Vanguard: Černá obrazovka, to se mi na strí sestavě také stávalo, ale pouze při určitém nastaení detailů. V menu s nastavováním detailů a podobných věcí jsem všchno vyhnal na max, i AA, a hra šlapala docela v poho. Jenže když jsem chtěl na Normandy vlézt do hvězdné mapy, tak to jako vždycky hodilo černou obrazovku a dál se nic nedělo. Vyřešilo to dát detaily na střední stupeň, ale ostatní mohlo zůtat na max a už to ten problém nedělalo.
Jestli bys na to teď měl, tak bych doporučoval upgrade grafiky.Z NVIDIí nějakou z řady 9600GT (pozor, neplést z 9600GSO, to je totiž ořezaná verze) . Ty úplně základní začínají už na dvou tisících, ale kdybys do toho dal tak 2300, tak si můžeš pořídit i takovou, která je už od výrobce lehce přetaktovaná.
Já mám teď Zotac 9600GT 512MB DDR3 AMP Edition a výsledky v GPU-Z vypadají takto:
http://img200.imageshack.us/img200/7384/zotac.jpg
Ale zpátky k hře. Mass Effect je u mně na vrcholu sci-fi PRG her. Právě tato hra a Star Wars: Knights of the Old Republic 1 a 2 jsou to nejlepší, co jsem zaím hrál.
Kdyby v Mass Effectu byli lepší boční questy nebo několik miniher, něco na styl KotORu, tak by to byla vůbec best sci-fi akce.
Snad se z toho ve dvojce poučí a tychto pár featurek tam přidají nebo vymysí zase něco originálního. Jak už jste tady říkaly, rád bych si zalétal s Normandy. A nebylo by špatné mít možnost přímo se na nějaké planetě mezi přímo v městě projiždět mezi domy vlastnoručně ovládaných vozidlem.