Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra FanArt Vaše další FanArt tvorba Fan lodě

Fan lodě

vaše výtvory v oblasti wallpaperů, obrázků, music videí a další kreativní činnosti související se Stargate/sci-fi tématikou

Příspěvek 16.5.2006 18:36:00
Edems Uživatelský avatar
Airman
Airman

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Sice by to bylo energeticky moc narocny, ale lod by na tom byla lip, jelikoz by tam nebyly prazdyn mista kudy by jezdily vytahy, takze by lod byla "masivnejsi" a neubyl by zadnej prostor.

BTW, psal jsem ze je to blbost...
Carterová: "Jak to, že ještě žijete?"
Aris: "To chce talent."
O'Neill: "Právě... jak to, že ještě žijete?"

Příspěvek 16.5.2006 18:40:04
Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Ano, a v SGWG dokonce někdo navrhl totálně bezpečnou stanici, kde na trupu je obrácená umělá gravitace, takže to odklání hmotné projektily, a na lodi nejsou nikde dveře - posádka chodí skrze chodby s zařízením pro fázový posun. To je všechno moc pěkné, ale na pozemskou loď se to totálně nehodí, na emzáckou budiš.
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

Příspěvek 16.5.2006 18:44:30
Edems Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Me jen jde o to, ze vytahama prospikovana lod neni moc idealni reseni, a s tou lodi z SGWG s tebou souhlasim

Příspěvek 16.5.2006 18:47:28
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Není ideální, ale lepší neznám. Pokud mám udržet uvěřitelnost toho, že jde o pozemskou loď.
Obrázek

Příspěvek 16.5.2006 18:52:37
Edems Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Tak ale pokud by jsi tam chtel udelat ty vytahy, tak by to nejspis narusilo statiku cely lodi, takze by nejspis nejlepsi reseni bylo postavit lod novou, kde uz by se mohly udelat i ty pruletovy hangary... A nebo prekopat tady ty, pokud by to nejakym zpusobem bylo mozny...

Příspěvek 16.5.2006 19:01:44
Air Force Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Btw mi trochu uniklo proč sou ty průletový hangáry tak důležitý. Vždyť ve vesmíru neni gravitace, v hangárech sou generátory, ale daly by se nastavit řekněme na 1/10g a pak by F-302 mohli přistávat na způsob helikoptéry.
[img][http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg]http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg[/img]

Příspěvek 16.5.2006 19:07:07
Edems Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Nj, jenze kdyz ma F-302 nejakou rychlost, takze ikdyz tam neni gravitace, tak ji hned nezastavis... A mimochodem, to vime jak ze tam neni gravitace? Viz 2/02 jak tam Sheppard s McKayem vyndavaji ty "vypocetni jednotky" z F-302 tak tam nelitaj :wink:

Příspěvek 16.5.2006 19:08:03
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Air Force: Prima, ale zkus si představit combat landing, zvláště když loď ještě manévruje. Mimoto umělá gravitace je věc sama pro sebe, třeba ji prostě v hangáru nejde vypnout jen někde.
Jinak máš ale pravdu, že přistávání v BSG (ze kterého čerpám bo v SG nebylo) je na úkor reality.

Dyť říkám, že ty výtahy můžou být pod plošinou Deadala, tam je ještě místa habaděj.
Obrázek

Příspěvek 16.5.2006 19:30:36
Edems Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Taxem na to ted kouknul znova a poradne, a pod, nebo kolem ty plosiny by to opravdu udelat slo... SRY

Nevite ale nekdo, na co tam jsou ty maly vrata mezi hangarama a trupem?

www.sweb.cz/dovolenavjc/Daedalus1.jpg

http://img239.imageshack.us/img239/6256/pub034jj.gif

Příspěvek 17.5.2006 13:27:20
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Podle Stargate Tech to je nějaké odpočívadlo při dlouhých bitvách, asi na přezbrojení, pokud jsem je pochopil .. podle mě to je zbytečné a lepší bude do toho dát výtahy :)

