Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kecárna Hry Mass effect 3

Mass effect 3

počítačové, konzolové, deskové a další hry

Příspěvek 07.3.2012 09:45:54
Daedalos304 Uživatelský avatar
Major General
Major General

Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací

tak se do toho taky dneska pustím a jsem opravdu zvědavej...:) napřed to zkusím jen tak....a doma hraju od začátku jedničku, pak dám dvojku a nvážu trojku, obzvláště v tomhle ohledu jsem zvědavý, co moje rozhodnutí změní :)

Příspěvek 07.3.2012 09:52:26
St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Skrejm: Co tě vede k tomu, že jsme nemohli dohrát všechny vedlejší mise? Není jich tolik jako ve dvojce, ani zdaleka. Mám komplet všechny, krom DLC, páč se mi ho nepovedlo aktivovat.
EDIT:
Toto je spoiler!!!:
Jak vypadá konec, když se rozhodnete reapery kontrolovat? Zatím všichni natočili jenom jejich zničení..

EDIT2: Teď si čtu v recenzi, že to má i s vedlejšíma questama až čtyřicet hodin, tak to je ovšem jiný bullshit :D Pan recenzent se asi nechal stát půl dne uprostřed tanečního parketu na Citadele.

Příspěvek 07.3.2012 15:11:02
Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

St0rm: Neboj, máš prvenství - já to nedohrál, nemám na to teď čas, ale jako musel jsem si doplnit, o čem to je :-) Budu to hrát až dopíšu bakalářku.
Toto je spoiler!!!:
Survival možnost tam prý je, ale jen taková jako že se na konci Shepard pohne. Za sebe musím říct, že se mi ten TOTÁLNĚ APOKALYPTICKÝ A EVERYONEDIES KONEC MASIVNĚ LÍBÍ a považuju to za odvážný tah na poli vyprávění. :-) KAŽDÁ možnost (i ta třetí, o které moc lidí zatím neví) je totálně gamechanger pro celé universum a má to tak být, když sakra bojujeme s nepřítelem, kerej miliokrát předtím vyhladil galaxii.
Jo a doufám, žes počkal do konce titulků...

Control konec vypadá skoro stejně, akorát se namísto červené vlny objeví modrá, Shepard se rozpustí u konzole a Reapeři odletí.

Z toho, co jsem pochopil, tak se ty proměnné liší, tj. nejde o tři konce, ale o devět (?) konců - na jednom videu paragon engind (zničení reaperů) skončil totálním obliteration i lidí (!), na jiném videu zase nezpůsobil zničení Rellays apod. Tj. pravděpodobně nejde nutně o "pošlapání" rozhodnutí, jak to hráči kritizují, ale naopak o to, že ta rozhodnutí vytvářejí proměnná vrámci hlavních konců.

Ostatně většině lidí se nabídnout jen dvě rozhodnutí, ale některým i třetí - pravděpodobně těm, co hráli multiplayer, ale lze toho prej dosáhnout (nepotvrzeno ale) i bez MP
Už mě ty fiktivní avatary tady serou iritují...

Příspěvek 07.3.2012 16:05:03
St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Toto je spoiler!!!:
Tak ten třetí konec, to nemyslíš vážně :X Já tak doufal, že tam je někde skrytý, kde nemusím chcípnout... Musím zjistit, jak to unlocknout :D

Příspěvek 07.3.2012 16:15:06
Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

St0rm:
Toto je spoiler!!!:
ve třetím konci defaultně taky chcípneš, jen to má zase jiný dopad na reapery a galaxii. :-) To, jestli Shep přežije konec raz, dva či tři, je evidentně závislé na něčem zcela jiném (netuším na čem).
A postcredits epilog s klukem je zřejmě přítomný vždy (i když nevím).

Jinak, MP prý důležitý není, via joystiq.com
citace: "Apparently, if you don't play the multiplayer, it is physically impossible to get the good ending."

reakce: Wrong, wrong, wrong! Please stop spreading false information!

You do not need to touch multiplayer to get the "best" ending. Not by a longshot. Multiplayer only makes things easier, by making assets worth more via "galactic readiness."

You just have to work harder in singleplayer without it. And by harder, I just mean do sidequests and maybe be more careful with choices.

