Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kecárna Hry Mass effect 3

Mass effect 3

počítačové, konzolové, deskové a další hry

Příspěvek 12.3.2012 19:18:23
Wanted Uživatelský avatar
Major
Major

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Musíš chodit bez sprintu a pořád freezovat obrazovku :D :D

Btw, co ti udělaj, když tě chytnou a jak jim vlastně utečeš? Stačí skok skrz relé?
Obrázek
HNĚV POMINE, NENÁVIST V SRDCÍCH ZŮSTÁVÁ

Příspěvek 12.3.2012 20:23:25
Daedalos304 Uživatelský avatar
Major General
Major General

Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací

no upřímně jsem doufal v alespoň nějakou filmovou scénu jak bojujou a tak, nebo že bych dokonce já bojoval, ale vypadá to tak, jakoby se tě ty lodě snažily oplodnit a pak hra skončí, s tím že mise selhala :) a stačí vypadnout az hranice soustavy a letět do jiné, tam tě nepronásledujou a nebo skočit přes relé, když to stihneš odklikat :), ale nějakou tu chvilku pak nedoporučuju se vracet na místo činu :D

Příspěvek 12.3.2012 22:45:46
Major
Major

Odpovědět s citací

Tak jsem rozehrál 3 znovu za Infiltrátora. Můžu říct, že za něj je to ještě lehčí než za Vanguarda. Sice to není tak akční, ale má to něco do sebe. Navíc jsem získal nějaké nové skilly z předešlé hry, i když jsem ji nedohrál. Takže armor nebo štíty/bariéra nemaj opravdu šanci. Taky se snažím hrát co nejvíc vedlejších misích než půjdu pro krogany. Hledám po soustavách flotily a udobřil jsem si snad Ashley.

Daedalos: tak jsem si to již vyzkoušel. Jednou mě chytli. Nicméně já dycky doletím z dosahu (jak se ta mapka oddálí) a následně vletím z té strany odkud je to nejblíž k tomu místu, kam potřebuji a takhle je za sebou tahám třeba na 3x. Sežere to hodně paliva, ale aspoň je to hned z krku :)

Storm: tak jsem se díval kolik stojí Spectre guny. Na snipu ještě dlouho mít nebudu teda :D :D
Obrázek

Příspěvek 13.3.2012 11:04:56
Daedalos304 Uživatelský avatar
Major General
Major General

Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací

napadlo mě zkusit si to za sentinela...:) ale napřed dojedu jedničku, pak se importnu do dvojky a pak do trojky a to bude masakrrrrrr :)

Příspěvek 13.3.2012 11:34:40
Major
Major

Odpovědět s citací

Já za něj zkoušel demo SP + chvílu MP ve 3. Ač má ten štít nebo co to je, tak jsem vydržel stejně jako ostatní classy bez něj. Vůbec mi nesedl.
Obrázek

Příspěvek 13.3.2012 12:01:21
St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Tak on ten štít není ani tak o extra síle, jakože ho můžeš kdykoliv kopnout do plných. Ve dvojce to šlo tak co sedm vteřin, nepříjemná záležitost.

Příspěvek 14.3.2012 22:35:37
Darth_RevanCZ Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Tak, dohráno. Akorát nevím, jestli jsem s koncem (případně jeho variantama) na 100% spokojenej, respektive, pár věcí mi tam pár věcí přijde vyloženě debilních. Ale popořadě ...

Herní čas 30 hodin, 15 minut přesně. Jak tu píšete, že nechápete, co je na příběhový linii tak dlouhýho, tak já zase nechápu, kde berete ty čísla ala dohráno za 7 hodin, za 13 hodin atd. a ještě tvrdit, že jste stihli splnit všechny vedlejší questy. 13-15 hodin má podle mě jen samotná hlavní příběhová linie.

Hrál jsem za postavu postupně portnutou z ME1 do ME2 a posléze do ME3. Soldier, space-born, war hero, paragon s tak 20% renegade bodů :lol: K Zemi se mnou šlo cca. 6403 jednotek, 96% podpora (skoro 100% se mi v multiplayeru povedlo dosáhnout, akorát jsem přišel na to, že člověk postupně při každým spuštění procenta podpory ztrácí a nechtělo se mi to nahrávat znova těsně před koncem). Obletěl jsem 3/4 galaxie, našel každej zapadlej artefakt, základnu, vědeckej tým atd. Ve flotile bylo snad všechno od Turianskejch dreadnoughtů, přes Krogany, Salariany, Asariky, Gethy, Quariany až po voluskou dodávku se zmrzlinou nebo elkorskou sekačku na trávu. Prostě, cokoliv, co mělo kvér a element zero drive letělo směrem k Zemi.

