Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Filmy Beowulf

Beowulf

Co dávají v kinech či v televizi. Co by si ostatní neměli nechat ujít.

Příspěvek 24.11.2007 13:22:36
Catano Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Videl niekto?
Podľa mňa príbeh nič moc ale grafika a efekty A+. Grafici odviedli dobrú robotu, pekne vymodelované (hlavne Angie :oops:)
Takže 7/10
[img][images/thumbs/Catano_sigpokerkopie1.png]images/thumbs/Catano_sigpokerkopie1.pnghttp://[/img]

Příspěvek 24.11.2007 13:34:55
Rubi Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Vcera som to skukol.Ta animacia ešte nie je dokonalá.Niekedy to vyzeralo akoby boli slepí.Boj s Grendelom a drakom bol dobrý.Príbeh bol naozaj slabý, a dalo sa predpokladať ako to s matkou dopadne.
Hodnotím 7/10

Příspěvek 24.11.2007 14:36:11
Catano Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Keď si to napísal o tej grafike tak som si spomenul na tie scény v sále, ktoré vypadali jak Shrek.
[img][images/thumbs/Catano_sigpokerkopie1.png]images/thumbs/Catano_sigpokerkopie1.pnghttp://[/img]

Příspěvek 26.11.2007 03:36:17
Tar-ara Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Jak moc se to drží legendy?
Chci na to jít do IMAXu, jen jsem na pochybách, zda to tam má být 3D nebo jenom prostě na velkym plátně...nevíte?
"Now you're cookin'!" - Milton C. Hardcastle

[img][http://tar-ara.sg1.cz/Ikona/HaMbanner1.jpg]http://tar-ara.sg1.cz//Ikona/HaMbanner1.jpg[/img]

Příspěvek 26.11.2007 08:53:48
Apple Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Na svejch stránkách píšou, že to bude ve 3D. Jak tak na to koukám, tak bych na to šel možná taky, vypadá to hodně good. Akorát ta délka - 114 minut. Mě z 45 minut ve 3D bolí oči, co teprv tohle :lol: .

Příspěvek 26.11.2007 18:45:35
šAshrak Uživatelský avatar
Administrátor
Administrátor

Odpovědět s citací

Oooo, bejt prazak, tak na to do toho IMAXU taky pujdu :(

Příspěvek 29.11.2007 16:15:44
Scud Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

četl jsem knihu, ale film jsem zatím neviděl

Příspěvek 29.11.2007 19:18:49
Lightsaber Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Pokud vim, tak je to mozny videt jak ve 3D, tak i v klasickem provedeni. Zitra na to pujdu, snad budu rozumet...
Smrt jednotlivce je tragédie, smrt milionů je statistika- Josif Vissarionovič Stalin

Red vs. Blue episode 2
Griff: It's a little bit like a pig.
Sarge: Say that again!
Griff: I think it looks more like a puma.
Sarge: What in damn hell is a puma?!
Simmons: You mean like the shoe company?
Griff: No, like a puma. It's a big cat, like a lion.
Sarge: You're making that up!

Příspěvek 08.12.2007 00:35:57
WiX Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Catano, Rubi :arrow: Pánové, uvědomte si, že příběh je několik set let starý. Jedná se o zfilmovaný staroanglický epos :fish:

Tar-ara :arrow: No, četl jsem si na wikipedii děj a pár odlišností tam je. Děj filmu:

Toto je spoiler!!!:
Hrótgar se za mlada vydal zabít Grendelovu matku. Ta ho ale svedla a měla s ním Grendela. Za to, že jí dal syna mu dala vládu nad královstvím. Grendel však jeho království terorizuje, protože ho mučí zpěv a veselí. Přijde Béowulf, zabije ho a pak se vypraví se zabít i jeho matku. Ta ho ale svede stejně jako kdysi Hrótgara a dá mu vládu nad jeho zemí. Ke konci svého života pak Béowulf bojuje s ohnivým drakem, což je jeho syn. Toho zabije, ale sám přitom zemře.

Přestože animace možná nejsou zas tak dokonalé (mně připadají dokonalé dost :fish:) v IMAXu by to určitě byl zážitek.

Jinak herci mluví staroangličtinou, která mi nápadně připomíná čechoangličtinu :D
Existence jevů UFO nám nic neříká o mimozenské inteligenci, ale vypovídá o tom, jak vzácná je inteligence zde na Zemi.

sir Arthur C. Clarke

Příspěvek 08.12.2007 06:20:38
Major General
Major General

Odpovědět s citací

WiX: Hmm, odlišnosti jsou. Mno...chmm :?. Ale stejně na to chci :).
A mluví staroangličtinou? Nemluvili v trailerech anglicky... Nebo mluví jen občas.. To by byla paráda :D. Staroangličtina se mi líbí (ale teda učit bych se jí nechtěla, člověk ji nedokáže ani pořádně přečíst :). Mám někde úryvky - mluvený - ve staroangličtině právě z Beowulfa :)).