I still can't believe the whining that commenced due to a game getting a freaking horde mode. I'm sure that horde mode just ruined so many possibilities for SP. You're telling me that I have to play this enjoyable co-op multiplayer for a couple of hours to have a nice ending, but I can still finish the game good without an online pass? Obviously I should riot and burn my city down.
Naposledy upravil Ray dne 07.3.2012 16:26:12, celkově upraveno 1

Příspěvek 07.3.2012 16:21:06
St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Takže tady je možnost, že když budu, abych citoval Jack "King of the boyscouts", a budu mít na své straně
Toto je spoiler!!!:
Quarriany i Gethy (snad to jde)
, najdu všechny ztracené lodě a získám pomoc i od sidequest ras (ti malí kulatí :D ) tak se mi dostane třetí možnosti? Bylo by fajn.

Příspěvek 07.3.2012 16:30:31
Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Já fakticky netuším, jestli to závisí nutně na tom, že musíš být
Toto je spoiler!!!:
hodný. Z toho, co jsem viděl, tak některé paragon endingy byly daleko, daleko horší než některé renegade endingy. Závisí to asi především na dokončení sidequestů a volbách - ale není to jednoduché, protože třeba to, že jsi v ME1 zachránil Council, ti paradoxně v ME3 zredukuje Readiness u aliančních flotil - záchrana Councilu je stála více lodí než útok na Sovereigna a dodnes se nevzpamatovaly. Samozřejmě Destiny Ascencion to asi vynahrazuje - čili podle mě je to vyrovnaný a NEMUSÍŠ být asi nutně hodný, leč je asi rozumnější třeba zachránit Gethy i Kvariany. More guns to hire...

Já se třeba těším na svůj první "kanonický" konec (i když vím, jaké jsou možnosti, *snob*), protože půjde o něco cool i kdyby všichni umřeli. :-)

Příspěvek 08.3.2012 11:28:14
Ultramarinus Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

(na youtube) jsem zahlédl i verzi, kde se Sheppard pohnul...Například Qariansko/gethský problém jde vyřešit tak, že nasbíráš 5 (a víc) "peace pointů"... Minimálně 4 jdou získat už v ME2...

Nejsem si jistý Legionem, ale Tali jde určitě zachránit...(?)
Epitaf textové hry Universe Oddyssey

Špičkový video/military/sci-fi bonbónek všem zájemcům

Příspěvek 08.3.2012 11:50:51
Daedalos304 Uživatelský avatar
Major General
Major General

Pohlaví: Muž

Příspěvek 08.3.2012 15:02:29
Wanted Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

S Tali vůbec nepočítám, to samý jsem se zřekl Salarianů. Takový .... nepotřebuju v alianci. Řekl bych, že tím DLC to pěkně podělali. Ten Protheanský bojovník si okamžitě získal moji oblibu, má nejlepší kecy, vypadá dobře a má i docela dobrý skilly + zbraně. Navíc se díky němu dozvíme spoustu zajímavých informací a nahlédneme do jejich války. O to být ochuzenej, tak jsem asi naštvanej (děkuji Reloaded :D ).

Co se týče hratelnosti, zaznamenal jsem tam novou oblibu alá Call of Duty. Nechápu, proč se to hraje stejně jako multiplayer. Nosím pouze pušku, díky tomu mám skoro 200 % k dobíjení schopností + vyskillované skilly, které mi tento čas dále snižují, následně nějaké upgrady na armoru. Chci tím říci, že dobíjení schopností je v řádech pár sekund, tudíž jezdím po bojišti a s "novou" to dodělávám. Když k tomu připočtu pušku, která je již vylepšená, ani Atlas nevydrží déle než několik sekund :D :D . Ne, nehraji na nejlehčí obtížnost.

Také jsem moc dobře nepochopil ono nové skenování, ale nevadí. Ale co je padlé na hlavu. Země v háji, galaxie téměř obsazená reapery. Rasy se mezi sebou hádají, do toho Cerberus na všechny útočí. A já, jakožto největší boss v galaxii, chodím po Citadele a sbírám tam nějaký důkazy pro novináře, opravuju medi-gel apod. Jistě relevantní a důležité poslání. Pak je tam půl hodiny cut scén, že shep brečí, jak nemůže nikoho zachránit, zdaj se mu psycho sny (běhat za tím klukem a hrát za male Shep musí být pedofilní zábava :D ). Snad to pak bude houstnout a odpadnou tyhle zbytečný mise a dočkám se finální velkolepé epické bitvy, ať už dopadne jakkoliv...
Obrázek
HNĚV POMINE, NENÁVIST V SRDCÍCH ZŮSTÁVÁ

Příspěvek 08.3.2012 17:23:21
Major
Major

Odpovědět s citací

Dockas. Minimalne jedne bitvy, kde by i Romell ziral. Salariani jsou sice spis vedci a inzenyri, ale nijak hrozny nejsou a maji spionskou armadu STG a par osobnosti. Do "war assets" nebo jaksetomenuje, prispejou, kdyz je ukecas a kazdej bodik se hodi.

