Po CzechTREKu mě to zase nějak chytlo Osobně mám nejradši Doktorovy rozkazy od Diane Duane - mám ji už v salátovém vydání, jak ji čtu asi podesáté. Je to v podstatě o tom, že Kirk částečně z legrace a aby McCoye trochu vytrestal za neustálé remcání, předá doktorovi velení lodi a jde na misi. Kirk ale zmizí (aniž by o tom věděl, jedná totiž s druhem, který manipuluje s časem) a jelikož kapitánovy rozkazy jsou podle předpisů neměnné, musí chudák McCoy ve velení zůstat, než se Kirk zase najde. Samozřejmě se mu navalí plno problémů, Klingoni, Orionci, a zjišťuje, že velení není taková sranda, jak si myslel.
Tuhle knihu miluju, protože je z velké části psaná jen z pohledu McCoye a to, jak pojímá velení po svém je hodně zábavné a zajímavé. Navíc má spoustu zajímavých slovních výměn se Spockem, což já vždycky ocením. A pak, je tam planeta, kde žijí tři inteligentní, nehumanoidní druhy, které jsou hodně fascinující.
Tuhle knihu, pokud nevíte, co si z TOSky přečíst, doporučuju

Z TOSky pak ještě rozhodně Vraždy na Vulkánské akademii a Syn včerejška.
Co se týče ostatních, tak v TNG rozhodně Q-na druhou, což je vynikající, časových hrátek plná kniha, se skvělými "hláškami" Q, kde z něj občas vypadne nejedna zajímavá pravda. Ze starších česky vydaných Metamorfózy, kde se z Data stane člověk a on se s tím musí potýkat.
VOY netuším, to jsem ještě, upřímně, nic nečetla a DS9 mám nejraději Section 31: Abbyss, ale ta česky zatím nevyšla.
Co vy?