Toto je spoiler!!!:
Jako konec jsem nakonec zvolil zničení Reaperů ... Prostřední možnost se sloučením organickýho a uměle vytvořenýho života mi nepřišla zrovna moc cool. Jednak to neřeší problém Reaperů (jasně, mají odletět a nechat nás na pokoji ale pořád budou existovat. A nikdo nezaručuje, že se za dalších x tisíc let nevrátí v pozměněný podobě. Navíc "zkyborgyzováním" bychom přišli o naši "lidskost" a lidstvo jako takový by přestalo existovat. Takže no way.

Teď k věcem, co nechápu, nebo, co mi přijdou vyloženě debilní. Doprdele, kam letěl Joker s Normandy, když Crucible vyslalo ten impulz? Pokud vím, Normandy byla se zbytkem flotily u Země a Mass Relay to bylo přes celou sluneční soustavu, takže nevim, proč by najednou měl bejt v FTL.

Na Zemi se mnou byla Ashley a James a oba sesmahnul paprsek z Reapera při tom finálním pokusu o pozemní útok, takže logicky jsou oba mrtvý. Tak jak to, že najednou vychází s Jokerem z Normandy? Doprdele, vždyť na palubě z týmu už nikdo nebyl - EDI, Tali, Liara, Garrus, všichni byly dole na Zemi, tak jak najednou může kdokoliv z nich bejt zpátky na lodi?
If I die in combat zone ... box me up and ship me home!

Pin my medals upon my chest ... tell my mom I've done my best!

Hardcore tacti-cool taštička na dokumenty ...
http://www.army-obchod.cz/zbozi/doplnky/ostatni/3-tasticky-na-dokumenty-1215

Příspěvek 14.3.2012 23:25:01
Ultramarinus Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

Já bych asi (destroy) litoval Gethů (a sebe, Sheppard je tak zkyborgyzovanej na začátku dvojky, že zničení syntetiků nemá šanci v jeho stavu přežít) a reapeři se neupgradují jinak, než z "natěženejch" ras.

Jejich základní rozkaz (každejch 50 000 let pokosit inteligentní vyvinuté rasy v galaxii), stejně jako jejich formy a síla (kromě počtů) se v podstatě nemění.

Volusové mají největší nákladní/obchodní loďstvo (špica na logistiku) a největší modifikovatelný továrny (špica na rychlý start hromadné vojenské výroby). Mají poměrně silné bombardovací letectvo (kvůli jejich fyzickým predispozicím preferují boj ve vesmíru, nebo letecké útoky na pozemní cíle). Taky mají nejvyspělejší drednaught galaxie - kanóny thanix, štíty, pancíř - (spravují jej spolu s Turiany).

U elkorů si nejsem jistý jestli nemají ještě něco, ale rozhodně mají transportní lodě uzpůsobené pro transport pěchoty s největší palebnou silou v galaxii. Elkorové žijí ve vysoké gravitaci a chodí po čtyřech. Jejich "pěchota" je běžně vybavena "batohy" s těžkými raketami, děly takových ráží, že jsou to spíš palubní lodní zbraně, těžkými rotačáky a podobnou gigantickou palebnou silou.

Sice nejsou "hlavní vojenští hráči", ale kdyby to bylo "skutečné", byli by neocenitelní.

V mass effectu jsou dva typy pohonu pro dosažení FTL.
1) pomocí relé. Rychlý pohyb, možné se dostat po celé galaxii za pár dní
2) pomocí vlastních motorů lodě. Tak se přelétává ze soustav, kde relé je do soustav ve stejné hvězdokupě, kde relé není. Tento FTL pohyb je mnohem blíže rychlosti světla, proto je oproti relé mnohonásobně pomalejší (galaxii by nepřelétli ani za sto litských životů).