Qariani maji po gethech druhou nejvetsi flotilu v citadelovem vesmiru, takze ani nad nima bych tak rychle nelamal hul.

System zdroju je upraveny smerem k celogalakticke valce, takze je zamereny spis nez na tezbu na ziskavani sily proti reaperum.

Nejsem si jisty, jestli je oznaceni "peace point" oficialni, ale na jejich pocet ma vliv jestli jsi zabil heretiky, jestli jsi zachranil Tali pred vyhostenim z flotily, a nekolik kvariansko gethskych misi v me3.

Co jsem cetl. Az na demo na x-box jsem to nehral. Vetsina informaci o kterych tu mluvim je z wikiny a z youtube.

Příspěvek 08.3.2012 17:29:15
Werostir Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

jdou salariani nějak získat, když jsem krogany vyléčil? nebo to je prostě jenom krogan, nebo jenom salarian ...??
Tak... ja ho zabiju, to je magor.. naprostej Idiot..
- Zelenka

Obrázek

Příspěvek 08.3.2012 19:39:13
Major
Major

Odpovědět s citací

Melo by byt mozne vytvorit komplet alianci, rekl bych. Nevidim duvod k tomu, aby tam nemohla - stejne jako mezi gethy a qariany vzniknout nejaka dohoda.

Příspěvek 08.3.2012 20:05:22
Major
Major

Odpovědět s citací

Řekl bych, že stejně jako ve 2 rozhodování mezi Mirandou a Jack to závisí na reputation bodech. Já si neimportoval nic, takže jich mám málo a neměl jsem na výběr ostatní možnosti, proto jsem zvolil krogany. Stejně tak to vidím v případě gethů/kvarianů. Tam vyberu gethy, pokud to nepůjde jinak.

Je mi jasný, že těžba bude hrát druhý housle, nicméně teď máš vše ihned, upgrady ti leží na každým kroku, všechno to máš v hangáru na jednom terminálu. Obcházení, to jen stojíš a čekáš, hackování tam snad vůbec není. Imho to hodně zjednodušilo a seš o hodně silnější, rychlejší atd. Dokonce jde ukrást Atlas, byl jsem v něm jen jednou, ale nikdo, ani další Atlas (dal jsem ho na 2 rany) neměl sebemenší šanci... Na druhou stranu, když si odmyslím některé zcestný věci z příběhu, tak se mi hodně líbí, válka je udělaná dobře :)
Obrázek

Příspěvek 08.3.2012 21:52:56
Werostir Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

ty konce jsou podle předchozích rozhodnutích, nebo to si budu moct vybrat kterej z tech tří konců si vyberu???
Tak... ja ho zabiju, to je magor.. naprostej Idiot..
- Zelenka

Obrázek

Příspěvek 09.3.2012 00:25:25
Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Werostir: Podle mých infos je to od každého trochu.
Toto je spoiler!!!:
Někomu se odemkne jen jeden konec, někomu tři, mezi nimaž vybírá, a PRAVDĚPODOBNĚ se liší i některé detaily v rámci konců a to ZŘEJMĚ dle předchozích rozhodnutí.

Příspěvek 09.3.2012 07:22:43
Major
Major

Odpovědět s citací

Když začínáš jenom s ME3, nejspíš bude zatraceně těžký dosáhnout těch konců, který by sis přál, i když splníš naprosto VŠECHNY mise, které se ti nabídnou. Mimochodem je mnohem lepší zprvu dělat takové vedlejší mise a mise ve kterých nebudeš muset rozhodovat mezi dvěma rasama. I blbé prokecávání posádky na lodi a lidí na planetách/citadele pár bodíků přihodí. Na těchhle "přímějších" misích si nabereš reputační body a pak je můžeš použít při urovnávání problémů jako diplomat (když jich máš dost, můžeš je použít v diskusi. Navazuje to docela dost na předchozí rozhodnutí a počítač prostě nevybere do nové postavy ta rozhodnutí tak, jak bys je udělal ty.

extraspoiler:
Toto je spoiler!!!:
Mimochodem neznamená to, že když v posledním filmu chce chlapeček eště jeden příběh o veliteli Pastýřovi, a jeho předek mu ještě jeden slíbí, že to (něják) Šepárd přežil? I dveře otevírající se z Normandie vypadaly slibně (ačkoliv si nejsem jistý, jestli měl přímo Joker, šanci to rozdejchat).

