Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Filmy Jaký film jste naposledy viděli? (doporučte)

Jaký film jste naposledy viděli? (doporučte)

Co dávají v kinech či v televizi. Co by si ostatní neměli nechat ujít.

Klenotka Uživatelský avatar
General
General

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Tak Eragon to snad ani není film :smile: Tam je dobrý akorát ten malý dráček na začátku a Jeremy Irons v roli Broma. Jakmile Brom umře, jde to z kopce, protože to byl široko daleko jediný herec. :D
Třeba narnijovské adaptace mě minuly už tuplem - ty knihy jsem četla poprvé už před 16 lety. Přivedly mě k fantasy a jak se teď akorát vezou na vlně fantasy, to je děs. Navíc kolem toho vzniká spousta uřvaných fanynek, které milují toho blonďáčka v hlavní roli (upřímně, už jsem ztratila přehled, kdo je kdo a z jakého filmu - jen vím, že to jsou manekýni a ne herci. :roll: ). Tohle mě jednu dobu štvalo u Pána prstenů. Filmy skvělé, ale jak se všem líbil "ten, co hraje toho elfa", to se mi otevírala kudla v kapse. :?
Je škoda, že některé naopak docela povedené fantasy (Kronika rodu Spiderwicků) a výborné fantasy (Stardust - předlohu miluju, ale film je taky super), už to odnesly a lidi ztratili zájem.

Nepředpokládám, že každý četl HP :wink: Doby, kdy jsem to žrala, jsou pryč (první knihu jsem četla ještě na střední, což už je nějaká doba) a taky už si nepamatuju všechno. Ale třeba takový brácha knihy nezná a docela dobře se bez toho obejde. To, co my považujeme za důležité, se tam prostě rozemele a lidem, co to neznají, to chybět nebude, protože to nevědí. :)
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

gravidus Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

...neboť co oči nevidí, srdce nebolí... Například HP naprosto nenávidím (osobní nenávist vůči autorce), ale například Narnii, jsem knihy nečetl a tak mě taky na filmu nemělo co zklamat, popravdě ten blonďák mi nesednul, nejlepší je ten druhý brácha u kterého je aspoň vidět, že se z tou postavou něco děje.. Na tom filmu se mi líbí nápad, zařazení v "našem světě" do druhé světové války, únik od reality. A ty detaily co jsou v knížce, jak už napsala Klenotka, mi vadit nemůžou, protože je neznám...

Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Abych to nějak vrátil k původnímu záměru. Konečně jsem se dostal k Wanted a pro mě teda lepší film, než prodlužovaný a přehypovaný Temný rytíř. Objevil se tu v létě názor, že ten film má slabší děj, protože kulky neumějí uhýbat a pendolíno nejezdí nad kilometrovou propastí - to si ale jen někdo plete děj s vnější logikou toho filmu, protože balistické kouzla opravdu nemají s motivy postav moc co dočinění. Naopak bych řekl, že Wanted má příjemně propracovaný ale přitom přehledný děj, včetně povinného zvratu uprostřed a zajímavě nejistého konce a - narozdíl od Batmana - není zbytečně prodlužovaný.
Wesley Gibson, nuzný underachiever, kterého podvádí přítelkyně s jeho nejlepší kámošem a který dělá nudnou ubohou práci (jak víme z Office Space), se jednoho dne dozví, že je syn jednoho z nejlepších assassinů v dějinách, člena Bratrstva assassinů (které bylo založené na Moravě), kteří bizardně mystickým způsobem nacházejí lidi, a které je nutno zabít pro světové dobro nebo co. A Wesley se tedy v tomto snu 99% mužů dokonale realizuje jako nejlepší zabiják...
Všechno počínaje akcí, zvuky, legračními nápady dokumentujícími Wesleyho bídný předchozí život, až po kameru a efekty, tu září nápadem, a dokonce i ten McAvoy, kterého jsem měl po Pokání nesmírný problém představit si v roli akční mlátičky, tady vypadá naprosto badass (když tak má vypadat). Což platí i o ostatních hercích, kteří zvládají svoje žánrové role s nutnou elegancí. Kdyby v tom hrál Jean Claude van Damme, Brigitte Nielsen a Arnold Schwarzenegr, tak by to zřejmě působilo o dost dementněji, takže díky bohu za Morgana Freemana. Připočteme-li k tomu bonus, který ocení jen Češi - intermezzo s pendolínem a Václava Klause - pak je to jednoznačný hit.

