Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Seriály Star Trek StarTrek: Deep Space Nine

StarTrek: Deep Space Nine

jeden z nejúspěšnějších televizních sci-fi seriálů, který snad ani nepotřebuje představovat...

Příspěvek 13.5.2009 12:27:04
Klenotka Uživatelský avatar
General
General

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Co ti vadí na Bashirovi? :shock: Myslím, že byl jednou z nejpropracovanějších postav a právě ke konci se mi líbil nejvíc. S Milesem byli navíc úplně výborní. :D
Garak byl výborná postava. Byl nepředvídatelný, což je vždycky fajn. :)
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 13.5.2009 12:44:26
Blackthunder Uživatelský avatar
Major
Major

Bydliště: Pardubice - Česká Republika - Sol 3 - Sol System - Mutter's Spiral - N-Space

Odpovědět s citací

Na Bashirovi mě začalo vadit, že se choval pak docela namachrově a hoodně odlišně od začátku. Jo s Milesem se mě líbil ale od té doby co
Toto je spoiler!!!:
oznámili že je geneteicky vylepšenej se choval podle mě jinak a blbě no

Dukat? To byl týpek :D Bylo mě ho i líto
Toto je spoiler!!!:
když mu zabili Ziyala pak se mě líbil ten jeho ďábelskej plán jak oživit přízraky. I když jak se musel kvůli tomu obětovávat (fuuj Kai Winn)

Jo ten Stitch in time vypadá dobře. S ENG knížkama s jsem na tom dobře (mám doma tři knížky Doctora Who s Donnou a co vím tak jsem rozumněl)
Dokonce jsem si to Stitch in time stáhnul v txt - ale nějak se mi to nechce číst v PC :?
[img][http://img840.imageshack.us/img840/1193/sigrj.jpg][/img]

Příspěvek 13.5.2009 12:55:19
Klenotka Uživatelský avatar
General
General

Odpovědět s citací

Tak to, že se choval jinak než na začátku byl pro mě právě jeden z těch vývojových skoků u postav. Je to vidět třeba i na Siskovi - postavy jsou ovlivněné válkou, tím co viděly, ale i tím, co je potkalo v životě. To bylo imo to nejlepší na DS9, i na postavách, ale každý na to taky kouká jinak, takže OK. :D
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 13.5.2009 15:01:31
Major
Major

Bydliště: Pardubice - Česká Republika - Sol 3 - Sol System - Mutter's Spiral - N-Space

Odpovědět s citací

U ostatních mi to ani nevadilo - ale u Bashira to nebylo ono

Příspěvek 13.5.2009 23:48:20
Tar-ara Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Nepředvídatelný Garak – jj, i když člověk se pak už domáknul, o co mu jde, nicméně občas detekovat, jakým způsobem toho chce dosáhnout, to už bylo trošku horší :-).
Přátelství Juliana a Milese mi taky přišlo naprosto skvěle udělané. U Juliana mi vůbec přišly dobré jeho interakce s někým. Když pak o něm bylo oznámeno, co bylo, tak to aspoň nemusel skrývat. To by byla blbost. A náhodou mi přišly dobré scény
Toto je spoiler!!!:
s tím házením šipek a ty pohledy od Milese nebo propočítávání pravděpodobnosti úspěchu s Dominionem, když jednou ošetřoval Elima...:-)).

Ziyala?? Snad Ziyal, ne ;-)...snad bylo poznat pohlaví ;-). Imo si tedy od té události kapku pohoršil (tak ne tak moc, ale ubralo mu to ten jeden zajímavý rozměr a přidalo na šílenosti). Ale imo je to nejlepší bad guy v ST :-). A s tou obětí souhlasim :D.