Podle mého názoru Joker ulétal před rázovou vlnou, ale ta se přece nemusela šířit jenom koridorem relé (zrovna v Destroy se vlna šířila i v reálném vesmíru na povrchu planety.) Mohl před ní zdrhat na motory lodě, jenom do "vedlejší soustavy", bez toho, aby vstoupil do Cháronského relé solární soustavy.

Normandie se pohybovala v blízkosti finálního souboje s reaperem (pomáhala s tím zaměřováním těch raket). Existuje možnost, že byli ti "mrtví" parťáci na tom podobně bledě jako Sheppard, ale ještě se (zatímco on se drápal do Citadely) jim podařilo dostat do "medevacu" na Normandii pod nůž doktorky Chakwasové. I mě se tahle konstrukce ale zdá chabá, bohužel zatím nemám nic jiného, co by alespoň okrajově "dávalo smysl" a vysvětlovalo to pozorované skutečnosti.
Epitaf textové hry Universe Oddyssey

Špičkový video/military/sci-fi bonbónek všem zájemcům

Příspěvek 14.3.2012 23:47:09
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Tak ve finálním videu bylo vidět, jak ta rázová vlna prostupuje lidskou technikou bez problémů - pokud vím, tak v záběru byly MAKO a nějaký gunshipy a těm to nic neudělalo. Tak nevím, proč by to mělo lodě na orbitě posílat někam doprdele. Navíc, i když to tak nevypadalo, Normandy nebyla jediná loď, která přežila ten masakr. Když jsem aktivoval Crucible, tak se ještě bojovalo, takže pokud by to vzalo Normandy, tak by to muselo vzít i další lodi.

Situace dole byla takovej clusterfuck, že nějakej medavac na orbitu nebyl možnej. Všechno, co bylo na Zemi, šlo do boje proti Reaperům a pozemní síly padali po stovkách. Stejně tak jako raketoplány / gunshipy a jiná letecká podpora. Během příletu na Zem máš scénu, kdy Reaper AAA decimuje přilítající lodi vysazující tvoje síly. A pochybuju, že se něco změnilo během finální bitvy. Spíš to šlo všechno ještě víc do kytek. Takže, na nějaký vyzvedávání "klíčovejch postav" a transport na loď nebyl čas ani prostředky.

Navíc, ty a tvůj tým si dostal přímej zásah Reaper beamem - Ashley a Jamese (nebo kohokoliv dalšího, kdo šel zrovna s tebou) to prostě vypařilo na místě a Shepp měl jako jedinej štěstí, že přežil polomrtvej se zbytkama armoru na sobě.

Toto je spoiler!!!:
Navíc jsou indicie, že celej ME3 konec od tý chvíle, kdy vás sesmahne Reaper je jen Sheppova halucinace před smrtí, takže de facto celej váš plán selhal (ale je tu mizivá možnost, že přežije - ten jeho poslední nádech v některejch koncích) a jsou tu zbytky naděje.

Každopádně tohle - snažili jsme se ale pořád to nebylo dost. Mi přijde mnohem lepší než nějakej BS s tim, že Normandy to náhodou hodí na druhej konec vesmíru a děda bude vyprávět vnukovi příběh o Sheppovi na nějaký zapadlý planetě.

Příspěvek 15.3.2012 05:37:22
Ultramarinus Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

My to víme, ale věděl to Joker, když viděl jak se k němu blíží gigantická rázová vlna a na rozhodování mu zbývaly vteřiny?

Nemyslel jsem, že by to lodě posílalo pryč, myslel jsem, že když jí Johny (Moreau - Joker) viděl, že zmáčknul afterburner až do podlahy a votočil Normandy směrem dopryč. V tom FTL Johny evidentně pilotoval. Kdyby ho to "odhodilo", jenom by zíral. Jeho zkušenosti s rázovejma vlnama (zdravíme kolektorskou bázi vybuchující skoro až k výstupnímu relé omega 4, nebo kolektorský křižník, jehož rázová vlna s normandy šlehnula až o tu bázi) jsou vesměs značně negativní.

