Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kecárna Počítače Windows Vista

Windows Vista

Hardware, software a vše co se toho týče.

Zkusíte Windows Vista ?

Ano.
22
23%
Ne.
30
32%
Už je mám a libí se mi.
14
15%
Už je mám a nelíbí se mi.
8
8%
Nemám na to hardware.
21
22%

Celkem hlasů : 95

Příspěvek 29.12.2006 11:54:17
Apple Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

to A.I.Ghost: Nezkoušel a rád vyzkouším.

Příspěvek 30.12.2006 18:17:07
Sokoro Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

nezkousel sem, ale zatim nemam tech 2GB ramky :shock:, a az budu mit za par mesicu novej comp tak se na to ani nejak nechystam, raci si dam Linux (stejne uz vsude pisu zasadne bez diakritiky :) )
Rodney: "Patnact? Kam chodite na tyhle nesmyslny cisla?"

Příspěvek 30.12.2006 22:56:08
petr__ Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

mohl by mi někdo říct něco k těm upravám firmwaru ??? o ničem takovém nevím, a ani jsem to nezaznamenal.
Jinak co se týče paměti, 512 stačí, chodí to podobně jako xp, nesmíte se nechat zmás tím, kolik paměti to využívá, přístup k ní se docela změnil, chová se to jinak.
Většina změn není pro uživatele vidět (nové jádro, API...) .
Teďka se rejpu v instalaci, jak 2k a xp ji měji úplně stejnou, tak tohle je zcela jiný ("vista pe" ??) .
Škoda , že už nejsou veřejně dostupný bety, aby si to moth každý zkusit.

PS: pro kritiky aero si téměř na výkonu nic neveme, zjevně to opravdu počítá gpu.
Většina softu se rozjet dá, problém je v nefunkčních instalátorech.(teda vyjma sw, co používají vlastní kernel-mode ovladač)

Příspěvek 30.12.2006 23:00:43
Apple Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Nevim no, já mám 512 mb RAM a Vista jenom tím, že jsem si jezdil kurzorem po ploše, tak mi sežrala 76%. A celkově to bylo pomalejší naž na normálních XP.

Příspěvek 01.1.2007 20:04:32
petr__ Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

tohle se pravděpodobně stane vždy, bez ohledu kolik tý paměti máš.Vista se snaží využít tolik paměti , kolik je dostupné. Používá ji jako cache pro vlastní urychlení, a zmenšuje swap.Když pustíš paměťově náročnou aplikaci, tak ji uvolní.

Příspěvek 13.1.2007 20:05:26
A.I.Ghost Uživatelský avatar
Airman
Airman

Bydliště: Milky Way (M-31); Solar System; Earth(Tauri); European Continent

Odpovědět s citací

Vista se snaží využít tolik paměti , kolik je dostupné. Používá ji jako cache pro vlastní urychlení, a zmenšuje swap.Když pustíš paměťově náročnou aplikaci, tak ji uvolní.

Vis jak se tomu rika?
Unix princip prace s RAM v podani Microsoft. :vomit:

Ze je instalace jina... jo je hezka, ale jeji nacitani, to je porod... konecne to u Applu slohli (tam je to stejne... nez instalace "nabootuje" si stihnu uvarit caj a vypit ho) :lol: :lol:

pro kritiky aero si téměř na výkonu nic neveme, zjevně to opravdu počítá gpu.

Dobre, AERO pocita GPU.
Dam si athlona 3000+, 512RAM a X1950Pro (napriklad), aby mi GPU v pohode pocitala aero a pocitac by se nezasekaval... :roll:
Pro srovnani,
novou verzi MacOS se mi povedlo sprovoznit na
IP4 Prescott 2.8Ghz, 512Ram@400Mhz a Radeon 9600Pro, to vse na zakladni desce Gigabyte s intelovou chip. sadou 865.
Zere to to 10% CPU a Memory (Active + Zarezervovane) tvori 255MB, pri spustene Opere, Thunderbird a AIM klientu.

