Felon-po dlouhé době pořádný film,který mi nenechal chladnou hlavu ještě aspoň hodinu po samotném filmu a donutil mě přemýšlet.Dorff i Kilmer podali výborné herecké výkony,Kilmera jsem ani nepoznal s těmi vousy a pár kilo navíc.Hlavní dozorce je opravdu ha**l a dává to vězňům najevo.Zde nenajdete prostředí z veké věznice,ale jen úzký okruh několika lidí,kteří se,ač chtějí či ne,automaticky dělí podle barvy pleti.Wade Porter se také zařadí,zažije pár bitek a k tommu všemu se začne rozpadat to,na čem pracoval na svobodě,i jeho žena se s ním chce rozejít.
Pro mě je tohle nezvyklé vězeňské drama i kvůli tomu konci.Neříkám,že obsahuje něco,co byste jinde neviděli,třeba neviného muže nebo bitky,ale zde hlavní postava nikam neutíká a to dělá z Felona unikátní.
88%

Hlavně první půlka přenosu ubíhala pěkně svižným tempem, kdy jediný slabší moment mi přišly nominace na nejlepší herečku ve vedlejší roli. Nápad se mi obecně líbil, že již ocenění řeknou pár slov k nominovaným, ale u těch hereček to bylo takové zdlouhavé a místy patetické - hlavně v kontrastu se zbytkem večera. K samotným výsledkům, žádné velké překvapení, jen mě mrzí, že Oscara nezískal Mickey Rourke. Seana Penna mám ráda, ale tentokrát plešoun patřil Mickeymu. Co mě pobavilo, byla narážka v děkovací řeči Kate Winslet na Meryl Streep