Otázkou je, jestli Normandy byla v době přestřelky s reaperem a zásahu paprskem taky na orbitě. Jak jsem říkal, pomáhala (ve vesmírných termínech relativně "zblízka") zaměřovat toho finálního reapera, co schytal rakety do paprskometu. Pokud už na začátku byla Normandye někde v atmosféře, (nebo třeba přiletěla skrz Temži jako "ponorka" - těsná je, motory vzduch nepotřebují a senzory by si s letem pod vodou asi poradily, takže nevidím důvod proč ne, - když dokončila senzorovou pomoc při zaměřování), mohla být blíž než "ve vesmíru na orbitě".

Normandye má narozdíl od kodiaků upgradované štíty a pancíř dostatečně odolnej na to, aby vydržel přímé osmahnutí od okulu (tj reaperské stíhačkové zbraně), aniž by byl proražen. Kodiak, nebo gunshipa by měly těžkou práci, ale sama Normandy, která narozdíl od většiny jinejch planet s "normální gravitací" mimochodem na Zemi evidentně přistát MůŽE (na začátku ze Země vzlétá), by se tou aaa střelbou nejspíš dostala. Navíc je slušná šance, že síť protivzdušných děl byla narušená/poškozená/zničená lidskou pěchotou a tanky, poté co přistáli, takže sice by samostatný medevak byl mnohem snazší cíl, ale zase by po něm šlo mnohem míň AAček.

Tak přímej zásah to zas nebyl, jenom osmahnul/odpařil zem před tebou a tys schytal "šrapnely" - vysokoenergetický výtrysk z půdy před tebou - proto jsi to mohl rozchodit. Kdyby byl přímej, nikdy bys neměl šanci přežít, natož se zvednout a vstát. Tvůj tým běžel "za" tebou, takže na ještě bezpečnějším místě než Shepp. Zase měli ale víc shitovější armor a štít, takže na tom byli zhruba podobně, jako ty asi. Můj odhad je, že před nebo lehce po závěrečném klopotném "úprku" k paprsku vstali i oni, šlehli si medigel a zavolali si o evakuaci a Joker, protože byl nejbližší možnej pilot s doktorem na palubě, si pro ně zaletěl. Taky je slušná možnost, že normandy přiletěla jako "vzdušná podpora" (podobně jako při útoku na gethskou základnu ve které byl schovaný reaper v průběhu kvariansko/gethského konfliktu) a zblízka složila toho reapera co zacláněl u paprsku a očoudil sheppovi armor. No a když už tam byli, posbírali "své" zraněné... :?: Řekl bych, že vyřazenej člen týmu vysílá nějákej signál, protože ho na huddu vidíš jako modrej křížek, ať se otočíš kam chceš. Třeba je to zachytitelný i z lodě...? Na samotnou evakuaci (sezbírání těch dvou a i zbytku týmu co byl na planetě, ale Shepp ho neměl jako finální "tým") by pak stačilo několik málo minut (asi polovina doby klopýtání a kecání s Andersonem, o Illusive manovi a UI Conduitu nemluvě). Co se ostatních přeživších členů týmu, co byli na Zemi týká, je dost možné, že se to tam začalo sypat tak tvrdě, že byla evakuace po debaklu s paprskem nezbytná a Normandy sesbírala především ty nejlepší (tj svojí posádku, ty co mohla). Nebo naopak složili dostatek "velkejch" cílů - reaperů, harvesterů, AAček atd. aby mohli evakuovat zbytek pozemních sil pro další pěší boje (Anderson by neudělal bojovej plán, ve kterém by nebyla zakomponovaná možnost útěku, když už "víc" dosáhnout prostě nejde) a Normandy vzala hned ty "svoje"...?

Normandy nebyla "odhozena", ale prostě jenom zdrhala ze zvyku před obří rázovou vlnou jak nejrychlejc mohla. A ne na druhej konec vesmíru (protože to by nestihla jenom na svoje motory bey relé), ale spíš na nejbližší lidskou nenapadenou kolonii (mohl to být i nějáký měsíc Saturnu na kterém byla zkoušena terraformace?), nebo na nejbližší obyvatelnou planetu bez populace (a tudíž bez reaperů).

