Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Seriály Star Trek StarTrek XI

StarTrek XI

jeden z nejúspěšnějších televizních sci-fi seriálů, který snad ani nepotřebuje představovat...

Příspěvek 29.10.2008 15:07:28
Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

To se dá pochopit, každá stará garda reaguje špatně na reimaginaci svého kultu.
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

Příspěvek 29.10.2008 15:28:14
Klenotka Uživatelský avatar
General
General

Odpovědět s citací

Tak já nevím, já jsem sice trekkie "pouze" 15 let, ale nevadí mi to. Uznávám, že je to všechno přizpůsobené dnešku. Kapitán v černé uniformě, modernější design...ale chápu, že se to musí udělat. Nemůžou přijít s tím, že tam bude všechno stejné, to by na ten film nikdo nepřišel. A o Q-vesmíru - OK, není to špatný nápad, ale ideou nového filmu je přilákat nové fanoušky, kteří ST tak neholdují. Q je pro fajnšmekry a přijdou na to zase jen stávající trekkies, kterých, přiznejme si, ubývá. Restart pro ST v novém kabátě je stejně důležitý, jako třeba pro Stargate vysílání v televizi. Bez publicity a snahy získání nových fanoušků fanoušky ztratí. To si pak za třicet let můžu doma oprašovat svou sbírku knih, ale bez toho, aby ST běžel v televizi a v kině.
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 29.10.2008 16:21:51
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Jak to napsal Ron Moore - svět zná hromadu odlišných verzí Hamleta nebo Romea a Julie. Kdyby existovala jen ta jediná stará, asi by to nebylo i dneska tolik populární. Tak snad fanové zvládnou i novou verzi Star Treku.
Obrázek

Příspěvek 29.10.2008 20:21:12
pumelo1 Airman
Airman

Odpovědět s citací

Já osobně zastávám,že když lodě nějak v daném století vypadají,tak by měli vypadat stále.to je jako kdyby někdo točil film o 1.světové a místo dvojplošníků tam byly pětiplošníky. Totéž například nová Galactica,vše vypadá úplně jinak,přitom stačilo vzít stejné modely a udělat je počítačově a ne že Cylonské lodě jsou o dost odlišné a Galactica o něco méně.A co se týká tohoto seriálu tak je to taky totální chaos o ničem.Dnešní mládež "zajímá" pouze action a myslet to jim nic neříká.Osobně pokud by filmy byly udělány s dobrým tématem a prostě nějakou akcí a delší střílečkou,čož se dá udělat, ale to ti mladí debilní režírci asi neumí.Původně se přemýšlelo, že se film bude odehrávat ve 24.století částečně v zrcadlovém vesmíru a Patric Stewart přišel s návrhem, aby se to tam odehrávalo celé,ale herci jsou jen figurky a prachy jsou prachy.
Fanoušci to přežijí,jde o to zda to přežije Duch Startreku a nedopadne to jako s přiblblými scifi 2 řádu natáčených v průběhu 50.let :hmmm:

A co se týče že fanoušků ubývá!Ano ubývá, protože to nejsou žádní fanoušci,ti správní skalní podepsali aspoň jednu petici či vybíralo peníze na pokračování Enterprise NX atd.Také je to tím že filmy nestojí za nic a nový seriál je v nedohlednu,proto taky byly na točeny 3 části mikro-filmu jež běžel na internetu.Všichni víme o co jde.Kde hrají všichni od nejstarších po nejmladší generaci.Herci co kdy hráli ve Startreku jsou jako celek komunita, která na to nedá dopustit,bohužel se mění doba a svět jde do ho... Fim bude propadák jako byl ten poslední.Sice si ho koupim jako skalní ,ale to je všechno.Jinak já jsem ze všech Startreku příznivcem ENTERPRISE 1701D to je nejhezčí loď ze všech z estetického hlediska.

EDIT: Nepiš dva příspěvky pod sebe, používej tlač. UPRAVIT. Pomeranc

Příspěvek 29.10.2008 21:10:13
Pomeranc Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Pokud hodnotíšduch ST jenom podle toho, jak tam co vypadá, tak to mi přijde hodně omezené. Duch treku byl vždycky úplně v něčem jiném, ale to ti snad vysvětlovat nemusím.
To, že prostředí vypadá jinak je prostě fakt, se kterým se musíme smířit. Kdyby se TOSka natáčela dnes, tak by prostě takhle vypadala. Nebo kdyby měla TOSka v době svého vzniku 10x větší rozpočet taky by vypadala jinak. V případě, že by striktně dodržovali původní design tak bymi to nevadilo, ale šel bych na to do kina já, pár dalších fanoušků a tím by to asi skončilo. Cílem je seznámit se Star Trekem co nejvíce lidí, proto pro ně musí být přitažlivý.

