Potřeboval bych poradit,jak udělat v Phpéčku chat.Vím že můžu použít chat od blueboardu nebo jiných,ale potřebuju aby sem si ho mohl kompletně přispůsobit podle mých potřeb.
Captain Thomson, Earthforce: Who is this? Identify yourself! Ivanova: Who am I? I am Susan Ivanova. Commander. Daughter of Andrei and Sophie Ivanov. I am the right hand of vengeance, and the boot that is going to kick your sorry ass all the way back to Earth, sweetheart! I am Death Incarnate, and the last living thing that you are ever going to see. God sent me.
Ja vim,tak ale todle je podle me hodne aktivni forum a ja jinde zaregistrovanej nejsem a dal sem to prece do kecárny.Ja bych chtěl jen jestli by mi někdo polopaticky poradil,pač na netu sem mi nepovedlo najít návod pro začátečníky
Pokud už něco v PHP umíš, můžu tě navést základním principem. Nedávno jsem dělal guestbook, takže chat bych udělal stejně, ale s pár změnami.
Nejdřív uděláš formulář, kam budeš psát text, který budeš odesílat. Tento text si dáš do nějaké proměnné ($text například) Ulož proměnnou $text do nějakého externího souboru (třeba s koncovkou .txt) A pak už jenom includuješ (přidáš) onen soubor do PHP souboru s formulářem.
Takto pracuje guestbook. Chat bych udělal jenom buď s tím, že dáš automatický refresh každých... 10 sekund? Popřípadě můžeš dát includovaný .txt do IFRAME a u něho dát také refresh, klidně i v menších intervalech (nebude se pak obnovovat formulář. Poznámka: kdyby jsi něco psal do formuláře a stránka se obnovila, neodeslaný text by byl ztracený, proto doporučuji verzi s IFRAME)
V Php neumím nic,ale na internetu už sem našel několik příruček pro začátečníky.Ale jestli sem tě dobře pochopil,tak by stačilo dát do guestbooku jen ten refresh a je z toho vlastně chat,kdy to co napíšeš nemizí,což ja bych potřeboval,aby tam zůstavalo.
No, tak doporučuju nastudovat něco o databázích, protože soubory jako úložiště dat jsou pomalé a nespolehlivé...
Stránku rozdělíš na dva framy, do jednoho dáš formulář, do druhého výpis chatu.
Jinak na netu se dají určitě stáhnout už hotové skripty...
A znova řikám, že tady fakt neni ideální místo, kde tohle řešit.
Captain Thomson, Earthforce: Who is this? Identify yourself! Ivanova: Who am I? I am Susan Ivanova. Commander. Daughter of Andrei and Sophie Ivanov. I am the right hand of vengeance, and the boot that is going to kick your sorry ass all the way back to Earth, sweetheart! I am Death Incarnate, and the last living thing that you are ever going to see. God sent me.
Ashrak: Tak tu databázi jsem nenavrhl proto, že s ní sám neumím, a tak bych kecal blbosti. Toto je způsob, který zatím praktikuju a funguje vcelku dobře.