Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kecárna Hry Mass Effect

Mass Effect

počítačové, konzolové, deskové a další hry

Příspěvek 12.6.2009 10:47:31
Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

To mě dost překvapuje, že tady není forum o zřejmě nejlepší scifi/space opera hře za posledních několik let. :-) Zvláště když to po fenomenálním traileru na pokračování vypadá, že plánovaná triologie by mohla mít dost koule. Hrál či hraje to někdo?
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

Příspěvek 12.6.2009 11:03:57
DAVE! Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

po shlédnutí traileru jsem hned začal hledat dvd s Mass Effect. Našel a nainstaloval a hraju teď za vojandu. Jestli se do toho pustím znovu, tak si to dám za biotika, s tím je největší sranda a dá se použít proti všem
Obrázek

Příspěvek 12.6.2009 17:06:44
Pomeranc Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Výborná hra. Hrál jsem to někdy loni, bohužel někdy za polovinou hry jsem byl nucen formátovat disk a o uloženou hru jsem přišel. Neměl jsem sílu to hned začínat znova, takže jsem to na čas uložil k ledu. Asi dva týdny zpět jsem si ale hru nakonec znovu nahrál, takže to teď náhodou hraju. :)

Opravdu povedený a propracovaný kousek, pokračování si určitě dám taky líbit. :wink:
[img][http://img532.imageshack.us/img532/8279/podpisg.jpg]http://img532.imageshack.us/img532/8279/podpisg.jpg[/img]

Pomerančova videotéka.
CustomCovers - vaše DVD obaly

Příspěvek 13.6.2009 12:45:27
Lionel Airman
Airman

Odpovědět s citací

já to dohrál několikrát, nejdřív za vojáka, potom za infiltratora, biotika a nakonec za technika, fakt zábava hlavně potom co se ti otevřou ty bonusy jako třeba výbava pro spektry :D pak to je nářez, ta fůra vylepšení lepší než jakýkoli RPG co sme hrál :)

Příspěvek 13.6.2009 20:20:55
Pomeranc Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Tak dneska jsem to poprvé dohrál. :) Hrál jsem to od začátku za vojandu. Ani si nedovedu představit, že bych to hrál za chlapa, asi kvůli tomu, že mě ten příběh tak chytil a mám to tak zafixované. Příběh a filmový styl téhle hry na mě opravdu zapůsobil. Je vidět, že tady na tom někdo pořádně máknul. Takhe si představuju moderní hry. Nádherná grafika, atmosférická hudba, všeobecně propracované do mnoha detailů. Uvítal bych jen větší variabilitu u vedlejších misí, kdy jen tak prozkoumáváte planety.

PS: Celou hru jsem se snažil, aby se mi zbraně nepřehřívaly, v poslední fázi se mi ale několikrát stalo, že se mi zbraň přehřála a už se neochladila. Nevím jestli je to účel (jako že se zasekne), nebo bug, protože zabíjet potom Sarena v posledním kole jen pistolí není zrovna sranda. :lol:
[img][http://img532.imageshack.us/img532/8279/podpisg.jpg]http://img532.imageshack.us/img532/8279/podpisg.jpg[/img]

Pomerančova videotéka.
CustomCovers - vaše DVD obaly

Příspěvek 14.6.2009 17:46:00
Skrejm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Tak musím říct, že ME jsem si stahl hned jak to na PC vyšlo a musím říct, že mě tahle hra skutečně překvapila (nebo spíš, že EA něco takového vůbec dovolila vydat) a je to snad jediná hra od EA, kterou jsem si koupil. :lol:
A btw. já si teda neumím představit, že bych to hrál za ženskou. :lol:
"Science has made us gods even before we are worthy of being men." -- Jean Rostand - French biologist (1894 - 1977)

[img][http://img361.imageshack.us/img361/7331/ncis1copydk0.jpg]http://img361.imageshack.us/img361/7331/ncis1copydk0.jpg[/img]

