Víte o tom, že na DK je tu zvláštní téma, že jo?

Já osobně v tomhle víceméně souhlasím s Raynorem. Po počátečním nadšení se mi ten film v hlavě dost rozležel a už mi nepřišel tak skvělý. Hlavně právě kvůli několika bodům, které tu uvedl Raynor - přepálená stopáž, neustálé přebíhání z místa na místo atd. Jedině Maggie Gyllenhall mi nevadila, protože tu mám opravdu ráda a přišla mi 100krát lepší, než ubrečená Katie Holmes.
Když jsme u těch komiksů - po velmi dlouhé době jsem si pustila
X-Men 3. První dva X-Men filmy mám hodně ráda, zvlášť dvojku a napoprvé na mě třetí film působil jak rána palicí. Ale teď už to nebylo tak hrozné. Možná taky proto, že jsem si ho pustila samotný, bez návaznosti na předchozí filmy. Když pominu některé věci, jako změna postoje postav (Wolverine jede pořád sólo a na konci má najednou proslov o týmu, z Magneta udělali jen obyčejného padoucha atd.) nebo to, že půlku hlavních postav odrovnali v první půlhodině, tak největší problém vidím v tom, že se nějak dopředu procpala Halle Berry a taky že tam najednou pobíhalo moc mutantů. Vím, že svět X-men je veliký (je to jediný komiks vedle Sandmana a Batmana, který jsem četla), ale Ratner chtěl očividně všechno nacpat do jednoho filmu a trochu to neuhlídal. Halle Berry opravdu není herečka, která utáhne celý film (Oscar, ne-Oscar, a debata o jeho zaslouženosti může být nadlouho) a tak celá tíha víceméně spočívá na Hugh Jackmanovi, který to celkem s přehledem zvládá a tlupě mladších herců. Z těch trochu vyniká Ellen Page (budoucí Juno), která působí nebývale křehce, ale zároveň má v omezeném množství scén dost prostoru a její honička skrz zdi byla super. Anna Paquin, která mi od seriálu True Blood dost leze na nervy, tu byla tím pádem dost vzadu, ale to mi opravdu nevadí. Nevím, jak to dělá Famke Jenssen, ale i když tu víceméně statovala, tak i jen její přítomnost ukazovala, jak velké charisma má. Škoda jen, že stála pořád někde v pozadí.
Představení "chlupáče" byl skvělý tah, postava i herec sympatičtí, takže za to bod nahoru. Ten kluk s andělskými křídly měl být možná nějaký vedlejší příběh, ale nakonec to působilo dost divně, protože si k němu člověk vlastně žádný vztah nevybudoval a nějak jsem nepochopila, proč je na plakátech a obalu DVD v obleku X-Men, když ve filmu ho na sobě nemá a není ani součástí týmu.
Ale to byla zase jen kritika, takže to řeknu takhle - samostatně ten film působí jako nadprůměrná komiksová zábava a rozhodně vyčnívá nad spoustou vrstevníků (prokletí třetích dílů tu sice částečně platí, ale rozhodně to není taková katastrofa jako třeba u Spidermana), a myslím, že Ratner je za to dost zbytečně bit, protože se odvážil to pojmout po svém - když ví, že je jiný druh režiséra než Singer, tak proč se ho snažit napodobit?
Navíc, jak jsem trochu šťourala ve Wikipedii (a četla v komiksech), se X-Men světu přiblížil mnohem víc, než to zvládl Singer. To ale nic nemění na tom, že při pohledu na trilogii celkově je tenhle díl opravdu nejslabší.
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.