Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Filmy Hodnocení Star Wars

Hodnocení Star Wars

Co dávají v kinech či v televizi. Co by si ostatní neměli nechat ujít.

Jak se vám líbí série Star Wars (celkově)? Známky jako ve škole.

Nejlepší filmová sága ze všech !
39
48%
1
22
27%
2
11
14%
3
4
5%
4
0
Žádná hlasování
5
3
4%
Nejhorší fůůůj
2
2%

Celkem hlasů : 81

Příspěvek 13.10.2006 14:12:58
Anubis22

Odpovědět s citací

Jak se vám líbý Star Wars. Já dávám 5. Má hrozně naivní děj, a příběh nic moc. Takový bez chuti. Pár dobrých chvilek tam je ale celkově se mi to teda nelíbý.
Co je nejlepší pro mě víte. Viz. Podpis
Co si myslíte vy?
Naposledy upravil Anubis22 dne 13.10.2006 14:33:15, celkově upraveno 1

Příspěvek 13.10.2006 14:24:11
John Skylark Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

No, nejhorší to rozhodně není. Nejlepší taky ne (to snad už ví každý, co je u mě nejlepší :) ), takže jsem dal za 3. Starší tři díly mají opravdu naivní děj a chování Luka Skywalkera mě přimělo k pochybnostem o duševním zdraví scénaristů (či koho vlastně?). Ale ty hádky mezi Leiou a Solem byly zase super.
A novější díly jsou zase krásně vizuálně udělané, což ovšem samo o sobě na nejlepší hodnocení stačit nemůže. Takže za 3.
Naposledy upravil John Skylark dne 13.10.2006 15:12:53, celkově upraveno 1
- Freeze! You're under arrest. You have the right to the remains of a silent attorney! If you cannot afford one, tough noogies! You can make one phone call! I recommend Tracy: 976-555-LOVE.
Do you understand these rights as I have explained them to you? Well do you, punk?
- No.
- Then I can't arrest you!

Příspěvek 13.10.2006 14:32:39
Klenotka Uživatelský avatar
Administrátorka
Administrátorka

Odpovědět s citací

Tohle je docela vtip...teda, nová trilogie Star Wars se mi moc nelíbila, ale stará je klasika a těžko to můžu hodnotit. SW mají být vesmírnou pohádkou o dobru a zlu, sám Lucas to říkal a tak ta naivita k tomu patří. Ale hodnotit to...kriste, je to klasika sci-fi, díky SW máme moderní sci-fi, možná by stálo za to, kdyby si to lidi uvědomili. A srovnávat SW s ostatními sci-fi..to je jako srovnávat jablka a hrušky. A při vší úctě k Anubisově nadšení pro Andromedu...nemůžeš srovnávat sci-fi seriál s filmem a už vůbec ne Andromedu se SW, to je prostě nemožné. SW NENÍ seriál. Možná zním trochu praštěně, poněvadž si myslím, že SW se nedají objektivně hodnotit, protože je to klasika sci-fi a je to skoro svatokrádež to nějak kritizovat....ale to je můj názor, vím, že z hlediska dnešních fandů je to jen další film v záplavě jiných, ale moje omlácená VHS s Novou nadějí je pořád ještě v regále s kazetami a své místo neopustí :wink:

A technická poznámka for Anubis22.. ...je to LÍBÍ a ne LÍBÝ...panebože... :roll:
Naposledy upravil Klenotka dne 13.10.2006 14:36:09, celkově upraveno 2
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 13.10.2006 14:33:25
HAck Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Nejlepší seriál ze všech ! :shock: :shock:
TO není seriál.JInak dávám za 1.Je to skvěle udělaná série filmů :wink:
Mr. Franz I think careers are a 20th century invention and I don't want one.