IMO jeden z nejlepších akčních filmů od prvního Matrixu.
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

Blackthunder Uživatelský avatar
Major
Major

Bydliště: Pardubice - Česká Republika - Sol 3 - Sol System - Mutter's Spiral - N-Space

Odpovědět s citací

Předevčírem jsem koukal na Jeff Dunham's Very Special Christmas Special
A jako vždy Achmed byl nejlepší :rflmao: :rflmao:
[img][http://img840.imageshack.us/img840/1193/sigrj.jpg][/img]

General
General

Odpovědět s citací

Zajímavý, malý, nezávislý film Max:

http://www.imdb.com/title/tt0290210/

U nás nevyšel a dost těžko se shání, ale za to shánění to stálo. Tedy, není to úplně dokonalé, ale místy hodně mrazivé. Je to příběh o Hitlerovi z jiného pohledu. Nedělá ho to tady jiným, lepším člověkem, ani není hlavní postavou. Jen tam prostě tak nějak...je. :)
Je to dělané z pohledu (fiktivního) židovského umělce Maxe Rothmana, který v 1. světové válce přišel o ruku a teď, v roce 1918, se živí tím, že umění prodává a vyhledává mladé umělce. Takhle narazí na mladého desátníka, Adolfa Hitlera, který má talent, jenom do toho nedává srdce. Max se ho to snaží naučit, a ukázat mu, že svět může fungovat i bez války a sám je proti válce (není divu, když v ní přišel o ruku). Vlastně je to o Maxovi, který není svatoušek, a to, že už nemůže malovat ho dost deprimuje. Snaží se mladého Hitlera navést, aby nechal politiky, do které se zapletl (a je nakloněn antisemitistickým myšlenkám) a věnoval se umění.
Celé je to vlastně dost ukecané, křičí to "točili jsme levně v Maďarsku", a je to jen o hře se slovy. Herec, co hraje mladého Hitlera, Noah Taylor, ho opravdu vystihl - mladého, nejistého muže, stejně jako maniaka, řvoucího na lidi.
Celou dobu se tam v podstatě nic neděje, ale celkově na člověka padne taková tísnivá atmosféra, protože víte, co se z Hitlera stane (už jako mladý naháněl hrůzu a člověk by se mu na ulici vyhnul). A konec je opravdu hodně povedený a mrazivý, protože ukazuje, jaké spletitosti osudu dokážou tragicky zamíchat životem a jedna malá událost vede ke druhé a - osud je zpečetěn.
Maxe hraje výborně John Cusack, který do toho dal kus své myšlenky a myslím, že je to jedna z jeho nejdospělejších rolí (ještě spolu s filmem Grace is gone).
Můžu doporučit, ale nečekejte nějaký patos, který obvykle tyhle filmy provází. Jen prosté vyprávění "co by kdyby". :)
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Quinix Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Jeff Dunham's Very Special Christmas Special
:rflmao: :rflmao: :rflmao: :rflmao: :rflmao:
Co k tomu říct? :D Milovníci Dunhama musí vidět :rflmao: :rflmao:

P.S. Doporučuju nejíst a nepít :-D
Captain Thomson, Earthforce: Who is this? Identify yourself!
Ivanova: Who am I? I am Susan Ivanova. Commander. Daughter of Andrei and Sophie Ivanov. I am the right hand of vengeance, and the boot that is going to kick your sorry ass all the way back to Earth, sweetheart! I am Death Incarnate, and the last living thing that you are ever going to see. God sent me.

General
General

Odpovědět s citací

Jeff Dunham's Very Special Christmas Special - Přidávám se k nadšeným ovacím :D Skvělý byl už ten příběh na začátku o dceři a tankování :rflmao: "To answer your question - yes, she is blonde." :rflmao:
Nejlepší byl Peanut s Josém a taky Achmed. :D "I hate irish music." :rflmao:

St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Jeff Dunham's Very Special Christmas Special- K tomuhle se taky hlasim, Quinixovo varovani sem neposlechl a to byla chyba,jeste ted mam mokrou klavesnici :D

Dark Angel Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Také se musím přidat k nadšeným ovacím :D Naprosto úžasné, i když Walter byl tentokráte zastíněn jak Peanutem, tak Achmedem :D A tankování jeho dcery :rflmao: :rflmao:
Můžeme o tom vést spory, můžeme s tím nesouhlasit, ale to je tak všechno, co se proti tomu dá dělat.

Mé Povídky ZDE

Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Na úvod chci poděkovat společnosti ČEZ, že mi díky výpadkům elektřiny umožňuje psát tohle už v třetí verzi.