Příspěvek 14.6.2009 18:01:46
Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

Právě jsem si hru objednal, pokud to bude pro sci-fi stejná pecka, jako byla hra Zaklínač pro fantasy, bude to něco.

scream CZE: kámoš vždycky říká: "Radši se budu dívat na krásně vymodelovaný dámský pozadí, než na ohyzdného, hnusného chlapa." :lol:

Příspěvek 14.6.2009 20:58:22
DAVE! Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

http://www.youtube.com/watch?v=itHsEbDelbQ&feature=player_embedded

tohle vypadá velmi slušně. Hlavně ta grafika a fyzika
Obrázek

Příspěvek 14.6.2009 23:48:20
pilarius Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Mass Effect má skvělý příběh, slušnou grafiku a výběr hlavního hrdiny (pohlaví, zbroje, zbraně, schopnosti). To z něj dělá "interaktivní film". Interaktivní filmy společně s multiplayerovými střílečkami jsou moje nejoblíbenější žánry, takže pro mě je ME na pomyslném vrcholu mého žebříčku oblíbených her. Není tam sám, ale je tam. Jestli pro ME 2 zapracují na variabilitě výbavy (chce to víc textur, protože se později vzhledy dost opakovaly), tak bude pro mě hra ještě dokonalejší.

Pomeranc píše:
Celou hru jsem se snažil, aby se mi zbraně nepřehřívaly, v poslední fázi se mi ale několikrát stalo, že se mi zbraň přehřála a už se neochladila. Nevím jestli je to účel (jako že se zasekne), nebo bug, protože zabíjet potom Sarena v posledním kole jen pistolí není zrovna sranda. :lol:

To je jedna z "protipirátských" ochran. Tahle hra je opravdu velmi dobře chráněná. Pokud máš originál, tak je to divný, ale od toho ochrany jsou, aby prudily všechny, včetně poctivých zákazníků :( . Stane se. Mělo by stačit uložit a načíst hru.

Pomeranc píše:
Hrál jsem to od začátku za vojandu.

Já jsem asi nějakej úchyl, ale snad všechny hry, kde lze vybírat pohlaví, hraju za ženy. Fallout 3, TES Oblivion, Mass Effect... Když už mám k dispozici "interaktivní film", tak si alespoň můžu obsadit do hlavní role někoho, kdo se mi líp poslouchá, a na koho se mi lépe kouká. Akčních filmů s chlapama už bylo dost (Arnold nedělá do těch her dabingy a dabér Duka Nukema jsem nikde jinde neslyšel :D ).
Obrázek
Kritiku přijímám pouze tehdy, je-li podána slušně. Snažím se k vám chovat přívětivě, tak se ke mně prosím chovejte také tak.

Příspěvek 15.6.2009 09:51:25
Ivory Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Mass Effectu jste se už vyjádřily a já souhlasím s vaší chválou. Zmínit tedy jenom jeden aspekt hry je na facku, ale do paměti se mi vryl soundtrack. Řekněte sami, na procházku po citadele se při tom hudebním doprovodu prostě nedá zapomenout.

Nevíte, za kolik se teď dá Mass Effect koupit? Nebo kde je to nejlevnější?

Nějak to tu nikdo nezmínil a i když je to asi automatické, tak já jsem Mass Effect hrál na PC, velmi povedený port z konzolí.
Obrázek
Fly High My Friends, Bob Stencil.

Příspěvek 15.6.2009 11:15:26
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Jo, jasně, hudbu jsem akorát zapomněl zmínit, ale na ni jsem nezapomněl. To také podporuje to mé zařazení do kategorie "interaktivní film".

Na XZone ho mají za 559 Kč, takže to půjde určitě sehnat kolem 500 Kč.

