Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Filmy Stardust / Hvězdný prach

Stardust / Hvězdný prach

Co dávají v kinech či v televizi. Co by si ostatní neměli nechat ujít.

Příspěvek 11.10.2007 10:27:12
Tar-ara Uživatelský avatar
Major General
Major General

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Včera jsem byla v kině na Hvězdném prachu. Nečekala jsem od toho příliš a byla jsem velice pěkně překvapena. Skvěle udělaný film :D. Předlohu jsem nečetla, takže nevím, jak moc se jí to drží. Nicméně film byl skvěle zpracovaný. Skvěle zahrané postavy i skvělé postavy, úžasná a dobře vyměřená dávka vtipu, pěkný příběh. Humor, přisuzovaný scénám a postavám, mě zaujal nejvíc. Takový občas černý, ale rozhodně ne trapný. Výborně jsem se pobavila.
Viděla jsem to tedy v dabingu (mmch., nechápu, že je dabing u tohodle filmu tak rozšířený, jsem si říkala, že to bude víc pohádka pro děti...ehm...ne :lol:), ale musim ho pochválit. Sice nemohu zatím srovnat s originálem, ale líbil se mi a sedl mi tam.
Z postav mi přišel nejlepší Shakespeare a také princové (ti dva, hlavně). A vrchní čarodějnice byla taky parádní. I ty hlavní postavy...a Bernard :lol: :lol:. Mno, prostě postavy supr ;-).
Toto je spoiler!!!:
Na příštích pár let pro mě dostává jméno Shakespeare nový význam :D (a také jisté gesto :)). A na toho krokodýla taky jen tak nezapomenu...resp. na ty zbytky :lol:.
Těch spoustu skvělých scén - kapitán, co "vyhodil" hrdinu z lodi a šel si "užít" s hvězdou - jak přislíbil, že když ho bude někdo rušit, udělá s ním to samé "A vy byste vážně..." :lol:. Tahání nebohých zvířátek k věštění (to člověk zjistí, že to nebude úplně pro ty nejmenší :)). Bernard jako žena ("Jak se jmenuješ" - "Bernard" :lol:). Vůbec scény s princi... (nebo jejich duchy) mno prostě...;-).

Dnes mi zní v uších jistá skladba z jisté scény s jistým kapitánem :). Tato skladba nyní také získala nový význam :). Uchovává mi úsměv na rtech.

Po Amerických bozích jsem na knihy od Gaimana poněkud zanevřela, ale myslim, že zase začnu ;-) (ale je otázka, nakolik se film podobá té knize...?).
"Now you're cookin'!" - Milton C. Hardcastle

[img][http://tar-ara.sg1.cz/Ikona/HaMbanner1.jpg]http://tar-ara.sg1.cz//Ikona/HaMbanner1.jpg[/img]

Příspěvek 11.10.2007 11:38:15
Klenotka Uživatelský avatar
General
General

Odpovědět s citací

Já jsem knihu četla, Gaimana miluju, a jsem ráda, že se jeho ironie a nadhled do filmu promítly. Sice film končí jinak než kniha, ale není to zase tak rušivé, protože je to prostě dobře udělané.
Nejlepší byli mrtví lordi a Robert de Niro :D A Claire Danes je velmi okouzlující :wink:
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 18.11.2007 06:15:45
Kanzaki Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Mě se to taky moc líbilo, opravdu nádhernej film.

Příspěvek 18.11.2007 08:54:48
Fazulina Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Jojo, ten film je vynikající, i já jsem byla příjemně překvapená, po Eragonovi jsem byla trochu skeptická, ale líbilo se mi to i o kapánek víc než Narnie, a to letopisy (jako film) mám strašně ráda. Opět jsem byla nucena "přežít" čeký dabing, ale doma jsem si to pak ještě vychutnala v originále.
[img][images/thumbs/Fazulina_Johnov3.jpg]http://i176.photobucket.com/albums/w188/fazulina/Johnov3.jpg[/img]

Příspěvek 18.11.2007 09:41:14
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Je to opravdu tak velký rozdíl? Má smysl se na to kouknout ještě v originále?

