V oceánu mainstreamu je čím dál tím těžší chytit nějakou vzácnější rybu...přesto se však stále najdou příznivci "divných filmů", pro které dnes ještě "staří mistři" (nejen) točí. Co jste viděli naposledy?:-)
Z těch vyjmenovaných jsem naposledy viděla Modrý samet od Lynche..a dobrý, celkem ho uznávám, Zběsilost v srdci je krásný film a líbil se mi i Mulholland Drive, ten hodně...
Lennier and Vir will share a beer and watch Adira disappear
Všechny Lynchovy filmy mají poetiku, jakožto i Twin Peaks:-) z Mulholland Drive jsem byl docela šílenej, dokoukal jsem to ve všední den někdy kolem půlnoci a nešel spát dřív, než jsem alespoň zčásti nepochopil, co se tam vlastně událo....výklady takových filmů, to je vždycky oříšek....viz. Donnie Darko
na Donnieho se chystám, už ho mám dom a hodně se na něj těším...jinak můžu doporučit film Ve stínu upíra, už jsem s tím otravná jak ho všude cpu, ale je dobrej, hodně režíroval to Elias E. Merhige a hraje tam Willem Dafoe
Lennier and Vir will share a beer and watch Adira disappear
Upíra jsem samozřejmě viděl, a o to lepší to je, pokud jsi viděla tu starou klasiku NOSFERATU od Murnaua, či alespoň její remake od Herzoga. Každopádně, i samostatně je to vynikající nápad a je to hodně o té komicko-dramatické atmosféře. Až zlomyslně komické, řekl bych:-)) DOnnieho nepouštět nikdy jindy, než od půlnoci:-)
EDIT: Nemusíš citovat celé příspěvky přímo nad sebou. Zbytečně roztahuješ stránku. Shorty