Příspěvek 13.10.2006 14:50:24
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Když už mě Klenotka takhle nepřímo kritizuje, tak si ještě přisadím.
Nesouhlasím s tím, že pohádka musí být naivní. A i když už je naivní, neznamená to, že se naivně musí chovat postavy.
A co se týče klasiky SF - to, že je něco klasika (s čímž se nehádám), neznamená, že to nejde překonat. Startrek TOS se mi taky moc nelíbí, i když osatní mám rád.
Pokud jde o srovnávání, budu opakovat to, co tu někde psal rowdy: srovnávat můžeš cokoli s čímkoli. Subjektivně. Objektivně můžeš srovnávat čísla nebo věci, ne příběhy.
Naposledy upravil John Skylark dne 13.10.2006 15:01:33, celkově upraveno 1
- Freeze! You're under arrest. You have the right to the remains of a silent attorney! If you cannot afford one, tough noogies! You can make one phone call! I recommend Tracy: 976-555-LOVE.
Do you understand these rights as I have explained them to you? Well do you, punk?
- No.

Příspěvek 13.10.2006 15:01:30
Administrátorka
Administrátorka

Odpovědět s citací

Já tě kritizuju? Kde prosím tě? :shock: Jmenuj jeden film (film, ne seriál, to sem nepatří), který by překonal SW...Matrix je moderní, ano, ale na mety nejvyšší může myslet tak první díl...Když budeš mluvit o první trilogii, tak je to...já nevím, považuju se za inteligentního člověka a nemyslím si, že by to zase bylo až tak hloupé. Duševní zdraví scénáristů?...upřímně, nevím, na co konkrétně narážíš? Řekni mi něco, kde se nějaká postava chovala nějak vyloženě hloupě...New Hope je možná trochu víc naivní, ale Empire Strikes Back, to nemůžeš myslet vážně.
Tak, teď tě kritizuju.
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 13.10.2006 15:09:19
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Asi jsem to napsal moc přehnaně, ale tvá první rozhořčená reakce na založení tohoto vlákna byla těsně pod mým příspěvkem, který SW taky zrovna moc nepochválil. Tak jsem to asi vztáhl osobně a navíc jsem tam zapomněl přidat smajlíka.
Naivně až hloupě se Luke chová třeba tehdy, když jde k Jabba Huttovi osvobodit Hana Sola zataveného v tom kovoplastu, či co to je.
S tím překonáním SW to myslíš jak? Lepším příběhem, větší sledovaností, oblibou diváků, délkou, cenou :) ...
Naposledy upravil John Skylark dne 14.10.2006 17:55:56, celkově upraveno 1
- No.

Příspěvek 13.10.2006 15:13:04
Administrátorka
Administrátorka

Odpovědět s citací

Jo, přesně to myslím :wink:
A nevím, jak jde osvobodit Hana...to mi zase tak hloupé nepřišlo, když měli očividně už připravený záložní plán...

Příspěvek 13.10.2006 15:17:47
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

A ten záložní plán by fungoval, i kdyby ho taky zatavili nebo zabili?
Tu sledovanost, cenu a oblibu u diváků jsem myslel jako ironii - to pro mě moc neznamená.
- No.

Příspěvek 13.10.2006 15:33:46
Martys Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

No tak StarWars to je jasná jednička. Prostě klasika ,kterou musí mít rád snad každej. :) . Osobně u mě vede původní trilogie, ale nová není taky špatná (ale je tam už vidět taková ta americká akčtnost). Jinak příběhově je podle mě nejlepší hra Knights of the Old Republic, kterou bych se rozhodně nebál také zfilmovat.

to Anubis22: Osobně nerad srovnávám filmy a seriály a ještě k tomu takové klasiky jako StarWars.
Ale trochu mě zaráží tvůj vkus, protože Andromeda, kterou ty považuješ za nejlepší, a Star Wars (teda aspoň původní trilogie) toho mají dost společného. V Andromedě se rozpadlo Společenství a parta statečných hrdinů se ho pokoušejí opět vybudovat. Ve StarWars se rozpadla Republika (nebo spíše přetransformovala na impérium) a jiná parta se jí snaží taky opět sjednotit. Takže nechápu jak se ti to může až tak nelíbit. Pokud jde o příběh tak v Andromedě byly k vidění daleko horší věci.

