Tak jsem na tom KONEČNĚ byla v tom IMAXu. Já se k tomu prostě ne a ne dostat dříve. Ze střípků ohlasů, co jsem slyšela a četla, jsem si myslela, že legenda bude sice změněná, ale teď se mi zdá, že dostala pořádně na frak. Jak v obecných skutečnostech (celá kostra příběhu), tak i v nějakých detailech (Hróthgár, Wígláf...). To mě mrzí. I když tam byly i detaily, které zůstaly zachovány z legendy a to mě rozhodně potěšilo
Toto je spoiler!!!:
|
(Béowulfova výška, to, že si nevzal na Grendela zbraň...(já vim, detailíky, ale pro mě zásadní )). Co mě dále nepotěšilo, bylo vzezření Grendela. Vypadal spíš jako nějakej zmutovanej chudáček (i když vysokej). Když zrovna někomu netrhal ruce, tak spíš vzbuzoval vedle odporu ještě lítost, ne děs ani hrůzu. Matka...mno, představy jsou poněkud jiné..vůbec vzezření i děje vůbec, ale na to jsem byla připravená. |
A je fakt, že je hrozná škoda, že to nebylo udělané normální technikou živých herců...ta animace ...jako, třeba chloupky dokonce byly vidět, dobrý, ale ty pohyby aj...to nebylo ono

.
Co se mi líbilo, bylo použití staroangličtiny...i když, přišla mi nějaká divná.
A co mě rozhodně potěšilo, bylo to, že jsem vydržela nestahovat a nedívat a šla do toho IMAXu. To bylo opravdu pěkné

. Chápu, že to dávají večer. Kdyby na to šly dětičky, tak by se mohly po...

(i když já bych ráda ještě víc...víc ohně, letících šípů, vržených lidí, přeletů popředu...ale rozhodně bych řekla, že potencionál 3D využit mnohem lépe, než u těch dokumentárních filmů).
Toto je spoiler!!!:
|
Jedna z nej scén byl boj s drakem. To byl jak pěkný epický boj, tak efektní a i hudba byla dobrá. Jen jsem čekala, co s tím Wígláfem a nic...a tu hlavu drakovi dýkou taky neusekl (ok, tohle zní divně, ale v legendě to je ). |
Když se člověk odprostí od mýtu a jde do IMAXu, je to fain

.