[img][http://tar-ara.sg1.cz/Ikona/HaMbanner1.jpg]http://tar-ara.sg1.cz//Ikona/HaMbanner1.jpg[/img]

Příspěvek 08.12.2007 08:38:10
Van Tom Uživatelský avatar
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

blbost
4,5/10

-bez živých herců (nevidím jediný důvod)
-podělaný cam rip
-příběh jdu, killnu zítra jdu killu...

no IMaxu by to možná šlo
"It stopped..." Felix GAYta, our commander, who we beliave in

Příspěvek 08.12.2007 12:32:57
Lightsaber Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Rad bych ti, Vam Tome položil pár otázek....

1) Promítla se absence živých herců na tvém hodnocení?

pokud ano, bude to spíš tím, že nemáš rád animované filmy (kam tenle urcite patří)

2) Jsem asi hloupý, ale potřeboval bych vysvětlit co je to cam rip a jak se onen "podělaný" promítl na tvém hodnocení

a za 3) Onen příběh je zjednodušení staroanglické legendy (což předpokládám víš) a samotný epos je velmi chaotický. Pokládá otázky, na které neodpovídá a obecně je pro čtenáře očekávajícího jistou linearitu nestravitelný. A hlavně: Ten epos je o hrdinovi, zabíječi netvorů, čili pokud filmu vytýkáš ne příběh ale hlavního hrdinu, je to něcojiného. Tedy má otázka zní: Je tvůj problém s hrdinou nebo sis všiml nějakých nesrovnalostí, které tě naštvaly?
Smrt jednotlivce je tragédie, smrt milionů je statistika- Josif Vissarionovič Stalin

Red vs. Blue episode 2
Griff: It's a little bit like a pig.
Sarge: Say that again!
Griff: I think it looks more like a puma.
Sarge: What in damn hell is a puma?!
Simmons: You mean like the shoe company?
Griff: No, like a puma. It's a big cat, like a lion.
Sarge: You're making that up!

Příspěvek 08.12.2007 13:34:38
Sopdet Uživatelský avatar
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

No.....film se mi líbil,obecně,film staví na dobrém příběhu, i když hodně zjednodušeném, ale kdo by to chtěl točit tak, jak je to psáno, byl by to nepochybně schizofrenik... :D

mínusem tohoto dílka je pro mě, ostatním to necpu, hodně nezvládnutá animace...já nevím, ale ze začátku filmu jsem se opravdu zděsila, skelné pohledy, klátivé pohyby....chce to zvyk, ke konci mi to už tak nepřišlo..ale to by bylo tak těžké s filmem počkat, když už to chtěli udělat v animaci nějakou dobu, kdy by se to trochu zdokonalilo? když si vezmu kolik dobrých herců se na tom podílelo, přijde mi to jako obrovská škoda.... :(
Lennier and Vir will share a beer and watch Adira disappear

Příspěvek 18.2.2008 04:14:49
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Tak jsem na tom KONEČNĚ byla v tom IMAXu. Já se k tomu prostě ne a ne dostat dříve. Ze střípků ohlasů, co jsem slyšela a četla, jsem si myslela, že legenda bude sice změněná, ale teď se mi zdá, že dostala pořádně na frak. Jak v obecných skutečnostech (celá kostra příběhu), tak i v nějakých detailech (Hróthgár, Wígláf...). To mě mrzí. I když tam byly i detaily, které zůstaly zachovány z legendy a to mě rozhodně potěšilo
Toto je spoiler!!!:
(Béowulfova výška, to, že si nevzal na Grendela zbraň...(já vim, detailíky, ale pro mě zásadní :))).
Co mě dále nepotěšilo, bylo vzezření Grendela. Vypadal spíš jako nějakej zmutovanej chudáček (i když vysokej). Když zrovna někomu netrhal ruce, tak spíš vzbuzoval vedle odporu ještě lítost, ne děs ani hrůzu. Matka...mno, představy jsou poněkud jiné..vůbec vzezření i děje vůbec, ale na to jsem byla připravená.

A je fakt, že je hrozná škoda, že to nebylo udělané normální technikou živých herců...ta animace ...jako, třeba chloupky dokonce byly vidět, dobrý, ale ty pohyby aj...to nebylo ono :?.
Co se mi líbilo, bylo použití staroangličtiny...i když, přišla mi nějaká divná.
A co mě rozhodně potěšilo, bylo to, že jsem vydržela nestahovat a nedívat a šla do toho IMAXu. To bylo opravdu pěkné :D. Chápu, že to dávají večer. Kdyby na to šly dětičky, tak by se mohly po...;-) (i když já bych ráda ještě víc...víc ohně, letících šípů, vržených lidí, přeletů popředu...ale rozhodně bych řekla, že potencionál 3D využit mnohem lépe, než u těch dokumentárních filmů).
Toto je spoiler!!!:
Jedna z nej scén byl boj s drakem. To byl jak pěkný epický boj, tak efektní a i hudba byla dobrá. Jen jsem čekala, co s tím Wígláfem a nic...a tu hlavu drakovi dýkou taky neusekl (ok, tohle zní divně, ale v legendě to je ;-)).

Když se člověk odprostí od mýtu a jde do IMAXu, je to fain ;-).

Zpět na Filmy