Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kecárna Počítače Problém s hrou

Problém s hrou

Hardware, software a vše co se toho týče.

Příspěvek 27.4.2009 15:34:53
Vahisht Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Mám takový menší problém s hrou Deus Ex: Invisible War. Dříve hra fungovala absolutně bez problémů, ale po velkém upgradu PC (dalo by se říci při nákupu nového PC) se hra začala divně chovat. Do menu mě hra pustí, ale jakmile dám spustit hru, hra se zasekne u načítání. Hledal jsem na zahraničních fórech, abych našel řešení. Nenašel jsem sice řešení, jak to napravit, ale našel jsem důvod, proč to nefunguje. Můj minulý počítač měl jako procesor AMD Athlon (jednojádrový), nyní mám Core 2 Duo (dvoujádrové). Spousta uživatelů zahraničních fór se schoduje, že právě v tom je kámen úrazu a já už nemám možnost se dostat k PC s jednojádrovým procesorem.
Hru jsem zkoušel opatchovat všemi dostupnými patchi, zkoušel jsem nejrůznější cracky, fixy atd., ale bezúspěšně.
Tak se ptám: nevíte někdo, jak zprovoznit hru, dělanou na PC s jednojádrovými CPU, na PC s dvoujádrovým CPU?

Příspěvek 27.4.2009 16:48:15
Daedalos304 Uživatelský avatar
Major General
Major General

Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací

a nepsali tam jestli se to někomu povedlo??? pášč jestli ne tak by sesw na to mohl rovnou vybodnout....ale to sem ještě neslyšel že by hra dělaná na jednojádrovej nejela na dvoujádrovým kromě těch fakt starších her...

Příspěvek 27.4.2009 17:17:18

Odpovědět s citací

No, někde bylo napsáno jedno řešení, ale to mi nefungovalo. Byl oto něco o stažení souboru, potom jeho umístění do složky system32, čímž se z něj udělal příkaz a následovně se příkaz použil na spouštěcí soubor hry. Mě, ani tuně dalších lidí, kteří na to fórum psali, se to nepovedlo.

A ne, nevybodnu se na to :wink: Nehledám rady o znění, abych se na to vykašlal, hledám pouze radu ohledně toho, jak tuto chybu spravit.

Příspěvek 27.4.2009 17:44:31
Major General
Major General

Odpovědět s citací

:) a zkusil si někde najít mini image???....a spustit to přes daemona??? :)

Příspěvek 27.4.2009 17:46:00

Odpovědět s citací

Samozřejmě.
Hra se nainstaluje v pořádku, ale potom spadne při načítání hry (do menu mě to ale pustí).

Příspěvek 27.4.2009 18:30:42
Air Force Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Dost pochybuju, že bude problém ve vícejádrovym CPU. To by ta hra prostě využila jen jedno jádro a zbytek ležel ladem.

Nepřešel jsi třeba z 32 na 64 bitovej systém?
Případně bych si posvítil na drivery ke grafice (jestliže to padá až při přechodu z menu do hry), drivery k chipsetu, DirectX ... víc mě toho nenapadá :hmmm:
[img][http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg]http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg[/img]

Příspěvek 27.4.2009 18:32:09

Odpovědět s citací

To s tím systémem je také možné. Je Win 2000 32 bitový? Teď používvám XP.

Podívat se na drivery mě ještě nenapadlo. Zkusím, díky.

Příspěvek 27.4.2009 18:38:05
Major General
Major General

Odpovědět s citací

taky si mě přiedl na nápad podobný problém sem měl s jednou hrou ... ale to sem nepatří.. :)

Příspěvek 27.4.2009 18:51:39
Air Force Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Je, ale Win XP většinou taky (pokud nemáš x64 Edition), takže v tom by problém bejt neměl.

Ještě mě ale napadlo, že když klikneš pravym myšítkem na spouštěcí soubor, nebo na jeho zástupce a dáš Vlastnosti, je tam záložka kompatibilita ... já to ještě nikdy nevyužil, tak si tim nejsem jistej, ale prej se tim daj rozhejbat starší věci, co se na XP vzpouzej, tak se na to můžeš mrknout.
[img][http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg]http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg[/img]

Příspěvek 30.4.2009 19:20:53

Odpovědět s citací

Tak jsem se na to podíval. Nastavení kompatibility nepomáhá a drivery jsem přeinstaloval.
Bezúspěšně.
Air Forcovi děkuji za snahu a ptám se dále: neví někdo (kdokoliv) o nějaké věci, co by mi pomoct?

Příspěvek 30.4.2009 22:47:37
petr__ Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

můžeš zkusit v biosu vypnout druhé jádro.

Příspěvek 01.5.2009 11:13:31
Major General
Major General

Odpovědět s citací

a to bude furt lízt do biosu a přepínat to??? ale za zkoušku nic nedáš...

Příspěvek 01.5.2009 11:14:43

Odpovědět s citací

No, vzhledem k riziku dlouhodobých následků a mé zkušenosti s BIOSem to radši zkoušet nebudu. Ale i tak díky za radu.

Příspěvek 01.5.2009 11:32:38
Major General
Major General

Odpovědět s citací

tak pokud neděláš nic zásadního tak se teoreticky nic stát nemůže ale vypínat a zapínat jedno jádro...to je myslím hodně riskantní...pokud to budeš dělat nějak často...

Příspěvek 01.5.2009 12:06:16
Quinix Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Ne že bych byl odborník na BIOSy, ale nikdy jsem tam volbu vypnutí jednoho jádra neviděl ;)

V taskmanageru se dá procesu přiřadit jen jedno jádro - pravym na proces - Nastavit spřažení
Captain Thomson, Earthforce: Who is this? Identify yourself!
Ivanova: Who am I? I am Susan Ivanova. Commander. Daughter of Andrei and Sophie Ivanov. I am the right hand of vengeance, and the boot that is going to kick your sorry ass all the way back to Earth, sweetheart! I am Death Incarnate, and the last living thing that you are ever going to see. God sent me.

Další

Zpět na Počítače