Mluvím konkrétně o tomhle filmečku:
http://www.youtube.com/watch?v=x60UQqxb ... re=related
který navíc naznačuje, že můžou být odlišné konce podle toho, kam (nebo z jaké strany?) v poslední misi jdete.

Příspěvek 09.3.2012 10:43:05
St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

No já měl otevírající se dveře Normandy, některým to pokračovalo a bylo vidět
Toto je spoiler!!!:
Garruse, Liaru a Jokera
vystoupit, ovšem nedočkal jsem se indikace, jestli Shepp
Toto je spoiler!!!:
přežil (1. možnost kontrola reaperu, tě zabije vždy. 2. zničí veškerou syntetiku a vzhledem k tomu, že má v sobě tunu implantátů...)

A poté, co se klučina ptá na další příběh o panu Pastýřovi, se ti načte hra, stojíš na palubě Normandy a hodí se hláška ve stylu
Toto je spoiler!!!:
"Sheppardův příběh se stal legendou, tu můžete nyní rozšiřovat."
Tudíž, jako všechny legendy, je zkomolená v porovnání s realitou a její části nemusí být nutně vyprávěny ve správném pořadí. Prostě si nechali otevřená dvířka pro hraní DLC aniž by jsi musel rozjíždět novou hru.

Příspěvek 09.3.2012 11:24:56
Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

St0rm:
Toto je spoiler!!!:
Tak on je tam i ten třetí konec, kdy Šeprd de facto celou galaxii a všechny rasy zkyborgizuje, či jak to popsat...

Stojí na
Toto je spoiler!!!:
Normandy, protože hráčům se moc nelíbí, když po dohrání hry nemožou hrát dále (a ano, DLC taky jistě dojdou), viz ME1. Pochybuju, že si budou hrát s tím, že finální filmeček je jen ústní legenda a Shepard dále létá Normandy s Jokerem a ostatníma :lol: To by bylo jako něco z parodie.

Vtip je v tom, že každý z těch konců je natolik odlišný (kyborgové, ovládnutí Reaperů, zničení Reaperů), že směle pochybuji o nějakém budoucím post-ME3 DLC. Nebudou vytvářet tři odlišné hry, u kterých si lidi můžou hrát jen jednu. Čekal bych na nějaké prequely, možná spíše mappacky ve stylu CoDu než mise jako Arrival.

NICMÉNĚ, odhaduju, že až za pět let (nebo kolik je dneska herní cyklus ála Halo 3 > Halo 4) dojde pokračování v tom světě, vezme se jeden z těch konců a udělá se galaxie +100 let. Tím tam zase bude něco nového. BioWare určitě nezařízne ME, ale MMO dělat nebudou (sami by si konkurovali) a na singleplayer asi nedojde jen tak hned (minimálně bych čekal nový engine, čili T-2 roky do oznámení další hry a pak další dva roky do vydání).

Příspěvek 09.3.2012 12:35:49
St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

*ELIV LAUGH* Mám Quariany i Gethy.

Příspěvek 09.3.2012 12:41:10
Major
Major

Odpovědět s citací

Ultramarinus: mohl jsem nějak zdržet rozhodování mezi kroganama a salarianama, ale žádný vedlejší mise jsem tehdy neměl. Většina se jich odemkne právě po této misi (tomto rozhodnutí)...
Obrázek

Příspěvek 09.3.2012 19:05:14
Major
Major

Odpovědět s citací

Wanted:

To měl být spíš tip, o kterém jsem věřil že by mohl pomoct, než všespasitelný fígl. Takové to prolétávání galaxie a hledání "nouzových signálů" (a souvisejících "vedlejších misí") můžeš dělat i bez toho, abys byl zaúkolovaný. Vedlejší linie pro Arii Tlaokovou (dostat pod ní Blue suns, Eclipse i Blood pack) se dá taky rozjet od druhé návštěvy na citadele. Navíc Krogansko-Salarianskou misi můžeš protahovat a finální část, které je součástí i rozhodnutí nechat až co nejpozději. Stejně tak s kvariansko/gethským problémem.