Já jsem hrál taky na PC. Zase tak povedený port to podle mě nebyl, zvláště ten interface mohl být přehlednější (ale za takovou prkotinu bych nesnížil hodnocení ani o jedno procento; jen by to mohli zlepšit do dvojky).
Obrázek
Kritiku přijímám pouze tehdy, je-li podána slušně. Snažím se k vám chovat přívětivě, tak se ke mně prosím chovejte také tak.

Příspěvek 15.6.2009 13:29:33
DAVE! Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

interface byl pro PC verzi úplně předělán a vylepšen. Dle mého názoru je Mass Effect taky jeden z nejlepší portů za poslední dobu.

pilarius píše:
To je jedna z "protipirátských" ochran. Tahle hra je opravdu velmi dobře chráněná. Pokud máš originál, tak je to divný, ale od toho ochrany jsou, aby prudily všechny, včetně poctivých zákazníků :( . Stane se. Mělo by stačit uložit a načíst hru.

tak to si dovolím oponovat. Je to obyčejný bug.

Já jsem dříve ME nemohl hrát kvůli GPF erroru, který nešel odstranit na žádném novém ovladači, ale teď jsem zkusil jiný postup instalace a žádné GPF nemám, to je zajímavé
Obrázek

Příspěvek 15.6.2009 13:39:45
Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

Nejlevněji jde ME sehnat za 399,- Kč.

Příspěvek 15.6.2009 14:20:06
Airman
Airman

Odpovědět s citací

DAVE! píše:
tak to si dovolím oponovat. Je to obyčejný bug.

A to tak jednoduchý bug neopravili za tu dobu, co je hra venku? To se mi nějak nezdá. Vždyť to musí být jednoduchá funkce.
Jinak se to dá vlastně asi taky obejít trainerem, který přehřívání ruší úplně.
Obrázek

Příspěvek 15.6.2009 14:30:32
DAVE! Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

ano, je to jedna z největších nevýhod. Bioware se původní hru moc nestará
Obrázek

Příspěvek 19.6.2009 16:38:22
Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

Tak už to mám, je to skvělá hra, jen co je pravda, jen kdyby tak často nepadala a nesekala se... Ne, že by se mi to nějak trhalo, ale prostě se mi to třeba sekne uprostřed videa, nebo tam zůstane jen černá obrazovka, pak musím hru vypnout a zase zapnout. Je to dost otravné. Nemá někdo nějákou radu?

Příspěvek 19.6.2009 16:45:15
DAVE! Uživatelský avatar
Captain
Captain

Příspěvek 20.6.2009 10:34:40
Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 3800+, 2.01 GHz, 2,00 GB RAM, Grafická karta 256 MB(teď přesně nevím co je to za typ, ale pokusím se to zjistit).

EDIT: takže grafická karta Gainward, víc ale nevím.

Příspěvek 20.6.2009 10:40:31
DAVE! Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

http://www.stahuj.centrum.cz/utility_a_ostatni/systemove_nastroje/ostatni/gpu-z/?g[hledano]=GPU-Z&g[oz]=0.3.4

tahle hračka to zjistí raz dva. Pak to vyfoť a pošli sem
Obrázek

Příspěvek 20.6.2009 12:05:02
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Když už jsem ten topic začal, tak abych se tak nějak... IMO je Mass Effect asi nejlepší scifi hra, co jsem za posledních několik let hrál. Líbil se mi hodně Fallout 3, ale oproti Mass Effectu s jeho dějem, revolučně udělanými dialogy a epickým settingem je prostě Fallout 3 sračkou... Škoda, že ve hře není o něco větší variabilita (bylo by fajn si na chvíli zalétat s Normandy nebo se třeba flashbackově vrátit do těla Protheana), ale navzdory tomu je to IMO hra, kterou musí hrát každý na tomhle foru :-) Někdo nezasvěcený by mohl říct, že v podstatě je to nová generace interaktivního filmu, jak dobře to vypadá.
Obrázek

Příspěvek 20.6.2009 16:56:56
Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