Příspěvek 18.11.2007 09:58:51
Fazulina Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

No, pro mě to smysl má a pro mě to rozdíl je, ale v podstatě to záleží na každém. Navíc, já se na ten film ráda mrknu někdy zase znova, takže bych nad tím neuvažovala, jestli má smysl se na to koukat znova, ať už tak nebo tak.
[img][images/thumbs/Fazulina_Johnov3.jpg]http://i176.photobucket.com/albums/w188/fazulina/Johnov3.jpg[/img]

Příspěvek 20.11.2007 12:10:16
Nero Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Ja som si kuknut tentto film najskor v originale a potom som siel do kina. V kine som bol sklamany z toho ze cca kazdych 30 min odstrihly 5 minut a kto videl original si prisiel do kina len zanadavat. Inac film je velmi pekny a pacil sa mi .....
Podpis smazán pro porušení pravidel fóra!

Příspěvek 20.11.2007 12:45:57
Mrs. Sheppard Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Já jsem byla filmem nadšena. Myslím, že je tam skvělá hudba. Gaimana jsem nečetla, ale určitě to brzy udělám. Jeho styl humoru je mi velmi blízký. Mě se nejvíc líbil temný princ Septimus. Shakespaere taky nebyl špatný - zvlášť ta scéna s kankánem :) a k tomu podmračený a ke všemu odhodlaný temný princ...
Skvělý způsob, jak říci vážná moudra legračním stylem.
Moc hezké! Všem doporučuji!
After hard working I like hard playing

Příspěvek 21.11.2007 00:48:10
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Co mi referoval kámoš o knize, tak ta je prý stylem humoru jinde a např. scény s létající lodí dost ošulené (resp. ve filmu přidány). Tak to mě od knihy poněkud odradilo :?.

[img][http://tar-ara.sg1.cz/Ikona/HaMbanner1.jpg]http://tar-ara.sg1.cz//Ikona/HaMbanner1.jpg[/img]

Příspěvek 21.11.2007 01:27:16
General
General

Odpovědět s citací

Tar-aro, oželit cokoliv od Gaimana je skoro zločin :) A dát na kamarády při výběru knih je naprosto mimo :wink:
Gaiman NEPÍŠE humor. Tedy, jeho poslední kniha Anasiho chlapci je už trochu pokus odlehčenější styl, ale Gaiman píše hlavně urban-fantasy. Jediná čistě humorná kniha jsou Dobrá znamení, kterou napsal spolu s Pratchettem.
Hvězdný prach není psaný jako humorná kniha, ale je to spíš velmi svérázně pojatá fantasy pohádka/nepohádka. Scéna na lodi není ochuzená, právě naopak. Ve filmu ji úplně změnili, vypustili tam jednu postavu a z kapitána udělali...to co udělali :D
Kniha taky úplně jinak končí, naprosto jinak. Neříkám, že nekončí šťastně, spíš normálně čili

Toto je spoiler!!!:
Tristran neví, že ta otrokyně je jeho matka až do samého konce. O své identitě nemá ponětí. A když se pak dozví pravdu, jeho matka převezme dočasně vládu a on s Hvězdou se vydají opět na cesty a nasednou na trůn až někdy za dalších deset let.
Tristran žije dlouho a moudře vládne, ale časem prostě umře, protože to tak chodí. A Hvězda ho o hodně dlouho přežije a kniha končí tak, že Hvězda často hledí na hvězdy...a nikdy neměli děti, protože Hvězda je mít nemůže. Což ve filmu hodně převrátili a trochu mi ten konec tím pokazili. Ale tak v zájmu obecného a knihou nedotčeného publika to chápu :)
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 21.11.2007 01:44:43
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Mno, to, že jsem nedočetla Americké bohy, bych za zločin nepovažovala. I tak mám z toho, co jsem přečetla, ještě teď šok...
Ale k tomu humoru - mě se v tom filmu líbil ten styl, jako ne dětský, ale takovej sarkastickej, až černej, ale prostě...se šťávou :). Ale vůbec jsem tím nemyslela, že by kniha měla být styl Zeměplocha ;-).