Nevím co tě vede k názoru, že bude ST jen bezduchou střílečkou. Kdyby si četl nějaké rozhovory s tvůrci za poslední dva roky, tak tohle nemůžeš napsat. Oni ví o čem Star Trek je, jsou jeho fanoušky.
[img][http://img532.imageshack.us/img532/8279/podpisg.jpg]http://img532.imageshack.us/img532/8279/podpisg.jpg[/img]

Pomerančova videotéka.
CustomCovers - vaše DVD obaly

Příspěvek 29.10.2008 21:32:44
Klenotka Uživatelský avatar
General
General

Odpovědět s citací

To, že desing vypadá jinak je poznat ze dvou fotek? Tak v tom případě víš víc, jak ostatní, protože já to z té fotky rozhodně nepoznám.
Nebudu to soudit, než to uvidím a rozhodně se na to těším. Jsem trekkie, ale jsem taky otevřená nové myšlence. Ale o tomhle nemá moc cenu se bavit, protože tohle je debata na dlouho a nikam nepovede, jelikož každý si bude stát za svým.
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 30.10.2008 07:54:22
pumelo1 Airman
Airman

Odpovědět s citací

TOS jako remasterovaná stačí propřípadě jemně vylepšit.Na Youtube si přečtěte fanoušky německé a anglicky mluvící a najdete tam celou škálu názorů včetně těch mým podobných.Dle mne celé situování do konce Kirkova působení v Akademii je o ničem,hrabat se v něčem co tu běželo skoro 30 let.A zatím že interiéry a exteriery mají vypadat stejně samozřejmě hejblátka pouze vylepšit a dát obrazovky ale design nechat původní je snad normální aspoň pro mne.
A pokud tu někdo o mne tvrdí, že sem povrchní z pár příspěvků,tak je vedle jak ta jedle.Naopak se mi libí oduševnělé díly a ne plácání o ničem.Což v tomto filmu bude převažovat.Pokud se mýlím a film bude dobrej rád se omluvím :sleepy: Nej díl považuji poslední dvoudíl serie TNG- All God Things! :yes:

Příspěvek 30.10.2008 13:20:26
Major General
Major General

Odpovědět s citací

To, že desing vypadá jinak je poznat ze dvou fotek?

Já myslím, že rozhodně ;-)

TOS jako remasterovaná stačí propřípadě jemně vylepšit.

Tobě jaksi uniká, že remasterovaná TOS je pro DVD vydání, zatímco tohle má být velkofilm tahající do kin masy lidí... Já si teda taky myslím, že tomu mohli dát více nádech designu 50.let (ala Fallout třeba), ale ono původním cílem designu TOSky bylo vypadat futuristicky -> o totéž se snaží reimaginace. Je logické, že v 60. letech měli jinou představu o futuristickém můstku kosmické lodi, než jakou ji máme dnes; o rozpočtu TOSky nemluvě.

Dle mne celé situování do konce Kirkova působení v Akademii je o ničem,hrabat se v něčem co tu běželo skoro 30 let.

Zajímavý děj může mít i seriál o popelářích, navzdory tomu, že v realitě popeláři asi moc zajímavý historky nemají -> je to tak zajímavé a dobré, jak dobře to ti lidi dělají. Čili pokud by ST IX měl být o tom, že Kirk a Spock někde popíjejí v San Franciscu, tak by to vážně moc zajímavé nebylo.
Opakuju, ST IX je reimaginace, restart, remake. Je to starý zasazení pro nové lidi, pokud možno s původníma myšlenkama.

Rozhodně mě ale teda děsí představa, že by měl být Q film...
Obrázek

Příspěvek 30.10.2008 14:56:06
proximo Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

on každý ST film měl něco do sebe, takže se těším i na tento... ale je pravda, že od jisté doby pro mě startrek bez borgů jaksi není úplně ono... :D

a je jasné, že se to musí hodit do trošku modernějšího hávu, ale otázka je, jaký hlavní záměr s tím filmem mají, jestli jako v případě sg filmu, které jen tak v tichosti vyšly a nezanechaly nějakou výraznější stopu nebo jestli opravdu chtějí vrátit ST zpět do povědomí a získat nové diváky...
Surrender or be destroyed!!

