Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kecárna Počítače Problémy s ICQ -> Miranda, no či ne?

Problémy s ICQ -> Miranda, no či ne?

Hardware, software a vše co se toho týče.

Příspěvek 23.1.2008 17:25:47
JuRas Uživatelský avatar
Natrvalo vypovězený uživatel

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Jaký má Miranda zápory? Že si u ní můžeš nastavit naprosto cokoliv? Že má milon pluginů atd. ? Žádný nemá!! Jen pro ty hloupější je zápor to, že je tam moc nastavení :P
[img][./images/thumbs/]http://evi.ic.cz/foto/Aurora_13_Back_podpis.jpg[/img]

Příspěvek 23.1.2008 17:33:01
Quinix Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Třeba právě to, že samotná miranda neumí nic, pro každou pitomost je potřeba plug-in. Pro ICQ, Jabber, MSN, aspon trochu pouzitelnejsi zobrazeni historie/konverzace, specialni stavy icq.... A s každým plug-inem klesá rychlost, stoupá riziko pádu, nároky na paměť.... to je skoro jak s Firefoxem (no-flame).
Captain Thomson, Earthforce: Who is this? Identify yourself!
Ivanova: Who am I? I am Susan Ivanova. Commander. Daughter of Andrei and Sophie Ivanov. I am the right hand of vengeance, and the boot that is going to kick your sorry ass all the way back to Earth, sweetheart! I am Death Incarnate, and the last living thing that you are ever going to see. God sent me.

Příspěvek 23.1.2008 17:35:00
henzis Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Je to jeden zápor že ma až moc možností na nastavení ale je to zároveň její výhoda. Jinak nemám rád ty co řikají že je něco je nejlepší, protože nic není nejlepší :!: A nazvat ty co mají raději něco jednodušího hlopějšímy je fakt doraz. :!: :roll: :!: Jinak společnost AOL chce tyto programy postupně odříznout.

Příspěvek 23.1.2008 17:36:17
JuRas Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

Tak to opravdu nevím, co máš za mirandu :lol:

Já mám mirandu, která má pár MB, žere mi paměti (jako ramky) asi tak 4x mín než ICQ nebo Qip a umí ICQ, všelijaký možný statusy atd. a je tu vyskakovací okno uplně na každou kravinku... ale já to mám omezený... hodně se mi líbí, jak mi tu vyskočí, co právě poslouchám za hudbu a jaká písnička bude další... což se dá nastavit, aby to automaticky psalo do statusu :lol:

Jop, to jsem četl, AOL udělala nový protokoly... ovšem moje Miranda je má, tak jsem v klidu... jinak to udělat nejde... a vždycky se najde někdo, kdo ty protokoly použije pro tvorbu vlastního klienta (qip, miranda...) takže 8) a myslím, že nejlíp by AOL proti tomu bojoval, kdyby konečně udělali klienta ICQ fakt hustýho a né ty sra*ky co vypouštěj :roll:

Ne, tak jsem to nemyslel, že ti co maj rádi jednoduchý věci, já taky... ale ti, co by na to mohli nadávat na to, jak si tam můžeš vše nastavit... to jsou hlupáci, protože nejsou natolik "vyspělí", aby si tam něco málo nastavili, protože miranda je už celkem dosti přednastavená...

Příspěvek 23.1.2008 17:44:44
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Protokol se dá lechce uzavřít a pak ostatní bud budou nahraní nebo budou kody prolamovat. Jinak četl sis licenční podmínky ICQ. Co kdyby se tam dostala poznámka že jediný klient který může používat ICQ bude právě ICQ?

Příspěvek 23.1.2008 17:47:17
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Nevim kam na to chodíš... ne každý má čas si s tím celý den hrát a ladit to... Teď jsem stáhnul aktualní verzi a vyzkousel...

speciální statusy umí u mě, ale u ostatních v kontaktech je neumí.
jinak neumí nic z toho co popisuješ a už takhle je v ní asi 10 pluginů.

Obsazená paměť: Miranda - 7MB, QIP 7MB

A jinak umíš číst? Ten odkazovaný článek tady je z 30.11.07, dávno neaktuální...

A tohle je hodně off-topic :!:

henzis: Taková poznámka tam už je od počátku...
Ivanova: Who am I? I am Susan Ivanova. Commander. Daughter of Andrei and Sophie Ivanov. I am the right hand of vengeance, and the boot that is going to kick your sorry ass all the way back to Earth, sweetheart! I am Death Incarnate, and the last living thing that you are ever going to see. God sent me.

Příspěvek 23.1.2008 17:50:47
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Quinix píše:
henzis: Taková poznámka tam už je od počátku...

Ja vím, ja chtěl vědět jestli to ví on. Jinak co když se naštvou s toho že jim "utíká" reklama a půjdou po těch (chápej výrobce klientů) co použivají ICQ mimo ICQ.

Příspěvek 23.1.2008 17:52:38
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Až někomu v AOLu dojdou prachy z reklam, tak je dost mozne, ze je neco takoveho stane... Teda nepujdou po vyrobcich, ale zariznou pripojovani z alternativnich...