DAVE! píše:
http://www.stahuj.centrum.cz/utility_a_ostatni/systemove_nastroje/ostatni/gpu-z/?g[hledano]=GPU-Z&g[oz]=0.3.4

tahle hračka to zjistí raz dva. Pak to vyfoť a pošli sem

Není třeba, už vím proč. Nepodporuje mi to grafárnu... :cry: :cry: :cry:

Příspěvek 20.6.2009 18:46:50
Ivory Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Vanguard: Černá obrazovka, to se mi na strí sestavě také stávalo, ale pouze při určitém nastaení detailů. V menu s nastavováním detailů a podobných věcí jsem všchno vyhnal na max, i AA, a hra šlapala docela v poho. Jenže když jsem chtěl na Normandy vlézt do hvězdné mapy, tak to jako vždycky hodilo černou obrazovku a dál se nic nedělo. Vyřešilo to dát detaily na střední stupeň, ale ostatní mohlo zůtat na max a už to ten problém nedělalo.

Jestli bys na to teď měl, tak bych doporučoval upgrade grafiky.Z NVIDIí nějakou z řady 9600GT (pozor, neplést z 9600GSO, to je totiž ořezaná verze) . Ty úplně základní začínají už na dvou tisících, ale kdybys do toho dal tak 2300, tak si můžeš pořídit i takovou, která je už od výrobce lehce přetaktovaná.

Já mám teď Zotac 9600GT 512MB DDR3 AMP Edition a výsledky v GPU-Z vypadají takto:
http://img200.imageshack.us/img200/7384/zotac.jpg

Ale zpátky k hře. Mass Effect je u mně na vrcholu sci-fi PRG her. Právě tato hra a Star Wars: Knights of the Old Republic 1 a 2 jsou to nejlepší, co jsem zaím hrál.

Kdyby v Mass Effectu byli lepší boční questy nebo několik miniher, něco na styl KotORu, tak by to byla vůbec best sci-fi akce.
Snad se z toho ve dvojce poučí a tychto pár featurek tam přidají nebo vymysí zase něco originálního. Jak už jste tady říkaly, rád bych si zalétal s Normandy. A nebylo by špatné mít možnost přímo se na nějaké planetě mezi přímo v městě projiždět mezi domy vlastnoručně ovládaných vozidlem.
Obrázek
Fly High My Friends, Bob Stencil.

Příspěvek 20.6.2009 18:49:15
DAVE! Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Raynor píše:
Když už jsem ten topic začal, tak abych se tak nějak... IMO je Mass Effect asi nejlepší scifi hra, co jsem za posledních několik let hrál. Líbil se mi hodně Fallout 3, ale oproti Mass Effectu s jeho dějem, revolučně udělanými dialogy a epickým settingem je prostě Fallout 3 sračkou... Škoda, že ve hře není o něco větší variabilita (bylo by fajn si na chvíli zalétat s Normandy nebo se třeba flashbackově vrátit do těla Protheana), ale navzdory tomu je to IMO hra, kterou musí hrát každý na tomhle foru :-) Někdo nezasvěcený by mohl říct, že v podstatě je to nová generace interaktivního filmu, jak dobře to vypadá.

Fallout 3 je taky hodně zajímavý. Ale stačí se podívat na madbrahmin, kde mají sídlo HC hráči co předchozí díly někdy odehráli i 10x a pro ně je Fallout 3 hra pro puberťáky (hlavně že oni v době Falloutu 2 byly dospěláci :D ) Mě se v Mass Effectu moc nelíbí ten výběr zbrojí a inventář. Jediná překrásná je tam colossus armor a zbytek jsou hnusy (tak, ještě titan by šel). A když už jsme u toho vytváření postavy, trochu mi tam chybí větší výběr účesů. Když už si vytvářím postavu tak pořádně. U ženských tam je snad jenom jeden koukatelný účes a to ten defaultní

a taky nejde prakticky vůbec modovat. Jedině měnit textury zbroje, garussova tvář apod.
Obrázek