Tak v knihách ti tedy nic nebrání ;-). Já taky nerada čtu v PC...pro A Stitch in Time jsem se ovšem překonala, vytiskla si to a svázala po částech do knihy, udělala si hřeb...a tedy, jsem na svůj výtvor docela hrdá a ani to moc času nevzalo (nepočítám-li přemýšlení, jak to udělat ;-)). Některý knihy se už prostě nedají sehnat, tak si člověk musí pomoci sám ;-). A nejlepší tiskout ve škole/práci ;-). Uvažuju, že si tak udělám i další (ty, co už nejdou sehnat).
Obrázek

Jinak bych doporučila ještě Hollow Men (po In the Pale Moonlight, Elim je tam skvěle zobrazen, i když Sisko moc ne...tedy v první části knihy, pak už je to dobré, imo) a po ASiT se o budoucnosti Elima a nejen jeho lze dočíst (to jsem tedy ještě nečetla, tak nevím, jaké to je) ve Worlds of Star Trek – vol. 1 Cardassia a Andor (v té první části) + v Prophecy and Change je povídka Calling (opět od Robinsona), i když ta prý referuje nějaké věci, které předváděli Robinson se Siddingem na nějakym conu či kde a ne všici to úplně chápou :) (a krom toho je tam ještě jedna povídka z konce války v triu Kira-Damar-Elim (spíš o Kiře a Damarovi, ale Elim skvěle doplňuje a imo je to moc povedená povídka ;-)). (Hmm, jestli to vypadá, že dělám až příliš velkou agitačku na jistého Cardassiana, tak mě upozorněte...jinak nepřestanu...a možná ani pak ;-)...ale budu se víc držet, abych ho náhodou někomu neznepříjemnila ;-)). Jinak jsem tedy ještě moc věcí přečíst nestačila...ještě ty český, ty nejstarší, nejsou špatné, ale charaktery i fakta jsou poněkud, a někdy i dost, mimo (což je pochopitelné). Z "knižních pokračování" by mohla ještě poradit Klenotka, ale její výběr bude hodně zahrnovat Juliana :).

Jo, mmch., hádejte, jak jsem pojmenovala můj další externí disk....(ne, Elim Garak ne ;-))...ale Deep Space 9 ;-) (tak TARDIS už mám a DS9 je DS9 ;-)).
"Now you're cookin'!" - Milton C. Hardcastle

[img][http://tar-ara.sg1.cz/Ikona/HaMbanner1.jpg]http://tar-ara.sg1.cz//Ikona/HaMbanner1.jpg[/img]

Příspěvek 14.5.2009 14:06:39
Major
Major

Odpovědět s citací

To s tou Ziyal byl překlep to mělo být "...Ziyal a pak..." prostě jsem zapomněl na mezerník :oops:
Hmm to vypadá hezky, ale nevím zda bych to tisknul, protože to bude asi na hodně stránek ne?

Příspěvek 17.5.2009 00:34:13
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Počet stránek se dá ovlivnit formátem textu. Když si hodně zmenčíš písmo, tak to ubere docela dost, nicméně pak záleží na tom, jak pohodlně se ti to bude číst (já si dala menší, jak v knihách, ale zase ne extrémní mrňky...jednak se blbě čtou řádky, pak se taky blbě čte z větší vzdálenosti a dále tu máme estetickou stránku s tím, že jsem chtěla, aby to vypadalo jako kniha a ne sešit a ještě stránku psychologickou aneb hodně textu na stránce na mě nepůsobí úplně nejpozitivněji).

[img][http://tar-ara.sg1.cz/Ikona/HaMbanner1.jpg]http://tar-ara.sg1.cz//Ikona/HaMbanner1.jpg[/img]

Příspěvek 01.7.2009 13:22:47
Zachin Airman
Airman

Odpovědět s citací

Dokoukal jsem sedmou sezónu a celkem se mi líbila. I když hlavně kvůli Ezri Dax v první polovině série. Ostatní díly byly taky pěkné ale uvědomil jsem si, že se mě líp koukalo na ty kde o moc nešlo, a ta válka tam byla jen na pozadí. Závěrečný dvoudíl byl ale hodně dobrý, konec skvěle udělaný a budu na něj vzpomínat.

