Nepředvídatelný Garak – jj, i když člověk se pak už domáknul, o co mu jde, nicméně občas detekovat, jakým způsobem toho chce dosáhnout, to už bylo trošku horší

.
Přátelství Juliana a Milese mi taky přišlo naprosto skvěle udělané. U Juliana mi vůbec přišly dobré jeho interakce s někým. Když pak o něm bylo oznámeno, co bylo, tak to aspoň nemusel skrývat. To by byla blbost. A náhodou mi přišly dobré scény
|
Toto je spoiler!!!:
|
s tím házením šipek a ty pohledy od Milese nebo propočítávání pravděpodobnosti úspěchu s Dominionem, když jednou ošetřoval Elima... ). |
Ziyala?? Snad Ziyal, ne

...snad bylo poznat pohlaví

. Imo si tedy od té události kapku pohoršil (tak ne tak moc, ale ubralo mu to ten jeden zajímavý rozměr a přidalo na šílenosti). Ale imo je to nejlepší bad guy v ST

. A s tou obětí souhlasim

.
Tak v knihách ti tedy nic nebrání

. Já taky nerada čtu v PC...pro A Stitch in Time jsem se ovšem překonala, vytiskla si to a svázala po částech do knihy, udělala si hřeb...a tedy, jsem na svůj výtvor docela hrdá a ani to moc času nevzalo (nepočítám-li přemýšlení, jak to udělat

). Některý knihy se už prostě nedají sehnat, tak si člověk musí pomoci sám

. A nejlepší tiskout ve škole/práci

. Uvažuju, že si tak udělám i další (ty, co už nejdou sehnat).

Jinak bych doporučila ještě Hollow Men (po In the Pale Moonlight, Elim je tam skvěle zobrazen, i když Sisko moc ne...tedy v první části knihy, pak už je to dobré, imo) a po ASiT se o budoucnosti Elima a nejen jeho lze dočíst (to jsem tedy ještě nečetla, tak nevím, jaké to je) ve Worlds of Star Trek – vol. 1 Cardassia a Andor (v té první části) + v Prophecy and Change je povídka Calling (opět od Robinsona), i když ta prý referuje nějaké věci, které předváděli Robinson se Siddingem na nějakym conu či kde a ne všici to úplně chápou

(a krom toho je tam ještě jedna povídka z konce války v triu Kira-Damar-Elim (spíš o Kiře a Damarovi, ale Elim skvěle doplňuje a imo je to moc povedená povídka

).
(Hmm, jestli to vypadá, že dělám až příliš velkou agitačku na jistého Cardassiana, tak mě upozorněte...jinak nepřestanu...a možná ani pak
...ale budu se víc držet, abych ho náhodou někomu neznepříjemnila
). Jinak jsem tedy ještě moc věcí přečíst nestačila...ještě ty český, ty nejstarší, nejsou špatné, ale charaktery i fakta jsou poněkud, a někdy i dost, mimo (což je pochopitelné). Z "knižních pokračování" by mohla ještě poradit Klenotka, ale její výběr bude hodně zahrnovat Juliana

.
Jo, mmch., hádejte, jak jsem pojmenovala můj další externí disk....
(ne, Elim Garak ne
)...ale Deep Space 9

(tak TARDIS už mám a DS9 je DS9

).