Příspěvek 20.6.2009 19:09:50
Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

Ivory píše:
Vanguard: Černá obrazovka, to se mi na strí sestavě také stávalo, ale pouze při určitém nastaení detailů. V menu s nastavováním detailů a podobných věcí jsem všchno vyhnal na max, i AA, a hra šlapala docela v poho. Jenže když jsem chtěl na Normandy vlézt do hvězdné mapy, tak to jako vždycky hodilo černou obrazovku a dál se nic nedělo. Vyřešilo to dát detaily na střední stupeň, ale ostatní mohlo zůtat na max a už to ten problém nedělalo.

Jestli bys na to teď měl, tak bych doporučoval upgrade grafiky.Z NVIDIí nějakou z řady 9600GT (pozor, neplést z 9600GSO, to je totiž ořezaná verze) . Ty úplně základní začínají už na dvou tisících, ale kdybys do toho dal tak 2300, tak si můžeš pořídit i takovou, která je už od výrobce lehce přetaktovaná.

Já mám teď Zotac 9600GT 512MB DDR3 AMP Edition a výsledky v GPU-Z vypadají takto:
http://img200.imageshack.us/img200/7384/zotac.jpg

Ale zpátky k hře. Mass Effect je u mně na vrcholu sci-fi PRG her. Právě tato hra a Star Wars: Knights of the Old Republic 1 a 2 jsou to nejlepší, co jsem zaím hrál.

Kdyby v Mass Effectu byli lepší boční questy nebo několik miniher, něco na styl KotORu, tak by to byla vůbec best sci-fi akce.
Snad se z toho ve dvojce poučí a tychto pár featurek tam přidají nebo vymysí zase něco originálního. Jak už jste tady říkaly, rád bych si zalétal s Normandy. A nebylo by špatné mít možnost přímo se na nějaké planetě mezi přímo v městě projiždět mezi domy vlastnoručně ovládaných vozidlem.

Peníze by se sehnat daly, ale spíš uvažuji o koupi notebooku.
Teď jsem to tak trochu vyřešil. Sice se to sekne jednou za hodinu, ale co, hlavně že můžu hrát. Prostě jsem si dal rozlišení 800x600, režim v okně a všechno jsem dal na střední detaily.

Ke hře. Mass Effect je opravdu velmi výborná hra. Nějáký Fallout 3 se může jít zahrabat. K čemu vám je obrovský a otevřený svět Falloutu, když se tam stejně nic neděje a jediným spestřením je několik útočích krys? Na F3 je nejzajímavější začátek, dětství ve vaultu. na ME je zajímavé všechno :-).

Příspěvek 20.6.2009 21:02:58
Major General
Major General

Odpovědět s citací

V podstatě souhlas, no. Mě se na Mass Effectu hlavně dost líbí ty "buddy momenty", á la dialogy ve výtahu, vybírání si partnera nebo možnost někoho uzemnit. Jasně, i ve Falloutovi (i 1 a 2) jste mohli někoho pořádně vyfuckovat, ale tady vám za to ten člověk neustřelí automaticky hlavu a - co je lepší - potkáte ho znova, často protože je to člen vaší posádky. Miluju hraní za mírného renegáda, protože ačkoliv se chováte a mluvíte jako maximální cynik, pořád jste kladný hrdina. Nějaké popíchování mezi postavami mi ve Falloutu hrozně chybělo a tady je to udělané super (byť na Zaklínače a jeho dialogy v hospodě to asi furt nemá :lol:).

No a prostě... je na studii co dokáže všechno střih. Namísto tupého koukání do tváře člověka, se kterým se bavíte, tady máte střihy z různých úhlů na postavy a i když obsah dialogu nemusí být zajímavý, je to mnohonásobně lepší, než v jiných RPG.
Obrázek

Další

Zpět na Hry