Příspěvek 23.1.2008 17:58:42
Air Force Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Well ...
Mirandu jsem nezkoušel, takže o ni mlčim.
QIP jsem zkoušel, no chudou grafikubych překous a nízký HW nároky bych oslavoval. Famózní funkce (i když fungovala jen tak ve 20-ti % případů) bylo vymazání mě z cizího contact listu. Ale pod pojmem spolehlivost si představuju, že to bude fungovat alespoň zhruba tak, jak má, což QIP nesplňoval, takže sbohem.
ICQ 6 jsem taky zkoušel, nok zeblití a ještě to žere rance RAM paměti, takže sbohem :)

V součastnosti používam ICQ 5.101 build 3096 a naposledy mi spadlo ... éééé... hmmm .... aha, ono mi ještě nespadlo :)
Ale nefunguje mi přenos souborů do ICQ 6 (naopak to běží normálně).
- Jo málem bych zapoměl, nemusim nic nastavovat, aby to běželo podle mejch představ ;)
[img][http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg]http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg[/img]

Příspěvek 23.1.2008 18:12:45
JuRas Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

Quinix... opravdu nevím, co to máš za verzi/typ... ono je víc druhů Mirand :wink:

Mě jede vše... a hrál jsem si s tím (a to jsem neznalec :lol: ) malou chvilku...

Miranda mi zabírá mín jak ICQ 5.1 či Qip...

Statusy... tak žádný extra tam nejsou... stačí prostě klasický... napíšeš něco tučně a pak si napíšeš kolik toho chceš jako normal zprávu... to je jak v ICQ, akorát tam tu dlouhou zprávu nemusíš dlouze vkládat jak v tom ICQ :lol:

Air Force: qip má hnusnou grafiku, to je fakt... proto jsem tam měl skin Vist a už to vypadalo líp, ale je takovej hodně holej... je tam toho ještě mín jak v ICQ 2 :lol: :lol: :lol:

Příspěvek 23.1.2008 18:29:40
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Air Force: To nevím, co jsi měl za verzi ale co přesně ti tam nefungovalo?

Jur@'s: Miranda je jedna - miranda-im.org jestli se nepletu. To jsetli máš nějaký pack na tom nic nemění...

Kolik ti teda zabira ta Miranda, a kolik QIP a ICQ, ktere zrejme nemas ani nainstalovany...

Hm, grafika... už vám někdo někdy řek, že to je čistě subjektivní názor? Ale co, posuďte sami, oboje ve vychozim skinu. Mně se teda líbí QIP...
[img][images/thumbs/Quinix_2000431,Beznzvu.jpg]http://ukazto.com/img/2000431,Beznzvu.jpg[/img]

Příspěvek 23.1.2008 19:00:20
Jenda.SG-1 Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Quinix: Víš co, to je věc názoru... prostě každý má něco oblíbeného a za to bude bojovat do roztrhání těla... zkrátka každýmu sedne něco jinýho... proto je tolik prográmků...

Prostě Tillione- doporučuju ti ozkoušet si to všechno a co ti nejvíc sedne, to používej... nevím jak je to s historií ICQ, ale qip ji má ve formě ".txt" souborů, takže do těch se dá v případě překopat všechno přes ctrl+a, ctrl+c, ctrl+v :wink:
Jen dvě věci jsou nekonečné - vesmír a lidská hloupost. Tím prvním si ovšem nejsem tak jist.
Albert Einstein

Příspěvek 23.1.2008 19:05:50
Air Force Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Neřikal jsem, že je QIP hnusnej - jen že má chudou grafiku ;)
Kdyby šlo jen o to (což je právě důvodem minimální HW náročnosti), bral bych ho všema 10-ti. (Btw v ICQ 5.1 mam taky skin Vista - nádherně mi to ladí se skinem Windows, copoužívam (jeden ze starších Vista packů)).

2Quinix: Ať sem dělal co sem dělal a ať sem měl jakejkoliv status, pro všechny ostatní sem byl invicible + spojení taky nebylo moc spolehlivý a nefungovalo mi posílání souborů.
[img][http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg]http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg[/img]

Příspěvek 23.1.2008 19:14:03
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Air Force: chce to projít nastavení ;) posílání souborů je nutný z nějakýho důvodu zapnout v nastaveních. a Qip má systém neviditelnosti jinak než oficiální ICQ - můžeš být třeba vidět jako Online jen pro seznam viditelných, ale ostatní, i když je máš v kontaktech tě uvidí off-line atd.

Jenda.SG-1: historie teda není v txt, aspoň infinum ji má v binárním čemsi :)

A abych taky jenom nekecal, tak tady je utilitka na převod historie ze spousty klientů do QIPu :)
http://qip-infium.eu/index.php?ind=downloads&op=entry_view&iden=106

Příspěvek 23.1.2008 19:17:04
Jenda.SG-1 Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

Tak to nevím, já ji mám v TXT :-) ale zase nemám Infinum :-)
Jen dvě věci jsou nekonečné - vesmír a lidská hloupost. Tím prvním si ovšem nejsem tak jist.
Albert Einstein

PředchozíDalší

Zpět na Počítače