Mám-li shrnout celý seriál tak musím říct že nebýt přehnaných očekávání, o tom jak bude děj v pozdějších řadách hodně super nebo na pokračování, byl by můj dojem z něj o dost lepší. Takhle se má očekávání naplnila jen napůl a za hodně dobrý považuji přelom páté a šesté řady. Jinak jsem si oblíbil většinu hlavních postav, jejich vzájemné vztahy, vývoj. Co jsem ale vůbec nemusel byly epizody s Ferengy, Quark samotný byl ale skvělý.

Celý seriál hodnotím za čtyři hvězdičky **** tedy příznivě ale vidět jej kdysi, v době nátáčení tak by se mi líbil asi víc.

Příspěvek 19.7.2009 13:15:28
Nohajc Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Tak už to mám taky za sebou. :)

Poslední dvě série byly opravdu super. I když si pořád udržují to pozvolné tempo, tolik typické pro celý seriál. Původně jsem si to představoval docela jinak. Byla tu taky dost velká očekávání, ale nakonec ke zklamání nedošlo. Je to prostě především o lidech. Ve chvíli, kdy jsem tenhle fakt přijal, začal jsem si seriál užívat ještě víc.
Člověk musí mít prostě hned dobrou náladu, když vidí, co to zas Miles s Julianem vyvádí nebo do jakých nelegálností se to Quark namočil. Výborný je samozřejmě i Odo a nesmím vynechat Worfa, který mezi ostatní skvěle zapadl a celé nám to "okořenil". Vlastně mě postupem času začaly bavit i klingonské epizody, když tu máme taková čísla jako je třeba generál Martok.
Občasná velkolepá space bitva už je pak jenom příjemný bonus. Taková třešnička na dortu.

Měli to opravdu skvěle vymyšlené. Příběh má úroveň a hlavně je dlouhodobý... Ani vyplňovačky většinou nenudí. Hodně se mi líbilo například Badda-Bing, Badda-Bang.
No a k tomu všemu ještě skvělí badguyové, jako "neodolatelný" Gul Dukat, :D který chvílemi dokonce vzbuzuje sympatie.

Celkově nevidím skoro žádné zápory. Až na ty Ferengy... taky mi někdy připadalo, že se tam objevují příliš. Ale tak co, zkrátka takové odlehčení.

A málem bych zapomněl: Elim Gerak! Řekl bych, že k němu není co dodávat. Když to vezmu kolem a kolem, vychází mi jednoznačně: moje nejoblíbenější postava. :D
"Come along, drop this hair dryer or whatever it is."

Příspěvek 06.8.2009 11:05:55
RobColonel Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

A málem bych zapomněl: Elim Gerak! Řekl bych, že k němu není co dodávat. Když to vezmu kolem a kolem, vychází mi jednoznačně: moje nejoblíbenější postava. :D

Jojo, to je velká pravda. Teď dojíždim druhou sérii a to jeho ,,Especially the lies" z "The Wire" je prostě skvělé :D. Stejně tak jsem do té doby očekával, jestli se začne chovat jako cardassian. V tomhle díle jsem měl názornou ukázku :wink:

Příspěvek 10.8.2009 00:42:15
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Everybody loves Elim Garak :D :D :D

RobColonel: Věta viz můj podpis :D. Druhá série...tak to se máš ještě hodně na co těšit...skoro závidím...;-)

Příspěvek 21.9.2009 20:53:27
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Tak sem rozkoukal 7. sérii.
6. sezóna mi připadala taková dost tvrdá a depresivní. Není takřka epizoda, ze které by nebylo cítit emoční vypětí. Vše je poznamenané
Toto je spoiler!!!:
válkou s Dominionem

Rozhodně se mi ale líbil ucelený blok prvních 6. epizod, dál se mi líbily epizody

