06.3.2009 19:52:27
rossi001 Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

no na moviezone je novy uz druhy trailer dostal 5 hvezdicek a je to fakt narez bude to pekne cool filmek
" IMMORTALITY "

Příspěvek 06.3.2009 21:50:34
Tar-ara Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Wow, novej trailer je fakt parádní, to se jim povedlo :bravo: :yes: .
Jen se trochu děsím, co tam zase budou provádět s časovou linií...ale trailer je výbornej :D (až na tu postelovou scénu uprostřed ostatních bojově epických).
"Now you're cookin'!" - Milton C. Hardcastle

[img][http://tar-ara.sg1.cz/Ikona/HaMbanner1.jpg]http://tar-ara.sg1.cz//Ikona/HaMbanner1.jpg[/img]

Příspěvek 06.3.2009 22:01:51
Markus Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Jo, ta postelovka je asi jediná věc, která mi na tom traileru přebývá. V tom epickém finále byla tak trochu jako pěst na oko. :smile: Ale holt se ti teenageři musí nějak nalákat... :lol:

A co se týče časové linie tak začínám mít pocit, jestli tímhle příběhem nechtějí udělat restart. A protože jim na rozdíl od Batmana či Bonda nabízí Star Trek x možností, jak ten restart zakomponovat do příběhu, tak by to bylo vcelku logické. Scénáristé by si tím usnadnili tunu práce při psaní dalších příběhů a "vyďobávali" by si z již natočeného jen to, co by se jim líbilo a zbytek by si mohli změnit, "protože Star Trek JJ Abramse"... :smile: Mně osobně by to ani moc nevadilo. Ale chápu, že pro x lidí už by předchozí seriály (mimo Enterprise) jaksi ztratily své kouzlo (či by tím automaticky zatratili post Abramsovské Star Treky)... Ale je asi předčasné se o tomto dohadovat, počkejme si na film, třebas všechny Nerem (Neronem :roll: ) napáchané škody na konci filmu smažou... Bůh ví, co se zrodilo za příběh v hlavičkách scénáristů... :write:

Příspěvek 06.3.2009 22:10:39
Pomeranc Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

No já tak tajně doufám, že na konci nějak tu časovou linii opraví. Protože
Toto je spoiler!!!:
zničení Vulkánu je teda síla, a hodně mimo canon.
To by asi neobkecali.
[img][http://img532.imageshack.us/img532/8279/podpisg.jpg]http://img532.imageshack.us/img532/8279/podpisg.jpg[/img]

Pomerančova videotéka.
CustomCovers - vaše DVD obaly

Příspěvek 06.3.2009 22:23:31
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Jak říkám, IMHO je možné, že to ani nechtějí okecat a ten film prostě bude novým začátkem, kdy některé věci můžou zůstat stejné a jiné se totálně změní, dle uvážení scénáristů dalších filmů, seriálu...

Na jednu stranu s tebou souhlasím a přijde mi divné, že by si dovolili použít takhle radikální krok. Na druhou stranu si zase nemyslím, že by na konci časovou linii napravili a tím by byl celý film o ničem. Tohle jim vezmou možná trekkies, kteří jsou na podobný druh příběhů zvyklí (viz. Rok pekla ve VOY), ale IMHO normální diváci by jim to dali sežrat...

Příspěvek 07.3.2009 03:53:14
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Markus: Děsím se právě na základě toho, že jsem někde četla, že film bude
Toto je spoiler!!!:
vlastně v alternativní realitě, kdy si budou moci udělat J.T.Kirka víc uličnického a že náš normální Kirk z toho prostě nebude. Když budou takhle moc měnit vlastně celé pojetí skoro celého ST, tak defacto TOSka nikdy nebyla (to by bylo dosti drsné), nemluvě o těch dalších...i když ty by mohli být klasickým "takhle to tak stejně bylo" stylem. Ale TOS rozhodně nazdar, na druhou stranu, nazdar celý film. Obě možnosti jsou dost děsné. Doufám, že se mýlím a bojím se zbytečně. Doufám, že si nějakej Abrams nemyslí, že si může klidně vyresetovat kánon...to bych ho ráda rázně vyprovodila "tam, kam slunce nesvítí". :palka: :?.

Mno, ale snad to byla nějaké poplašná zpráva a já tu jen otravuju s blbostma :).

[img][http://tar-ara.sg1.cz/Ikona/HaMbanner1.jpg]http://tar-ara.sg1.cz//Ikona/HaMbanner1.jpg[/img]

Příspěvek 07.3.2009 08:10:43
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Tar-ara píše:
Markus: Děsím se právě na základě toho, že jsem někde četla, že film bude
Toto je spoiler!!!:
vlastně v alternativní realitě, kdy si budou moci udělat J.T.Kirka víc uličnického a že náš normální Kirk z toho prostě nebude.

