Tak jsem to viděla dneska, stihla jsem to ještě po práci

. Dala jsem na varování a moc nečekala, a tak jsem si některé části užila, jinde kroutila očima, ale jinak...normální popcorn. Můj pocit z toho teda je, že to bylo děsně přeplácané, jak se snažil Raimi do posledního dílu nacpat všechno, co se mu do prvních dvou nevešlo. Přišlo mi, že největší záporák celého filmu byl nakonec sám Spiderman, resp. Peter. Ta jeho temná stránka jim moc nevyšla, prostě se choval jako pitomec. A trochu mi s těmi vlasy přišel jako Peter Petrelli

Nejlepší pro mě byl Harry. James Franco měl v prvních dvou filmech házet jen velká kukadla, teď se to obrátilo. Tobey Maguire teď má jen dva výrazy, buď slzí nebo se tváří rozzuřeně/naštvaně/zlodušsky. Mile mě překvapila Kirsten Dunst, u které je vidět, že trochu herecky dozrála od prvního dílu. Byla příjemná, sympatická, civilní. To se mi líbilo. Ale divím se, že to MJ pořád baví, jak ji pořád někdo unáší.
Celkově vzato byl prostě Spiderman/Peter hodně zatlačen do pozadí, víc mě zajímalo, co se děje s ostatními. Hlavně Venom, který dostal po hříchu málo prostoru. O logických dírách typu - spadl meteorit, kde zrovna byla MJ s Peterem, Marko zrovna vběhl do místa, kde probíhal výzkum atd.....těch berliček bylo moc a to zamrzelo. Nejlepší byl ale asi stejně šéredaktor Polnice, kde jsem se od srdce zasmála scéně s léky, nebo malé vyděračské majitelce foťáku
Ovšem souboje, to bylo prvotřídní. První s Harrym, byl skvělý, ale závěrečný byl vážně super. Vidět Harryho a Petera bok po boku bylo skvělé a je škoda, že to už asi neuvidíme.
Je vážně škoda, že takových záběrů není ve filmu víc. Je to prostě hodně splácaná barevná věc, náhodou se nazývající film. Neomlouvá ho, že je to komiksová adaptace.
P.S. Taky jste měli tendenci rvát si vlasy, když teta May spustila jeden ze svých monologů?

Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.