Aftersex je jakýsi festivalový povídkový nízkorozpočtový povídací film o vztazích souvisejících se sexem. Je to skutečně after sex, narozdíl od superexplicitního Shortbusu tady není vidět ani bradavka (ženská). Vybrané témata deseti krátkých povídek nicméně nejsou kdovíjak netradiční nebo snad pobuřující (pokud nejste ultraradikální konzervativec), debutující režisér se o žádné bizardní kombinace nepokoušel a výsledkem je, že u většiny povídek nejpozději do druhé minuty odhadnete o čem bude a jak skončí. Na druhou stranu, povídky jsou dostatečně krátké na to, aby nezačaly nudit, a tak se dají většinou přežít. Navíc je tu i pár herců, které můžete znát z leckterých seriálů (a Mila Kunis z Maxe Payna filmu). Což nic nemění na tom, že kdyby mi to na flashku nenahrála kamarádka, asi bych se na to sám nedíval.
68% na ČSFD.

Pak je tu věc, po které jsem se ale sháněl, a to slavné české Ucho. Viděl jsem to už kdysi, ale až teď na jeden zátah. Chtělo to trochu odvahy v roce 1970 natočit tak protirežimní film, a o to je zajímavější, že Kachyňa, Bohdalová i Brzobohatý si po tomtle trezorovém dramatu v klidu natáčeli dále.
O story asi tolik, že ministr komunistické vlády se se svou jednodužší manželkou vrátí ze stranické akce domů a postupně na ně doléhá podezření, že manžílek bude zatčen StB vrámci stranických čistek - pak že zase nebude zatřen, pak že zase bude zatčen a nakonec nás čeká twist ending, plus občasné flashbacky na tu stranickou párty.
Je docela zajímavé, jak se tu buduje atmosféra a z jak mála dovedl Kachyňa s Procházkou udělat devadesátiminutový detektivkou a thrillerem šmrncnutý film, nicméně osobně se mi mnohem víc líbil politicky podobně zaměřený dobový film Žert.
ČSFD 90%.

Druhý český film (!) z 60.let by si ale IMO měli sehnat všichni tady bez rozdílu preferencí, protože bizardní dadaistický/nonsencový dětský film Máte doma lva z roku 1963 je něco dostatečně ujetého, aby vás to pobavilo.
Dva cca. pětiletí kluci se jednoho dne rozhodnou, že se projdou po Praze. Pak půl filmu nevím, co se dělo, protože jsem usnul (nicméně bych asi usnul i u Transformers, kdyby ji dávali), ale minimálně druhá půlka byla natolik wtf, že mě probudila. Kluci narazí na schůzi strašidel (Satan, Bílá paní, Bezhlavý rytíř, atd.) o tom, že je noční strašení vyčerpává ("Soudruzi... tak... tak strašte na dvě směny!"). Kluci příjdou na křižovatku, kde řídí policajt dopravdu, a ten jim bez jakýchkoliv cirátů předá plácačku, aby řídili dopravu - což s vážnou tváři příjdou a asi tak pět minut dělají... Kluci nasednou do inteligentního veterána-auta, do toho začne hrát Karel Gott na héliu, načež autem odjedou na dálnici, vjedou do závodní trasy formulí a vyhrajou závod...? OMGLOLWTF??
Podobných scén je tam samozřejmě více a jsou asi o dost zábavnější, než jak je tu popisuju, byť za sebou nejsou řazené jakoukoli logikou a kdyby střihač přehodil kotouče, asi by jste si toho kromě začátku a konce vůbec nevšimli. Což nic nemění na tom, že jsem se u toho z celého týdne bavil asi nejvíc. Takže, Máte doma lva, ČSFD 75%.
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

General
General

Odpovědět s citací

Koukám, že absolvuješ české filmy, které nám v rámci předpřípravy na přijímačky na filmovou vědu profesor tenkrát navrhoval. :D Kdybych si tak vzpomněla na další film, podobný tématem Uchu, ale který byl opravdu výborný...nedávno ho dávali na ČT a nemůžu si vzpomenout, jak se to jmenuje. :scratch:

Já jsem si včera trochu zavzpomínala na začátky George Clooneyho v Od soumraku do úsvitu. Béčko, ale v tom pozitivním smyslu. Samozřejmě Tarantino a rozhodně je to...typické. Upírky, prsaté, vraždící, návštěvnící posléze porcováni, aby se z nich taky stávali upíři...OK, tak to se děje asi tak jen během deseti minut filmu, takže pro takového Spika, který má pro tohle slabost, to asi bude zklamání :smile: :wink:
Rozhovor Richieho s Kate (v té době ještě únosce a rukojmí), "Jedeme do Mexika." "Co je v Mexiku?" "Mexičani" :D přesně charakterizuje celý film. Už úvodní scéna, kdy bráchové vykradou benzínku a Seth s vybuchujícím obchodem za zády říká "Říkal jsem nenápadně", dává tušit hodně drsný černý humor. Nevím, jestli bych si troufla tenhle film nazvat "klasikou", ale pro fanoušky Tarantina nutnost, hlavně proto, že to všichni očividně dělali proto, aby se vyblbli a zašpinili se v krvi. Hraje tam kromě Clooneyho i Harvey Keitel, který v roli kazatele, střílejícího upíry, je obzvlášť lahůdkový. :D

Novější film z řady současné módní vlny "obyčejný člověk ocitající se v nebezpečné situaci", Firewall, je hodně velký průměr. Líbilo se mi to, hlavně asi že jsem nic moc nečekala. Harrison Ford se pro tyhle utrápené týpky vždycky hodí, ale hvězdou je pro mě Paul Bettany. Je sympatický až hrůza, a přesto z něj jde místy i strach. Ten pozvedl film na trochu jinou úroveň. Ford se většinu filmu tváří tak zarputile, až bych si typla, že měl během natáčení zácpu :D Konec je trochu moc překombinovaný. Ono se tam půlku filmu moc neděje, tedy, spíš se mi líbila víc, protože se odehrávala v domě, s tlupou zločincům, z nichž někteří jsou ukázkoví magoři a jiní zase obyčejní zloději, kterým se postupně se zhoršující situace nelíbí. Bohužel, hra na kočku a na myš Forda s Bettanym netrvá tak dlouho, jak bych si přála a akční závěr a "pointa" to trochu sráží. Naštěstí happy end omezili na minimum.

Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Tak Clooney nezačínal v tomhle filmu, ne? Jako myslím, že když natáčel tenhle film, byl už zprofanovanej, prošedivělej, nevkusně bohatej lamač dívčích srdcích, který si jenom chtěl zahrát v Tarantiniho filmu, asi jako každá hollywood-star..

- Tím jsem chtěl říct jenom to, že už to je po jeho sériích Nemocnice ChicagoHope.. :)

Abych přidal něco, tak:

The Strangers - horor s Liv Tyler, podle skutečných událostí, ale je to nudná blbost, všehovšudy jsem se leknul jenom jednou, když úchyl s pytlikem na hlavě vykouknul za záclonou, zbytek filmu se Liv schovávala pod peřinou, aby ji
Toto je spoiler!!!:
nakonec zabili
. Film končí a nic není vysvtlené.. Lepší recenzi nejsem schopný napsat, ono to snad ani nejde...

General
General

Odpovědět s citací

Tak to ani náhodou :wink: Za prvé, Clooney hrál v Pohotovosti :wink: Za druhé, tohle bylo opravdu na začátku kariéry. Tedy, samozřejmě hrál už předtím, ale tohle bylo poprvé od Pohotovosti, kdy ho člověk ve filmu víc registroval.
Za třetí, prošedivělý, zprofanovaný nebyl a ani není. Ubírá se úplně jinudy, než aby byl "zprofanovaný" a prošedivělý? Who cares! Vypadá pořád hodně dobře i s prošedivělými vlasy. :) A toho lamače srdcí bych taky neviděla tak černě, protože mám dojem, že sám říkal, že nikdy takový nebyl, jenom je s ním těžké vydržet a sám v tom případě obdivuje ženu, která s ním vydrží (to bylo v době, kdy se s ním rozešla Renée Zellewéger) :)
Tak asi tak. :)

bulantik Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Byl jsem v kině na Quantum of Solace a myslím, že to bylo dobrý. Craig to zahrál perfektně. Výbuchy, honičky no prostě to bylo cool.

Tropic Thunder-Tropická Bouře- komedie viz.
http://www.csfd.cz/film/231193-tropicka-boure-tropic-thunder/
-I když, se mince v letu točí, nakonec vždy dopadne správnou stranou.
SEIDON-13. 2. 2009

Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

KLENOTKA: Šoupu nohama až mám krvavý paty... Ale je vidět, že jsem šlápnul na příliš tenký led... :laugh: :laugh:

PředchozíDalší

Zpět na Filmy