Nejsem si jistý, jestli tím, že nezabijete salarianského vědce co jde vyléčit genofág, si Salariany znepřátelíte až tak moc. Po smrti jejich zástupkyně v radě stejně pomohou, minimálně se superzbraní.

Jediný tip který mohu nabídnout je buď znovu odehrát ME1 a 2 s tvrdohlavým zamřením na přípravu pro ME3 a samotnou ME3 pak hrát stylem "vybrousit co nejvíc dovednosti a diplomacii a pak až kecat při zásadních rozhodnutích", nebo prostě jenom doufat.

all:

Jinak podle mého se případná DLC, nebo další díly budou muset odehrávat v ukončení, kdy rasy citadely zůstaly. Kdyby bylo všechno zrobotizováno, dialogy by byly trochu fádní a kdyby lidstvo ovládlo reapery, nedovedu si představit problém, který by musel "nový sheppard" řešit, a kterej by případná hrozba vyhlazením vzpurné ufonské rasy nevyřešila. Mimochodem už před dlouhou dobou se bioware nechalo slyšet, že ME vesmír příběhem ME3 neuzavřou...Já to chápu tak, že buď budou oddteď všechno preqely, jak už tu padlo, nebo se zbytky civilizovaných ras ze soustav, které NEBYLY zasažené pulzem (protože neměly mass relay) něják zmátoží a vytvoří si nový způsob vnitrogalaktického FTL, ke kterému relé nejsou potřeba...?
Naposledy upravil Ultramarinus dne 09.3.2012 19:12:52, celkově upraveno 1

Příspěvek 09.3.2012 19:11:41
St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Salarianská velvyslankyně může umřít? And how the fuck does that happen?
Toto je spoiler!!!:
Při prvním kole se do pokusu o její zabití vložil major Kyrahee a dostal kulku místo ní. Při druhém kole do toho vlítnul Thane a se smrtelným nádorem, přesluhujíce datum smrti o šest měsíců, naložil geneticky vylepšenému assassinovi.
Jak jako pak může umřít? :D

Příspěvek 09.3.2012 19:18:05
Major
Major

Odpovědět s citací

Ve verzi kterou jsem viděl (mimochodem ten hráč byl hňup na druhou a z celé skvadry v ME2 mu přežila jenom Tali, Garus, Miranda a Legion, takže je možné že Thane se tam neukázal), to bylo tak, že

Toto je spoiler!!!:
Kai Leng při útoku Cerberu na Citadelu našel vyslankyni samotnou, Sheppard tam sice přiběhl a po chvíli keců se vyslankyně pokusila zneviditelnit a zdrhnout, ale Leng jí odbouchnul, než poodběhla. Udina to (děvka jeden cerberusská) dokonce ukázal upravené zbytku koncilu. Vypadalo to tam, jako žes jí odbouchnul ty.

Příspěvek 09.3.2012 19:47:16
Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Jinak podle mého se případná DLC, nebo další díly budou muset odehrávat v ukončení, kdy rasy citadely zůstaly. Kdyby bylo všechno zrobotizováno

Ale to by právě bylo zcela geniální! Scifi mají obecně problém s technologickou singularitou (viz BSG, která ji vyřešila tak, že se Cyloni zrebelovali), a dialogy by naopak mohly řešit problém lidí (asarijců, kroganů...) s tím, že nejsou úplně to, co byli dříve. Ostatně, existují filmy, kde se roboti chovají jako lidi, akorát prostě vypadají plechově. Nikdo neříká, že syntéza by z organiků udělala nemyslící Borgy...
Toto je spoiler!!!:
Jasně, zničení Reaperů je nejjednodušší možnost, ale v tom případě nepotřebujeme DLC a můžeme začít hrát Fallouta. Bez mass relays a technologií by se hráči blbě dostávali z jediné planety.
Syntéza
ja jediný konec, který způsobuje nejmenší problémy pro jakoukoliv další space operoidní ME hru a navíc by se z toho daly vytěžit věci, které doposud ve space opeře prakticky vůbec nebyly!

vytvoří si nový způsob vnitrogalaktického FTL, ke kterému relé nejsou potřeba...?

S FTL je jen ten problém, že je hrozně pomalé.
Podle mě epilog s dědkem a vnukem oslím mustkem pro další non-Shepard-ME, ve kterém "sto let po ME3" budeme znovu objevovat galaxii po kataklyzmatu. Nebo proč jinak tam ten epilog dávat, že....
Naposledy upravil Ray dne 09.3.2012 19:50:21, celkově upraveno 1

PředchozíDalší

Zpět na Hry