Tipni si, zda se mi na tom vubec povede sprovoznit Vistu tak, abych nemel zadne problemy s pripadnym zasekavanim obrazu, nebo ze by mi to nezralo alespon 50% CPU. :wink:

PRAETORIANNI NONNUMQUAM IN PROELIO NUMQUAM IN BELLO SUPERANTUR
  • GA-965P-DS3
  • IC2D E6400 @ 3.2Ghz
  • gSkill 800Mhz, 2048Mb
  • INNO3D 7600GST
  • 2xSeagate 10.320Gb RAID1
  1. Mac OS X 10.4.8 ; JaS + Semthex + Pion + Terminal
  2. Windows XP SP2 ; build 2180 + nLite + selfpatch

Příspěvek 13.1.2007 20:25:24
Apple Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Až budu mít možnost, tak přecházím na Mac OS X:-). Vistu jsem osobně vyzkoušel a něják mi nesedla a XP akorát pořád reinstaluju.

Příspěvek 13.1.2007 20:32:12
Aiden_Ford Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Určitě to aspon vyzkouším
[img][images/thumbs/Aiden_Ford_032uv7.png]images/thumbs/Aiden_Ford_032uv7.pnghttp://[/img]
[img][images/thumbs/Aiden_Ford_barstargate2az8.gif]images/thumbs/Aiden_Ford_barstargate2az8.gifhttp://[/img]
[img][images/thumbs/Aiden_Ford_atlantisuserbaryr9.jpg]images/thumbs/Aiden_Ford_atlantisuserbaryr9.jpghttp://[/img][img]images/broken_link.gif[/img]

Příspěvek 13.1.2007 21:28:02
H@wk Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Jak se tak dívám, tak se tady bavíte převážně o těchle věcech...

Nároky - udávané nároky nikdy nesmíte brát vážně ! i pokud máte míň než minimum, tak z toho to dostatečné většinou dokážete v poho vymáčknout. Ohledně Visty, ty nároky nebudou tak krvavé jak se píše atd... ano, jsou vyžší než u XP, ale když vycházely XPčka, tak na tom byly v porovnání stejně, většina lidí se hádala, jestli jim to půjde - či ne. Jinak pokud budete mít 1Ghz, aspoň 256MB ram (radši těch 512MB) a slušnou minimálně 128bit grafiku, tak Visty rozjedete.Nebude to sice nic uchvatného, ale měly by šlapat... ovšem, čím lepší komp, tím líp . Ohledně paměti Visty , snaží se všechno nacpat do paměti,pokud to jde, takže opravdu dost "koštuje". Zkoušel jsem poslední build na 1,2Ghz 512MB, 9600pro a šlapaly (byly sice docela dost líné, ale šly slušně)
:lol:

Grafika - Tohle asi nemá cenu moc rozebírat, je sice moc pěkné, když systém vypadá hezky, ale podle mě je to asi to poslední v čem by měl vynikat. Že nebudete mít grafiku podporující Aero ? A vážně to potřebujete ? Pokud potřebujete "machrovat" jak to hezky vypadá, kupte si lepší stroj...

Funkce - to o čem se tady málo mluví jsou funkce a součásti systému (pominu-li WMP11 a IE7, které sice o5 vypadají hezky, ale nepochytily snad nic nového) , podle microsoftu by mělo přibýt mnoho součástí pro lepší chod systému (první XP mi padaly do měsíce... poslední verze, kterou mám mi šlape přes půl roko bez problémů) , taky ovšem záleží, jak se o systém staráte (někteří jako prasata) , ale to už je něco jiného ... takže,uvidíme uvidíme...

Zabezpečení a stabilita - V tomhle asi budeme všichni za jedno, nic není bez chyb a 100% stabilní, hlavně pokud je řeč o Windows :lol: , ale s příchodem XP a postupem času chyb podstatně ubylo, tak doufám, že u Visty to bude zase o něco lepší... ovšem určitě né ze začátku a nějaké nové taky budou...

Shrnutí - Osobně Visty ani neschvaluju ani neodsuzuju, momentálně čekám na CZ verzi, nainstaluju a pokud mi nebudou vyhovovat, tak se vrátím na XP (stejně asi né na dlouho) . A Linux a MAC OS X? Linux je podle mě pro běžného uživatele moc složitý a naopak MAC OS X je (o5 podle mě) hlavně pro efekt... proto jsou tady Windowsy, které jsou něco mezi tím a mě vyhovují. Konec :arrow: :wink:

(Všechno můj názor kamenujte dle libosti) :D
Intel Core2Duo E8500
4096MB DDR2-1066Mhz Kingston HyperX
Gigabyte EP45-DS3L
ASUS 8800Ultra
Seagate Barracuda 1,5TB + Seagate Barracuda 250GB - System Disk
LG Flatron L245WP 24"
Logitech Z-2300
Logitech G5 Mouse,G15 Keyboard

Příspěvek 13.1.2007 21:54:22
Apple Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

To Hawk: Slovo bezpečnost Windowsy dost míjí, ve srovnání s Linuxy a Mac OS X.
1. Mac
2. Linux
dlouhá mezera
3. Windowsy
Mac OS chci hlavně kvůli větší přívetivosti.

