Blue Mars předvádí úžasnou grafiku, která je vykoupena nižší svobodou.
Čili si to zahraje méně lidí. Way to go!
V budoucnu si člověk třeba bude moci vyzkoušet motorku či auto ve virtuál.realitě, kde bude fotorealistická grafika a jízdní model bude k neroznání od naší reality, ale to je ještě daleko.
Nějaký Colin McRaye je taky už dnes propracovaný, ale ty by sis jako skutečně na základě hry s tímto propracovaným fyzikálním enginem koupil auto?? Můžeme si udělat referendum, pokud je odpověď kladná, můžeš totiž třeba zjistit, že jsi blázen.
Ale vsadím se, že autoři se budou snažit, aby jejich ukázkové produkty ve virtuálním světě vypadaly a fungovaly stejně, jako ty reálné.
No jistě, a proto reklamní fotografie čehokoliv jsou dnes tak mohutně fotošopované

Nakupování přes net má svůj potenciál k využití, ale nikdo rozumný si nekoupí přes net něco, co na vlastní kůži neokusil. Na druhou stranu, na světě je plno nerozumných lidí, že ano.
Každopádně odsuzovat toto už teď chce velkou dávku demagogie
Až vyrosteš, tak budeš mít třeba načteno něco o tom, že podobné pokusy tu už byly a vždy selhaly. Proč asi?
takže se přikláním k názoru, že do SL chodí 1-2 mil. lidí. z celého světa.
Jsem líný si to googlovat, takže nicméně i kdybych operoval s tvým číslem, pak je to hezká cca. jedna tisícina uživatelů netu.

Opravdu signifikantní počet. Mohl by jsi oponovat, že:
v počátcích mělo jen velmi málo lidí počítač a ještě méně počítač s internetem, bylo to velmi drahé.
...Ale v tomhle si i sám odpovídáš. Internet mělo málo lidí, protože to bylo drahé a mělo to málo funkcí. Nikoliv proto, že na internetu by bylo všechno obtížnější než jinde. Já se tě ptám na "A" a ty mi odpovídáš "B".
P.S.: když znáš a víš vše o virtuál.světech, nezapomeň napsat do Avatar Reality, Linden Labu a do Mindark, aby své světy zrušili, protože je to k ničemu, lidi to stejně nebaví a hraje to jen pár lidí

A vůbec se tam nevydělávají milióny dolarů

PanAm taky svého času vydělával milióny dolarů...

Vizionáři prorokují virtuální realitu asi už patnáct let. Za tu dobu se objevil a zmizel i boom 3D brýlí, který s ní úzce souvisel. To není o tom, že jsem ignorant, to je prostě o tom, že za současného stavu technologií může skutečně jen snílek odtržený od reality doufat, že lidé začnou na netu masivně něco dělat složitěji, než doposud.
ANO, pokud příjde nová technologie, může se stav věcí změnit a pokud se objeví něco jako ovládání myšlenkou, ale i v něm to bude nářez, protože myšlenky nemáme ucelené a jednotné. A především - nic z té "úžasné 3D fotorealistické jednoduché technologie budoucnosti" není v SL ani Blue Mars. To jsou jen neohrabané dema lákající na to, jak nejsou och-tak-futuristické. Za poslední rok se o SL pořádně neobjevila jediný větší zpráva v médiích, nahradil ho v noviných staromodní ale uživatelsky mnohem přístupnější Facebook.
To je jako s hlasovou komunikací nebo videotelefony. Proč je tu dnes nemáme, když technologie jim už dostačují? Není to třeba proto, že pro většinu lidí je prostě nepohodlné v přeplněné wifi kavárně (nebo i doma) nahlas říct "jdi na freefoto a najdi videa lolitek" nebo "to je ale kokotská diskuze, odešli"? Nebo proto, že pro ně není pohodlné se pro telefonát učesat a namalovat? Vizionáři jsou snílci, kteří mají občas náhodou pravdu, ale nic to nemění na tom, že jsou většinou zcela odtrženi od reality a potřeb uživatelů. Uživatelů, kteří vytvářejí potřebami trh. Pokud internet za svou dobu své existence něco ukázal, pak spíše to, že se spojuje s realitou, ne že se od ní vymezuje v nějakých 3D alter světech (MMO nepočítám, v těch se nenakupuje).
Stále jsi mi neodpověděl, proč by lidé měli začít nakupovat během desítek minut logování a chození v Second Life namísto nějakého Aukra, kde udělají totéž i z PC 486 za dvě minuty. Čekám.