Taky jsem měl podezření, že šlo o jeho halušky, ale pokud celý příběh ME nebyl jenom smyšlenkou dědy co vypráví vnukovi pohádky (na planetě s dvěma měsící), tak to znamená, že lidstvo v galaxii přežilo i poté, co reapeři přiletěli, tudíž plán uspěl, tudíž Sheppard neumřel pět kroků od paprsku, leda že by se pak reapeři otočili a vyrazili pryč dřív, než by dokončili cyklus (což je pro ně nemožné, jsou jenom nástroje UI citadely).
Epitaf textové hry Universe Oddyssey

Špičkový video/military/sci-fi bonbónek všem zájemcům

Příspěvek 15.3.2012 09:17:16
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

I kdyby Joker před tou rázovou vlnou zdrhal, tak to nevysvětluje to, proč by ho to mělo házet do jiný soustavy. Ostatním lodím / lidský technice, to nic neudělalo, takže i kdyby ho ta vlna dostihla, tak by lodí proletěla a to by bylo asi tak všechno. Podsvětelnej pohon v ME universu není tak extra rychlej aby se Joker s Normandy během toho svýho zběsilýho úprku dostal tak daleko. V tý cutscéně to právě vypadá jako kdyby Normandy právě provedla Mass jump a ta rázová vlna ji tlačila před sebou během toho skoku.

Ad. ten casevac. Pořád tvrdím, že to není možný. V tu dobu, kdy si schytal (ne)přímej zásah od Reapera admirál Hacket dal jednotkám echo, že Harbinger a několik dalších letí směrem k tobě - takže docela mizivá šance, že by nějakej raketoplán prokličkoval mezi Reaperama, během pár vteřin přesně identifikoval tvůj na sračky rozstřílenej tým, vyzvedl je a ještě se stačil vrátit zpátky. Pokud budeš argumentovat tím, že tam ty Reapeři ještě nebyly, tak dalším problémem je "země nikoho", kterou ses musel probojovat cestou tam. A ta se v tu dobu taky hemžila všim možným, co mohlo raketoplán bez problémů sestřelit. Promiň, ale tenhle konstrukt se záchranou je asspull jako prase. Prostě to nedává logiku.

Těsně po tom, co se dostaneš na Citadelu, tak ten major, co byl v odboji s Andersonem, řiká, že dole nikdo nepřežil, že celej útok selhal. Další důvod proti, aby tam někdo vysílal raketoplán, ještě pro dva specifický členy týmu. Aby se je někdo pokusil zachránit, tak by musel vědět, že žijou. A pochybuju, že si Joker jen tak řekl, "All on the radio are so full of shit, I'm going to rescue them..." . To už by spíš zachránil zbytek, co zrovna nebyl s tebou - v mým případě Tali, Garruse, EDI, Liaru a spol. se kterejma se kdyžtak mohl přímo spojit a který nebyli přímo v tom clusterfucku během posledního útoku.

Na Bioware fórech se konec taky docela dost řeší a jedno z vysvětlení týhle nelogický kokotiny je to, že prakticky všechno od toho zásahu Reaperem, je Shepardova halucinace. Joker unikající s Normandy je Shepardovo podvědomí, který se snaží uniknout / zachránit / zachovat si naději - proto z Normandy potom vyjdou ty členové týmu, který s tebou měli umíř dole na Zemi (prakticky bez škrábnutí) a ne nikdo další. A to, jak se v poslední scéně nadechneš (pokud si měl během útoku víc jak 4000 jednotek a zvolil si zničení Reaperů) tak je právě naděje, že to Shepard přežil a ještě má možnost Repery sejmout.

Když už, tak jsem spíš nakloněnej věřit týhle variantě, než tomu nesmyslu s unikající Normandy, která potom crashne v nějakým zapadákově. Navíc, tenhle crash-landing nedává ještě větší smysl, pokud zvolíš některou další z těch tří možností. Ať už kontrolu nebo "sloučení".

