Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Seriály Star Trek dilema - Hvezdna flotila

dilema - Hvezdna flotila

jeden z nejúspěšnějších televizních sci-fi seriálů, který snad ani nepotřebuje představovat...

Příspěvek 16.5.2009 02:27:43
dalibor.durcak Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Halajdův názor se zdá býti rozumným. Vysvětlení je spíše takové, že se to prostě dramaturgům nehodilo.
Původně jsem chtěl napsat, že federace techniky nestuduje z důvodu základní časové směrnice, ale nemohl jsem si ani za boha vzpomenout, jak se to jmenuje :( Trapas.
"Opravdová láska je umění najít ve světě někoho, s kým si rozumíš lépe, než se sebou samým."
autor neznámý

Příspěvek 16.5.2009 17:48:31
Pomeranc Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Průser je v tom, že něco takového vůbec ve Voyageru použili. Evidentně si vůbec nedělali hlavu s tím, co ty technologie můžou způsobit. Z nějakého důvodu se jim evidentně líbila zápletka s cestováním časem, tak to prostě tak udělali a neřešili to. Mě se proto ten konec moc nelíbí. Štve mě, že si tímhle cestováním pomohli, misto toho, aby napsali něco co bude mít grády. Ničení borgských krychlí jednou ranou je sice cool věc, ale jen velmi krátkodobě.
[img][http://img532.imageshack.us/img532/8279/podpisg.jpg]http://img532.imageshack.us/img532/8279/podpisg.jpg[/img]

Pomerančova videotéka.
CustomCovers - vaše DVD obaly

Příspěvek 26.1.2010 23:40:47
Mark Jackob Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Mě se konec VOY líbil....

btw: Souhlasím s tím, že nemůžeš jít do minulosti 25 let vzdálené a začít vysvětlovat jak funguje třeba takové MDA, či iPhone... vysvětlit jim to můžeš, oni to pochopí, ale nebudou mít možnost to postavit, protože jim bude chybět ten mezistupeň... je to jako by si žáku 8. třídy chtěl vysvětlovat vysokoškolskou matematiku... prostě ti budou chybět ty roky mezi tím...
STARGATE pre-Vates 01x16 První kontakt (30. 7. 2011)

"Matematika je jazykem géniů, ostatní jen opisují." - Vratislav Šembera

Příspěvek 27.1.2010 00:14:25
PrometheusX Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Četl jsem jeden názor v článku na trekkies se kterým souhlasím a to ten, že hlavně technologie transfázových torpéd byla prozatím dána k ledu, kvůli jejich mimořádné ničivosti. J
akmile by byli použity v boji, tak by rozvědky ostatních ras udělali vše proto, aby je získali. A právě, že federace nejspíš ještě nepřišla na způsob, jak jim odolávat, tak by bylo příliš nebezpečné. Nevěřím, že by si dělali hlavu kvůli časové směrnici, jelikož časová osa, ze které pocházejí už dávno nejspíš neexistuje.

Příspěvek 11.2.2010 21:31:25
Nefertum Airman
Airman

Odpovědět s citací

Takze podle nové knihy Greater than the Sum byly Transphasic torpeda schovávány jako poslední obraná linie proti borgům proto nebyli rozmysťováný na žádné loďe aby se zvětšila doba po kterou na ně nebudou borgové adaptovaní. Nakonec i na ně se adaptovali takže už k ničemu proti borgům nebyli.

Předchozí

Zpět na Star Trek