Příspěvek 13.10.2006 15:43:30
Tar-ara Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Hmm, takže za prvé, jak už tu bylo zmiňováno, SW NENÍ seriál. Filmová sága, to už zní lépe.
Za druhé - když je něco klasika, tak to znamená, že se to většině lidí hodně líbí. Samozřejmě neříkám, že něco není nepřekonatelné. Je to o vkusu. Jelikož já osobně mám SW (rozhodně starou trilogii) jako nej film (i když je to tedy trilogie), tak se za něj teď postavim...

SW mají spoustu věcí. Každý (dobře, skoro každý) si může vybrat. Ještě je to velice dobře zpracované, na svou dobu technologicky výborně ztvárněné, úžasný a chytlavý příběh, o akci, ale i moudrost, ironii, dobrodružství...tam není nouze. Jsou tam příjemné postavy, ze kterých si lze taky vybrat, jsou tam zvraty, má to atmosféru....mno, prostě je to nabušený...já nevim, co k tomu dodat :). Že se to zanedbatelné části lidí nelíbí...zase je to o tom vkusu, kde si tedy dotyčný nemůže nic z toho téměř všeho vybrat.

A s tim, jak šel Luke k Jabbovi - to bylo naprosto normální. Han je přítel, fakt dobrej přítel, něco se pro něj prostě riskovat musí. Máme plán - ten první (asi nevyjde), takže máme ještě záložní plán, na který jsme se předem připravili...tohle není naivní, tohle je promyšlená akce...
"Now you're cookin'!" - Milton C. Hardcastle

[img][http://tar-ara.sg1.cz/Ikona/HaMbanner1.jpg]http://tar-ara.sg1.cz//Ikona/HaMbanner1.jpg[/img]

Příspěvek 13.10.2006 16:13:39
Tillion Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

Jen jsem otevřel tento topic, hned mě praštilo do očí označení SW jako seriál. :evil: (Pokud bubu mít na FFS rozpláclou hlavu a dva monokly, tak to je tímhle.) Jak už se řeklo, je to klasika. Nová trilogie je sice trochu *pokývávání rukou zleva doprava*, ale stará trilogie byla velice dobrá. Neříkám, že je to pro mě nejlepší dílo světové kinematografie, ale furt je to něco, co by měl znát každý SF fanoušek.

btw: Já mám klasiku rád... nebýt staré Galacticy, nebyla by nová Galactica. :wink:
FLASH
IF YOU LOVE
WOOKIES

Příspěvek 13.10.2006 16:17:29
HAck Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Tak už jsem to upravil.Jak toto někdo může napsat :roll:
Mr. Franz I think careers are a 20th century invention and I don't want one.

Příspěvek 13.10.2006 16:18:52
Markus Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Teda Anubisi22 s tvými názory se člověk opravdu nenudí. Srovnávat Andromedu a Star Wars. :lol: To si snad děláš legraci. Za prvé jak už tady několikrát padlo, Andromeda je seriál a Star Wars jsou filmy. Za druhé Andromedu jsem viděl čtyři série a to ne jednou, protože jsem v té době měl kabelovku a AXN a tam to reprízovali do zbláznění. Na jiných stanicích nebylo nic ke koukání, tak jsem některé díly viděl i pětkrát. Takže mě nemůžeš osočit, že jsem neznalec, který vidí sem tam nějaký díl. A musím říci, že první série se mi líbila. To měl seriál ještě v prackách maník co pracoval i na DS9 a i když triky byli příšerné příběh rozhodně nebyl špatný. Potom vstoupil na scénu úchvatný Kevin Sorbo a stal se producentem. Ihned vyhodil právě toho maníka z DS9, který vlastně Andromedu vytvořil a začal to dělat po svém. Už druhá sérka byla rapidně horší a od třetí už byl ten seriál k smíchu. Nadchlap Sorbo strhl veškerou pozornost na sebe, no dál to nebudu rozpitvávat. Děs a běs.
A ke Star Wars. Dal jsem jedničku. Musím se zastat nové trilogie. Neřekl bych, že stará je lepší. Je prostě jiná. Mě se líbí obě, ale každá svým způsobem. Jasně epizoda jedna je až infantilně dětská (i když Ewokové a Gungani) a dvojka zase dost nepovedeně romantická, ale mějte mě za citlivku u epizody tři mě bylo dost na nic. U žádného filmu se mi nestalo, že bych v kině po skončení jen seděl na zadku a tupě zíral. No prostě jsem nemohl popadnout dech. Takhla na mě snad žádný film nikdy nezapůsobil. Jasně je to tím, že zbožňuji celé hvězdné války. Asi pro Anubise22, který má SW na háku to žádný velký zážitek nebyl, ale pro mě to je zážitek na celý život. :oops:

Příspěvek 13.10.2006 16:51:19
Johny60103 Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

SW??? Jasna jednicka!!! Fanousek SCI-FI kterej nevidel SW jakoby nezil...jestli se mu to libilo uz je jina vec...znam spoutu fanousku sci-fi (a to i fanousku s velkym F) kterym se to proste nelibilo at uz kvuli deji nebo jiz zmineme "pohadkovosti"...
ale co...ja SW proste miliju a moch bych se na to koukat porad kolem dokola :D

To Markus: hej, taky jsem z toho vzdycky takovej celej vykolejenej!!! :wink: ...hlavne takovy ty zabery na koncich na obrovsky pochodujici armady nebo vykonavani prikazu 66...a jak je to jeste podtrzeny tou hudbou?? no mazec!!! :wink: husi kuze na celim tele :D

Příspěvek 13.10.2006 16:59:47
GLORIOUS Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Star wars je jeden z nejlepších filmů (resp. filmových serií) vůbec. A to všech 6 dílů. Uznávám, že ne celé filmy sou vysloveně super, ale celkový dojem je jedinečnej. Sou tam super postavy (Yoda, Mace Windu a další), příběh možná pro někoho neni skvostnej, ale mě se líbí. A vůbec celkově: nejlepší serie vůbec (aspoň pro mě). A srovnávat Andromedu a SW je nesmysl. A to z více důvodů...
No tak asi sem tak trochu fanda do SW...
[img][http://i241.photobucket.com/albums/ff193/jhemi442/grafika/2f6ad418.png]http://i241.photobucket.com/albums/ff193/jhemi442/grafika/2f6ad418.pnghttp://[/img]

Příspěvek 13.10.2006 17:59:48
RomanArts Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Já SW hodnotit nemůžu, pro mě je to základ sci-fi, bože vždiť já na tom vyrost a proto jsem teď vlastně tady, plně souhlasím s přízpěvky Klenotky. Jinak SW je jedinečná ne jen příběhem ale i efekty a na svou dobu si opravdu myslím že to byl největší film všech dob, jinak jak můžeš srovnávat něco s 20. letym rozdílem vzniku. Tehdy byla jiná doba a teď je taky jiná a na SW starý přes 20 let se můžu koukat pořád což se o jiných filmech říci nedá.
Obrázek

Příspěvek 13.10.2006 19:30:37
Anubis22

Odpovědět s citací

Markus píše:
To měl seriál ještě v prackách maník co pracoval i na DS9 a i když triky byli příšerné příběh rozhodně nebyl špatný. Potom vstoupil na scénu úchvatný Kevin Sorbo a stal se producentem. Ihned vyhodil právě toho maníka z DS9, který vlastně Andromedu vytvořil a začal to dělat po svém. Už druhá sérka byla rapidně horší a od třetí už byl ten seriál k smíchu. Nadchlap Sorbo strhl veškerou pozornost na sebe, no dál to nebudu rozpitvávat.

Náhodou já jsem rád že to vzal Sorbo producenta na sebe. Mě to že toho "maníka" vyhodily vyhovovalo. Taky to vedl dobře a první série je stejně dobrá jako ostatní, ale v Sorbových rukách to bylo lepší. A triky maj dobrý.