Toto je spoiler!!!:
No tak asi tě zklamu, ale tohle už je realita. Už z traileru je patrné, že tohle nebude stejný Kirk, jako ten v TOSce. Páč to jak umře Kirkův otec se ve známé linii nikdy nestalo. Na Kelvin co se ví totiž zaútočí právě Nero. Takže IMHO nakonec právě bude muset dojít na lámání chleba a buď nechat resetovat film a nebo TNG až Nemesis... :wink: Ten film je už od začátku prezentován jako re-imaginace a tohle je IMHO způsob, kterým to chtějí udělat... Ale můžu se plést a bude tady ještě třetí možnost, kterou nevidím... :smile:

Příspěvek 07.3.2009 08:28:13
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Toto je spoiler!!!:
Možná v tomto směru nemůže být Nerova věta z traileru symboličtější...
"James T. Kirk was a great man. But that was an another life."
- Londo Mollari

Příspěvek 07.3.2009 08:35:40
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Přesně tak Halajdo. Prostě se začínám klanět k té verzi, že tohle je re-imaginace (či restart chcete-li) a celá ta záležitost s Nerem je cesta, jak toho dosáhnout... Navíc si myslím, že pokud chtějí začít od znova, lépe to udělat nešlo. Klidně mě kamenujte. :smile: Prostě z Nera se stala katastrofa nevídaných rozměrů a v době Star Treku, kdy cestovat časem umí kde kdo, by se takováhle věc mohla stát bez problémů... (otázkou je, proč nezasáhla nějaká z časových lodí budoucnosti... :lol: )

Příspěvek 07.3.2009 08:45:37
spike kree Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Holt nestíhali... museli furt hlídat Voayger a Archera... to pak Nero holt bylo pozde....
To never die.... and to conquer all. That is winning

If you enter a room intending to assassinate someone, and there is a treecat in the room, either abort your mission immediately, or switch to nuclear weapons.

Příspěvek 12.3.2009 23:21:16
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Toto je spoiler!!!:
"James T. Kirk was a great man. But that was an another life."
Jj, tato věta je ztělesnění mých obav. Vůbec jste mě nepotěšili. V pravdě, úplně kašlu na to, jak skvěle film může vypadat...jaký epický příběh a vyhrocené emoce a interakce a efektní bitvy a kdovícoještě tam bude - pokud se bude někdo snažit přepsat kánon klasického (a tedy i pokračujících) ST, tak ať jde tam, kam slunce nesvítí. :palka: A jestli se tenhle "přepis" bude prezentovat jako kánon, tak mě to tak akorát nas..štve. Nevim, proč by kdokoli musel mermomocí hrabat do něčeho, co je přes čtyřicet let staré nebo to dokonce chtěl "přepsat". :stupid: Jestli si chce udělat něco nového, tak ať táhne někam do pryč a stvoří si něco vlastního. Tohle mě vážně akorát pije krev!!! Vytáčkama a kecama typu: Tohle je restart, ale úžasný a všichni ho musíte milovat! :jako: , mi může políbit pozadí. Ale vůbec se mi nelíbí případný dopad na celý ST. Jako...stačí jeden blb a vše jde do háje...mno, snad se tu rozčiluju zbytečně. Jestli si chce něco restartovat, tak ať si vyrestartuje ten svůj film a nechá ST tím, čím je!!! ST je svět, žádná hurá re-imaginace!!! :box2: :palka: :shooting:

Příspěvek 13.3.2009 00:01:10
Geser Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Popravdě, já si myslím že tahle úprava je docela nutný krok.
Dneska je ve světě (i tady u nás) pojem Star Trek tolik odsuzován a škatulkován jako záležitost pro geeky, kteří zaspali dobu...
Hodnotím to z pozice člověka, kterej viděl zhruba tři čtvrtiny natočených seriálů a filmů, ale nijak se u trekkies neangažuje a vnímá ST zvenčí.

Na jedenáctý film se dost těším a doufám, že odstartuje novou éru. Imho kdyby se ten Abrams musel řídit nějakým canonem vachrlatě dodržovaným tři dekády, tak se to nebude líbit nikomu kromě komunity,a to ještě ne celé.

Kdesi jsem narazil na Halajdovu skvělou hlášku o ST, penězích a Vulkáncích na conech. Snad to písne i sem :)
The year is 2258, the name of the place is Babylon 5.
Obrázek

I love it when a plan comes together!

Příspěvek 13.3.2009 07:37:54
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Co bych pro vlastní slávu neudělal, že... :lol:

Z diskuze ke stejnému tématu na fóru SFF Ringu:
Halajda uživateli 'the Dark Lord' píše:
Mám osobně za to, že tebou tolik prohlašovaná myšlenka Star Treku žije už jen v hlavách právě takových "oddaných" fanoušků, jako ty. Jenže tam nikomu peníze nevydělá. Star Trek byl vždycky v první řadě o penězích, ať už si vulkánští věděčtí důstojníci na conech myslí cokoli, oni jsou toho právě živým důkazem.

Je to sice drobně vytržené z kontextu, ale zjednodušeně to byla reakce na nějaký názor ve smyslu "dneska filmaři používají slovo Star Trek jen jako odrazový můstek, dělají si co chtějí, nedrží se faktů a hlavní ideje ST jdou do kytek".
- Londo Mollari

Příspěvek 13.3.2009 08:54:45
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Naprosto souhlasím s Geserem, i Halajdou. Když nový film dokáže přinést novou slávu Star Treku bez restartu, smeknu klobouk. Ale když to restart nakonec bude, nezblázním se. A to se za trekkieho považuju. Navíc s kým jsem ve svém okolí mluvil o (ne)restartu celého ST novým filmem, tak naprosté většině lidí to vůbec nevadilo. Ano, nebyli to trekkies, bůh ví, jestli by polovina trekkerů nereagovala právě tak přehnaně jako Tar-ara, ale běžní fanoušci filmů, kterým Star Trek není proti srsti, ale za fanoušky se nepovažují, by takový nový začátek určitě uvítali... Avšak můžeme se tady dohadovat do aleluja, ale dokud neuvidíme film, k ničemu to nepovede... :)

PředchozíDalší

Zpět na Star Trek