Příspěvek 06.11.2008 23:09:04
gravidus Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Tak já nejsem trekkie, natož abych jím byl 30 let, protože v té době se moji rodiče ani neznali. Ze ST jsem viděl útržkovitě pouze několik epizod v TV (od každé ze sérií něco, vůbec nevím, jak do sebe všechny souvislosti zapadají) a z filmů jsem viděl FC a Nemesis, samozřejmě že first contact je perfektní film a to i proto, že se na něj může kouknout člověk který o treku neví takřka nic a souvislosti pro potřeby toho filmu pochopí velmi rychle...

Chci říci že pokud mi tento film pomůže právě v pochopení zmiňovaných souvislostí, kdo ví, možná si poté začnu stahovat seriály (možná dokonce budu vědět, který si mám stáhnout první :) - ten s Archerem nepočítám, dost hrozný), možná pochopím souvislosti..a opravdu pokud film bude dobrý, něco jako design mě sotva odradí. A jenom pro to že je mi dvacet a seriál neznám neznamená, že nemám rád oduševnělý filmy. Je to dobře, že dávají šanci novým fanouškům (protože bez urážky, bez nových to nejde, staří jsou jako dinosauři - taky jednou vyhynou..)

Příspěvek 10.11.2008 23:09:31
Markus Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Tak trailer bude již v pátek, upřímně se nemůžu dočkat. :yahoo: Konečně alespoň trochu uvidíme, jak to tedy celé Abrams a scénáristé pojali.

Na zkrácení té doby tu máme aspoň dva nové kinoplakáty s Kirkem a Spockem... :wink:

[img][./images/thumbs/f_KirkKinoplam_e5fde1e_1226354836.jpg]http://img37.picoodle.com/img/img37/3/11/10/markus_luthor/f_KirkKinoplam_e5fde1e.jpg[/img]

[img][./images/thumbs/f_SpockKinoplm_f2ef665_1226354858.jpg]http://img26.picoodle.com/img/img26/3/11/10/markus_luthor/f_SpockKinoplm_f2ef665.jpg[/img]

Příspěvek 11.11.2008 18:43:27
bob 1 Command Chief Master Sergeant
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Ty plakáty mi připadají stupidní :D
Bobe, dobrá rada a souhlasím že osvěta je důležitá, avšak umístění takové zprávy na fóru, které navštěvují osoby mladší 15 let, je dosti nevhodné, proto byla odstraněna. Jenda.SG-1LoLwut ale já si už nepamatuju co jsem v podpisu měl, škoda.

Příspěvek 11.11.2008 18:47:25
Pomeranc Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Traileru už se taky nemůžu dočkat. Oficiálně bude ale on-line až v pondělí. V pátek půjde do kin před Bonda (v USA). Nepochybuju o tom, že to někdo natočí a že nějaká taková verze bude ke stažení už v sobotu. Otázka ale je, jestli nebude lepší si počkat na pondělní HD. :D
[img][http://img532.imageshack.us/img532/8279/podpisg.jpg]http://img532.imageshack.us/img532/8279/podpisg.jpg[/img]

Pomerančova videotéka.
CustomCovers - vaše DVD obaly

Příspěvek 11.11.2008 23:16:46
Markus Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Ou, až v pondělí, jo? :( Hmm, tak to jsem zklamán, já už se klepal na pátek (sobotu), ale zkazit si to nějakou youtube verzí z kamery... to asi ne. Takže budu muset počkat do pondělka... :smile:

Plakáty stupidní? A smím vědět proč? Mě se tedy líbí, někdy je v jednoduchosti krása a udělat kinoplákát černobílý, není určitě nezajímavé. Umím si je představit na zdech kin... Ale je to asi o vkusu...

EDIT
Tak a je to tady. Ne, nemyslím trailer. :lol: Myslím tím první skutečný obrázek Enterprise ve Star Treku XI. Hádám, že většina pravověrných TOS fandů bude prskat na všechny strany, ale mě to přijde krásné. Všem nám bylo jasné, že jistým změnám se triky nevyhnou a tohle IMHO není až tak násilné, jak by mohlo být.

[img][./images/thumbs/f_EnterpriseSm_0a6f0bd_1226441803.jpg]http://img26.picoodle.com/img/img26/3/11/11/markus_luthor/f_EnterpriseSm_0a6f0bd.jpg[/img]

Příspěvek 12.11.2008 10:59:40
proximo Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

a proč by měli všichni prskat? Vždyť první enterprise je celkem podobné a je jasné, že dneska to bude vypadat trošku jinak než v původních seriích, stejně ale mi přijde dost podobná...

ps. škoda, že neumím vložit obrázek... :oops: :oops:
http://www.trekkies.cz/view.php?cisloclanku=2007060011&rstema=27&stromhlmenu=3:27
Surrender or be destroyed!!

PředchozíDalší

Zpět na Star Trek