Příspěvek 15.3.2012 09:54:10
DAVE! Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Já mám svou teorii a to je ta, že celý konec je ve skutečnosti bojem Harbringera se Shepardem/ovou. Harbringer se snaží Sheparda/ovou celou hru indoktrinovat (jeho/její sny, hlasy atd.) a jak ho/jí zasáhne paprskem tak tam má nejlepší možnost jak to udělat. Skrze tento sen se mu snaží namluvit, že kontrola reaperů nebo syntéza jsou nejlepší možnosti a destroy ta nejhorší co může udělat. Když zvolí kontrolu nebo syntézu tak Harbringer vyhrál, když destroy tak se vymanil/a z indoktrinace A když se probudí pak na Zemi, tak to nejsou trosky Citadely vedle něj/ní, ale to je obyčejný beton jako byly v Londýně. A ohledně té planety na konci, kde skončí Normandy, tak kdo má romanci z Liarou tak v romance scéně o takovém místě mluví, někde kde by mohli zmizet a strávit zbytky svých životů. A ona ta planeta byla ve skutečnosti ráj.
Obrázek

Příspěvek 15.3.2012 13:00:41
Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Já nevím, vono finále je samozřejmě z různých důvodů nedokonalé (žánrová proměna, chybějící epilog, příliš rychlé tempo), ale dokonalé ani být nemohlo (kolik stovek různých dějových linií si hráči mohli vytvořit a BW by je muselo vzít v potaz, kdyby to nesloučili pomocí war assets/readiness?).

Jasně, nelogičnosti tam jsou, ale ty tam byly pokaždý. Normandy v úplně první videu v úplně prvním Mass Effectu taky přelétá celou sluneční soustavu bez FTL za sotva minutu co Shepard dojde ze zádi na příď... a to je přece taky blbost. Ve finále se v tom lidi akorát pitvaj více, protože BW v tom nepustila moc informací.

Hlavně idea, která furt zaznívá, že "konec pošlapává svým finálním rozhodnutím to, že ME byla o vlastní narativu postavy" (takhle pseudosofistikovaně to teda nikdo nenapíše) je přece lichá, když se podíváme na konce ME1 a ME2. Bylo zcela jedno, jestli jsem paragon či renegád - na konci ME1 jsem STEJNĚ mohl zahránit Council, či ho obětovat. Totéž na konci ME2. Bylo zcela jedno, komu jsem podržel v jedničce a koho kuchnul do zad - na konci jsem stejně mohl Collector base zničit nebo zachovat. Já prostě nevidím rozdíl mezi těmihle konci a trojkou, snad kromě toho, že to není realizovány dialogem ale dvěma (třema) cestama.
A teda očekávání/slibů, že to bude vypadat trochu jinak.

Idea, že se mu to jen zdálo ("Ach, Bobby, byl jsi jen ve sprše!"), je IMO směšná. Ano, "svou logiku" to dává, ale nedá se to brát za platnou interpretaci, protože jaksi na to neukazuje žádná indicie během té animace. Hráči si to vysnili, protože jim prostě vadí standardní konec - stejně jako si myslí, že si to celé vysnil Shepard, protože mu vadilo být indoktrinován. Ale Mass Effect sakra není Inception. Kdybych měl takhle interpretovat každou nelogickou událost ve filmech či hrách, tak asi sní hodně velký počet hlavní postav...
Naposledy upravil Ray dne 15.3.2012 13:12:26, celkově upraveno 1
Už mě ty fiktivní avatary tady serou iritují...

Příspěvek 15.3.2012 13:09:52
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Ray: Mně nevadí ty samotný tři varianty konců jako takový, protože ty jsou v rámci možností jakž takš vysvětlený a máš docela jasnou představu, jakej tvoje volba bude mít dopad. Jenže ta scéna s Normandy utíkající před rázovou vlnou tam naprosto nesedí. Nemáš tam ani sebe menší náznak proč by najednou měl Joker někam letět a hlavně není nijak vysvětlený, jak se tam na palubě najednou vyskytli lidi, který s tebou byli ještě před pár minutama dole na Zemi. Pokud by finální video končilo tou renderovanou cutscénou jak to buďto sesmahne Reapery, vtáhne je to do Citadely/Cruciblu, whatever, tak proti konci ME3 neřeknu ani slovo. Takhle je to ale prostě jedno velký W-T-F.

Edit: Tak daleko abych považoval celej děj ME1, ME2 a ME3 za Shepardův sen, jako někdo na Bioware fórech taky psal, šílenej nejsem. Ale samotná možnost, že události od Shepova sesmahnutí po jeho naznačení finální nadechnutí, jsou halucinace zase tak nepravděpodobná není. Rozhodně to dává větší smysl než ten bezhlavej útěk Normandy a její ztroskotání na nějaký zapadlý planetě s posádkou, která na ní už dávno nebyla, aneb hurá "dostali jsme se do ráje".

