Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Filmy Jaký nejlepší sci-fi film jste viděli?

Jaký nejlepší sci-fi film jste viděli?

Co dávají v kinech či v televizi. Co by si ostatní neměli nechat ujít.

Ice Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Predátor 1 (ale i 2 i když to už nebylo ono), SW Impérium vrací úder (ale i další díly jsou dobrý)

Thor. Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Pro mě to je jednoznačně Star Trek XI - To nový spracování warpu mě prostě dostalo :D
Nero: James T. Kirk was a great man but that was another life!
Obrázek
http://www.youtube.com/user/SGThor2

dalibor.durcak Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Vžuuuuuuuuum !
"Opravdová láska je umění najít ve světě někoho, s kým si rozumíš lépe, než se sebou samým."
autor neznámý

Fixda Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Původní Star Wars, Vetřelec I, první tři Planety opic, 1984, Brazil pak dlouho nic.... a pak Matrix, Equilibrium, SW III, Horizont události, Hvězdná brána (film). No prostě žádný dobrý filmy už nevznikají, to nejlepší bylo natočeno v 70. letech (a 60. a 80.) :D .
www.familyguy.cz

www.americandad.familyguy.cz

Ivory Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Vidím,že pár lidem se líbil i Matrix,mysleli jste jen první díl nebo celou trilogii ?
Obrázek
Fly High My Friends, Bob Stencil.

Tar-ara Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Takže pokud jde o nej, rozhodně říkám Star Wars :yes: :ok: . A tedy nejen nej v oblasti sci-fi, ale nej celkově (o prvenství se nicméně dělí s LotRem). SW beru jako celek (tedy těch šest filmů), pokud mám víc definovat, tak původní trilogie (i když SW 3 byla parádní). A pokud i tak mám definovat, řeknu Impérium vrací úder a Návrat Jedie. Mám vážně ještě víc definovat? Možná bych řekla Návrat Jedie, ale...to už je příliš těžké. Ale pokud jde o SW, tak nerada definuju příliš konkrétně, takže nejlépe původní trilogie SW ;-).
Ta má prostě ty prvky, které miluju...skvělý příběh, úžasné postavy, humor, epiku, technologii, ale i mystickou Sílu....prostě....SW ;-).
"Now you're cookin'!" - Milton C. Hardcastle

[img][http://tar-ara.sg1.cz/Ikona/HaMbanner1.jpg]http://tar-ara.sg1.cz//Ikona/HaMbanner1.jpg[/img]

gmakov Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Ivory píše:
Vidím,že pár lidem se líbil i Matrix,mysleli jste jen první díl nebo celou trilogii ?

Jak u koho. Někdo žere komplet trilogii. Někdo zase Reloaded a Revolutions nemůže ani vidět. Já se hlásím k první skupině. Ukažte mi ve filmových dejinách lepší honičku na dálnici. :D

Dál se mi libí původní SW, nová trilogii je šílená sračka, Vetřelce, Predátora, Equilibrium, Návrat do budoucnosti, Pátý element a samozřejmě trilogie Terminátor, už aby byla IV :bounce:

edit. ježiš ještě 12 opic

Linn Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Nejlepší sci-fi film, to je docela záludná otázka. Stará trilogie Star Wars, Návrat do budoucnosti I, Pátý element a Fontána (uznávám, to není zrovna čisté sci-fi) - pořadí nerozhoduje, snad jen ta Fontána patří mezi mé obecně úplně nejoblíbenější filmy, ale to spíše pro to ostatní než pro sci-fi prvky.
Z oddechovějších záležitostí jednoznačně již několikrát zmiňovaný Galaxy Quest, který ani lonští Fanboys ani zdaleka neohrozili. Nesmrtelné hlášky a situace, výborné herecké složení - ani na páté zkouknutí se nenudím :D
- Linn doporučuje -
Chuck | Castle | Sanctuary | Dollhouse | Californication

Fazulina Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

Mno, musím přiznat, že mě se vždycky hodně líbila Hvězdná brána, Dvanáct opic a Pátý element.