Příspěvek 13.1.2007 22:01:37
H@wk Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Jj, však jsem o bezpečnosti (skoro) nic neříkal :D s tímhle souhlasím...
Intel Core2Duo E8500
Gigabyte EP45-DS3L
ASUS 8800Ultra
LG Flatron L245WP 24"
Logitech Z-2300

Příspěvek 13.1.2007 23:13:34
Apple Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Jasný, ale psal jsi tam, že při příchodu XP, chyb ubylo, bych řekl, že spíše naopak a se SP 2 to dodělali.

Příspěvek 14.1.2007 18:27:50
H@wk Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Zase záleží jakých no,.. ale určitě byly o dost stabilnější... ale jinak souhlasím, je to jak rozflákaný cedník poslepovaný sekunďákem :lol:
Intel Core2Duo E8500
Gigabyte EP45-DS3L
ASUS 8800Ultra
LG Flatron L245WP 24"
Logitech Z-2300

Příspěvek 15.1.2007 00:03:34
A.I.Ghost Uživatelský avatar
Airman
Airman

Bydliště: Milky Way (M-31); Solar System; Earth(Tauri); European Continent

Odpovědět s citací

Kdyz uz jsme u te technicke stranky.
Co vista prinese?

Z tech veci o nichz se mluvi vsude:
IE7, WinMP11, AERO, jiny system pristupovych prav (tedy vetsi bezpecnost), jiny pristup s praci jak s ram, tak i s CPU.

Kdyz to zhodnotim:
IE7:
Slibovana plna podpora CSS - ani napad. Diry - stare odesli, nove objeveny. Jadro prestavovane nebylo.
Verdikt: :roll:

WinMP11:
Design - ano, gratuluju, konecne neco, co se libilo mym ocim.
Funkcionalita vsak zustala na urovni M$.
Porovnojme s jinymi alternativami a stale nam vyjde ze to ono neni...

AERO:
Kapitola sama o sobe, ale ta HW narocnoct za to nestoji.

Jinak rozvrstveny system pristupovych prav:
Na to si pockame. Statistiku nam dobre udelaji viry, cervy, trojany a podobna havet' a pocet zaplat.
Kdyby se nekdo zajimal, tak nynejsi pocet zaplat pro win XP je neco pres 200 kusu.

Ram, CPU:
V tech buildech co jsem to zkousel, tak se jim to moc nepovedlo. Doufejme v lepsi zitrky.

------

Jedine co mne stve je to, ze M$ ma vsechno (penize, schopne lidi, zkusenosti, dominantni postaveni a tudiz i furu casu) proto, aby vyvinulo extremne spolehlivy, prijemny pro uzivatele a rychly OS + tuny dalsich produktu.
To by ovsem nebylo vydelecne, ze? :evil:

PRAETORIANNI NONNUMQUAM IN PROELIO NUMQUAM IN BELLO SUPERANTUR
  • GA-965P-DS3
  • IC2D E6400 @ 3.2Ghz
  • gSkill 800Mhz, 2048Mb
  • INNO3D 7600GST
  • 2xSeagate 10.320Gb RAID1
  1. Mac OS X 10.4.8 ; JaS + Semthex + Pion + Terminal
  2. Windows XP SP2 ; build 2180 + nLite + selfpatch

Příspěvek 15.1.2007 02:05:02
vitakappa Airman
Airman

Odpovědět s citací

Sokoro píše:
raci si dam Linux (stejne uz vsude pisu zasadne bez diakritiky :) )

Člověče, to mám chápat jako že u nás na Linuxu není čeština? A z čeho myslíte, že teď píšu?

Čeština i jakýkoliv jiný jazyk není pro linux problém, jinak doporučuji si jednak něco o linuxu přečíst a druhak silně doporučuji distribuci Mandriva, má nejlepší českou podporu a je vyvíjena především na desktop (i když já na tom provozuji několik serverů).

Jinak na Linuxu jde rozběhnout i Warcraft 3 (nemám ověřeno).
with all Better and Better wishes
Víťa

PředchozíDalší

Zpět na Počítače