Goyovy přízrakyForman musel honem zaplatit hypotéku nebo co?
2/5Aby tisícátý příspěvek (doufám, že to tu neplánujete mazat) nebyl o takové sra... nepovedeném filmu, přihodím ještě jiný nepovedený film.
ProducentiKomedie z roku 1968 o tom, jak se dva muzikáloví producenti rozhodnou udělat hru tak špatnou, že na ni nějakou daňovou machinací vydělají... Jejich hra jménem Springtime for Hitler (!) vychází z pera nacistického přeběhlíka, má ji režírovat militantní gay a ústřední roli Adolfa Hitlera má hrát hippie s přezdívkou (a chováním) LSD.
Má to být vtipné, má to potenciál, nicméně po celou dobu se to pro mě válí kdesi v šedi. Je to zřejmě už hodně oldschool (přece jenom, 25 let po WW2 bylo téma dvou židů produkujících muzikál o Hitlerovi o něco ožehavější) na dnešní poměry, takže ty dobré okamžiky zapadnou v oceánu nudy. Asi před pěti lety se to dočkalo remaku, který jsem neviděl.
2/5
Springtime for Hitler úvodní znělka Přesto v souvislosti s tím doporučuju dát si na YouTube muzikálovou část Producentů. Neuvěřitelně chytlavý song, mnohem méně chytlavější prupovídky po něm. V remaku (taky k nalezení) navíc ve znělce zpívá Barrowman z Torchwoodu. Až půjdete po ulici a budete si notovat
Springtime for Hitler and Germany, Deutcheland is happy and gay popřípadě
Don't be stupid, be a smarty, come and join our nazi party, snad uznáte, že Producenti cosi zábavného světu dali.
6/5PS. Je možné, že Producenty jsem tu už recenzoval a zapomněl jsem na to