Jak je možný, že se Anderson dostal na Citadelu bez prakticky "škrábnutí", když podle toho hlášení majora byli všechny lidský jednotky kompletně zdecimovaný a berou nohy na ramena? A to ještě Anderson řiká, že šel až po Shepardovi. Náhodou proběhnul, když se nikdo nedíval? Proč má to Crucible VI podobu toho malýho kluka, kterýho Shepard honil celou dobu ve snech? Jasně, tohle se dá vysvětlit milionem způsobů (třeba že to VI na sebe po interakci se Shepardem na sebe vzalo podobu, která jemu bude nějakým způsobem blízká atd.) ale přijde mi to minimálně divný. Taky je zajímavý, že podvědomě je možnost zničení Reaperů předhazována jako to nejhorší - samotný VI / průvodce nebo co to je, tě od toho odrazuje, když se k tomu blížíš, tak je to vykreslený "červeně" jako "špatná" možnost, kdežto kontrola / sloučení jsou modrý / barevný, takže jakoby dobrý atd.

Ale jak řikám, kdyby tam nebyla tahle jedna nesmyslná sekvence, tak proti konci ME3 neřeknu ani slovo. Nemusím mít happy-end. Dokonce bych i uvítal, kdyby scénáristi od Bioware měli koule a Mass Effect skončil tak, že Shepard prostě selhal a cyklus bude pokračovat. Fuck you humanity, Reapers FTW. Celou hru byl Shepard glorifikovanej jako ultimátní hrdina a spása lidstva ale to ještě nezaručovalo to, že by prostě jako obyčejnej člověk nemohl selhat. Z mýho pohledu by to bylo rozhodně lepší než ten konec kdy děda vypráví jeho "legendu" na nějakým zapadákově.

Ultramarinus: Ještě k tý rázový vlně ... (Nechce se mi editovat příspěvek v půlce stránky, tak to napíšu sem ať je to líp vidět). I kdyby se k Jokerovi blížilo 100 těch rázovejch vln, tak zdrhat předtim je prostě nelogický. U tý Collector base měli dobrej důvod zdrhat, protože věděli, že ta exploze by měla pro Normandy fatální následky. U Cruciblu sice taky nemohli vědět, co to udělá - jasně, že Crucible mohl klidně vyhladit celou galaxii nebo taky z něj mohl začít hrát Rick Ashley a "Never Gonna Give You Up" jako ultimátní prank od Protheanů:

http://www.youtube.com/watch?v=oHg5SJYRHA0

Jenže pointou celý mise bylo dostat Crucible k Zemi a ODPÁLIT HO. Tak proč by najednou měl Joker před tou vlnou zdrhat? Tohle prostě není zkratový jednání ve stresový situaci ale totální brain fart. Celou dobu čekáš, že tu zbraň odpálíš a když už ji konečně použiješ, tak "honemkurvadoprdelemusímepryčabynástovšechnynáhodounesesmahlo" je, jak už píšu po několikátý prostě debilní a nedá se to podle mýho nijak logicky odůvodnit.
Naposledy upravil Darth_RevanCZ dne 15.3.2012 13:52:10, celkově upraveno 1

Příspěvek 15.3.2012 13:50:16
Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

DR: OK, ty tvrdíš, že ti vadí jen to, že Joker zdrhá s členy posádky. Fajn.

Jenže jiným lidem vadí jiné věci. Někomu vadí, že Shepard nepřežije ať se snažej sebevíc (kromě destroy), což přece popírá RPG žánr, ale i další se vyskytují, např.

"Všechny 3 konce vyjdou na stejno, na jedno brdo. "

"tenhle konec je naprosto zmatený, nelogický a celkově divný. Celá série je o volbě a o vytváření příběhu a nakonec vám dají možnost si tak maximálně vybrat barvu..."

"Nechtěl jsem happy ending, ale chtěl jsem ending, který bude "počítat" s předchozími díly."

"Ja stále dúfam, že vydajú nejaké to dodatočné dlc z nejakým zmysluplnejším koncom. Alebo aspoň s epilogom."

Pak tu je taky dost lidí, kterým se konec (byť třeba někdy v výhradami) líbí tak, jak je.
To jsou citace z diskuze na Zingu. Podle mě z toho vyplývá, že lidi buď
A) chtějí každý něco jiného a nejde jim dost dobře vyhovět.
B) konec je špatný celkově a ruzní lidé na to reagují jinak.