Příspěvek 21.11.2007 01:47:54
General
General

Odpovědět s citací

Tak v knize je to totéž, jenom ne tak polopaticky, spíš je to hra se slovy :wink: Ono tady to trochu taky museli přizpůsobit běžnému divákovi, aby to bylo jako "tady se máte smát" :wink:
Americké bohy naprosto miluju, i když Nikdykde byla moje první Gaimanova kniha a dodnes je mou "první láskou" :wink:
Ale chápu, že ne všem se Američtí bohové líbí. Gaiman rád studuje mytologii a hodně si s ní pohrává, což je asi pro tebe, která to bereš téměř posvátně, asi trochu problém. :wink: Takže tomu rozumím. :wink:

Ale to je vlastně OT, i když se to pořád týká autora Hvězdného prachu :D

Příspěvek 11.12.2007 23:31:06
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Klenotka: Tak to je trochu smutnej konec :( Ale opravdu jsi mě naladila a asi si najdu čas a přečtu si i knihu :)

Příspěvek 12.12.2007 18:21:58
John Skylark Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Tak se taky přidám se svým pohledem:
Když jsem asi před dvěma rokama Hvězdný prach přečetl, moc se mi líbil, jenom ten konec mi přišel takový hodně smutný. Ne špatný, ale tak nějak jsem čekal něco "veselejšího" (třeba to ukončit tím, jak se Tristan a Yvaine vrátili na Stormhold a ujali se vlády).
Pak jsem předvčerem viděl film a pocity mám smíšené. Shakespeara úplně pokazili, jednorožec si tam přiběhne bez bitky se lvem (ten kousek se mi v knížce líbil), mluvící strom nikde... A kupodivu mě nejvíc zklamal závěr a konec. I když si odmyslím létající utopence a evidentně neškodné střepy (že by tam byly autoskla?), pořád mi to tam připadá jaksi "na efekt". A přestože ten závěr je "happyendovštější" :D, nějak mi tam ten knižní pasuje víc. Asi už jsem se s ním "smířil" :wink: .
BTW z Victorie udělali totální krávu, i když v knížce tak strašná není.

Ale celkově se mi to líbilo :) .
- Freeze! You're under arrest. You have the right to the remains of a silent attorney! If you cannot afford one, tough noogies! You can make one phone call! I recommend Tracy: 976-555-LOVE.
Do you understand these rights as I have explained them to you? Well do you, punk?
- No.
- Then I can't arrest you!

Příspěvek 13.12.2007 11:31:54
wizards Airman
Airman

Odpovědět s citací

Já jsem tedy viděl nejdříve film ( a poté si přecetl knihu) ....no po pravdě film se mi zdál udělaný více jak už tu bylo řečeno "happyendovější" pro všeobecnou spokojenost a takovou tu "pohodu".Asi by se lidem moc nelíbilo, kdyby to končilo přesně jako v knize.. "smutněji". :D

Jinak film se mi hodně líbil, ale beru to z toho pohledu, že nepřenáším na filmové postavy vlastnosti postav z knihy....jak např. dělá "John Skylark".
Už jsem se také smířil s tím, že prostě do filmů se vejde cca (dle mého) 50-70% knihy nikde né více.

A jsem zvědavý jak přenesou na filmové plátno "Koraline" (někde jsem četl, že bude natočena taky)

Tak :) uvidíme p. Gaimane :lol:

Další

Zpět na Filmy