Koukám, že absolvuješ české filmy, které nám v rámci předpřípravy na přijímačky na filmovou vědu profesor tenkrát navrhoval.

Kdybych si tak vzpomněla na další film, podobný tématem Uchu, ale který byl opravdu výborný...nedávno ho dávali na ČT a nemůžu si vzpomenout, jak se to jmenuje.

Já jsem si včera trochu zavzpomínala na začátky George Clooneyho v
Od soumraku do úsvitu. Béčko, ale v tom pozitivním smyslu. Samozřejmě Tarantino a rozhodně je to...typické. Upírky, prsaté, vraždící, návštěvnící posléze porcováni, aby se z nich taky stávali upíři...OK, tak to se děje asi tak jen během deseti minut filmu, takže pro takového Spika, který má pro tohle slabost, to asi bude zklamání
Rozhovor Richieho s Kate (v té době ještě únosce a rukojmí), "Jedeme do Mexika." "Co je v Mexiku?" "Mexičani"

přesně charakterizuje celý film. Už úvodní scéna, kdy bráchové vykradou benzínku a Seth s vybuchujícím obchodem za zády říká "Říkal jsem nenápadně", dává tušit hodně drsný černý humor. Nevím, jestli bych si troufla tenhle film nazvat "klasikou", ale pro fanoušky Tarantina nutnost, hlavně proto, že to všichni očividně dělali proto, aby se vyblbli a zašpinili se v krvi. Hraje tam kromě Clooneyho i Harvey Keitel, který v roli kazatele, střílejícího upíry, je obzvlášť lahůdkový.
Novější film z řady současné módní vlny "obyčejný člověk ocitající se v nebezpečné situaci",
Firewall, je hodně velký průměr. Líbilo se mi to, hlavně asi že jsem nic moc nečekala. Harrison Ford se pro tyhle utrápené týpky vždycky hodí, ale hvězdou je pro mě Paul Bettany. Je sympatický až hrůza, a přesto z něj jde místy i strach. Ten pozvedl film na trochu jinou úroveň. Ford se většinu filmu tváří tak zarputile, až bych si typla, že měl během natáčení zácpu

Konec je trochu moc překombinovaný. Ono se tam půlku filmu moc neděje, tedy, spíš se mi líbila víc, protože se odehrávala v domě, s tlupou zločincům, z nichž někteří jsou ukázkoví magoři a jiní zase obyčejní zloději, kterým se postupně se zhoršující situace nelíbí. Bohužel, hra na kočku a na myš Forda s Bettanym netrvá tak dlouho, jak bych si přála a akční závěr a "pointa" to trochu sráží. Naštěstí happy end omezili na minimum.
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.