Z tvého postu chápu to, že ti vadí nelogický odlet Jokera. Fajn, mohli to vysvětlit, ale pak by to taky mělo delší stopáž. Především nevíme kdy odlétal (5 minut po vlně nebo dva týdny?), proč (třeba protože nechtěl být kyborg/nechat umřít EDI dle různých variant; na control by se taky argument našel) atd. atd. BioWare to nedovyprávělo, protože (moje spekulace) chtějí v sérii nějak pokračovat (což už předem řekli).
Ale kritizovat Jokerův odlet, vždyť podobné nelogické věci byly v ME od počátku, třebas to, že Shepard v jedničce zabije Sarena a bum, Sovereign somehow přijde o štíty... jak, proč, nevíme. Další lidé říkají "jak mohl Ilusive Man získat kus reapera, když IFF ke Collector base mám jen já", což je asi fakt, ale ignoruje to skutečnost, že už na konci ME2 k zajaté Collector base přilétají lodě Cerberu. Somehow.
Lidem tohle doteď nevadilo. Story přece nemusí vysvětlovat úplně vše.

Neříkám, že to zakončení je ideální, ale nemyslím si ani to, že se mohlo líbit všem. Tvůj nápad "mohlo to skončit špatně" je totálně neslučitelný s jinými chutěmi jiných hráčů a dokazuje to, že nejde vyhovět všem. Mě třeba epilog s klukem přišel dost podařený, byť samozřejmě jde o klišé (ale co na ME není klišé, že).

Jak je možný, že se Anderson dostal na Citadelu bez prakticky "škrábnutí", když podle toho hlášení majora byli všechny lidský jednotky kompletně zdecimovaný a berou nohy na ramena? A to ještě Anderson řiká, že šel až po Shepardovi. Náhodou proběhnul, když se nikdo nedíval? Proč má to Crucible VI podobu toho malýho kluka, kterýho Shepard honil celou dobu ve snech? Jasně, tohle se dá vysvětlit milionem způsobů (třeba že to VI na sebe po interakci se Shepardem na sebe vzalo podobu, která jemu bude nějakým způsobem blízká atd.) ale přijde mi to minimálně divný. Taky je zajímavý, že podvědomě je možnost zničení Reaperů předhazována jako to nejhorší - samotný VI / průvodce nebo co to je, tě od toho odrazuje, když se k tomu blížíš, tak je to vykreslený "červeně" jako "špatná" možnost, kdežto kontrola / sloučení jsou modrý / barevný, takže jakoby dobrý atd.

- Anderson byl snad ovládanej Ilusive Manem. Já pochopil, že je to past. Shepard byl taky snad po teleportu v limbu, nevíme, jak dlouho.
- na Crucible sis odpověděl sám.
- zničení Reaperů taky je dost retardovaná možnost, když víme, že sice vraždí civilizace, ale taky jde o muzea s vědomím všech předchozích ras (potvrdil Legion v ME2). Je to jako vypálit knihovnu s posledními svazky o předchozích rasách. Asi nebude náhodou, že "nejlepší" kyborgizační konec se otevře až po více bodech, než control nebo destroy.
Jako tohle je opravdu absurdní kritika. Připomíná na to, jak RDM tvrdil, že nemůže proboha vysvětlovat vše, protože jde o story a ne každý dementní detail.

Neberu ti samozřejmě právo na názor, ale bylo by fajn při tom být exaktní a srovnávat, jakými prostředky série vyprávěla story už od svého počátku, tj. nevytýkat ji nelogičnosti teď, když tam byly odjakživa. Mě třeba na celém ME3 mnohem více vadí přítomnost klasické deus ex machina superzbraně á la Stargate SG-1, nebo bych taky ocenil propracovanější poslední misi na Zemi na způsob suicide mission z ME2, než aby mi vadilo to, že Joker ve finále letí kamsi doprdele a já nevím proč to dělá.
Naposledy upravil Ray dne 15.3.2012 14:07:45, celkově upraveno 1
Už mě ty fiktivní avatary tady serou iritují...

PředchozíDalší

Zpět na Hry