Ještě by se dalo říct (kdybych neviděl SGA 202 a 220), že odtud stíhačky startují a velký dock mají na přistávání, ale to jak víme není pravda. Takže to neřešme. SG je po mnoha technickejch stránkách pí****na nad pí****ny. Designéry mám někdy sto chutí postavit na pranýř.
Obrázek

Příspěvek 18.5.2006 10:58:55
Damacon Uživatelský avatar
Natrvalo vypovězený uživatel

Odpovědět s citací

mohl by mi tu někdo předložit seznam všech lodiček, co tu jsou na tomhle topicu? nechce se mi to všechno prohledávat. Chtěl bych to konstruktivně zkritizovat
Jsem lama, kdo je víc :D

Příspěvek 18.5.2006 11:02:02
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Naposledy upravil Raynor dne 18.5.2006 11:40:38, celkově upraveno 2
Obrázek

Příspěvek 18.5.2006 11:24:15
Damacon Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

proč to dáváš do neaktivní formy když to je na tomhle foru? :roll:
Jsem lama, kdo je víc :D

Příspěvek 18.5.2006 17:00:22
Air Force Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Raynor píše:
Air Force: Prima, ale zkus si představit combat landing, zvláště když loď ještě manévruje. Mimoto umělá gravitace je věc sama pro sebe, třeba ji prostě v hangáru nejde vypnout jen někde.
Jinak máš ale pravdu, že přistávání v BSG (ze kterého čerpám bo v SG nebylo) je na úkor reality.

Dyť říkám, že ty výtahy můžou být pod plošinou Deadala, tam je ještě místa habaděj.

Mimochodem by mě zajímalo jak se vlastně F 302 zachová když najednou vlítne do gravitačního pole, ale měla by spadnout jako kámen, protože v hangáru (otevřenym) je vakum a jelikož na zemi startuje jako letadlo, tak potřebuje vzduch co obtéká její křídla aby vytvářela vztlak.
To brždění bych řešíl jednoduše otočit se proti směru letu (v BSG dělaj často, v SG(A) lítaj spíš jak za WW2) a dát plnej knedlík. Pro palubní počítač by neměl bejt problém navést stihačku na krásný přesný a dokonalý přistání (F/A-18 nese 286-ku a taky to zvládá - za každýho počasí i když loď manévruje).

Použít Asgardskou technologii pro přesuny stihaček pro lodi by neměl bejt problém vzhledem k tomu že loď nese VÝKONEJ zdroj energie pro hyper-drive. Vždyť je to bitevní vesmírná loď určená k boji s vyspělym nepřítelem pravděpodobně v početní převaze, tak by byla nebetyčná hloupost nevyužít nejlepší dostupnou technologii jen kuli tomu aby to vypadalo "lidsky" (už tak se používaj teleport, štíty, asgardský senzory...).
[img][http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg]http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg[/img]

Příspěvek 18.5.2006 17:20:39
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Nebetičná hloupost to v žádném případě není, zastávám tvrzení, a nejsem sám, že asgardský beam, jakkoliv ho v seriálu masově používají, je velmi nebezpečný pokud si scénárista chce dostat příběh do nějaké situace. Vznikají potom logické kiksy typu Caldwelovo beamnutí hada z hlavy vs. Toho-pilota-z-913 nebeamnutí šrapnelu z hlavy atd. O dokonalých asgardkých i jiných senzorech platí totéž, ale to už se dostáváme jinam. Mimoto moje lodě mají okna, takže jsou částečně fantastické, kdybych to chtěl dělat reálně nesměl bych dělat loď pro SG.
Mám jen takovou související otázku, napsal jsi někdy povídku?

No můžeme říct, že 302 nese i nějaké raketové motorky dopředu, kvůli brždění, ale nic to nemění na tom, že souboje stihačů v SG jsou dělané nereálně a musí se tak brát. Jinak ano, vynález otočení proti směru letu v BSG je perfektní, mám dojem, že to bylo už ve staré BSG, ne?
Obrázek

PředchozíDalší

Zpět na Vaše další FanArt tvorba