A ke SW:
Ep.1- pro děcka + pitomý hrdina Anakin který mě nevýslovně štaval s každým slovem a pohybem
Ep.2- moc nepovedená romantika + divné a někdy nereálné chování postav, moc tam vnutily jedie
Ep.3- snažili se udělat největší trhák a přehnali to což je někdy moc divný.
Ep.4- naivní příběh - dobro x zlo nic víc, pohádka, žádná větší zápletka
Ep.5- asi nejlepší z nichm ty vesmírný scény nebyli nejhorší a část příběhu se mi docela líbila
Ep.6- Dobrá jen do tý doby než jsou na tom měsíci pak už je to o ničem. Fandil jsem tam těm zlejm :twisted: :twisted:

Celkové hodnocení - 1-3 nevěděli co dělat a snažili se tam nacpat co mohly,
4-6- strašně naivní a jednoduchej děj, pár dobrých momentů ale jinak nic

Celkově- nic moc 5

Příspěvek 13.10.2006 19:38:25
Tar-ara Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Naivní a jednoduchý děj...hmm, a prosim tě, když sis to pouštěl, byl jsi v místnosti s obrazovkou/monitorem? Protože na dálku to nefunguje...
"Now you're cookin'!" - Milton C. Hardcastle

[img][http://tar-ara.sg1.cz/Ikona/HaMbanner1.jpg]http://tar-ara.sg1.cz//Ikona/HaMbanner1.jpg[/img]

Příspěvek 13.10.2006 19:44:55
Anubis22

Odpovědět s citací

To jsem nějak nepochopil, ale viděl jsem všechny starý díly nejmíň 5x a ty noví taky dostkrát naposledy trojku tu jen 2x. Jednou v kině a jednou u PC.
Ale jak říkám nic moc.

Příspěvek 13.10.2006 20:04:45
Raven Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Nemuzu absolutne souhlasit s Anubisem22. Podle mne je SW jedna z nejlepsich filmovych serii, jestli vubec ne nejlepsi. Osobne mam radsi starsi dily, ty jsou perfektni a z novych filmu je nejlepsi treti dil, pricemz ostatni jsou taky skvele.

Je ale pravda, ze tuto sagu opravdu miluju, takze asi nejsem zrovna dvakrat objektivni :D
[img][http://img280.imageshack.us/img280/1442/fight1op7.gif]http://img280.imageshack.us/img280/1442/fight1op7.gif[/img]
Every single Jedi, including your friend Obi-Wan Kenobi, is now an enemy of the republic.

Příspěvek 13.10.2006 20:07:08
merlin Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Sfilmovaný to je opravdu parádně, jen bych u novější poloviny víc zapracoval na příběhu a tak, jak tomu bylo v epizodách starších, čímž se mě zalíbili víc než novější, ale ani těma nepohrdnu. :D

SW

Příspěvek 13.10.2006 20:11:30
Parapsycho Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

SW prostě podle mě nejlepší sága všech dob. Nevím jak pro tebe ale příběh je možná pro normálního diváka příběh na nule. Ale pokud si zahraješ nějakou hru nebo koukneš na seriali o kterych se moc nemluví změníš názor. Tahle sága ani nemá moc logických chyb. Teda pár jsem jich našel ale to nevadí, ale chtěl jsem říct že SW je kouzlo samo o sobě.
Nechť tvůj nůž praskne a rozdrolí se.

Příspěvek 13.10.2006 20:34:09
Aiden_Ford Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

No za 1 to je jasný mě se SW líbí ale jen ty nový díly
[img][images/thumbs/Aiden_Ford_032uv7.png]images/thumbs/Aiden_Ford_032uv7.pnghttp://[/img]
[img][images/thumbs/Aiden_Ford_barstargate2az8.gif]images/thumbs/Aiden_Ford_barstargate2az8.gifhttp://[/img]
[img][images/thumbs/Aiden_Ford_atlantisuserbaryr9.jpg]images/thumbs/Aiden_Ford_atlantisuserbaryr9.jpghttp://[/img][img]images/broken_link.gif[/img]

Příspěvek 13.10.2006 20:48:19
pplk. Sheppard Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

me se na sw taky libilo, ze docela predcilo dobu

Další

Zpět na Filmy