Sci-fi mám ráda zkátka hodně, takže Equilibrium, Star Wars, Riddick atd. no, klasický fanoušek... a nejnovější Star Trek mě uchvátil, už dlouho jsem neviděla tak dobrý film.
[img][images/thumbs/Fazulina_Johnov3.jpg]http://i176.photobucket.com/albums/w188/fazulina/Johnov3.jpg[/img]

Eleira Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Tak pokud bych měla volit taky, tak rozhodně původní trilogie Starwars a kdybych měla být konkrétní, tak možná Návrat Jediho (boha jeho, to skloňování je hrozný :D ), nová trilogie mě moc nenadchla. Efekty sice krásný, ale vypěstovala jsem si bytostný odpor k Anakinovi (asi s tím má hodně společného herec, co ho hrál :smile: ), nicméně pokud bych měla vzít novou trilogii na milost, pak bych kladně ohodnotila Skrytou hrozbu. Prostě malý Anakin ještě není taková lama, Qui-Gon Jinn byl skvělý a vůbec nevím, co všichni mají proti Gunganům :smile: . A legendární hláška "Si myslíš, že seš nějakej Jedi, že tu tak mácháš pazourou?" No takže asi tak.
Jinak mám z filmů raději fantasy, takže tady bych to scifi nějak utla :D

Edit: Mno a nevím, jak se mi to podařilo, ale zapomněla jsem na první dva díly X-men, což je velká škoda. Když už nic jiného, je tam několik pěkných pohledů
Toto je spoiler!!!:
Které se většinou týkají pěkného pozadí Cyclopse :D :smile:
Naposledy upravil Eleira dne 19.5.2009 09:54:20, celkově upraveno 1

Lirael Uživatelský avatar
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

Tak tady se mi vybírá těžko a určitě na něco zapomenu... Určitě Donnie Darko (i když si nejsem úplně jistá, jestli sem patří...), Dvanáct opic, Matrix (ten první, samozřejmě), Animatrix (pořád nějak doufám, že se do tohodle světa časem někdo vrátí...), Galaxy Quest, Návrat do budoucnosti a původní Star Wars. Užší výběr dohromady prostě nedám :wink:
I believe that when we leave a place, part of it goes with us and part of us remains...
Obrázek

Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

Eleira píše:
Tak pokud bych měla volit taky, tak rozhodně původní trilogie Starwars a kdybych měla být konkrétní, tak možná Návrat Jediho (boha jeho, to skloňování je hrozný :D ), nová trilogie mě moc nenadchla. Efekty sice krásný, ale vypěstovala jsem si bytostný odpor k Anakinovi (asi s tím má hodně společného herec, co ho hrál :smile: ), nicméně pokud bych měla vzít novou trilogii na milost, pak bych kladně ohodnotila Skrytou hrozbu. Prostě malý Anakin ještě není taková lama, Qui-Gon Jinn byl skvělý a vůbec nevím, co všichni mají proti Gunganům :smile: . A legendární hláška "Si myslíš, že seš nějakej Jedi, že tu tak mácháš pazourou?" No takže asi tak.
Jinak mám z filmů raději fantasy, takže tady bych to scifi nějak utla :D

Vidím že nejsem jediný, komu byl mladý Anakin strašně nesympatický, což je trochu zvláštní, když si vezmeš že Darth Vader je jedna z nejoblíbenějších postav.

PS: taky nechápu co maj všichni proti Gunganům :).

Ivory Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Linn:Fanboys jsou daleko lepší než Galaxy Quest,ten jim nesahá ani po paty.Mezi sci-fi je to nejhorší film,co jsem viděl.Tim Allen a sci-fi je strašná kombinace.

PS:Gungani jsou v pohodě,nic proti nim nemám,Jar-Jar byl dokonce moje oblíbená postava.Ale z celého scěta Hvězdných válek u mně vede Obi-Wan.
Obrázek
Fly High My Friends, Bob Stencil.

mikey Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Vanguard, Linn: Mladý anakin je opravdu zralý na to, aby ho někdo připekl v lávě na mustafaru, ale měl ho tam obi-wan hodit celýho... :roll: Vader je fajn... :lol:

Ivory: Galaxy Quest, pokud je to opravdu ten film co myslím, tak je to výborná parodie na sci-fi, hlavně na star trek... :lol:

Edit: Gungani jsou prima, hlavně Jar Jar v první epizodě, případně Jar Jar ala jedi v clone wars... :rflmao:
Povídka Svatá výprava Ori již vládnou Pegasu a nyní upřeli veškerou svou pozornost k poslednímu útočišti nevěřících. Mléčné Dráze!
Mikeyho krátké povídky: Antareský incident (11.12.09)

Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

Mikey, Ivory: Když už jsme u Obi-Wana... někdy mám pocit, že vlastně celá ta nová triologie je spíš o Obi-wanovi, což ale vůbec není na škodu. McGregor ho zahrál parádně.

PředchozíDalší

Zpět na Filmy