Waltz (Dukat a jeho charizma)
Who mourns for Morne? (Skvělý Gregory Itzin, kterého mám rád z 24ky)
One Little Ship
Honor Among Thiefes (i když ten konec mi připadal dost podpásový)
Wrongs Darker Than Death or Night (opět Dukat :)

Rozkoukal jsem 7. řadu a ta už mi připadá trošku odlehčenější. Možná za to může Ezri, která tomu dává tak trošku jiný náboj :)

Ale upřímně, moc se na konec nětěšim. Já to nechci ještě dokoukat :). A chtěl bych nějaký ds9 film :)) Nechápu proč žádný neudělali

Příspěvek 22.9.2009 12:46:15
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Jsem zvědavá, co budeš říkat po skončení desetiepizodního finále :). A jakpa se ti líbí Ezri naproti Jadzii?
Cardassiani jsou zajímaví, já to říkám pořád :D.

Příspěvek 22.9.2009 15:02:58
Airman
Airman

Odpovědět s citací

To nejde srovnávat :smile: . Nějak si na Ezri nemůžu zvyknout, ale to bude tim, že Jadzia byla v tom seriálu 6. sezón, tak uvidíme. Zatím jsem u 7. dílu, tak pak napíšu celkové hodnocení sezóny.

Příspěvek 03.10.2009 21:52:21
Anijsha Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Dokoukáno jest. Seriál se mi líbil, ale musím se přiznat, že po tom co jsem ze všech stran slyšela přirovnávání k mé srdcovce Babylonu 5, jsem čekala něco víc, jiného, více kulervoucího. Prostě takový druhý Babylon 5. To možná byla ta chyba a tím pádem jsem z toho nebyla tak unešena jako ti, jejichž příspěvky v tomto topicu jsem četla. Ale i přesto se mi seriál líbil, jen z něj nejsem tak odvařená. Čehož lituju, tu "odvařenost" mám ráda :D
Tak a teď trochu podrobně:
První dvě serie jsem viceméně protrpěla. nebít na privátě sama a nemít po práci co na práci, tak bych to zabalila už tehdy. Pak už šla kvalita nahoru :) Ale nikdy mě seriál nedonutil jet maratón, i když kvalitní je. Epizody kdy se „lámal chleba“ mě hodně bavily, jen jich nebylo tolik, kolik bych si přála. Ano nejraději bych byla, aby se chleba lámal celý seriál (nebo aspoň většinu epizod).
Epizoda, která na mě udělala největší dojem, byla v páté sérii ta crossoverová s TOSkou a Tribbly. To jsem byla doslova nalepená na obrazovce a na chvíli se ke mně ve sledování přidal i můj bratr a to je co říct.
Postavy:
Toto je spoiler!!!:
Víceméně jsem měla ráda všechny z main castu, některé více, některé méně. Už od prvního dílu jsem si oblíbila Juliana a Jadziru a dokud si nezačala s Worfem, tak jsem chtěla vidět tyhle dva dohromady.
Dále jsem si oblíbila Dukata. To bych nebyla já, abych si nenašla k oblibě nějakého záporáka. Takový kolotoč, kterým si prošel, se mi u seriálových postav líbí. I když jako uctívač Přízraků, to už na mě bylo moc a pak ty techtle mechtle s kai Winn.
Kai Winn, ta mi od začátku lezla krkem a je to jediná postava, kterou jsem fakt nemusela. Asi jako všichni. To jak s ní Dukat a Přízraky vypekli bylo sladkým zadostiučiněním.

Pak tam samozřejmě byli i ostatní, které jsem měla ráda (Odo, Kira, Miles, Ezri,...), ale jsem strašně líná něco tady o nic vypisovat. Takže to je ode mě prozatím vše. Kdyby se mi něco chtělo později něco dopsat, tak dopíšu.
Mám z toho špatný pocit...
Obrázek
Sbor je matka, sbor je otec.
----Reklama----
Anijshino vidderské okénko

PředchozíDalší

Zpět na Star Trek